info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/0/2020/meses-mikulastura-lappfoldon-lesd-meg-a-mikulast-ajandek-minihomobilozassal-mikulasfalvan-finnorszag-1.jpg

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Lesd meg a Mikulást - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Lesd meg a Mikulást - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván program leírása

Szervezett csoportos utazás - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván
„Lesd meg a Mikulást” 2020. december 2-5. Jelentkezés lezárva.
Megjegyzés: a programok sorrendje változhat.

Programajánlat

1. nap december 2. szerda

Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.
11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
20:05 – 21:25 Helsinki - Rovaniemi
Késő este érkezés Rovaniemibe, autóbusz transzfer a szállodába.
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.
Este a szálloda lobbyban találkozunk, ahol szeretettel várjuk a manóiskolásokat egy könnyed bemelegítő barkácsolásra és a felnőtteket, hogy részleteiben is megismerkedhessenek a ránk váróprogrammal .

2. nap december 3. csütörtök

Reggeli a szállodában
Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.
A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.
AJÁNDÉK:
Az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!
Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy Délutáni fakultatív program felár ellenében:Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.
Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy  kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson.A pálya nyomvonala az aktuális  hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.
Figyelem!
Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.
Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon).
Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.
Fontos tudnivalók
A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást. Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütésFakultatív  félpanziós vacsora a szállodában

3. nap  december 4. péntek

Reggeli a szállodában.
Délelőtt fakultatív program felár ellenében:  
Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!
A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap.  
A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át  ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.
Késő délután szabad program, vagy helyszíni jelentkezés  esetén fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy fakultatív Santa Park program (egyénileg). A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang  kb 2-3 órás  szórakozási lehetőséget nyújt.  
Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!
Késő délután Törpi Plusz > Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.
Ne feledjétek!
Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! 
Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában.

4. nap december 5. szombat

Reggeli a szállodában, szabadidő indulásig

Utazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

14:10 indulás Rovaniemiből Helsinkibe15:30-17:05
Csatlakozási idő Helsinkiben17:05
Indulás Helsinkiből18:30
Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

Szállás

Santa Claus Hotel 4*

Az egyik legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.
A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre.Választható szobatípus: standard és superior. A szobák berendezése, stílusa teljesen azonos, csak a szobában elhelyezhető vendégek számában van különbség: a standard szobák esetében 2+1, míg a  superior szobákban összesen 2+2 fő elhelyezése lehetséges. Előzetes kérésre felár ellenében- a szabad kapacitás függvényében- összenyitható szobákat biztosítunk.A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

Fontos

Standard szobában min. 1-max. 3 fő részére
Felnőtt főágyon:    289 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) pótágyon    199 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyon    215 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) főágyon    279 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal    55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára:   26 000 Ft/3 éjszaka
Egyágyas felár / 3 éj    70 000 Ft/főSuperior szobában: min. 2 –max. 4 fő részére
Felnőtt főágyon:    299 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) pótágyon    199 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyon    215 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) főágyon    289 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal    55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára:   26 000 Ft/3 éjszakaA részvételi díj nem tartalmazza:
Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül
Felnőtt    40 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év):    ingyenes
Gyermek (2-4 év):    14 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év):    25 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalma

Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval svédasztalos reggeli repülőtéri transzferek autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldöngyermek animáció: Manóiskola hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok” Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:meglepetés ajándék a Mikulástól10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván

A részvételi díj nem tartalmazza

 • Félpanziós vacsora, repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
 • Kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%
 • Fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Fakultatív programok díja,
 • Ültetés a Finnair járatokon,
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát! 

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 53 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő
 
Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 56 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő
 
Erdei hómobil szafari – transzfer
A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 45 000 Ft/fő
Egyedüli használat felár : 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év):  35 000 Ft/fő
 
TERMORUHA
Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Ellátás

Reggeli.

Jellemzők

-Családbarát
-Gyerekbarát
-Hegyvidék
-Magyar idegenvezetővel
Finnország, Lappföld utazás

Mikulástúra Lappföldön - Lesd meg a Mikulást térképe

Finnország, Lappföld utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Finnország, Lappföld utazás
2024.04.25 - 2024.05.01

Csütörtök

enyhe havazás

-1°C

éjszaka: -2°C

dél-délnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

3°C

Péntek

borús égbolt

0°C

éjszaka: -1°C

északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

3°C

Szombat

enyhe havazás

-0°C

éjszaka: -2°C

északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 94%

Víz hőmérséklet

3°C

Vasárnap

enyhe havazás

-0°C

éjszaka: -1°C

kelet-északkeleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

3°C

Hétfő

borús égbolt

-0°C

éjszaka: -0°C

nyugat-délnyugati szél 0.9 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

3°C

Kedd

erős felhőzet

2°C

éjszaka: 0°C

délnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

3°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.