info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Marokkó körutazás utazás Marokkó - Marokkó Gazdagon Körutazás 2017. last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Marokkó királyi városait, hatalmas hegyvidékeit, a vad, déli szurdokokat és a nyüzsgő Marrakesh és Casablanca atmoszféráját ismerheti meg egy csipetnyi agadíri tengerparti üdüléssel kiegészítve egyetlen körutazás alatt…
Utazás
- Budapest - Casablanca/Marrakesh - Budapest útvonalon egyszeri európai átszállással, menetrendszerinti járattal,
- transzferek, városnézés légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetéssel.
Az ár tartalmazza
- A repülőjegyet,
- a szállást 13 éjszakára a választott kategória szerint,
- félpanziós ellátást,
- transzfereket, valamint magyar nyelvű idegenvezetést.
Szállás
1 éjszaka Casablanca, 1 éjszaka Rabat, 2 éjszaka Fes, 1 éjszaka Erfoud, 1 éjszaka Tinerhir, 2 éjszaka Ouarzazate, 3 éjszaka Agadir, 2 éjszaka Marrakesh. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, Agadirban 3-4*-os szállodákban választás szerint.
Ellátás
Félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.
Minimális utaslétszám
20 fő.
A részvételi díjon felül kötelezően fizetendő
- Repülőtéri illeték: 52.500,-Ft/fő,
- légiközlekedési pótdíjak 25.000,-Ft/fő (üzemanyag „YQ”, légszennyezési „ETS” és utasbiztonsági „ATSC”),
- esetleges fakultatív programok díja,
- a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás,
- sztornóbiztosítás és a foglalási díj (500,-Ft/fő).
Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.
Helyszínen kötelezően fizetendő
- Belépődíjak és egyéb költségek: 35,- EUR/fő.
Helyszínen fizetendő borravaló
30,- EUR/fő.
Tervezett menetrend
Budapest - Lisszabon: 05:50-08:35
Lisszabon - Casablanca: 13:50-15:30
Marrakesh - Lisszabon: 16:15-17:55
Lisszabon - Budapest: 23:55-04:25 (másnap)

Program

1. nap: Budapest - Casablanca
Elutazás Budapestről egyszeri európai (lisszaboni) átszállással Casablancába. Érkezés általában a délutáni, koraesti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás és vacsora.
2. nap: Casablanca - Rabat (kb. 90 km)
Reggeli a szállodában, délelőtt autóbuszos városnézés Casablancában. Utunk során megtekintjük az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (de ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség felár ellenében belülről is), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat", az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Délután továbbutazunk Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar.  Vacsora, szállás Rabatban.
3. nap: Rabat - Volubilis - Meknes (kb. 160 km)
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles" - megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Vacsora és szállás Fesben a választott kategória szerinti szállodában.
4. nap: Fes
Reggeli után egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Fesben a választott kategória szerinti szállodában.
5. nap: Fes - Ifrane - Midelt - Erfoud (kb. 440 km)
Ezen a napon a Festől alig negyven kilométerre található festői síparadicsomba, Ifrane-ba tartunk, ahol a cédrusvidék kezdődik. Rövid pihenő után elindulunk Midelt felé a Közép-Atlasz csodálatos cédrusligeteivel és hatalmas fennsíkjaival tarkított hágóján keresztül. Midelt az utolsó nagy megálló, a "vízválasztó" a Magas-Atlasz átkelése előtt. A város 1.448 méter magasan fekszik, jellegzetes alaptábor a környékbeli tóvidék bejárásához. Midelt után utunk egyik legmegdöbbentőbb szakasza következik. A kihaltnak tűnő tájon, csak egy-két boróka képviseli az életet. Egyszerre feltűnik Marokkó "Grand-canyonja", a Ziz völgye. A völgyben több százezer pálmából álló ültetvény kanyarog, mint egy lassú zöld folyam. A nap végén Erfoudba, az egykori légiós településre érkezünk. Ez már a tafilaleti oázisok kapuja. Vacsora és szállás Erfoudban a választott kategória szerinti szállodában.
6. nap: Erfoud - Merzouga - Tinejdad - Gorges de Todra - Tinerhir (kb. 170 km)
Ezen a napon érdemes korán kelnünk, hogy a Merzouga oázisban (mely busszal nem megközelíthető csak dzsipekkel) megtekinthessük a gyönyörű napfelkeltét (fakultatív program a helyszínen fizetendő kb. 25,- EUR/fő). A természet ébredő hangjaival, a millió apró életjellel átitatott oázisból elindulunk az Atlasz lábai mentén a datolyapálmák útján Tinerhirbe. Az út során több ezer pálmafa, egzotikus öltözékbe bugyolált asszonyok látványa kíséri az utazókat. A rózsaligeteiről, zamatos datolyáiról ismert vidék a fotósok paradicsoma. Hegyek oldalába simuló berber falvacskák és kasbák jellemzik a napot. A környék vásárain már nem csak a berber, de az egykori délről idehurcolt rabszolgák leszármazottainak kultúrájával is találkozhatnak. A Glaoui pasa palotái és a francia művészvilág szép villái is felbukkannak a távolban. Tinerhir előtt letérünk a főútról, hamarosan Dél-Marokkó legszebb szurdoka vár ránk. A fenséges pálmaliget mögött húzódó, avatatlan szem számára nem sejthető bejáraton túl egy közel 300 méteres fallal határolt hűvös völgyet rejt a hegy. Innen nincs már messze aznapi végállomásunk, Tinerhir. Vacsora és szállás Tinerhirben a választott kategória szerinti szállodában.
7. nap: Tinerhir - Ouarzazate (kb. 160 km)
Ezen a napon a Kasbák Útja névre hallgató festői vidékkel ismerkedünk meg. A világörökség részét alkotó egyedülálló tájon egymást érik a kihalt és lakott agyagerődök és oázisok. Délre elérjük a Rózsák Völgyét, melynek fővárosa, El Kelaá M’Gouna a mai napig a legfinomabb rózsavíz-előállító vidék. Délután felbukkan az 1.160 méteres magasságban fekvő Ouarzazate, a Magas-Atlasz berber fővárosa. A mai városkép a francia hódítók hatására alakult ki. Programunkban szerepel az ország egyik legszebben megmaradt erődjének, a Taouirt Kasbának megtekintése. Vacsora és szállás Ouarzazate-ban, a választott kategória szerinti szállodában.
8. nap: Ouarzazate - Zagora - Ouarzazate (kb. 180 km)
Reggeli után egész napos túrára indulunk az utunk során érintett legdélibb oázisvárosba, Zagorába, mesebeli kis utakon dél felé. Egyre sivatagosabb vidék következik, a túra a Draa folyó mentén halad. Apró falvak, datolyaligetek színesítik a képeslap-szerű tájat. S ahol beleütközünk a "Timboktou 52 nap tevével" táblába, ott ér véget utunk, és kezdődik a Szahara. Az arany dűnék megmászása után visszatérünk ouarzazate-i szállásunkra. Vacsora és szállás Ouarzazate-ban, a választott kategória szerinti szállodában.
9. nap: Ouarzazate - Taroudant - Agadir (kb. 330 km)
Reggeli után Ouarzazate-ból indulva a Magas-Atlasz látványos csúcsainak árnyékában, szerpentines utakon közelítjük meg az óceánpartot. A hosszú, egész napos utazásunk első megállója az Atlasz-hegység lábánál elterülő „kis Marrakeshben”, Taroudantban van. Itt megtekintjük az óvárost, illetve a Salam Hotelt, amely egy XVII. századi pasának volt a palotája. Továbbutazunk, majd hamarosan felbukkan marokkó óceánpartjának gyöngyszeme, a királyság előkelő üdülővárosa, Agadir. Vacsora és szállás Agadirban, a választott kategória szerinti szállodában.
10. nap: Agadir
Reggeli, majd szabadidő a tengerparton. Lehetőség fakultatív programokra. Vacsora és szállás Agadirban a választott kategória szerinti szállodában.
11. nap: Agadir
Reggeli majd szabadidő a tengerparton. Lehetőség fakultatív programokra. Vacsora és szállás Agadirban a választott kategória szerinti szállodában.
12. nap: Agadir - Marrakesh (kb. 250 km)
Reggeli után elbúcsúzunk az óceánparttól és Agadirtól, majd a történelmi Marrakesh felé indul tovább a körutazás. Érkezést követően megtekintjük a Koutoubia mecsetet (kívülről, vallási okok miatt), majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával. A híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagában, a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. 
Esti fakultatív programlehetőség: "Fantáziaest" Chez Ali (kb. 35,- EUR/fő). Vegyen részt egy hangulatos, mesebeli környezetbe ágyazott népünnepélyen, ahol hatalmas berber sátrak süppedő szőnyegein minden a vendég kényelmét szolgálja. Felnőttet, gyermeket egyaránt elvarázsol az Ezeregyéjszaka meséiből merített helyszín. Pompás fogások követik egymást a kerek asztalokon, miközben Dél-Marokkó hegyvidékeinek zenészei szórakoztatnak bennünket. A sátrunkba belépő táncosok, az udvarias kiszolgálás, a kényelmes párnák és a mindezt körülölelő pálmaliget éjfélig egy más világba ringat mindenkit. A lakomát egy különleges, a berber harcmodort bemutató lovas fantáziajáték koronázza meg.
Szállás és vacsora Marrakeshben.
13. nap: Marrakesh
Reggeli után Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota, és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután szabad program, illetve fakultatív program lehetőség: látogatás az "Ourika" völgyében (kb. 35,- EUR/fő.). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A "zsákutca völgy" egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4.160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó - egy képeslapban érezzük magunkat. Az út menti hangulatos falvak egyikébe és egy helyi piacra is ellátogatunk. Nyaralása legszebb fotói itt fognak készülni. Szállás és vacsora Marrakeshben.
14. nap: Marrakesh - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, európai átszállással (hazaérkezés a menetrend függvényében, jellemzően a 15. nap hajnali óráiban).

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja. 
Marokkó, Marokkó körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.