info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Marokkó Királyi Városok Körutazás - Szilveszter last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Programleírás

1. nap: Budapest - Casablanca
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Elutazás Budapestről Casablancába az ALITALIA menetrendszerinti járatával, római átszállással. Érkezés Casablancába, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában.
2. nap: Casablanca - Rabat
Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (vallási okok miatt), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat" az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.
3. nap: Rabat - Meknes - Fes
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles" megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Vacsora és szállás Fesben.
4. nap: Fes
Reggeli után egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.
5. nap: Fes - Marrakesh
Reggeli után utazás Marrakesh irányába. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Marrakeshben.
6. nap: Marrakesh
Reggeli után Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota, és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután szabad program. Szállás és vacsora Marrakeshben.
7. nap: Marrakesh - Ourika völgye (fakultatív)
Reggeli után szabadprogram Marrakeshben vagy fakultatív program Ourika völgyébe (felnőtt ár 15.500,-Ft, gyermek ár 7.800,-Ft vagy helyszínen kb. 40,- EUR). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A "zsákutca völgy" egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4.160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó - egy képeslapban érezzük magunkat. Délután látogatás Marrakesh egyik legnépszerűbb látványosságához. A világszerte híres botanikus kert, a Majorelle kert egy igazi oázis, ahol az afrikai nagyvárosi forgatag után békében pihenhet meg az utazó. Szállás és vacsora Marrakeshben.
8. nap: Casablanca - Budapest
Reggeli után elbúcsúzunk Marrakeshtől, utazás Casablancába. Érkezés után szabadidő  utolsó búcsúra az Óceántól. Lehetőség vacsorára kávézásra vagy csak nézelődésre. Az esti órákban indulás a repülőtérre.
9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre.

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja. .

Általános információk

Utazás Budapest - Casablanca - Casablanca - Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal.
Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 6 éjszakára a választott kategória szerint, félpanziós ellátást, transzfereket, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.
Szállás 1 éjszaka Casablanca, 3 éjszaka Marrakesh, 1 éjszaka Rabat, 2 éjszaka Fes. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-os vagy 4*-os szállodákban, választás szerint.
Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.
Utazás: repülővel, Budapest - Róma - Casablanca - Róma - Budapest útvonalon menetrendszerinti járatokon (a csoportot idegenvezető kíséri).
Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.
Minimális utaslétszám: 30 fő.
A részvételi díjon felül kötelezően fizetendő: repülőtéri illeték 55.000,-Ft/fő, légiközlekedési pótdíjak 20.000,-Ft/fő (üzemanyag „YQ”, légszennyezési „ETS” és utasbiztonsági „ATSC”), esetleges fakultatív programok díja, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, sztornóbiztosítás és a foglalási díj (500,-Ft/fő).
Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs.
A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.
Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: 35,- EUR/fő.
Kötelezően fizetendő borravaló 20,- EUR/fő/hét.

Tervezett menetrend

Budapest - Róma: 17:35-19:20 (dec. 27.)
Róma - Casablanca: 22:40-00:55 (dec. 27-28.)
Casablanca - Róma: 03:05-07:10 (jan. 4.)
Róma - Budapest: 15:00-16:45 (jan. 4.)
A légitársaság fenntartja a menetrendváltoztatás jogát!
Marokkó, Marokkó körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.