info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2019/az-eden-illatos-ultetvenyei-mauritius-es-a-seychelles-mauritius-1.jpg

Mauritius körutazás Az Éden Illatos ültetvényei - Mauritius és A Seychelles Mauritius last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Mauritiuson resortokban, Seychelles-en self cateringapartmanokban, kétágyas szobákban Mauritiuson félpanzió, Seychellesen reggeli 1.Afrika messze – messze legszerencsésebb és leggazdagabb országai. 2.Utazásunk kísérlet a legteljesebb bejárásukra – a korallzátonyok hullámaitól, az őserdő-foltok méregzöldjén át - a felhőkbe burkolódzó, irdatlan gránit tömbök tetejéig. Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Természeti látnivalók UNESCO Világörökségi helyszínek

Körutazás leírása

1-2. nap: Budapest - Mauritius

Utazás Budapestról menetrend szerinti járattal, átszállással Mauritiusra. Útközben vázlatos ismertető a Vanília-szigetek (Les Îles Vanille)természeti értékeiről, földrajzáról, s az Indiai-óceán egyenlítői víztömegeiről. Néhány sztori felelevenítése a kalózregénybe illően kalandos múltú Mauritius portugál- holland – francia, majd angol korszakából.Éj a repülőn. Másnap érkezés Mauritiusra, majd kb. 2 órás utazás Mauritius északi óceánpartjára, Grand Baie-be.Ismerkedés az afrikai és ázsiai kultúrák „szivárvány kelméje ” legszembetűnőbb és fülbemászóbb jegyeivel, a séga és az afrikai reggae zenével és tánccal – illetve a creole nyelv kialakulásával. Néhány szemelvény a néhai ültetvényes gazdálkodás és a rabszolgatartás korából. Bejelentkezés szállásunkra. A környék felfedezése – megmártózással a lágy óceáni hullámokban. A fehér homok és a pálmaföveny élvezete naplementéig. Rövid felkészülés a másnapi látnivalókra.Szállás Grand Baie-ben (3 éj).

3. nap:Sir Seewoogasur Botanikus Kert -Chateau de Labourdannis

Reggeli után utazás a Sir Seewoogasur Botanikus Kertbe. Az ország első független miniszterelnökéről elnevezett, igen tekintélyes méretű botanikus kert 1735 óta létezik. Kezdetben hatalmas konyhakertként működött, majd méltán nagyhírű kertész, Pierre Poivre fejlesztette fűszer ültetvénnyé. 1810-től a brit James Duncan irányításával alakították át trópusi arborétummá – ahová a Föld minden zugából érkeztek, érkeznek ritkaságok. Közös séta, majd továbbutazás az 1774-ben épült Chateau de Labourdannis udvarházba. Az 540 ha területű néhai cukorültetvény ma is működik, kibővült terménykörrel: Vanília ültetvénye 2 ha, de megtekinthető, vásárolható itt többek között szenvedély gyümölcs, guava, papaja, mangó és még ki tudja hány féle egzotikus herkentyű… Látogatás a csodaszép udvarházban, majd a birtokon, pihenővel. Délutáni látogatás a L’Aventure du Sucre nádcukorgyár múzeumban. Az 1797 – 1999. között működött cukorgyár minden épülete, gépsora eredeti állapotban látható, történetekkel a néhai rabszolgaságról, cukorbárókról és a rum business sajátosságairól. Délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Strandolás, úszás a Grand Bai-en.

4. nap: Port Louis

Reggeli utáni indulás a 180.000 lakosú Port Louisba, a sziget fővárosába. A XVII. század óta lakott kikötőváros mára igen forgalmas, „lüktető kismetropolisszá” fejlődött. Sétánk megkezdése a Central Market halpiacán, majd hirtelen fordulattal látogatás a híres Blue Penny Bélyegmúzeumban. Ismerkedés a világ legritkább bélyegének sztorijával. Közös látogatás a Natural History Múzeumban, afféle fejhajtással a kihald dodók (röpképtelen madarak, a sziget szimbólumai) emléke előtt. Rövid pihenő a Company Gardens park óriás banyánfái alatt, majd kóstoló a város lelkiismereti sokszínűségéből: Látogatás a Nagymecsetben, majd a majd 200 éves Szent Lajos Katedrálisban. A Kínai-negyedben tett séta előtt betérés egy hindu templomba… Viktória királynő szobrának fotózása a Government House-nál, a volt Kormányzati Palotánál. Felkapaszkodás a város fölé emelkedő Fort Adelaide Citadellába. A főváros és az Indiai-óceán panorámáinak fotózása. Szabadidő, majd visszautazás szálláshelyünkre. Strandolás, szabadidő az óceánparton.

5. nap:Black River Gorge Nemzeti Park -Chamarel Rum Factory

Reggeli kijelentkezés hotelünkből. Utazás a Black River Gorge Nemzeti Park hegyvidékére, a buszon ismertetővel a Központi-plató morfológiájáról, leghíresebb hegycsúcsairól. Rövid séták és fotószünetek a legszebb kilátópontoknál. Továbbutazás a 7 Coloured Earth természetes festő palettáihoz: A csupasz, káprázatos színű felszínformák fotózása, majd rövid séta a Chamarel Waterfall vízesésnél. Részletekre kiterjedő látogatás, tekintélyes kóstoló adagokkal… a Chamarel Rum Factory üzemben. A mai napig saját cukornádból főző Chamarel a sziget legismertebb rumja. A gyár történetének megismerése, koktélreceptek elsajátításával és iszogatás. Távozás a gyárból, további rumozási lehetőséggel a buszon.Szállás a Flic en Flac partszakaszon (2 éj).

6. nap:Le Morne félsziget

„God modelled Mauritius on Paradise.” Mark Twain, 1896 Reggeli indulással utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne félszigetre. A félsziget közepén emelkedő 556 m magas Le Morne Brabant szikláját, „Mauritius Gibraltárja”-ként emlegetik leginkább (Habár az eredeti Gibraltárnál jelentősen magasabb!). Valaha a szökött rabszolgák rejtőzködő helye – ma a legszebb kilátást nyújtó népszerű túra-paradicsom. Régmúlt történetek az itt menedékre lelt szökevényekről – illetve Mark Twain itt töltött napjairól. Túra kijelölt ösvényen (erőnktől függően) a szikla tetejére, a csúcsról nyíló lélegzetelállító panorámák élvezetével. A Le Morne félszigetet minden irányból fehér homokos strandok, pálmaligetek, az óceánban pedig korall zátonyok és kisebb szigetek ölelik körbe. Leereszkedés után min. 2 órás strandolás és pipás búvárkodási lehetőség Mauritius talán leghíresebb strandján. Késő délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Pihenő, strandolás „saját óceánpartunkon”.

7. nap: Grand Bassin - Seychelles

Reggeli kijelentkezés hotelünkből, majd utazás Grand Bassin hindu központjába. A népes hindu közösség rendkívül színes (és rendkívüli méretű) templom és szoborparkja mára a sziget egyik legfontosabb látnivalója. Séta, csodálkozás és ismerkedési kísérlet a hindu istenek – no meg halandók világával. Látogatás a Cheri Tea Factory gyárban és annak festői ültetvényén. Búcsú 5 órai teánk elfogyasztása a késő déli órákban, majd utazás a repülőtérre. Elrepülés a Seychelles Köztársaságba, Mahé szigetére. Rövid repülés után megérkezés a mahéi nemzetközi reptérre. Transzfer a fővárostól északra lévő szálláshelyünkre.Szállás Mahén (3 éj).

8. nap: Mahé

Ráérős reggeli, s közben terefere az előttünk álló napokról: Mahé és a meglátogatásra váró többi gránit sziget is az emberi képzelőerőt meghaladó őceáni kékek és őserdő zöldek idilli birodalma. Sokak véleménye szerint ezek a világ legszebb trópusi szigetei, afrikai ritmussal és ízekkel, de az angol vidék nyugalmával (s London belvárosának áraival…). Mahé, a mára legsűrűbben lakott fősziget lakossága 1770-ben még 28 fő volt, ez 1814. után, a brit kézbe kerülése után változott, az afrikai rabszolgák beköltöztetésének köszönhetően. Victoria, a főváros mára 20.000 fős településsé duzzadt – ami itt páratlan méretnek számít. (Akkor is ha tudjuk, ez a világ legkisebb fővárosa, s ahol kétszer is kell harangozni reggel, hogy a lakosok egyszer felébredjenek…). Rövid utazás a fővárosba, majd séta: Óratorony; Katolikus Katedrális (1851); Szent Pál Anglikán Katedrális (1859); Old Courthouse (Öreg Bíróság); La Domus püspöki palota és katolikus otthon; State House (volt brit kormányzói palota). Látogatás a nemzeti Múzeumban (National Museum of History), ismerkedés Olivier „La Buse” Levasseur kalózkapitány, Queau de Quinnsy a nagy pózőr kormányzó és más helyi, tengeri hírességek történetével. Fényképezés a hófehér Parlament épület előtt, majd séta a Victoria Botanikus Kertbe. Délutáni úszás, strandolás a festői Beau Vallon Beach hófehér homokos strandján.

9. nap:Morne Seychellois Nemzeti Park

Kora reggeli fakultatív látogatási lehetőség Victoria kikötőjében és őstermelői piacán, szerencsés esetben frissen fogott óriási óceáni halak – és behajózásra váró vanília, kókusz, vagy guanó készletek fotózásával. 1./ Egész napos pihenés és strandolás. vagy 2./ Eész napos kirándulás a Morne Seychellois Nemzeti Parkba. Vázlatos áttekintés az óceáni köztársaság 7 nemzeti parkjáról, azok értékeiről, az ország 46%-ára kiterjedő védett területekről, s a térségben egyedülálló 10 éves természetvédelmi projektekről. Néhány különleges, itt élő faj bemutatása: repülő kutyák; gyümölcsevő denevérek; geckok; tenrecek (trópusi sünök); óriás teknősök és a víz alatti nemzeti parkok megannyi tengeri lénye. Rövid, de meredek túra a Tea Factory teaültetvényeitől a 667 m magas Morne Blanc gránit csúcsáig, ahonnan szédítő kilátás nyílik a 905. m magas Morne Seychellois -ra, a nemzeti park névadójára és a sziget északi vidékeire. Délutáni utazás a Domain de Val des Prés udvarház – skanzen faluba, bemutatókkal a hagyományos, XIX. századi hétköznapokról. Séta a Le Jardin du Roi 35 ha területű (!) fűszernövény kertjében – a trópusi őserdő közepén (!). Hazaúton séta és strandolási lehetőség az Anse Royale Beach türkizkék, lágy vizében.

10. nap: Praslin szigete

Délelőtti elhajózás Praslin szigetére, gyorshajóval. (Utazás hossza kb. 70 perc.) Útközben felkészülés a ma is csak 7.500 lakosú sziget különleges természeti adottságairól – a pálmadzsungelektől – a korallzátonyok mélyéig. A szigethez köthető érdekes kérdések (Miért gondolta Charles George Gordon, Szudán néhai katonai kormányzója, hogy Praslin volt a bibliai Éden? Miért épp egy lefejezett francia pénzügyminiszterről kapta a sziget a nevét? Hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni…?) informális megvitatása. Rövid utazás a Cote d’Or Beach-en lévő szálláshelyünkre. Nemes semmittevés és pihenő a festői óceánparton, sok szabadidővel. Fakultatív koktél és parti programok a környező éttermek, bárok valamelyikében. Szállás Praslinon (4 éj).

11. nap: Vallée de Mai – Gondwana őserdeje

Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vallée de Mai pálmadzsungelébe. 3-4 órás séta a több millió éves izoláltságban fejlődött, prehisztorikus őserdőben. Gondwana, a földtörténeti múltban létezett szuperkontinens geológiai elméletének rövid felvázolása, majd az óceán alatti Maszkarenhas plató felépítésének vázlatos ismertetése. A coco de mer (óceáni kókuszok) különleges növényeinek fotózása, szerencsés esetben tigris kaméleon vagy fekete papagáj lencsevégre kapásával. Néhány szó az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Aldabra atoll ról, aminek hatékony védelméhez az itt befizetett belépővel is hozzájárulunk. Délutáni kerékpározási lehetőség (2 X 8 km, közvetlenül az óceánparton) az Anse Lazio Beach paradicsomian gyönyörű, pálmafövenyes strandjára. Esti szabadprogram.

12. nap: Curieuse-sziget

1./ Egész napos pihenés és strandolás. vagy 2./ Fakultatív egész napos (7 órás) hajókirándulásunkra indulunk 9:30-kor. Kikötés Curieuse szigetén, a Teknős-öbölben. Kb. 1 órás séta és pihenő a sziget valóban óriási óriásteknősei között, majd könnyű túra a sziget tetejére. A szigetet körbeölelő vizek és zátonyok a Curieuse Marine National Park (óceáni nemzeti park) védelmét élvezik, egyedi növényzettel, mint pl. a part-menti mangrove erdők. Szabadtéri ebéd, majd továbbhajózás a St. Pierre szigetirányába. Úszás és pipás búvárkodási lehetőség a víz alatti nemzeti park korall és halcsodái között, a látványosabb tengeri lények meghatározásával. Visszaérkezés kikötőnkbe 17:00 óra körül. Pihenő és strandolás.

13. nap: Pihenőnap - vagy La Dique csodaszép sziget e

1./ Egész napos pihenés és strandolás a Cote d’Or Beach strandján. vagy 2./ Egész napos kirándulás La Dique csodaszép szigetére Miért hajózzon az ember egy paradicsomi szigetről – egy másik csodaszép szigetre? – Erre a kérdésre kapják meg a kielégítő választ, a kirándulást választó, „bevállalós” útitársak. Reggeli után behajózás gyors járaton La Dique irányába. Az 5 X 4 km méretű, 2.800 lakosú, a legszerencsésebb nászutasokra „szakosodott” szigetecske, egy tündérszép, élő képeslap. Egyetlen városkája La Passe, ezen kívül ökrösszekéren, kerékpárral – vagy gyalog lehet közlekedni. Őserdőkkel körbeölelt, „csiszolt” gránithegyeit, mintha romantikus festők alkották volna, strandjai annyira szépek, hogy (a türelmes szigetlakók állítása szerint…) még a legszerelmesebb nászutasoknak is időpazarlás minden a hálószobákban töltött óra… (nem látva a pálmaligetes strandokat.). Kerékpárjaink felvétele, majd látogatás a Veuve Reserve Rezervátumban, kutatással, a csak itt élő kék paradicsom légyvadász madár után. Pihenő és úszás a festői Anse Source D’Argent fehér homokos strandján, majd könnyű túra a felette magasodó sziklákon. A rendelkezésre álló időtől függően további képeslap szépségű partszakaszok felkeresése 17:00 óráig. A hazatérni nem akarók győzködése, hogy szálljanak már fel a hajóra… majd visszautazás Praslinra. Fakultatív esti-éjszakai coctail fogyasztás, amíg erőnkből s tehetségünkből futja.

14-15. nap: Praslin-szigete - Budapest

Hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre a 15. napon. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Mauritius - Le Morne kultúrtáj Seychelle-szigetek - Vallée de Mai Seychelle-szigetek - Aldabra atoll

Programok

A fakultatív programra itthon, előre kell jelentkezni, a helyszínen nincs rá lehetőség. Curieuse-sziget: 62 000 Ft

További információk 2

Ismerje meg Mauritiust és Seychelles-t!

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Mauritius, Mauritius körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.