Észt, Lett, Litván Körutazás

Utazás azonosító:28155

Az egyik legolcsóbb utazás illetékkel

  • Az oldalon a teljes árat tüntetjük fel! (repjeggyel, illetékkel stb.)
  • Utazás napja: 2020.04.21
  • Hazaérkezés napja: 2020.04.28
  • Éjszakák: (utazással együtt) 7 éj
  • Indulási hely: Budapest
  • Ellátás: Reggeli
  • Szoba: 2 ágyas szoba (2 felnőtt)
  • Teljes ár, illetékkel: 252 880 Ft/fő
  • 2 főre a teljes ár: 505 760 Ft
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák (utazással együtt)
Ellátás
2020. április
2020. május
2020. szeptember
2020. október
Kérjük várjon amíg a diagramm megjelenik!

Leírás

1. NAP Repülés Rigába

Utazás Budapestről a Liszt Ferenc repülőtérről Rigába, Lettország fővárosába. A mintegy 641.481 főnyi lakossággal rendelkező állam ezernyi arca fogadja a turistákat: több, mint ötszáz kilométeres, csodaszép partvonal, zöldellő, nagy területű erdőségek, és a világon a legtöbb art nouveau épület. Idegenvezetőnk a reptéren fogadja Önt. Bejelentkezés a hotelbe. Városnézést teszünk Rigában (busszal és gyalogosan). A Balti-tengeri térség legnagyobb városa fontos kulturális, politikai és kereskedelmi központ. Különösen szecessziós épületei ragadják meg a szépre fogékony látogató tekintetét. Meglátogatjuk a katedrálist is, mely több évszázad és stílus örökségének őrzője: román, korai gótika, barokk és art nouveau.
Szállás: Bellevue Park Hotel****

2. NAP Riga – Tallinn

Reggeli a hotelben, majd kijelentkezés a szállodából. Elindulunk Rigából Tallinnba. Útközben megtekintjük az észtországi Pärnu körülbelül negyvenezer fős festői városát a Balti-tenger partján, melyet népszerű üdülőhelyként jegyeznek. Majd az észt főváros, Tallinn vár ránk. Észtország a Balti-partvidék egyik ékköve, mely 1991-ben nyerte el függetlenségét a Szovjetuniótól. Lakossága csupán csak 1,3 millió fő. Buszos és gyalogos városnézés keretében fedezzük fel Tallinnt. Bájos középkori épületei, álmos-rejtett udvarai elbűvölik a látogatót. Megtekintjük belülről az impozáns orosz ortodox Nyevszkij-katedrálist, melynek építését 1900-ban fejezték be. A Toompea-hegyről tekint le a tájra, ami fontos szerepet tölt be az észt mitológiában. Bejelentkezés a hotelbe.
Szállás: Go Hotel Shnelli***

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program

Helsinki
Reggeli a hotelben. Ezt követően töltse kedvére az időt, vagy egész napos fakultatív program: Helsinki-kirándulás. Tömegközlekedéssel utazunk Finnországba, ahol Helsinki titkainak nyomába eredünk. A legészakibb európai főváros vibráló energiájával, úttörő építészeti megoldásaival mély benyomást tesz ránk. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Go Hotel Shnelli***

4. NAP Talinn – Keila Joa – Gutmanis barlang – Sigulda

A reggeli elfogyasztása után kijelentkezés a hotelből, majd Sigulda felé indulunk. Útközben csodálattal adózhatunk a Keila Joa vízesés szépségének, mely a harmadik legnagyobb zuhatag Észtországban. A víz körülbelül hat méter magasról zúdul alá. A neogótikus stílusban épült Keila-kúria történelme során illusztris vendégeket, koronás főket is fogadott. Ezt követően Lettország felé visz utunk. A Gutmanis-barlang a Baltikum legszélesebb és legmagasabb barlangja. Következő úti célunk Sigulda, ahol a szállásunk is lesz. A lett kisváros Rigától mintegy 50 kilométerre található, a Gauja folyó völgy szorosában. Délután szabadidő keretében fedezze fel a környéket, vagy válassza félnapos fakultatív kirándulásunkat: Turaida-kastély. A középkori, romantikus látványt ígérő, múltról mesélő vár építését még 1214-ban kezdték el. Rekonstrukcióját nemrég végezték el. A vörös téglás épület az északi mesekastélyok világát idézi.
Szállás: Segevold Hotel Sigulda****

5. NAP Sigulda – Vilnius

Reggeli a hotelben, majd kijelentkezés. Délelőtt utazás Vilnius-ba, Litvánia fővárosába, a harmadik, és egyben legnagyobb balti államba. A majdnem hárommilliós lakosságú ország története a régmúltba nyúlik vissza, már 1009-ből is szólnak róla írásos feljegyzések. Napjainkban egyre inkább kezdik felfedezni maguknak a természet rajongói, turisták áradatától kissé megkíméltebb, különleges úti célok kedvelői. Megállunk a Keresztek hegyénél, mely egy jelentős katolikus zarándokhely. Itt a látogatók mindenféle méretű feszületet helyeztek el hitük zálogaként – egyes becslések szerint több, mint százezer található itt belőlük, szobrok és egyéb faragványok mellett. Bejelentkezés a hotelbe.
Szállás: Panorama Hotel***

6. NAP Vilnius, majd szabadidő vagy fakultatív

Trakai-kastély
A reggeli elfogyasztása után Vilnius városát fedezzük fel sétálva, illetve buszunkkal. A gótikus Szent Anna-templom szépségét belülről is megcsodáljuk. A legenda szerint az épület annyira lenyűgözte Napóleont, hogy szerette volna hazavinni magával Párizsba. Délután töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programunk kínál újabb üde színfoltot a Baltikum megismerésére: Trakaikastély. Az egykori litván főváros, Trakai vára stratégiai szempontból jelentős szerepet töltött be a múltban. Fekvése elképesztően gyönyörű, öt tó öleli körbe, és egy kis szigeten magasodik.
Szállás: Panorama Hotel***

7. NAP Vilnius – Riga

Reggeli a hotelben. Kijelentkezés a szállodából. Utazás Vilniusból Rigába, Lettországba, útközben megtekintjük Jürmalát. A Rigától mintegy 25 km-re található tengerparti lett város ékességét fokozza az üdítő természeti környezet, fehér homokos parttal büszkélkedhet. Nem meglepő, hogy a szovjet uralom éveiben a párt vezető politikusai, többek kötött Brezsnyev és Hruscsov is szívesen időztek itt. Bejelentkezés a hotelbe Rigában.
Szállás: Bellevue Hotel Riga****

8. NAP Hazautazás

Reggeli, majd transzfer a rigai repülőtérre a repülőgép indulásának függvényében, és utazás Magyarországra. Felejthetetlen élményekkel érkezünk meg a budapesti reptérre.

FONTOS INFORMÁCIÓK!

Az Észtországba, Lettországba és Litvániába történő beutazáshoz olyan útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely minimum az utazás utolsó napjáig érvényes! Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Minden szoba kétágyas, ezért egy fős foglalás esetén egyágyas szoba felár megfizetése szükséges. Tehető háromfős foglalás is (három fő egy szobában).
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

REPÜLŐJEGYET ODA-VISSZA REPÜLÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKAT:
Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
TRANSZFEREKET: Modern, légkondicionált buszokkal.
KIRÁNDULÓPROGRAMOKAT: Riga, Tallinn, Keila Joa, Gutmanis barlang, Vilnius, Jürmala a program szerint.
MINŐSÉGI SZÁLLÁSOKAT Vendégeink 3 és 4 csillagos hotelekben kapnak elhelyezést.
REGGELIT Az utazás minden napján svédasztalos reggeli.
MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉST

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 69.990 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 69.990 Ft/fő/teljes utazás
helyi adó Vilnius: 1 EUR/fő/éj.

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag: 39.990 Ft/fő
Fakultatív programcsomag (Helsinki – egész napos kirándulás, Turaida kastély, Trakai kastély): 49.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 4.050 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft/fő

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Baltikum Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala

KeddMaenyhe esőenyhe eső6 °C
éjszaka: 4 °Cnyugati szél 2.3 km/hpáratartalom: 81 %légnyomás: 1016 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szerda2020.01.22enyhe havazásenyhe havazás4 °C
éjszaka: 3 °Cészaknyugati szél 3.1 km/hpáratartalom: 60 %légnyomás: 1010 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Csütörtök2020.01.23enyhe havazásenyhe havazás3 °C
éjszaka: 3 °Cészaknyugati szél 2.1 km/hpáratartalom: 68 %légnyomás: 1024 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Péntek2020.01.24enyhe esőenyhe eső6 °C
éjszaka: 6 °Cnyugat-délnyugati szél 1.4 km/hpáratartalom: 85 %légnyomás: 1013 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szombat2020.01.25enyhe esőenyhe eső5 °C
éjszaka: 5 °Cdélnyugati szél 1 km/hpáratartalom: 89 %légnyomás: 1011 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Vasárnap2020.01.26enyhe esőenyhe eső4 °C
éjszaka: 3 °Cdélnyugati szél 1.1 km/hpáratartalom: 84 %légnyomás: 1012 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.