info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/j/2019/sri-lanka-korut-udules-a-goldi-sands-hotel-ben-sri-lanka-1.jpg

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben Srí Lanka utazás last minute akciós utak.

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben utazás leírása

Srí Lanka kulturális ízelítő tengerparti pihenéssel   

1.nap:

Utazás Budapestről, egy átszállással.

2.nap:

Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban, majd utazás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai úti cél Dambulla sziklába vájt kolostora, mely a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Utazás fáradalmainak kipihenése, vacsora és szállás Dambulla-ban 

3.nap:

A mai napon időutazásra is indulunk. Reggeli után meghódítjuk Sigiriya „oroszlán-szikláját”, melyre az 5. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. A nap további részét Polonnaruwa ősi romváros felfedezésének szenteljük, mely a 12-13.sz.-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Dambulla-ban.

4.nap:

Továbbutazás a hegyvidéken immár déli irányban. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a helyben termesztett fűszernövényekre, lehetőség nyílik vásárlásra. Megállunk az út menti kisebb batik manufaktúrák egyikénél, ahol bepillantást nyerhetünk a batikolás hagyományos módszerébe, megcsodálhatjuk a szemet gyönyörködtető népművészeti alkotásokat. Délután érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t.
A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nyugodtan elvegyülhetünk az itt imába mélyedő zarándokok között . Vacsora és szállás Kandy-ben

5.nap:

A környező hegyvidék a híres ceyloni tea hazája. Reggeli után mi is felkeresünk egy teagyárat, hogy meghallgassuk a 19.sz.-ban idetelepített cserjék sikertörténetét, megismerkedjünk az illatos levelek feldolgozásának folyamatával. Finom italunkat kortyolgatva természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.  Utunk folytatásaként elérjük Pinnewala-t, az elefántárvaházat. A folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Majd a Központi-hegyvidéket végleg magunk mögött hagyjuk és estére elérjük a tengerparti Negombo-t, hogy az Indiai-óceánban lemossuk a kirándulás porát. Vacsora és szállás Negombo-ban. 

6-8.nap:

Strandolás, illetve ismerkedés Negombo-val, mely az egykori halászfaluból nőtte ki magát üdülővároskává. Érdekessége, hogy a jellemzően buddhista ország ezen részén főleg keresztények élnek, akik Negombo-t „kis Rómának” nevezik több, mint 125 működő katolikus temploma miatt. A szállodasor ajándéküzletein kívül érdemes felkeresni - háromkerekű tuktuk-kal - a városközpont boltocskáit is, ahol pl. finom fűszerkeverékeket vásárolhatunk, mely a helyi konyha jellegzetes ízvilágát adják. Kora reggeli látogatást tehetünk a halászkikötőben, ahol igazi, autentikus életképbe csöppenünk, csakúgy a központi gyümölcspiacon.

9.nap:

Búcsú az óceántól, transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

10. nap

Menetrend függvényében érkezés Budapestre.                      

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben utazás

Budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben szállás

Kétágyas szobákban,  körút során 3-4 csillagos hotelekben (helyi besorolás), tengerparti üdülés alatt a választott hotelben.

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben ellátás

Félpanzió. 

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben idegenvezetés

Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várja az utasokat.
Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik.
A helyszínen fizetendő kb. 160 USD/fő.

UNESCO Világörökségek a körút során:Sigiriya ősi romjai, Kandy Szent Városa, Dambulla Arany Temploma, Polonnaruwa ősi romjai (fakultatív program) 
Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!
Srí Lanka, Srí Lanka körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.