Kínai Körutazás - Pekingtől Makaóig

Azonosító:27922
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Kínai Körutazás - Pekingtől Makaóig Kína last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, vonattal helyi 4*-os szállodákban reggeli és két vacsora (Pekingben és Xi anban)
1. Két hét alatt igyekszünk mindent megmutatni és megnézni, megkóstolni, hogy minél teljesebb képet kaphassanak Kínáról az utasaink.
2. Mert velünk utazva az egyik legteljesebb programon keresztül ismerheti meg ezt a csodálatos országot, történelmét, kultúráját és természeti szépségeit.
3. Megismerheti az igazi kínai konyhát, és mindjárt többfélét, hiszen Pekingtől Makaóig más és más ételek, főzési és étkezési szokások honosak.

Garantált indulás! Társítási garancia Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

Körutazás leírása

1-2. nap Budapest - Peking

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Pekingbe. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, közben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínén.
Szállás Pekingben (3 éj). Szállás: Beijing Guantong Jianhui Hotel Building B ****

3. nap Peking

A reggelit követően az Ég templománál kezdődik az egész napos városnéző program. Előtte a templom melletti parkban a kínaiak reggeli elfoglaltságaiból egy kis ízelítőt kapunk, megnézzük a tai chi-t űző, tornázó vagy akár társas táncoló pekingieket. A templom megtekintése és a kínai hitvilágba történő betekintés után a Tian’anmen térre, a Mennyei béke kapujának a terére vezet az utunk. A tér nevezetes épületeinek a megtekintése (kívülről), majd belépünk az egykori császári palota, a Tiltott város területére. A 9999 és fél helyiségből álló palotaegyüttes legszebb és legérdekesebb részeit járjuk be. A napot egy pekingi kacsa vacsora zárja a főváros egyik legjobb pekingi kacsa éttermében.

4. nap Kínai nagy fal – Nyári palota

A mai napon elsőként a világ leghosszabb ember alkotta építményét, a Kínai nagy fal Yuyongguan hegyszorosnál lévő részét keressük fel. Visszatérve a Pekingtől 15 km-re-keletre található, 290 hektáron fekvő Nyári Palotát látogatjuk meg, melynek legismertebb részei a Hosszú folyosó (729 m) a Császári színház és a Márványhajó. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap Peking – Luoyang

Reggeli után kezdődik pekingi tartózkodásunk egyik legérdekesebb része. Elsőként a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Majd riksára ülünk és megismerkedünk a régi Pekinggel, a Hutongok világával. A programot Peking egyik különleges részének a 798 Art District felkeresésével zárjuk. Az egykori villamos erőműből kialakított kiállító- és művésznegyed betekintést nyújt a modern Peking nyüzsgő művészvilágába. Este vonatra szállunk és Luoyang–ba utazunk.
Szállás Luoyangban (2 éj). Szállás: Peony Hotel ****

6. nap Luoyang – Denfeng

Kora reggeli érkezés után felkeressük a Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97306 db szobor található. A barlangok megtekintése után Denfengbe utazunk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomba (Shao Lin Shi) a shaolin szerzetesek otthonába, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel.

7. nap Xi an

Reggeli után a „puskagolyó expresszel” Xi an-ba utazunk. Érkezés után városnézés, kívülről a várost körbevevő városi falat tekintjük meg, majd a város legkülönlegesebb részébe, a mohamedán negyedbe látogatunk el. Megnézzük a Nagymecsetet és az azt körbevevő óvárost és bazárt. A napot a híres „töltött táska” vacsora zárja.
Éjszaka Xi an–ban (1 éj). Szállás: Huiyuan Jinjiang Hotel ****

8. nap Xi an

Elsőként a város egyik legszebb pagodáját, a Vadludak Kis Pagodáját keressük fel, majd pedig a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadsereget és múzeumot látogatjuk meg. A program végeztével transzfer a repülőtérre és utazás Guillin-ba.
Szállás Guillin–ban (1 éj). Szállás: Guilin Bravo Hotel ****

9. nap Li-folyó – Yangshuo

Varázslatos tájra érkezünk, ahol a Li-folyó karszthegyek között kanyarog. Hajóra szállunk és Yangshuo-ig hajózva gyönyörködünk a táj szépségében. A nap hátralévő részében szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: fény és hangjáték (jelentkezés és fizetés a helyszínen).
Szállás: New Century Hotel Yangshuo ****

10. nap Shanghai

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Shanghai–ba. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram vagy fakultatív hajókázás a Huangpu folyón (jelentkezés és fizetés a helyszínen).
Szállás Shanghai-ban (3 éj). Szállás: Baolong Hotel ****

11. nap Shanghai

Reggeli után egész napos városnéző programra indulunk. Elsőként a Jade Buddha templomot keressük fel, majd a Gyönyörök kertje mellett található városrészt, ahol számtalan üzlet, étterem és teázó várja a turistákat. Következő megállónk a Kelet gyöngye tv-torony, mely a város idegenforgalmi és építészeti nevezetessége, a második gömbben lévő kilátóból az egész városra rálátni. Ezt követi a város üzleti főutcája a Nanjing utca és Bund, a folyóparti sétány, ahol 1,5 km hosszan európai stílusú épületek emlékeztetnek a félgyarmati időkre. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

12. nap Zhujiajiao az ősi város

Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. Késő délután térünk vissza Shanghaiba.

13. nap Hongkong

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hongkongba. Érkezés után félnapos városnéző programon veszünk részt. A program részeként többek között felmegyünk a Viktória-csúcsra (552 m), megnézzük a Repulse-öblöt, és a Hírességek sugárútja sem maradhat ki a programból.
Szállás Hongkongban (2 éj). Szállás: Harbour Plaza 8 Degrees ****

14. nap Hongkong

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulás ebéddel Makaóba. Makaóban megnézzük a Ma Kok Miu templomot, a Szent Pál székegyház romjait, a Taipa hidat és Kum lam emlékművét.

15-16 nap Hongkong - Budapest

Szabadidő Hongkongban. Este transzfer a repülőtérre. Éjszaka hazautazás repülővel, menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
UNESCO Világörökségi helyszínek: Peking - Nyári rezidencia és a Császári Kertek, Peking - Ming és Csing-dinasztia császári palotája, Peking - Mennyei béke Temploma: a császári áldozati oltás, Kínai Nagy Fal, Xian - Csin Shi Huang Ti síremléke az agyaghadsereggel, Makaó - óváros.

Programok

Hajókirándulás ebéddel Makaóba: 65 000 Ft

Várható menetrend (változhat)

július 22. Budapest - Dubai 16:00 - 23:20 EK112 kb. 5 óra 20 perc
július 23. Dubai - Peking 03:55 - 15:25 EK306 kb. 7 óra 30 perc
augusztus 6. Hongkong - Dubai 00:35 - 04:20 EK381 kb. 7 óra 45 perc
augusztus 6. Dubai - Budapest 08:50 - 12:45 EK111 kb. 5 óra 55 perc

október 2. Budapest - Dubai 16:00 - 23:20 EK112 kb. 5 óra 20 perc
október 21. Dubai - Peking 03:55 - 15:25 EK306 kb. 7 óra 30 perc
november 4. Hongkong - Dubai 00:35 - 05:35 EK381 kb. 8 óra
november 4. Dubai - Budapest 08:40 - 11:45 EK111 kb. 5 óra 55 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Utazás idegenvezetője

Az utazás idegenvezetője júliusban Rontó Attila, októberben Dobos Miklós.

Ismerje meg Kínát!

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.