A Balti-tenger Kincsei körutazás

Utazás azonosító:29007

Az egyik legolcsóbb utazás illetékkel

  • Az oldalon a teljes árat tüntetjük fel! (repjeggyel, illetékkel stb.)
  • Utazás napja: 2020.04.08
  • Hazaérkezés napja: 2020.04.13
  • Éjszakák: (utazással együtt) 5 éj
  • Indulási hely: Budapest
  • Ellátás: Reggeli
  • Szoba: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba (2 felnőtt)
  • Teljes ár, illetékkel: 264 500 Ft/fő
  • 2 főre a teljes ár: 529 000 Ft
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák (utazással együtt)
Ellátás
2020. április
2020. május
2020. június
2020. július
2020. augusztus
2020. szeptember
Kérjük várjon amíg a diagramm megjelenik!

A Balti-tenger Kincsei körutazás Baltikum last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, Tallinn-Helsinki között komppal, elhelyezés 3-4* központi fekvésű szállodákban, kétágyas szobákban reggelis ellátással.
Miért ez az út?
1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére. A kiváló menetrendnek köszönhetően 5 és fél napnyi program valósítható meg!
2. Nem véletlen, hogy a három főváros (Vilnius, Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindegyik egy-egy kis ékszerdoboz.
3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. A program 3 világörökségi helyszínt is érint.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Vilnius

Baltikumba utazás. Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Vilniusba,Litvánia fővárosába. Érkezés után a Vilniustól 27 km-re található Trakai felkeresése, ahol megnézzük a színpompás, vörös téglás, romantikus vízi várat, a Litván Nagyfejedelemség egykori székhelyét. Trakai falut 5 tó veszi körül, amelyeken több szigetecske található. Ezen szigetek egyikén, a 14. században építették fel Trakai várát, mely egy hangulatos fahídon közelíthető meg. A vármúzeum belső udvarán falépcsőkön keresztül érhetők el a kiállítótermek, amelyekben a vár történelmének hagyatékai láthatók. A kristálytiszta vizű tavon kis vitorláshajók, kirándulóhajók és csónakok színesítik a látképet. A vár megtekintése után szabadidő, egyéni étkezési lehetőség, majd autóbusszal utazás Vilniusba. Szállás Vilniusban. Vacsora Vilniusban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.
Szálloda 2020-ban: Panorama Hotel

2. nap: Vilnius - Kaunas

Reggeli után gyalogos városnézés az UNESCO Világörökségi listán szereplő Vilniusban. A viszonylag nagy óváros jól bejárható. Az óvárosban egymást követik a stílusirányzatok, a reneszánsz, a gótika, a barokk és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Felkeressük a Szent Szaniszló székesegyházat, a vörös téglából épült Szent Anna templomot (a város egyik ikonikus látnivalóját és az északi gótika egyik csodálatos épületét), majd láthatjuk a Báthori István alapította egyetemet, valamint a Hajnalpír kaput. A városnézés során érdemes a számtalan borostyánüzletek egyikébe betérni, hiszen Litvánia egyik jelképe ez az ásvány, amely rengeteg színváltozatban kapható. Ezt követően autóbusszal továbbutazás az ország második legnagyobb városába,Kaunasba, mely az ország két legnagyobb folyójának, a Nemunasnak és a Nerisnek az összefolyásánál található. Egy rövid séta a városban. A Nagy Vitold templom, a Dóm és a Perkunas ház a két világháború közötti ideiglenes főváros hangulatát idézi fel. Szabadidő és egyéni étkezési lehetőség Kaunasban. A nap végén jutunk el a Keresztek Hegyéhez, a litván Golgotá-hoz, amelyet az évszázadok alatt egy hatalom sem tudott eltörölni.Az egész világon egyedülálló, a Siauliai városától 12 km-re található Keresztek hegyén megszámolhatatlanul sok kereszt található, a lécekből összetákoltaktól a művészi mestermunkákig. A hegy a hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás szimbóluma, a litván nemzeti identitás emlékműve. Szállás Bauskaban. Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.
Szálloda 2020-ban: Rija Bauska Hotel City

3. nap: Rundale kastély - Riga

Reggeli után a kurlandi hercegek egykori nyári rezidenciáját, a Baltikum Versailles-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg, ezáltal nem véletlen, hogy némi hasonlóság fedezhető fel a két épület között. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még iskolaként és magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Ezt követően autóbusszal Rigába, Lettország fővárosába, a Baltikum Párizsába visz az utunk. Útközben rövid megálló és egyéni étkezési lehetőség. Mind Rigára, mind pedig az egész Baltikumra jellemző, hogy az utcák és a vidéki táj is nagyon tiszta, jól karbantartott és rendezett. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el, és a 14. századtól kezdődően a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. A várost gyakran nevezik Európa szecessziós fővárosának, hiszen nincs még egy olyan hely Európában, ahol ilyen tekintélyes számban és ilyen nagy arányban fordulnának elő Art Nouveau (Jugendstil) épületek. Az épületek felsőbb szintjeit gyakran virág- és állatmotívumok, esetenként groteszk emberalakok, meztelen testek, rémisztő szörnyek díszítik, és minden épületnek megvan a maga üzenete. Lettország fővárosa nem a hangulatos óváros, a világhírű templomi orgona vagy a fekete balzsam miatt került fel a Világörökség listájára, hanem éppen az egyedülálló szecessziós negyede miatt. Gyalogos városnézésünk során olyan látnivalókat ejtünk útba, mint a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejűek háza és a Svéd kapu, miközben a gótikától a szecesszióig szinte minden építészeti stílussal találkozunk. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is.Szállás Rigában. Vacsora Rigában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.
Szálloda 2020. ápr. 8., máj. 27., júl. 7., aug. 18, szept. 15. csoport: Rixwell Old Riga Palace Hotel Szálloda 2020. június 23.: Park Inn by Radisson Riga Valdemara.

4. nap: Sigulda - Tallinn

Reggeli után elutazás Siguldába, a Gauja Nemzeti Parkterületére. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A helyiek Lettország Svájcának is nevezik, mivel ez a kedvelt kirándulóhely az ország legvadregényesebb tája. Látogatásunk alkalmával egy bájos, fából készült, vörösre festett lutheránus templomot és a Turaida várromokat tekintjük meg, melynek alapjait 1214-ben fektették le. Érdemes a vár 26 méter magas tornyába felkapaszkodni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a festői környékre. Ezt követően autóbusszal Parnun keresztül Észtország fővárosába,Tallinnba utazunk. Útközben rövid megálló és egyéni étkezési lehetőség. Utazásunk közben tipikus síkvidékes baltikumi tájon keresztül haladunk, csodálatos fenyőerdők, nyírfák, tavak, folyók és hagyományos faházak mellett suhanunk el. Szállás Tallinban (2 éj). Vacsora Tallinnban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.
Szálloda 2020. ápr. 8., jún. 23. csoport: Tallink Hotels Express Szálloda 2020. máj. 27., júl. 7., aug. 18., szept. 15. csoport: Metropol Hotel.

5. nap: Tallinn

Tallinnóvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, és az észt őslakosok sokáig elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és azok kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt gyalogos városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, és ahol minden toronynak külön neve van, mint pl.: Hosszú Hermann, Öreg Tamás vagy Kövér Margó. A séta során útba ejtjük a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret Európa legrégebbi városházával, a Feketefejűek házát és a Három nővér kereskedőházakat. A jelenleg közel 2 km hosszúságban az óvárost körülölelő városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt. A megmaradt 21 toronyból néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. A városnézés alkalmával olyan kilátópontokat is felkeresünk, ahonnan csodálatos látványként tárul elénk az óváros. Észtországban a zenélés és éneklés nemzeti hagyomány, és erre Tallinn utcazenészei a legjobb példák. A kis utcák között sétálva gyakran találkozhatunk hegedűn vagy csemballón játszó zenészekkel, de ha szerencsénk van, akkor akár egy kórus énekébe is belehallgathatunk. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni.Szállás Tallinnban. Vacsora Tallinnban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

6. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába,Helsinkibe. A 2,5 órás hajóút során elfogyasztjuk a hideg csomagos reggelinket. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a város jelképének számító Szenátus térlátnivalóinak megtekintése szerepel. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben, ahol akár rénszarvas húsból készült hamburgert is ehetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Várható rendezvények a csoportjaink kinttartózkodásának idején

Április 8. Húsvéti fesztivál mindhárom balti városban (Vilnius, Riga, Tallinn)
Sigulda - Swing fesztivál, április 11.
Május 27. Vilnius - Nemzetközi folk fesztivál
Riga – Lett sörfesztivál
Sigulda – Sigulda városi fesztivál
Június 23. Vilnius – Nyári napforuló éjszakája
Július 7. Riga - Litván ifjúsági ének és tánc fesztivál
Rundale Palota – Egész júliusban rózsák virágzása
Tallinn – Középkori napok

UNESCO Világörökségi helyszínek: Vilnius történelmi központja, Riga történelmi városközpontja, Tallinn történelmi óvárosa.

Programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

Várható menetrend (változhat)

2020. április 8. és május 27. csoport esetén
Légitársaság: Austrian Airlines és Lufthansa
Oda út: Budapest - Bécs 07:00 - 07:45, Bécs - Vilnius 10:05 - 12:50
Haza út: Helsinki - München 19:20 - 20:50, München - Budapest 22:15 - 23:30

2020. június 23. és július 7. csoport esetén
Légitársaság: Austrian Airlines és Lufthansa
Oda út: Budapest - Bécs 07:00 - 07:45, Bécs - Vilnius 10:05 - 12:50
Haza út: Helsinki - Frankfurt 18:10 - 19:45, Frankfurt - Budapest 21:45 - 23:15

2020. augusztus 18. és szeptember 15. csoport esetén
Légitársaság: LOT és Finnair
Oda út: Budapest - Varsó 07:00 - 08:20,Varsó - Vilnius 10:50 - 13:00
Haza út: Helsinki - Budapest 16:45 - 18:05 (közvetlen járattal)

A légitársaságok fenntartják a jogot a menetrend változtatásra.

További információk

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 1,5%. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Fehér éjszakák

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.

A csoport indításához szükséges minimum létszám: 20 fő

Utazás idegenvezetője

A 2020. áprilisi út idegenvezetője György Péter.
"Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot.A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik."
2020. további időpontok idegenvezetője: Simigh Ágnes.
"Az utazási iroda neve egyben a mottója is: olyan helyekre utazni, amelyek különlegesek, akár kevésbé ismertek. Én teljesen azonosulni tudok ezzel, hiszen az ismeretlenebb desztinációk sokkal érdekesebbek, mint az Eiffel-torony meglátogatása sokadjára.Az elmúlt 10 év alatt sok tapasztalatot gyűjtöttem a balti térségben, Ázsiában és a Közel-Keleten, amit szeretek megosztani a csoportjaimmal.Azzal, hogy utasaink kiválasztják egy utunkat máris megmutatják, hogy készen állnak a felfedezés kalandjára.Mindent megteszek azért, hogy olyan élményekkel érkezzenek haza, amelyeket nem felejtenek el és úgy érezzék valóban megismerték az adott országot. Ha ez sikerül, akkor nem is lehetek ennél elégedettebb."

Ismerje meg a Baltikumot!

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Baltikum Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala

PéntekMaenyhe havazásenyhe havazás-0 °C
éjszaka: -1 °Cnyugat-északnyugati szél 1 km/hpáratartalom: 78 %légnyomás: 1003 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szombat2020.02.29erős felhőzeterős felhőzet2 °C
éjszaka: 2 °Cdélnyugati szél 1.1 km/hpáratartalom: 73 %légnyomás: 1005 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Vasárnap2020.03.01enyhe esőenyhe eső5 °C
éjszaka: 3 °Cdélnyugati szél 1.5 km/hpáratartalom: 79 %légnyomás: 997 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hétfő2020.03.02tiszta égbolttiszta égbolt5 °C
éjszaka: 4 °Cdéli szél 1.2 km/hpáratartalom: 76 %légnyomás: 1001 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Kedd2020.03.03közepes esőközepes eső4 °C
éjszaka: 3 °Cnyugat-délnyugati szél 0.7 km/hpáratartalom: 96 %légnyomás: 1001 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szerda2020.03.04borús égboltborús égbolt1 °C
éjszaka: 2 °Ckelet-északkeleti szél 1.4 km/hpáratartalom: 90 %légnyomás: 1013 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.