info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2019/kalandozasok-az-azori-szigeteken-lisszaboni-varosnezessel-portugalia-1.jpg

Kalandozások Az Azori-szigeteken Lisszaboni Városnézéssel Portugália last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Kalandozások az Azori-szigeteken Lisszabon-i városnézéssel információk

Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal, elhelyezés 4*-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban reggelis ellátással.

A 2021-es időpont és ár tájékoztató jellegű.

Kulturális látnivalók, magyar csoportkísérő, UNESCO világörökségek, természeti látnivalók.

Kalandozások az Azori-szigeteken Lisszabon-i városnézéssel körutazás leírása

1. nap: Budapest - Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal. Érkezés Lisszabonba a délutáni órákban, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára késő este.
Szállás elfoglalása a városban. (4 éj). Szállás: Azoris Royal Garden ****

2. nap: Ponta Delgada

Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban.
Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo - Furnas - Cha Gorreana

Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában , Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe.Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni egy helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: kora reggel, egy hatalmas fazékban beássák a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe a húsos egytálételt édes burgonyával, kukoricával, különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később, a kora délutáni órákban a szemünk láttára kiássák, és akár meg is kóstolhatjuk egy helyi étteremben tálalva, italokkal. (fakultatív, előre fizetendő ebéd!).

Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. Ez után továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség.A program után visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Ribeira Grande - Lagoa do Fogo - Caldeira Velha

A napot a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában kezdjük, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Ez után ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vizű vízesés táplál. A feltöltődés után egy csodaszép természetvédelmi területre indulunk, a Ribeira dos Caldeiroes Parkba, ahol kis ösvényeken át sétálgathatunk vízimalmok, vízesések, tavak, pálmafák és szép virágok között. A napot ezzel a programmal zárjuk.

5. nap: Fakultatív bálnales és Sete Cidades

Reggeli után, akinek kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy kb 3-4 órás bálna lesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. ( A program időjárásfüggő és idegenvezetőnk nincs a csoporttal a les alatt!) Délután kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidade s -be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival.

6. nap: Ponta Delgada - Faial-szigete (Horta)

Reggel irány a repülőtér. Gépünk 09:00-kor száll fel, és 09:50-kor érkezik Hortába, Faial szigetére. Ezután a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Eztán szabad programként felfedezhetjük Horta városát.
Szállás a városban (2 éj): Hotel do Canal ****

7. nap: Horta - Pico szigete

Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisbusszal. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a bálnamúzeumot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot is, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére.

8-9. nap: Horta - Lisszabon - Budapest

Kijelentkezünk a hotelből, majd transzfer a repülőtérre, ahol 10:25-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 13:55-kor, majd autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Ezt követően felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, és ha még marad időnk és kedvünk, a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot.
Szállás a városban.
Másnap reggel indulás a lisszaboni repülőtérről 11:00-kor, és landolás 15:35-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

UNESCO Világörökségi helyszínek: Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony Pico szigetének szőlőültetvényei

Kalandozások az Azori-szigeteken Lisszabon-i városnézéssel programok

Fakultatív bálnales: Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megfigyelésében! A kb. 3 órás programon megfelelő védőfelszerelésekkel tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek. A program ára: 65 EUR/fő (időjárás függvényében, helyszínen fizetendő, de előzetes jelentkezés szükséges).

További információk

Az út idegenvezetője Dani Gabriella: "Portugália nekem szerelem volt első látásra. „Kapcsolatunk” több mint 7 éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem. A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni. Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán."

Az alapár tartalmazza

- a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket
- 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb. 170 000 Ft)8 éjszaka szállást 4*-os szállodában kétágyas szobákbana reggelis ellátásta megadott programokata helyszíni közlekedésta kompjegyeta belépőket a szigetekena helyi idegenvezetést a szigetekena magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)kb. 16 EURa belépőket Lisszabonban(helyszínen fizetendő) kb. 25 EURa borravalót(helyszínen fizetendő)kb. 15 EURaz útlemondási biztosítást 1,5 %

Egyéb költségek

Egyágyas felár178 000 Ft Fakultatív ebéd a 3. napon8 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.