info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/p/2024/csillagtura-kelet-spanyolorszagban-costa-del-azahar-kincsei-spanyolorszag-9.jpg

Csillagtúra Kelet-spanyolországban Costa Del Azahar Kincsei

Leírás

1. NAP
Repülés Spanyolországba
Repülés Budapestről Valenciába. Transzfer a hotelbe. Az előttünk álló héten Costa del Azahar, azaz a Narancsvirág-part kincseinek nyomába eredünk. Szállás Hotel Peniscola Plaza Suites 4* vagy hasonló.

2. NAP
Valencia (egész napos), fakultatív: katedrális és Selyembörze belépők
Egész napos kirándulás vár ránk Valenciában, Spanyolország 3. legnagyobb városában. Kr.e. 138-ban alapította Decimus Brutus Callaicus. A 17-18. században az „1000 torony városaként” ismerték. Valencia a hagyományok és fesztiválok otthona. Elsőként a Művészetek és Tudományok városát, a neves kulturális-és tudományos központot tekintjük meg, melyet Santiago Calatrava tervezett. A modern látványosság összesen 350.000 négyzetkilométert tesz ki, festői medencék, látványos épületek jellemzik. Ezt követően Valencia múltjába utazunk, a városközpontban, ahol festői épületek, villák, emlékművek magasodnak. Impozáns látványt nyújt a régi városfal, a 15.századi, gótikus Selyembörze, mely az UNESCO Világörökség része. Fakultatív programcsomag: belépő a Selyembörzébe. A gótikus, méltóságteljes katedrális az egykori mecset helyén épült. Az itt őrzött kehelyről úgy tartják, hogy ezt használta Jézus az utolsó vacsorán, tehát ide köthető a Szent Grál legendája. Fakultatív programcsomag: belépő a katedrálisba. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP
Szabadidő vagy fakultatív: Ebro-delta (félnapos)
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programon! Az Ebro delta 1983. óta számít természetvédelmi területnek. Az Ebro folyó deltavidéke az otthona számos vízimadár fajnak, flamingóknak is. A lassú folyású víznek köszönhetően a terület ideális terep a rizstermesztéshez, melyet itt 20.000 hektáron művelnek. Felkeresünk egy rizsszövetkezetet, ahol sok érdekességet megtudhatunk a rizs előállításáról. Hajózás keretében is megcsodálhatjuk ezt a vadregényes vidéket. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP
Szabadidő vagy fakultatív: Peniscola (félnapos)
Szabadidő vagy fakultatív: Peniscola. A mai napon a templomos lovagok nyomába eredünk. Peniscola városka lakossága csak kb.4200, de a nyári hónapokban nagyon sok turista fordul meg itt. Történelmét formálták a karthágóiak, görögök, főníciaiak, rómaiak, arabok is. Ez az egyik legnépszerűbb spanyol nyaralóhely. A látogatókat vonzza az öt kilométer hosszú, mesés tengerpart, és a történelmi óváros, mely egy szikláról tekint le. A késő román és gótikus stílust ötvöző várkastélyt a templomos lovagok építették, 1294 és 1307 között, a valamikor mór erőd romjain. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP
Morella (egész napos)
Morella felé tartunk, mely Valencia, Aragónia, és Katalónia határán helyezkedik el. A kisváros elvarázsol minket jó állapotú, 10—15 méter magas városfalával, fekvésével: domboldalon magasodik. A falak építését a 14. században kezdték, a mór városfalak maradványain. A főbb nevezetességek közé tartozik a gótikus Santa Maria-templom, mely egy igazi ékkő a művészetek rajongóinak. Homlokzatán Szűz Máriát és az apostolokat ábrázolják. Elhaladunk a Szent Ferenc kolostor előtt, melynek építése 1272-ben kezdődött. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP
Szabadidő vagy fakultatív: Sagunto (egész napos), helyszínen foglalható fakultatív: hajózás San José barlang
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programon! A mai úti célunk kb. 65.000 fős lakosságú Sagunto. A városka gazdag történelemmel büszkélkedhet, már a főníciaiak idején is lakott volt. Kr.e. 219-ben már virágzó településként tartották számon, mely szövetkezett a görögökkel és rómaiakkal a karthágóiak ellen, melyet Hannibál támadása és a 2. pun háború követett. A római színházat 1896-ban Spanyolország első nemzeti műemlékévé nyilvánították. Megtekintjük az erődöt. Vall de Uixio felé tartunk, hogy elérjük a San José barlangot. Helyszínen foglalható fakultatív: hajózás a barlangban, mely a világ egyik leghosszabb olyan sziklaürege, mely egy föld alatti folyón hajózható. Friss kutatások feltárták, hogy már 15.000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. Erről számos festmény tanúskodik. Maga a folyó 5 km hosszú, de csak 2 km-es része közelíthető meg. Ez a programrész kb. 45 percen át tart a barlangrendszeren keresztül, ahol elénk tárulnak a sztalaktit, azaz függőcseppkő-formációk. A Lago Azul tavacska 12 méter mély. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP
Helyszínen foglalható fakultatív program: Albufera
Albufera Spanyolország legnagyobb tava, Valencia régióban. A Földközi-tengerrel egy földnyelv köti össze, melyen fenyőerdők illatoznak, és dűnék magasodnak. A tó legszélesebb pontján az átmérője 6 kilométer. Ezt a vidéket körbeölelő nemzeti park ökológiai szempontból nagy jelentőséggel bír: otthont ad számos vízimadár fajnak, sokaknak telelő helyként is funkcionál. Az itt élők rizstermesztéssel foglalkoznak. A Costa del Saler strand kristálytiszta víztükörrel, homokos parttal varázsolja el a látogatókat, és Kék zászló minősítéssel rendelkezik. El Palmar falucska ihlette meg Blasco Ibanez írót. A terület híres tipikus valenciai fogásairól, mint például a paella. Felüdítő élmént jelent a hajózás a tavon. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP
Hazautazás
Transzfer a repülőtérre a repülőgép indulásának függvényében. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

Fontos információk
Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegy oda-vissza
– Ryanair vagy hasonló légitársasággal
- Repülőtéri illeték - Feladott-és kézipoggyász, check-in
- Transzferek - Minőségi szállás 4 * hotelben
- Reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- Kirándulóprogramok: Valencia, Morella

Egyéb

- Egyágyas szoba felár: 79.990 Ft/fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
- Helyszínen fizetendő borravaló 30€ / fő / út

Amiket ajánlunk Önnek

- Vacsoracsomag – 47.990 Ft/fő
- Biztosítási csomag 21.600 Ft/fő Baleset és poggyászbiztosítás (7.600 Ft ) útlemondási biztosítás (14.000 Ft).
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
- Fakultatív programcsomag 64.990 Ft/fő Valencia katedrális belépő, Selyembörze, Peniscola, Ebro-delta, Sagunto - Helyszínen foglalható fakultatív: hajókirándulás San José barlang, Albufera

Fakultatív programok

- Fakultatív programcsomag 64.990 Ft/fő Valencia katedrális belépő, Selyembörze, Peniscola, Ebro-delta, Sagunto - Helyszínen foglalható fakultatív: hajókirándulás San José barlang, Albufera

Hotel

Hotel Peniscola Plaza Suites 4* vagy hasonló.
Spanyolország, Spanyol körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.