info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/0/2020/meses-mikulastura-lappfoldon-karacsonyi-csengettyu-ajandek-minihomobilozassal-mikulasfalvan-finnorszag-1.jpg

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Karácsonyi Csengettyű - ajándék minihómobilozással Mikulásfalván last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Karácsonyi Csengettyű - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván program leírása

Szervezett csoportos utazás - ajándék mini hómobilozással Mikulásfalván
„Karácsonyi Csengettyű” időpont: 2020. december 9-12. Jelentkezés lezárva.
Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

Programajánlat

1. nap december 9. szerda

Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.
11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi
Késő este érkezés Rovaniemibe, autóbusz transzfer a szállodába.
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.
Este a szálloda lobbyban találkozunk, ahol szeretettel várjuk a manóiskolásokat egy könnyed bemelegítő barkácsolásra és a felnőtteket, hogy részleteiben is megismerkedhessenek a ránk váróprogrammal .

2. nap december 10. csütörtök

Reggeli a szállodában. Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.
A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

AJÁNDÉK: Az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces mini hómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kék szemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy  kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális  hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél. Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

Fakultatív hómobil túra felár ellenében (a 2. vagy a 3. napon). Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad. Fontos tudnivalók:A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütés Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában

3. nap  december 11. péntek

Reggeli a szállodában. Délelőtt fakultatív program felár ellenében:  Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap.
A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át  ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.
Késő délután szabad program, vagy helyszíni jelentkezés  esetén fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy

Fakultatív Santa Park program (egyénileg). A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang  kb 2-3 órás  szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!Késő délután Törpi Plusz Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! Fakultatív  félpanziós vacsora a szállodában.

4. nap december 12. szombat

Reggeli a szállodában, szabadidő indulásig. Utazás a Finnair menetrend szerinti járataival.
Átszállás Helsinkiben: 14:10.
Indulás Rovaniemiből Helsinkibe :15:30-17:05.
Csatlakozási idő Helsinkiben 17:05.
Indulás Helsinkiből18:30.
Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

Szállás

Santa Claus Hotel 4* - Az egyik legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre. Választható szobatípus: standard és superior. A szobák berendezése, stílusa teljesen azonos, csak a szobában elhelyezhető vendégek számában van különbség: a standard szobák esetében 2+1, míg a  superior szobákban összesen 2+2 fő elhelyezése lehetséges. Előzetes kérésre felár ellenében- a szabad kapacitás függvényében- összenyitható szobákat biztosítunk. A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

Fontos

Standard szobában min. 1-max. 3 fő részére:
- Felnőtt főágyon: 289 000 Ft/fő
- Gyermek (2-12) pótágyon: 199 000 Ft/fő
- Felnőtt pótágyon: 215 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2) babaággyal: 55 000 Ft/fő

Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára: 26 000 Ft/3 éjszaka
Egyágyas felár / 3 éj: 70 000 Ft/fő

Superior szobában: min. 2 –max. 4 fő részére:
- Felnőtt főágyon: 299 000 Ft/fő
- Gyermek (2-12) pótágyon: 199 000 Ft/fő
- Felnőtt pótágyon: 215 000 Ft/fő
- Gyermek (2-12) főágyon: 289 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2) babaággyal: 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár mindösszesen 2 szobára: 26 000 Ft/3 éjszaka

A részvételi díj tartalma

- Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki - Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül,
- 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval.,
- svédasztalos reggeli,
- repülőtéri transzferek,
- autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással,
- magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön,
- gyermek animáció: Manóiskola hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok” Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól, 10 perces mini hómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.

A részvételi díj nem tartalmazza

A részvételi díj nem tartalmazza

- Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül:
Felnőtt: 40 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 25 000 Ft/fő
- Repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)m,
- kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív programok díja,
- ültetés a Finnair járatokon,
- Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát! 

Fakultatív

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján.

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

- Felnőtt: 53 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2 év): ingyenes
- Gyermek (2-12 év): 47 000 Ft/fő

Husky farm 25 perces szánkózással:

- Felnőtt: 56 000 Ft/fő
- Gyermek (0-2 év): ingyenes
- Gyermek (2-12 év): 49 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafari – transzfer

A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
- Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 45 000 Ft/fő
- Egyedüli használat felár: 24 000 Ft/fő
- Gyermek (4-12 év): 35 000 Ft/fő

TERMORUHA

Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Ellátás

Reggeli.

Jellemzők

- Családbarát
- Gyerekbarát
- Hegyvidék
- Magyar idegenvezetővel
Finnország, Lappföld utazás

Mikulástúra Lappföldön - Karácsonyi Csengettyű térképe

Finnország, Lappföld utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Finnország, Lappföld utazás
2024.07.20 - 2024.07.26

Szombat

borús égbolt

22°C

éjszaka: 18°C

kelet-délkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

15°C

Vasárnap

borús égbolt

22°C

éjszaka: 16°C

déli szél 0.9 km/h

páratartalom: 44%

Víz hőmérséklet

15°C

Hétfő

szórványos felhőzet

23°C

éjszaka: 17°C

dél-délnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 37%

Víz hőmérséklet

15°C

Kedd

kevés felhő

24°C

éjszaka: 21°C

dél-délkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 42%

Víz hőmérséklet

15°C

Szerda

enyhe eső

21°C

éjszaka: 19°C

déli szél 1.3 km/h

páratartalom: 56%

Víz hőmérséklet

15°C

Csütörtök

közepes eső

20°C

éjszaka: 16°C

északkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

15°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.