info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/vendegsegben-a-sokszin-keleti-karpatok-nepeinel-kijev-utazas-utazas-ukrajna-1.jpg

Vendégségben A Sokszínű Keleti-Kárpátok Népeinél Ukrajna körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

19 - 26 személyes autóbusszal autentikus falusi vendégházban, panzióban falusi reggeli, vacsora 3 alkalommal ebéd Kivételes találkozás Kárpátalján innen és túl a szívből jövő, természetes vendégszeretettel és az eredeti ízekkel. 15-25 fő jellegzetes helyi ételek

Körutazás leírása

1. nap:Budapest - Záhony - Ungvár - Munkács

Reggel autóbusszal indulunk Budapestről. Határátlépés után azelső napi menünk a térségben oly kedvelt pelmenyi (húsos derelye) kóstoló. Ezt követően Ungvár felé vesszük az irányt, ahol először meglátogatjuk az óvárosi rész nevezetességeit: történelmi vár, skanzen, séta a belvárosban. Vacsora és szállás Munkácson.

2. nap: Munkács - Beregszász - Huszt - Visk

Reggeli után a gazdag történelmi múlttal rendelkező Munkács városával ismerkedünk meg. Elsőként a Zrínyi Ilona által ismertté vált 68 méter magas sziklára épült Rákócziak várát keressük fel (10 perces könnyű emelkedő). Városi sétánk során betérünk a nagy múltú család Fejér-ház néven számon tartott nyári rezidencia udvarába, ahol Munkács város díszpolgárának, Munkácsy Mihálynak a mellszobra található. Beregszentmiklóson egy misztikus várban kalauzolnak bennünket, amely a helyi pletykák szerint Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelmi fészke volt a házasságuk előtti időszakban. Következő megállónk Beregszász, ahol városnézés közben megkóstoljuk a frissen sütött cseburekit, a kvászt és a helyi kiváló süteményeket. Huszt vadregényes romvárához utazunk tovább. Este hagyományos, helyi vacsorával fogadnak minket füstölt csülkös paszuly levessel, túrósbatyuval és finom helyi törkölypálinkával. Szállás Visken, falusi vendégházakban.

3. nap: Visk - Rahó - Kőrösmező

Az autentikus vendégház kínálta hagyományos parasztreggeliben lesz részünk, ami össze sem vethető a szállodák büféasztalával. Visken a mesebeli festett mennyezetű református templomot, a haranglábat és a kopjafa-együttest tekintjük meg. A Tisza felső folyása mentén haladva helyi történeteket hallunk a csempészetről, az illegális pálinkafőzésről és a soha be nem fejezett hatalmas házakról. Rövid megálló Rahónál, ahol a Fehér- és Fekete Tisza összefolyását csodálhatjuk meg, és ha nem zavaros a folyó vize, akkor gyönyörű látvány a világos és a sötét színű víz találkozása. A nap folyamán sült pisztrángot fogyasztunk és hegyi gyógynövényteával oltjuk a szomjunkat. Délután egy felejthetetlen dzsip túrakeretében jutunk el a Tisza eredetéhez, a gyönyörű fenyves erdők világába.Szállás és vacsora Kőrösmezőn.

4. nap: Kőrösmező - Kosziv

A gyönyörűséges Verhovina, a pásztorok földje. Ezen a vidéken máig hagyományosan készül a juhsajt. Megismerkedünk a pásztorok életmódjával és megkóstoljuk az általuk készített termékeket. A magasan fekvő területről nagyszerű kilátás nyílik a Kárpátok legmagasabb ormaira. Az itt készített javak minősége egyedülálló. Ebédre megízleljük a pásztorok kedvenc ételeit: erdei gombából készült levest és rakott puliszkát, hagyományos, kovászolt, kemencekövön sütött kenyér kíséretében. Kosziv a művészeiről és kézműveseiről, valamint kézműves piacáról ismert. Délután vásárlási lehetőség a helyi kézművesek termékeiből. Vacsora és szállás Koszivban.

5. nap: Kolomya - Jaremcse - Visk

Galícia legfestőibb városába, Kolomyába utazunk. A városnézés keretein belül megtekintjük a néprajzi múzeumot, megismerkedünk a város német vonatkozású emlékeivel és helyi ételeivel. Rövid pihenőt tartunk Jaremcsén, a hegyi városkában, a hucul kirakodó vásárban, ahol szinte harapni lehet a friss levegőt. Erdei ösvényekkel szabdalt, fenyőfákkal körbevett rönkházak - ez a hucolok vidéke. A napi menüben szerepel egy német eredetű, hússal töltött tészta, homoktövis tea és uzvár. Szállás és vacsora Visken.

6. nap: Técső - Nagyszőlős - Beregszász - Budapest

Reggeli után az első megállónk Técső lesz. Itt a híres, fakazettás mennyezetű református templomba látogatunk el, tiszteletünket tesszük a Kossuth szobor előtt és Hollósy Simonra emlékezünk, aki festőiskolát hozott létre a településen. Folytatva utunkat Nagyszőlősön Bartók Béla gyermekkori emlékeit elevenítjük fel, aki 3 évig élt a városban, valamint megemlékezünk Perényi Zsigmondról, az 1848-as szabadságharc mártírjáról, aki a vidék szülötte és kultúra pártolója volt. Utolsó nap úti csomagot kapunk. A program befejeztével a beregsurányi határátkelőnél hagyjukel Kárpátalját, érkezés Budapeste a késő esti órákban.

Unesco világörökségi helyszinek:

A Kárpátok fatemplomai (tserkva) (kulturális/2013)

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk.Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Az alapár tartalmazza

- szállás rendkívül hangulatos
- autentikus falusi vendégházakban és panzióban
- gazdag helyi reggelivel
- vacsorával3 alkalommal ebéd (3
- 4. 5.nap)minden nap gazdag kóstolók
- gourmet séták költségea program szerintkárpátaljai magyar nyelvű idegenvezető

Az alapár nem tartalmazza

- az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)10 EUR/főEgyéb költségek:Belépők: 15 EUR/főEgyágyas felár69.000 Ft/fő
Ukrajna, Kijev utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ukrajna, Kijev utazás
2024.04.12 - 2024.04.18

Péntek

tiszta égbolt

17°C

éjszaka: 15°C

északnyugati szél 1.5 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

enyhe eső

16°C

éjszaka: 13°C

nyugat-északnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

enyhe eső

18°C

éjszaka: 18°C

nyugati szél 1.9 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

enyhe eső

16°C

éjszaka: 12°C

nyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 36%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

közepes eső

13°C

éjszaka: 12°C

nyugat-délnyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

közepes eső

7°C

éjszaka: 7°C

észak-északkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.