info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/vulcanus-atlanti-birodalma-tenerife-korutazas-spanyol-korutazas-utazas-spanyolorszag-1.jpg

Vulcanus Atlanti Birodalma-Tenerife Körutazás Spanyolország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás menetrend szerinti repülőjárattal, a helyszíneken külön busszal, 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggeli.

Rendkívül kellemes klímája, a szinte örökkön ragyogó nap és nagyszerű partjai tették világszerte ismertté az Atlanti-óceán legfelkapottabb nyaralóparadicsomát. Talán egy kicsit “túlságosan is felkapott”, vagy “túlságosan is nyaralási nagyüzem” - hallani olykor a mindenhová eljutó hírnév által táplált kritikákat is. Milyen hát igazából ez az óceáni szigetvilág? Milyenek hátország erődszerű magashegységei, szubtrópusi köderdői, nemzeti parkjai és ültetvényei? Miért olyan “aránytalanul magas” itt az UNESCO világörökségi védelem alatt álló területek aránya? Körutazásunk a Kanári-szigetek legérintetlenebb tájaira vezet, 2 szigeten át, 2 óceáni hajózással, min. 3 óceáni fürdőzéssel, számos vulkánt feltárva - lehetőleg távol a nyaralóövezetek turista forgatagától. Hagyományainkhoz hűen, a spanyol földrajzi felfedezések korának is módszeresen utánajárunk - San Cristóbal de la Laguna katedrálisától - a felejthetetlen Roque de los Muchachos titkaiig…

Természeti látnivalók. UNESCO világörökségek. Magyar nyelvű idegenvezető.

Körutazás leírása

1. nap: Elutazás Makaronéziába

Találkozás Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára. Menet közben vázlatos áttekintés Makaronézia szigeteiről (Azori-szigetek; Madeirák; Kanári-szigetek; Zöld-foki-szigetek), a flórarégió természetföldrajzi sajátosságairól. 17:10-kor megérkezés Tenerifére, majd utazás szállásunkra. Menet közben ismertető az Atlanti-óceán vízrajzáról, az Atlanti-hátság kialakulásáról, illetve a forrópontos vulkanizmusról (hotspot vulcanos). Rövid megállás és múlt-idézés a Candelariai Miasszonyunk Bazilikánál, (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot), illetve a guancsó harcosok szoborsoránál. Esti bejelentkezés szállásunkra El Médanóban. Éj El Médanóban.

2. nap: A XV-XVI. sz. UNESCO világöröksége; Santa Cruz de Tenerife ultramodern metropolisza

Reggeli utazás San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosába. A XV. századi alapítású San Cristóbal de la Laguna az első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől “visszahatásként” megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Séta a Felsővárosrész, majd az Alsóváros nagyszerű középületeinél, látogatással a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról. Átutazás Santa Cruz de Tenerife-be, a szigetek második legnagyobb metropoliszába és fővárosába (a főváros címet 4 évenkénti váltakozással közösen viseli Las Palmas városával). Közös séta az óceánparton: Castillo de San Juan Bautista - fényképezés az 1641-ben épült erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. A 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája megtekintése (kívülről) - majd séta a Plaza Espana-ra. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval (Földünk a riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és mulattságfesztiválja) helyszíne. A 2006-ban átadott, 120 m magas Torres de Santa Cruz ikertornyok és a fontosabb modern középületek beazonosítása. 2 órás úszás a Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandján, majd fotózás a strand feletti kilátópontról. Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj El Médanóban. 

3. nap: 1 nap Spanyolország tetején

Reggeli utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkba. Útközben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, „életének” legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). Rövid akklimatizációs séták 1.000 m szintenként, 1 órás pihenővel 3.000 m-en. A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása - vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről. Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére. (Figyelem! A hőmérséklet kb. 30 C fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten - vagyis tavasziasan frissen hideg várható. Melegebb öltözet nyomatékosan javasolt!) Visszajutás a felvonó aljához, majd rövid séták és fotószünetek a fokozatosan melegedő holdbéli tájon. A rendelkezésre álló időtől függően látogatás La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Esti visszaérkezés a hotelbe. Éj El Médanóban.

4. nap: San Miguel de la Palma szigete

Délelőtti áthajózunk La Palma szigetére. Indulás 12:00 órakor. A La Isla Bonita (Legszebb sziget - népszerű nevén) földrajzi és természeti viszonyainak rövid áttekintése a hajón. A világűrből lándzsa alakúnak látszó földdarab a szigetek legzöldebb, legdrámaibb domborzatú - és az óceánba legmesszebb szakadt tagja. Az állandóan fortyogó belső erők, felhők feletti csillagvizsgálók és hegyekre kapaszkodó ültetvények szubtrópusi birodalma. Megérkezés Santa Cruz de la Palma-ba, a sziget 16.000 fős fővárosába 15:00 órakor. Séta az óvárosban, történetekkel Mencey Tanausú, a szigetek guancsó királya korától - a spanyol banán, dohány és cukornád bárók világáig, s a XVI. századi Aranykorig, amikor a város a Spanyol világbirodalom harmadik legfontosabb kereskedelmi központja volt, Sevilla és Antwerpen után. Fotózás a leghíresebb venezuelai, kubai és perui stílusú palotáknál, látogatással a Tengerészeti Múzeumban (Museo Naval), illetve a Castillo de Santa Catalina és Castillo de la Virgen erődöknél, rövid emlékezéssel Sir Frances Drakre, s a hozzá hasonló martalócokra, s tengeri kutyákra – akik anno megkísérelték a város kifosztását… Ízelítő a sziget vadregényes északi terepeiből: Séta a Los Tilos erdőségben, a csodaszép kanyon aljában. Éj Santa Cruz de la Palmán.

5. nap: Nemes szivarok dicsérete; Roque de los Muchachos - a csillagok kapuja

Reggeli után utazás a Caldera de Taburiente Nemzeti Park látogatóközpontjába. A 10 km átmérőjű (!) 2.000 m fölé tornyosuló, több helyütt függőleges oldalfalakkal körbevett „üst” (a caldera spanyol jelentése: üst, tál) minden vulkáni caldera névadója. Az információs központ nagyszerűen mutatja be a 2 millió évvel ezelőtt kitört, 20 km átmérőjű óriás pajzsvulkán kitörését – s annak napjainkig történő átalakulását. Látogatás Brena Altában, a Puro Palmero Múzeumban, a szivarkészítés „kincsestárában”. Ismerkedés La Palma - és Földünk szivarjaival. Üzemlátogatás a Julio szivarműhelyben, vásárlási lehetőséggel. Felkapaszkodás a Caldera de Taburiente égi gerinceire. Könnyű túra a 2.351 m magas Pico de la Cruz vidékén, majd megérkezés a 2.426 m magas Roque de los Muchacos csúcsához, az Európai Unió, s talán Földünk legnagyobb csillagvizsgáló teleszkópjaihoz. A felhőkön, s „Földön túli” táj legnagyobb létesítményeinek fotózása (William Herschel, Gran Telescopio Canario… stb), majd a naplemente fotózása – felülről (!). Aláereszkedés a késő délutáni órákban - koraesti érkezéssel szállásunkra. Éj Santa Cruz de la Palmán.

6. nap: A Teneguía vulkánon; Punta de Fuencaliente banánerdői

Reggeli indulás a Refugio El Pilar erdőibe. 3-4 órás séta a Pico Birigoyo vulkán környezetében, kedvünktől és erőnktől függően. Ismertető a Ruta de los Volcanes vulkáni vonulatairól, egyedi természeti értékeiről. Utazás La Palma nyugati partjain Fuencaliente de La Palma városkájába. Bepillantás a San Antonio vulkán kürtőjébe, a Teneguía vulkán piramisának fényképezésével. Az 1949. és 1971. évi kitörések körülményeinek megismerése a látogató központban. Aláereszkedés Fuencaliente óceánparti banán ültetvény erdőibe. Spontán látogatás egy ültetvényen – talán vásárlási lehetőséggel. Séta a Punta de Fuencaliente-fok ma is működő só-lepárlójában, illetve műemlék világítótornyánál. Rövid szabadidő La Palma lándzsájának hegyén, majd visszautazás a keleti partvidéken, esti érkezéssel szállásunkra. Éj Santa Cruz de la Palmán.

7. nap: Hajózás Tenerifére; El Teno csodái

Rövid délelőtti utazás a kikötőbe. Elhajózás Tenerife szigetére 12:30-kor. Megérkezés Tenerifére 15:00-kor, majd utazás a sziget É-nyugati, a korábbiakban meg nem látogatott vidékére. Pihenő és séta a Los Gigantes óriás szikláinak panorámájánál, majd utazás Santiago del Teide hegyi csomópontjához. Vezetés a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a szerpentinek legszebb pontjain. Koraesti érkezés szálláshelyünkre. Éj El Médanóban.

8. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától…

Kijelentkezés a hotelből, majd utazás Garachico óceánparti városkájába, úszással annak hullámtörő vulkáni „fjordjában”. Látogatás Icod de los Vinos ezeréves sárkányfájánál, majd a rendelkezésre álló időtől függően rövid szabadidő. Utazás a nemzetközi reptérre, majd repülés Budapestre.

UNESCO Világörökségek. San Cristóbal de La Laguna-katedrális. Teide Nemzeti Park.

További információk 2

Az út idegenvezetője Gőgös Norbert geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára. Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete. Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig. Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig. Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái. Kedvenc itala: a jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka. Három kislány boldog édesapja.

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 169.000 Ft)a kompjegyeketa megadott szállásta reggelis ellátásta helyszíni közlekedésta megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a belépőket (helyszínen fizetendő)kb. 70 EURa borravalót(helyszínen fizetendő)kb. 60 EUR / főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Egyágyas felár79 000 FtFélpanziós felár18 500 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Spanyolország, Spanyol körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.