info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Kanári Vulkánóriások Spanyolország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás közvetlen repülőjárattal, a helyszíneken külön busszal, szállás 4*-os Best Jacaranda Hotel és 4*-os Hotel Castillete kétágyas szobáiban, az ellátás Tenerife szigetén büfé reggeli és vacsora, La Palmán reggeli. Magyar idegenvezetés Budapesttől - Budapestig.
Cumbre Vieja - Teide - Caldera de Taburiente
Kitörés esetén két esti és két nappali megfigyelés a Cumbre Vieja zónájában! A megfigyelések pontos időrendjét, helyszíneit a kanári-szigeteki fogadópartner határozza meg.

Körutazás leírása

2021. szeptembere óta lépett ismét aktív fázisába a Cumbre Vieja vulkán, a Ruta de los Volcanes ( Vulkánok útja) természetvédelmi terület egyik vulkánja - a sokból. A veszélytelen (szeptember óta egyetlen sérülést sem okozó) vulkán Hawaii- illetve Stromboli típusú besorolású működése szerint, vagyis látványos lávafüggönyöket emel a magasba - robbanások nélkül, előre pontosan kiszámítható útvonalon aláereszkedő lávafolyásokkal. A Cumbre Vieja Volcanic Explosivity Index (VEI) mutatója 0 - magyarán 0 előre nem látható veszélyt jelent a környezetére - a kitörések szépsége, megfigyelhetősége mellett, ezért is utaznak mára oda olyan sokan.
Kiscsoportos természetjáró utunk egyik fő apropója is a Cumbre Vieja vulkán megközelítése- és megfigyelése. Méghozzá min. 2+2 alkalommal, nappal és este is. Tudjuk, hogy a vulkán akár holnap is elcsendesedhet, de azt is, hogy kb. 1 hónapnyi előzetes jelentkezési idő nélkül semmiféle csoport nem szervezhető. Tenerifén és La Palmán is 4****-os, az óceáni strandokhoz séta távolságra lévő szállodákban tartózkodunk, Tenerifén 4**** superior szobákkal, kivételesen gazdag büfé félpanzióval. Budapesttől - Budapestig magyar idegenvezetéssel, a helyszínen kettős kísérettel (1 fő kanári-szigeteki házigazda + 1 fő geográfus kísérő) utazunk. A 9 fős kisbuszoknak köszönhetően még a legelérhetetlenebb pontokra is el- és feljutunk, időkorlátok nélkül. Programunk több magashegységi,- óceánparti,- esőerdei,- kanári fenyves,- és vulkánperem sétát is tartalmaz, ezért a természeti csodákat - és a természetjárást kedvelő érdeklődőknek ajánljuk

Program

1. nap: Elutazás Makaronéziába; Cumbre Vieja!

Találkozás Liszt Ferenc reptéren délelőtt 10:45-kor. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára 12:40-kor. Menet közben vázlatos áttekintés Makaronézia szigeteiről (Azori-szigetek; Madeirák; Kanári-szigetek; Zöldfoki-szigetek), illetve az itt található vulkáni csodákról, külön tekintettel a Cumbre Vieja vulkán 2021 szeptembere óta tartó működéséről. 17:10-kor megérkezés Tenerifére, majd rövid utazás szállásunkra. Este ismerkedés kanári-szigeteki vezetőnkkel - ismertető az előttünk állókról, az Atlantihátság kialakulásáról, a forrópontos vulkanizmusról (hotspot vulcanos), illetve a végtelen Atlanti-óceán vízrajzáról. Közös vacsora. Éj El Médanoban.

2. nap: A XV-XVI. Századok UNESCO világöröksége; Playa de Las Teresitas

Reggeli után rövid utazás, majd múlt-idézés a Candelariai Miasszonyunk Bazilikánál, a Kanári-szigetek védőszentjének oltáránál. (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot.) Csoportkép készítése a guancsó harcosok szoborsoránál. Tovább utazás Santa Cruz de Tenerife-be, Tenerife metropoliszába és fővárosába. Rövid közös séta a 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája körül az óceánparton. Fényképezés az 1641-ben épült Castillo de San Juan Bautista erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. Rövid fényképszünet a Plaza Espanán. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval (Földünk a Riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és zenei mulatsága). Rövid utazás után sétánk megkezdése San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosában: A XV. század végén alapított település az első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől “visszahatásként” megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Látogatás a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról. 2 órás úszás és szabadidő a Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandján. Kora esti visszaérkezés a hotelbe. Éj El Médanoban.

3. nap: San Miguel de la Palma szigete - és fővárosa, Santa Cruz de la Palma; Cumbre Vieja!

Délelőtti behajózás a La Palma szigetére tartó óceánjáró kompra. A La Isla Bonita (Legszebb sziget népszerű nevén) földrajzi és természeti viszonyainak rövid áttekintése a hajón. A világűrből lándzsahegy alakúnak látszó földdarab a szigetek legzöldebb, legdrámaibb domborzatú – és az óceánba legmesszebb sodródott tagja. Az állandóan fortyogó belső erők, felhők feletti csillagvizsgálók és hegyekre kapaszkodó ültetvények szubtrópusi birodalma. Megérkezés Santa Cruz de la Palma-ba, a sziget 16.000 fős fővárosába délután. Séta az óvárosban, történetekkel Mencey Tanausú, a szigetek guancsó királya korától - a spanyol banán, dohány és cukornád bárók világáig, s a XVI. századi Aranykorig, amikor a város a Spanyol világbirodalom harmadik legfontosabb kereskedelmi központja volt, Sevilla és Antwerpen után. Fotózás a leghíresebb venezuelai, kubai és perui stílusú palotáknál, látogatással a Tengerészeti Múzeumban (Museo Naval), illetve a Castillo de Santa Catalina és Castillo de la Virgen erődöknél, rövid emlékezéssel Sir Frances Drakre, s a hozzá hasonló martalócokra, s tengeri kutyákra – akik anno megkísérelték a város kifosztását. (Kb. 4 órás esti Cumbre Vieja látogatás). Éj Santa Cruz de la Palmán.

4. nap: Playa Nogales és Los Tilos szubtrópusi tájain; Ron Aldea!

Reggeli után utazás a sziget vadregényes északi tájaira. A csodaszép óceáni panorámák fényképezése Mirador de la Playa de Nogales természetes kilátó teraszáról, majd aláereszkedés az azonos nevű, híres, kiépítetlen strandra. Séta, úszási lehetőség. Tovább utazás a San Bartolo panoráma-pihenőhöz, majd rövid szubtrópusi kanyargás a méregzöld hegyoldalak és banánligetek között a Los Tilos erdőségbe. Séta az elképesztően buja növényzetű kanyon aljában, a szivárványba öltöző vízesésig. Látogatás az El Charco Azul óceánnal összekötött, természetes medencéjénél. Iszogatás, strandolás, óceáni panorámával. Bármerre is jártunk eddig… 15:00-kor megérkezés a Ron Aldea Rum méltán nagyhírű, patinás lepárlójába és bemutató központjába. Kanári „rum szabadegyetem” kóstolással és vásárlási lehetőséggel. Visszaérkezés szállásunkra koraeste. Éj Santa Cruz de la Palmán.

5. nap: A gigászi kanári fenyő; Caldera de Taburiente; Csillagok közelében (Nappali Cumbre Vieja megfigyelés)

Reggeli után utazás a Caldera de Taburiente Nemzeti Park látogatóközpontjába. A 10 km átmérőjű (!) 2.000 m fölé tornyosuló, több helyütt függőleges oldalfalakkal körbevett „üst” (a caldera spanyol jelentése: üst, tál) minden vulkáni caldera névadója. Az információs központ nagyszerűen mutatja be a 2 millió évvel ezelőtti, 20 km átmérőjű óriás pajzsvulkán kitörését – s annak napjainkig történő átalakulását. Utazás a caldera déli peremére. Séta a fenyvesekben a Mirador de Los Roques kilátóhoz, illetve erőnktől, hangulatunktól függően a Mirador Lomo de las Chozas kilátóhoz. Látogatás Brena Altában, a Puro Palmero Múzeumban, a szivarkészítés „kincsestárában”. Ismerkedés La Palma – és Földünk szivarjaival. Üzemlátogatás a Julio szivarműhelyben, vásárlási lehetőséggel. Los Alamos-on keresztül Fuente Olén kanári fenyő erdőségeibe. 2-3 ponton rövid séták az óriási, „óceáni mamutfenyők” között. Felkapaszkodás a Caldera de Taburiente égi gerinceire. Könnyű túra a 2.351 m magas Pico de la Cruz vidékén, majd megérkezés a 2.426 m magas Roque de los Muchacos csúcsához, az Európai Unió, s talán Földünk legnagyobb csillagvizsgáló teleszkópjaihoz. A felhőkön, s „Földön túli” táj legnagyobb létesítményeinek fotózása (William Herschel, Gran Telescopio Canario… stb), majd a „nap úszásának” fotózása – felülről (!). „Aláereszkedés” az esti órákban. Éj Santa Cruz de la Palmán.

6. nap: A Vulkánok Útja; Nyugati partok melege

Reggeli indulás a Refugio El Pilar erdőibe. 3-4 órás séta a Pico Birigoyo vulkán környezetében, kedvünktől és erőnktől függően. Ismertető a Ruta de los Volcanes vulkáni vonulatairól, egyedi természeti értékeiről. Utazás a sziget mindig napsütötte, nyugati partvidékére, Porís de Candelaira óceáni barlang „kalózfészkébe”. A bátrabbaknak úszás. Séta és szabadidő Playa Puerto de Tazacorte fekete homokos strandján, étkezési és vásárlási lehetőséggel, szabadidővel. Koraesti visszautazás Santa Cruz de la Palmára. (Nappali és esti Cumbre Vieja megfigyelés) Éj Santa Cruz de la Palmán.

7. nap: A Teneguía vulkánon; Punta de Fuencaliente banánerdői

Utazás La Palma nyugati partjain, rövid időzéssel Puerto Naos igen kellemes óceánpartján. Látogatás az Ecofinca Platanológico trópusi-szubtrópusi bemutató ültetvényén. Lejutás délre, Fuenaliente de La Palma városkájába. Bepillantás a San Antonio vulkán kürtőjébe, a Teneguía vulkán piramisának fényképezésével. Az 1949. és 1971. évi kitörések körülményeinek megismerése a látogató központban. Aláereszkedés Fuencaliente óceánparti banán ültetvény erdőibe. Spontán látogatás egy ültetvényen – talán vásárlási lehetőséggel. Séta a Punta de Fuencaliente-fok ma is működő só-lepárlójában, illetve műemlék 4 világítótornyánál. Rövid szabadidő La Palma lándzsájának hegyén, majd visszautazás a keleti partvidéken, esti érkezéssel szállásunkra. Fakultatív la palmai szivar élvezet, la palmai rummal öblítve. Éj Santa Cruz de la Palmán.

8. nap: Cumbre Vieja - hajózás Tenerifére; a Teide (3.718 m) igézetében

Reggeltől - 15:00 óráig további lehetőség a Cumbre Vieja megfigyelésére. Elhajózás Tenerife szigetére 17:00 órakor. Megérkezés este 19:30-kor, majd utazás rég nem látott hotelünkbe. Pihenő, szabadidő, felkészülés a másnapi látni- és tennivalókra. Éj El Médanoban.

9. nap: 1 nap Makaronézia és Spanyolország tetején

Egész napos látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkban. Rövid fotószünetek és séták a legfestőibb helyszíneken, s közben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, „életének” legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása - vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről. Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére. (Figyelem! A hőmérséklet kb. 20 C fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten - vagyis akár téli hideg is előfordulhat. Téli öltözet nyomatékosan javasolt!) Csoportkép készítése a Teleki zászlóval. Visszajutás a felvonó aljához, majd rövid séták és fotószünetek a fokozatosan melegedő holdbéli tájon. Éj El Médanoban.

10. nap: Az El Teno és La Oratava csodái

Utazás a sziget É-nyugati vidékén, az egyedülálló hegyi világáról híres El Teno-ban. Aláereszkedés a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a felkapaszkodó szerpentinek legszebb pontjain. Séta Buena Vista Del Norte óceánpartján a Punta de la Gaviota óriási óceáni szikláinak látványával. Kora délutáni érkezés Garachico óceánparti műemlék városkájába. Séta a középkori utcákon, látogatással néhány kolostor udvaron és az óceáni erődnél. Közös séta La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Éj El Médanoban.

11. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától…

Kései kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, strandolás az óceánparton vagy a Costa Adeje üzletsorain. (Indulás előtt hideg vizes zuhanyzás, átöltözés lehetséges.) Rövid utazás a nemzetközi reptérre, megérkezés délután 18:45 órakor. Elrepülés Budapestre 20:40-kor, megérkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre másnap hajnalban, 02:50-kor.

További információk

Figyelem!
Habár utazásunk az örökkön napos, szubtrópusi nyaralóparadicsomba vezet, a 2.000 mtengerszint feletti magasságokban téli hideg is előfordulhat. Esőkabát és 1 váltás meleg téli ruha hozatalanyomatékosan javasolt!
Aktuális beutazási információk
Szabadon beutazható az uniós digitális európai igazolvánnyal, az EMA által elismert (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen/Johnson), illetve Sinopharm oltással. Ha két Szputnyik oltás után, a harmadik oltása EMA által elismert, úgy szintén szabadon utazhat be. Amennyiben csak Szputnyik oltása van, vagy nincs beoltva, úgy 48 óránál nem régebbi antigén, vagy PCR teszttel utazhat be.
Aktuális hazautazási információk
A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóságfelmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja. A Liszt Ferenc repülőtéren, a 2B Terminál érkezési szintjén működő tesztközpontban a hazaérkezést követően rögtön el lehet végeztetni az első tesztet. Nem kell előre időpontot kérni, csak egy online regisztráció szükséges.
Bővebb információ
A 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal, illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra, - aki a határátlépés során a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségiigazolvány), valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatóságiigazolvány felmutatásával igazolja, valamint - aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az ezen ország által a részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.
A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!
További kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén!

További információk 2

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert 

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára. Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete. Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig. Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig. Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái. Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka. Három kislány boldog édesapja.

Az alapár tartalmazza

- repülőjegyet illetékkel (változhat) és személyenként 1 db 20 kg-os poggyásztszállást 4*-os szállodákban
- kétágyas szobábanTenerife szigetén büfé reggelit és vacsorát
- La Palmán reggelitkompjegyeketmagyar nyelvű idegenvezetésta leírásban szereplő programokat

Az alapár nem tartalmazza

-
útlemondási biztosítás2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)belépőkkb.: 90 €/ fő

Egyéb költségek

egyágyas felár122 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Spanyolország, Spanyol körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.