info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Budapest
    Módosítom
  2. 10 éjszaka
    Módosítom
  3. Félpanzió
    Módosítom
  1. 2024.
2024. június hónap utazási ajánlatai:
június. 15. szombatTELJES ÁR: 799 000 Ft/fő
2024.
június
2024. június
2024. június
2024. június
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
272829303112
3456789
101112131415 TELJES ÁR 799 000 Ft/fő2 főre teljes ár1 598 000 Ft16
17181920212223
24252627282930
images/galeria/j/2022/sri-lanka-korut-maldiv-szigetek-embudu-village-sri-lanka-korutazas-utazas-sri-lanka-6.jpg

Srí Lanka körút + Maldív-szigetek / Embudu Village last minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés

Embudu Village utazás leírása

1.nap:
Utazás Budapestről, egy átszállással.

2.nap:
Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban, majd utazás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai úti cél Dambulla sziklába vájt kolostora, mely a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étvággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Utazás fáradalmainak kipihenése, vacsora és szállás Dambulla-ban 

3.nap:
A mai napon időutazásra is indulunk. Reggeli után meghódíjuk a Sigiriya „oroszlán-szikláját”, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. A nap további részét Polonnaruwa ősi romváros felfedezésének szenteljük, mely a 12-13.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Dambulla-ban.

4.nap:
Továbbutazás a hegyvidéken immár déli irányban. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a helyben termesztett fűszernövényekre, lehetőség nyílik vásárlásra. Megállunk az út menti kisebb batik manufaktúrák egyikénél, ahol bepillantást nyerhetünk a batikolás hagyományos módszerébe, megcsodálhatjuk a szemet gyönyörködtető népművészeti alkotásokat. Délután érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nyugodtan elvegyülhetünk az itt imába mélyedő zarándokok között. Vacsora és szállás Kandy-ben.

5.nap:
A környező hegyvidék a híres ceyloni tea hazája. Reggeli után mi is felkeresünk egy teagyárat, hogy meghallgassuk a XIX.sz-ban idetelepített cserjék sikertörténetét, megismerkedjünk az illatos levelek feldolgozásának folyamatával. Finom italunkat kortyolgatva természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.  Utunk folytatásaként elérjük Pinnewala-t, az elefántárvaházat. A folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Majd a Központi-hegyvidéket végleg magunk mögött hagyjuk és estére elérjük a tengerparti Negombo-t, hogy az Indiai-óceánban lemossuk a kirándulás porát. Vacsora és szállás Negombo-ban.

6.nap:
Menetrendtől függvényében transzfer a repülőtérre, 70 perces repülőút a közeli Maldív-szigetekre, a választott szállodába.

7-8-9.nap:
Üdülés, strandolás, fakultatív horgászprogramok, búvárkodási lehetőség. A Maldív-szigetek legfőbb vonzereje a csodálatos természeti környezet, csend és nyugalom. A szigetek a valamikor élt tengeri állatok (korallok, kagylók, csigák, halak) meszes vázának anyagából épülnek fel, mely az évmilliók során elaprózódott, felhalmozódott és kiemelkedett az óceánból. Ez a vakítóan fehér, finom szemű törmelék tehát nem igazi homok. A vízivilág védett, igen gazdag. A színes halrajok akár búvárfölszerelés nélkül is jól megfigyelhetők. De szemüveggel és pipával (bérelhető) a vízen lebegve hihetetlen élmény. Lehetőség nyílik vízisportokra, horgászprogramokra, teknős-lesre stb.

10. nap:
Utolsó nap az Indiai-óceán tengerpartján. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11. nap
Érkezés Budapestre menetrend függvényében. 

Embudu Village utazás

Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással

Embudu Village szállás

Kétágyas szobákban, a körutazás során 3-4 csillagos hotelekben, Maldív-szigeteki üdülés során a választott kategóriában (helyi besorolás). 

Embudu Village ellátás

Félpanzió Srí Lankán, teljes panzió a Maldív-szigeteken

Embudu Village idegenvezetés

Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várják az utasokat.
Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik.
A magyarul beszélő csoportkísérő min. 15 fő esetén biztosított csak Maldív-szigeteken nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia segíti az utasokat.Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő.

UNESCO Világörökségek a körút során:Sigiriya ősi romjai, Kandy Szent Városa, Dambulla Arany Temploma.

Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!
Srí Lanka, Srí Lanka körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.