info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/hosszu-hetvege-dublinban-hosszu-hetvege-dublinban-irorszag-irorszag-korutazas-utazas-1.jpg

Hosszú hétvége Dublinban Írország körutazás Írország utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Hosszú hétvége Dublinban (Hosszú hétvége Dublinban) utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. Ha még nem ittak fekete sört, sőt még nem is hallottak arról, hogy ilyen színű sör is létezik, akkor itt az idő kipróbálni! Az írek a különleges és ízletes söreiknél már csak a saját whiskey-jükre a legbüszkébbek!

2. Tegyék próbára az ízlésüket, és a 4 nap folyamán erre több lehetőségük is lesz, ugyanis lepárló üzemeket is felkeresünk.

3. Ha mértékkel kóstolgatták ezeket a nedűket, akkor elhiszik, hogy nem a szemük káprázik, amikor Glendalough és Newgrange csodás természeti szépségét, és azok jellegzetes formájú, misztikus hangulatú kelta emlékeit pillantják meg.

Hosszú hétvége Dublinban (Hosszú hétvége Dublinban) programleírás

1. nap: Budapest Dublin
Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal Dublinba. A vikingek által alapított város már a középkor óta Írország fővárosa, és egyes statisztikák szerint Európa harmadik leglátogatottabb városa. Érkezést követően buszos városnézés. Szent Patrik Írország védőszentje, aki a 4. században keresztény hittérítő volt. Számtalan történet kering róla, ezek közül a legismertebbek, hogy kiűzte a mérges kígyókat az Ír-szigetről, és hogy egy háromlevelű lóherével magyarázta el az embereknek a Szentháromság jelentését. A Szent Patrik napi ünnepséget a halála napjának évfordulóján, vagyis március 17-én tartják. A Szent Patrik székesegyház a legenda szerint ott épült, ahol a szent a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Mai formájában historizáló-romantikus stílusú, és érdekessége, hogy a bejárattól jobbra, a padlóba helyezett díszes réztáblák a híres ír szatirikus író, Jonathan Swift sírhelyét jelzik. Utunkat Dublin főútvonalán, az O Connell Street-en folytatjuk. Megérkezünk a Phoenix parkhoz, mely Európa legnagyobb városi parkja, és ahol vadon élő őzeket és dámszarvasokat is láthatunk! Majd egy igen érdekes városrészhez érkezünk, amelyet a dublini grúz építészeti stílus jellemez. A házak bejárati ajtói általában színesek, és felül félköríves kialakításúak. A napot egy kis whiskey kóstolással zárjuk le a Jameson lepárló üzemben.
Az ír whiskey hivatalosan csakis Írországban vagy Észak-Írországban készülhet és legalább három évig kell fahordóban érlelni, bár az érlelés általában ennél tovább tart. A mai italok többsége kevert, maláta-, árpa- és gabonawhiskey elegyéből áll össze. Az egyik legismertebb márka, a John Jameson által 1780-ban alapított egykori gyár ma már az ír whiskey emlékműve. Transzfer a szállodába, pihenés és felkészülés a következő napokra, vagy a város egyéni felfedezés este. Dublin híres az éjszakai életéről, számtalan bár, pub és szórakozóhely várja a betérőket.Szállás: Hyatt Centric Dublin 4*

2. nap: Wicklow - Glendalough - Powerscourt kertek - whiskey kóstoló
A mai napon Dublintól délre, Wicklow megyébe kirándulunk. Lankás dombjai, csodálatos tavai és zöld vidékei miatt Írország kertjének is szokták nevezni. Úti célunk Glendalough, melynek jelentése: a két tó völgye. Maga a táj, a tavak és az azokat körülölelő hegyek is szép látványt nyújtanak, de egyik legismertebb látnivalója a Guiness sör egyik összetevőjét adó, dombok között megbújó Lough Tay, vagy másnéven Guiness-tó. Az elnevezés nem véletlen, hiszen formája egy pint Guiness-re hasonlít és a sör legfontosabb hozzávalója, a kristálytiszta víz is innen származik. Az olasz mintára épült Powerscourt, minden túlzás nélkül, a kertépítés csodája, nem véletlen, hogy a National Geographic szerint a világ 3. legszebb kertje. Álljunk meg a kertek tetején, s a távolba meredve a Cukorsüveg-hegyek tárulnak elénk. A kertek teraszait Daniel Robertson tervezte még 1840-ben, de több mint 100 dolgozó tizenkét évi munkája volt szükséges ahhoz, hogy a végső látkép kialakuljon. A teraszok sorát a főépület köti össze a birtok aljában lévő hatalmas tóval, de találunk itt szicíliai mintára épített villát, japánkertet vagy éppen római mintára épült szökőkutat. A birtok szépsége a filmeseket is megihlette, többek között a Monte Christo grófja vagy Laurence Olivier V. Henrik című filmje is itt készült.
Ebédelési lehetőség egyénileg a kert valamelyik éttermében vagy kávézójában.
Természetesen nem hagyhatjuk ki a birtokon található Powerscourt whiskey lepárlót, ahol a látogatást követően díjnyertes 20 éves Fercullen whiskey-t is kóstolunk. A lepárlót az 1960-as években három család alapította a régi malomház területén, az átépítések után most az alsó szinten a látogatóközpont és felette a lepárlóüzem található. Lelkét három egyedi tervezésű hagyományos rézüst adja, amit a Forsyths vállalkozás, egy ötödik generációs (1890 óta működő) skóciai család tervezett és készített. Vízét a közeli Powerscourt vízesésből nyeri, ahol korábban a vízimalom is üzemelt. A Powerscourt whiskey átógatóközpontot az Icons of whisky magazin 2021-ben az Írország legvonzóbb látogatóközpontja díjjal tüntette ki.Késő délután visszatérünk dublini szállodánkba.

3. nap: Boyne-völgy - Newgrange - Tara domb - Slane kastély
A Boyne-völgy Írország keleti részén található. Egyszerre Írország ősi fővárosa és legszentebb és legmitikusabb tája. 1849-ben William Wilde, Oscar apja azt írta, hogy Írország történelme nyomon követhető az itt található emlékműveken keresztül. Kiindulópontunk Drogheda, a Boyne-völgy kapuja, egy csodálatos középkori város. Millmount Fort és St Peter's Church megtekintése után nyugatra indulunk a Boyne folyó mentén. A Boyne-i csata látogatóközpont mélyreható betekintést nyújt III. Vilmos protestáns király és apósa, II. Jakab katolikus király 1690-es csatájába. Az Oldbridge House-ban kialakított interaktív kiállításon az ír történelem egyik legfontosabb csatájának történetét ismerjük meg, hiszen Orániai Vilmos győzelme a katolikus írek jogfosztásával járt.Newgrange megalitikus emlékhelye az UNESCO világörökségi része, ami régebben épült, mint az egyiptomi piramisok. Nagyon különleges építmény, ami tulajdonképpen egy tömegsír lehetett a kutatások mai állása szerint. Minden évben a téli napforduló idején december 21-én a nap egy különleges szögben süt be egy kis nyíláson roof box-on keresztül. Igazából ez a nap jelentette a régi kelták idején az új év kezdetét. A legenda szerint az ideérkező kelták, mitikus nagykirályaik székhelyéül választották a közeli Tara dombot. Ezen a helyen iktatták hivatalába a választott főembert, mégpedig úgy, hogy a pályázónak át kellett ugrania egy varázskövet. Aki alatt a kő felsikoltott, az lehetett az uralkodó. Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg. Napunk utolsó állomása Slane kastély, mely Írország leghíresebb arisztokratájának, Henry Conynghamnek, Mount Charles grófjának 1500 hektáros rezidenciája. Természetesen nem maradhat el, hogy az "út porát" néhány korty kellemes whiskey-vel öblítsük le. Visszatérés a szállásra, vacsora egyénileg.

4. nap: Dublin - Budapest
A reggelit követően félnapos városnézés Dublinban. Felkeressük Írország legrégebbi egyetemét, a Trinity College-t. Alapításának célja az írországi protestáns értelmiség kinevelése volt, 1970-ig katolikus vallású diákokat nem is vettek fel az egyetemre. Az épület és a park is nagyon pompás, de a létesítmény igazi ékessége a kétszintes könyvtár. Faburkolatú mennyezete, és szintén fából készült emeleti korlátai, illetve könyvespolcai pont olyan látványt nyújtanak, mintha egy Harry Potter filmjbe csöppenne az ide látogató. Garantáljuk, hogy a csoportunk is így fogja érezni magát!Hol is fejezhetnénk be a programot a sör fővárosában? Természetesen a Guinness sörfőzdében. Arthur Guinness 1759-ben alapította a sörfőzdéjét, azóta a kezdeti kis üzem egészen kinőtte magát, hiszen ma már az egyik legnagyobb sörgyár Európában. Nem is gondolnánk, hogy az írek egyik nemzeti itala, a sör, Guinness idejében még egyáltalán nem volt népszerű. Ráadásul Guinness úgy döntött, hogy fekete sört fog gyártani. Titkos hozzávalók alkalmazásával feltalálta a saját fekete sörét, és ez már óriási sikert aratott. A titok azóta már lelepleződött, a fekete sörnek a különleges színt és ízt az árpaszemek pörkölése okozza.Élményekkel telve indulunk a repülőtér felé. Hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.
UNESCO világörökségi helyszín: Brú na Bóinne - A Boyne-kanyar régészeti együttese}

Hosszú hétvége Dublinban (Hosszú hétvége Dublinban) az ár tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, fix ülőhelyfoglalással és személyenként 1 db nagy kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 90.000 Ft - változhat) a 3 éj szállást 4*-os belvárosi hotelben, kétágyas szobábana reggelit a helyszíni közlekedést autóbusszal a megadott programokat a szükséges belépőket2 whiskey lepárló látogatását, kóstolóval1 sörfőzde látogatását, kóstolóvala magyar nyelvű idegenvezetést.

Hosszú hétvége Dublinban (Hosszú hétvége Dublinban) az ár nem tartalmazza

A borravalókat (helyszínen fizetendő) kb. 10 EUR / fő
az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) kb. 8 EUR / fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 95.000 Ft
BBP utasbiztosítás
 

Hosszú hétvége Dublinban (Hosszú hétvége Dublinban) idegenvezető, videó, térkép

Az út idegenvezetője
Kriaszter Attila
Szenvedélyes ember vagyok. Szenvedélyesen szeretek utazni, idegen tájakat, idegen kultúrákat, idegen embereket megismerni. És szenvedélyesen keresem azokat az utastársaimat, akik hozzám hasonlóan szenvedélyesek idegen tájak, idegegen kultúrák, idegen emberek megismeresésében. Magára ismert? Akkor várom ezen az úton! "Szenvedélyezzünk együtt!" Ismerje meg Írországot!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.