info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/d/2020/marokko-kiralyi-varosok-marokko-korutazas-utazas-marokko-10.jpg

Marokkó - Királyi Városok körutazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Körutazás angol, német, spanyol vagy olasz nyelvű idegenvezetéssel

Casablanca - Meknes - Fez - Rabat - Marrakech
Időpont: 2021. januártól szombati indulásokkal

Szállás leírása

7 éjszakai szállás négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Program

 1. nap: Casablanca

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, ászállással Casablancába. A megérkezés után transzfer a választott szállodába. A város Marokkó legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ izgalmas óvárossal. A legendás metropoliszt minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van színes világában. Vacsora és szállás Casablancában.

2. nap: Casablanca - Meknes - Fez (320 km)

Reggeli után a város főbb látnivalóinak megtekintése. A Habous negyedben, másnéven az új medinában francia és marokkói ihletésű impozáns épületek és számos nevezetesség fogadja a látogatókat. A lenyűgöző Királyi Palota megtekintése kívülről, a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a világ harmadik legnagyobb mecsete a II. Hasszán mecset megtekintése szintén kívülről, végül továbbutazás az Anfa villanegyeden keresztül Meknesbe, melyet Királyi Palotája miatt neveznek a marokkói Versailles-nak is. Út közben fakultatív ebédlehetőség egy helyi étteremben. Meknes egyedülálló látnivalója a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala. Itt található a lenyűgöző, faragott Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével, a rómaiak alapította Volubilisbe. A város Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. Utazás Fez városába, az ország vallási és szellemi központjába. Vacsora és szállás Fezben.

3. nap: Fez

Reggeli után egész napos városnézés az ősi királyi városban: a középkori medina és a területén található, XIV. században alapított Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről. Ebéd a szállodában, majd látogatás az egzotikus, végtelennek tűnő soukok labirintusában, ahol többek között kézzel készített lámpák, papucsok, táskák, illatos és színes fűszerek, aszalt gyümölcsök, magvak, palánták, rusztikus ruhaboltok ejtik ámulatba a látogatókat. Fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött folklór est. Szállás Fezben.

4. nap: Fez - Rabat - Marrakech (495 km)

Reggeli után utazás Marokkó mai fővárosába, az Atlanti-óceán partján fekvő Rabatba. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e. VIII. századra nyúlnak vissza. Panoráma városnézés: az Ouadayas kert és vár megtekintése, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota, amely a király lakhelyét, az Ahl Fez mecsetet, a királyi főiskolát és számos kormányzati épületet tartalmaz, a Hassan torony, melyet a világ legmagasabb minaretjének terveztek, ám az építkezések félbe maradtak, így a tervezett magasság felét éri csak el. Út közben fakultatív ebédlehetőség halételekből. Továbbutazás Marrakech-be, ahol vacsora és szállás.

5. nap: Marrakech

Egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. A különleges hangulatú város vörös agyaggal festett házai a narancs és rózsaszín árnyalataiban pompáznak. A városnézés során látható a Menara kert, melyet a XII. században építettek, és több kisebb kertből tevődik össze, ahol pálmafák, olíva- és gyümölcsfák, valamint egy hatalmas mesterséges tó is található. A Szadida sírok a hagyományos királyi temetkezések jellegzetességeit mutatják be. A legdíszesebbek a férfi uralkodók sírhelyei, tőlük külön vannak a feleségek, anyósok, gyermekek sírjai. Az andalúz-mór stílusú Bahia palotát színpompás mozaikok, domborművek és fafaragások díszítik. A Koutubia mecset 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. A Dar Si Said Múzeum az egyik legismertebb folklór múzeum Marrakech-ben. Egyik részén főként a berber kultúra eredetét mutatják be, láthatók ékszerek, szőnyegek, textíliák, hangszerek, kerámia és fegyverek is a marokkói történelem dekádjaiból. Az egyik legkiemelkedőbb örökség egy ősi kőmosdó, melyet 1000-ben készítettek Córdobában és évszázadokon át a Ben Youssef medreszében, Marokkó legnagyobb iskolájában állt. Ez a darab ritkaságnak számít az iszlám antifigurális művészetben. Míg egyik oldalán gazdagon díszítik az arabeszk motívumok, a keskeny oldalán két sas látható széttárt szárnyakkal. Ebéd a szállodában, majd a híres Djemaa el Fna főtér és piac meglátogatása következik, ahol kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga nyújt fantasztikus élményt. Fakultatív vacsoralehetőség. Szállás Marrakech-ben.

6. nap: Marrakech

Reggeli után egész napos szabadprogram. A város egyéni felfedezése, fakultatív ebédlehetőség egy helyi étteremben. Vacsora a szállodában.

7. nap: Marrakech - Casablanca (240 km)

Reggeli után utazás Casablancába. A szállás elfoglalása, majd ebéd a szállodában. Délután a város felfedezése egyénileg. Fakultatív vacsoralehetőség.

8. nap: Casablanca

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám nincs, a résztvevők a helyszínen csatlakoznak a több ország utasaiból álló csoporthoz. Az utazás a repülőgépen kísérő nélkül történik.

Az ár tartalmazza

 • repülőjegy menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapest-Casablanca-Budapest útvonalon (a részvételi díj 165 000 Ft/fő repülőjegy irányárat tartalmaz illetékekkel együtt, mely a foglalás pillanatában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhat)
 • transzferek a repülőtér és szálloda között a megérkezés és a hazautazás napján
 • utazás a program során légkondicionált autóbusszal 
 • elhelyezés négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás (hét alkalommal reggeli, négy alkalommal vacsora, három alkalommal ebéd a programleírás szerint)
 • a programban leírt kirándulások a szükséges belépőkkel
 • helyi idegennyelvű (angol/spanyol, spanyol/olasz vagy angol/ német) csoportkísérő/ idegenvezető
 • helyi adók

Az ár nem tartalmazza

 • teljes panzió felára
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
Marokkó, Marokkó körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.