info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Olaszország Szilveszter Velencében last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.
Utazás
Autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
Szállás
Éjszaka a buszon.
Ellátás
Önellátás.
Pénzügy
Kötelezően fizetendő a hajójegy és egyéb költségek 35,- EUR/fő, mely összegeket az idegenvezető szedi be a buszon. Étkezésre és az ajándéktárgyak vásárlására szánt összeget euróban legyenek kedvesek hozni, mert az utazás folyamán pénzváltásra nincs lehetőség.
Fakultatív program
- Murano-Burano sziget 20,- EUR/fő,
- panorámás szilveszteri hajókázás 35,- EUR/fő.
Külön köthető
Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás, útlemondás biztosítás.
További felszállási lehetőségek
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő,
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő,
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő,
M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő,
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő,
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő,
M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő,
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő.
Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adjuk meg).
Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000,-Ft/fő Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500,-Ft/ fő .
Fontos információk
A foglalással Utasaink elfogadják az utazási iroda általános utazási feltételeit. Más kedvezménnyel nem összevonható. A részvételi díj nem visszatéríthető! Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500,-Ft/fő (+ a különbözet, ha van a két utazás között), maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500,-Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

Program

1. nap
Indulás Budapestről december 30-án az éjszakai órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. Éjszaka a buszon.
2. nap
December 31-én délelőtti órákban érkezés Punta Sabbioniba, ahonnan több program közül választhatnak:
1. program: behajózunk a Szent Márk Térre (hajójegy és egyéb járulékos költségek: 35,- EUR/fő). Behajózás után csoportvezetőnk segítségével megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat). A nap további részében szabadprogram, elvegyülés Velence kis utcácskáinak forgatagában.
Este fakultatív programként (23:00-01:00-ig) egy panorámás hajón köszönthetik az újévet. Fantasztikus lehetőség, hogy a tengerről csodálják a tűzijátékot és a páratlan látványt, egy pezsgő és egy panettone kíséretében.
A program ára 35,- EUR, mely tartalmazza a pezsgőt és a "Panettone" kalácsot, ami éjfélkor Velencében hagyomány (1 üveg pezsgő / 4 fő + kalács).
Extra üveg pezsgő 15,- EUR/üveg.
A program után kihajózás Punta Sabbioniba a buszhoz.
2. program: Punta Sabbioniból behajózás Murano és Burano szigetekre, ahol a híres üveggyártást ismerhetik meg. Murano 1921 óta az üveggyártás központja. Murano öt szigetre épült, és körülbelül a közepén vágja ketté a saját "Canal Grandéja". A csatorna két partját híd köti össze, a Ponte Vivarini. Burano a velencei lagúna szigete, legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik és méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont a Galuppi téren áll. A program ára 20,- EUR/fő. A szigetekről áthajózunk a Szent Márk Térre (hajójegy és egyéb járulékos költségek: 35,- EUR/fő), ahol csoportvezetőnk segítségével megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat). A nap további részében szabadprogram, elvegyülés Velence kis utcácskáinak forgatagában.
Este fakultatív programként (23:00-01:00-ig) egy panorámás hajón köszönthetik az újévet. Fantasztikus lehetőség, hogy a tengerről csodálják a tűzijátékot és a páratlan látványt, egy pezsgő és egy panettone kíséretében. A program ára 35,- EUR, mely tartalmazza a pezsgőt és a "Panettone" kalácsot, ami éjfélkor Velencében hagyomány (1 üveg pezsgő / 4 fő + kalács). Extra üveg pezsgő 15,- EUR/üveg.
A program után kihajózás Punta Sabbioniba a buszhoz. Találkozás a csoportvezető által megadott helyen és időben, majd a hajnali órákban visszaindulás Budapestre. Éjszaka a buszon.
3. nap
Visszaérkezés Budapestre a déli órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.
Olaszország, Velence és környéke utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Velence és környéke utazás
2023.12.01 - 2023.12.07

Péntek

szórványos felhőzet

24°C

éjszaka: 22°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 76%

Víz hőmérséklet

17°C

Szombat

borús égbolt

24°C

éjszaka: 22°C

déli szél 1.7 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

17°C

Vasárnap

enyhe eső

24°C

éjszaka: 22°C

dél-délkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

17°C

Hétfő

enyhe eső

22°C

éjszaka: 21°C

észak-északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

17°C

Kedd

borús égbolt

22°C

éjszaka: 21°C

északi szél 1.5 km/h

páratartalom: 41%

Víz hőmérséklet

17°C

Szerda

enyhe eső

20°C

éjszaka: 17°C

északnyugati szél 2.1 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

17°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.