info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/barcelonai-varoslatogatas-barcelona-utazas-spanyolorszag-4.jpg

Barcelonai Városlátogatás Spanyolország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás, városlátogatás információk

Repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal 4*-os belvárosi hotel reggelivel

1. A spanyolok szíve helyén focilabda dobog, így mi sem hagyjuk ki a Camp Nou stadion megtekintését. FC Barcelona emléktárgy nélkül haza jönni Barcelonából több mint „hiba”, ezért ne felejtsük ki a családnak szánt ajándékok közül.

2.Jamon Serrano, elsőre idegenül hathat a név, de ha megkóstolja híres serrano sonkát, mindig érezni fogja azt a finom és különleges ízt. Mind közül kiemelkedik a Pata Negra sonka, megéri áldozni rá.

3. Részletesen megismerjük Európa egyik legizgalmasabb városát.

Max. 20 fős csoportlétszám.
A városlátogatás alatt 2 világörökségi helyszínt is érintünk.
Magyar csoportkísérő Szabadon lehet utazni.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest – Barcelona
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Barcelonába közvetlen járattal. Érkezés az esti órákban a katalán fővárosba. A csomagok felvétele után transzfer a szállodába. Érkezés után fakultatív, 3 fogásos vacsora a szállodában. Szállás: Hotel Evenia Rosello 4*

2. nap: Barcelona
Reggeli után városnézés gyalogosan Barcelona történelmi óvárosában: tárlatvezetéssel megcsodáljuk Antonio Gaudí különleges építményét a Casa Milát-t, valamint a híres építész másik extrém palotáját: a Güell Palotát, mely a világörökség részét képező épület. A 20. század elején épített, szecessziós stílusú épületben nincs sehol egy egyenes vonal, és szegély sem. Barcelonát nem véletlenül nevezik a világ legizgalmasabb metropoliszának, hiszen a művész gondoskodott arról, hogy az avantgard valóban lenyűgöző helyszínekkel vonzza magához a turistákat. A paloták megtekintése után szabad program keretében vásárlási lehetőség a Catulnya-tér közelében. A híres „sakktábla” városnegyedek nagyszabású eklektikus-szecessziós bérpalotái, Catalunya tér - a város szíve, majd séta a híres, mindig nyüzsgő Las Ramblas-on egészen a Boquería Market-ig, ami a város legnagyobb és leglátványosabb piaca. Tengeri élőlények (halak, rákok, kagylók, csigák), zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, hentesáruk minden mennyiségben, elképesztő változatosságban kínálják magukat az ízlésesen elrendezett pultokon. Itt közösen kóstolunk a helyi, friss termékekből. (ebéd egyénileg) Este fakultatív vacsora a szálláson.

3. nap: Barcelona
Reggeli után indulás a hotelből a gyalogos városnézés folytatására. Felkeressük a város leghangulatosabb részét, a középkori óvárost, a Barrio Gótico-t (gótikus negyed). A város ezen része különleges hangulattal várja a látogatókat. A negyed közepén kanyargó, bájos kis utcácskákat terek szakítják meg, mely a középkori jelleget kölcsönöz e területnek. Ha még tovább szeretnénk fokozni a látványt, kalandozhatunk a kisebb-nagyobb paloták, templomok, és a hangulatos kávézók között. Megtekintjük Barcelona katedrálisát is, a Szent Eulália székesegyházat. Ezt követően szabad program a Plaza Real-on, a „tapas”-ok, „jamon serrano-k”, kávéházak és a Ramblas különleges világában. Este fakultatív vacsora a szállodában.

4. nap: Barcelona
Városnézésünk folytatásaképpen Barcelona két ikonikus látnivalóját vesszük célba. Eusebi Güell báró, gazdag textilgyáros, Gaudí csodálója, utazásai során döntötte el, hogy az angol tájkertekhez hasonló parkot alakít ki Spanyolországban. Közös vállalkozásuk eredményeképpen jött létre az extravagáns Güell Park. Séta és fényképezés a város fölé magasodó és meseszerű park díszlépcsőin, sétányain és kilátópontjai között, majd megcsodáljuk a Sagrada Familiát Antonio Gaudí máig befejezetlen, nagyszabású templomát, amin 40 évet dolgozott, és ami egyben Barcelona jelképe is. A tervek szerint Gaudi halálának 100. évfordulójára, 2026-ra készül el, amikor is a világ legnagyobb római katolikus bazilikája lesz 170 m magas tornyával. Némelyik toronyba lifttel juthatunk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A lenyűgöző látnivalók megcsodálása után szabadidő. Fakultatív vacsora a hotelben.

5-6. nap: Barcelona - Budapest
A délelőtti szabadidő során érdemes lemenni a tengerpartra vagy meglátogatni az Akváriumot. Délután buszos városnézésre indulunk, fényképszünet a világ egyik leghíresebb stadionjánál, a Camp Nou Stadionnál, a futball barcelonai szentélyénél, majd a Poble Espanyolnál, ahol a hatalmas Spanyolország minden markáns kultúrtörténeti régiójának építették fel egy-egy jellemző épületét. Ezt követően a város panorámájának megtekintése a Montjuic hegy tetején álló erődítmény bástyájáról. A városnézést követően transzfer a repülőtérre és hazautazás. Landolás Budapesten a hajnali órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Antoni Gaudí munkái A Katalán Zene Palotájaés aSzent Kereszt és Szent Pál Kórház, Barcelona

További információk

Várható menetrend
Wizz Air
Budapest - Barcelonat 17:20-20:00 Barcelona - Budapest 22:15-00:55 (érkezés másnap)

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal
Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé.
A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük.
A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.
Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú.
A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is.
A feladandó bőrönd mérete max.149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.
Elsőbbségi beszállás
Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is.
Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik .

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani.
A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni.
A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás
A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

További információk 2

Az út idegenvezetője

Kriaszter Attila

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel 1 db kis kézipoggyásszal (melynek értéke időponttól függően: kb. 75-100.000 Ft - változhat)4 éjszakát Barcelona belvárosában
- 4*-os szállodában
- kétágyas szobábana reggelita megadott programokata program szerinti autóbusz közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)16 EUR / főa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 100 EUR / főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár (időponttól függően)137-152.000 FtFeladható poggyász (változhat)Max. 20 kg-ig kb. 35.000 FtElsőbbségi beszállás
- melyhez jár 1 db nagy kézipoggyász (változhat)25.000 Ft Félpanziós felár (4 vacsora a hotelben)45 000 Ft BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Spanyolország, Barcelona utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Spanyolország, Barcelona utazás
2023.02.02 - 2023.02.08

Csütörtök

tiszta égbolt

13°C

éjszaka: 10°C

északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 32%

Víz hőmérséklet

13°C

Péntek

tiszta égbolt

13°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 37%

Víz hőmérséklet

13°C

Szombat

tiszta égbolt

14°C

éjszaka: 12°C

nyugat-északnyugati szél 1 km/h

páratartalom: 34%

Víz hőmérséklet

13°C

Vasárnap

tiszta égbolt

14°C

éjszaka: 12°C

dél-délnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 34%

Víz hőmérséklet

13°C

Hétfő

enyhe eső

12°C

éjszaka: 9°C

nyugat-délnyugati szél 2 km/h

páratartalom: 62%

Víz hőmérséklet

13°C

Kedd

enyhe eső

6°C

éjszaka: 7°C

keleti szél 1.8 km/h

páratartalom: 73%

Víz hőmérséklet

13°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.