info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Leírás

1. NAP: Utazás Olaszországba
Budapestről indulás Olaszországba, kényelmes, modern busszal. Utazás az éjszaka folyamán, érkezés Riminibe a reggeli órákban.

2. NAP: Érkezés Riminibe – városnézés
A Riminibe történő érkezést követően meghívjuk egy reggelire. Majd bejelentkezünk a hotelbe. Kis felfrissülés után indulunk félnapos városnézésre Riminiben. A 148. 214 főnyi lakossággal rendelkező város az egyik legnépszerűbb fürdőhely az Adria partján. A szikrázóan kék tenger, a hosszú, homokos part mellett az óváros is kedvelt az utazók körében. Megörökíthetjük a legfontosabb nevezetességeket: a fenséges, Kr. u. 21-ből származó Tiberius- hidat, a nyüzsgő Corso d’Augusto-t, a 17 méter magas Augustus-diadalívet, a Malatesta-templomot, az olasz reneszánsz korszak egyik ékességét. Az ebédszünet után szabadidő keretében is beleveszhetünk az óvárosi kis utcácskák rengetegébe. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program:
Velence Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: a körutazás egyik csúcspontját jelentő Velence-kirándulás. A reggeli órákban buszunk Sottomarina-ba visz minket, ahonnét behajózunk a világ egyik legszebb, legromantikusabb városába, Velencébe. Az V. században alapított, 118 szigetecskéből álló Velence egésze egy csoda. A lagúnákon ringó gondolák jellegzetes csíkos pólós evezőseikkel, a mesés épületek, a kis sikátorok számos művészt és filmest ihlettek meg. A város épületeiben a legnevesebb mesterek alkotásait őrzik: Giorgione, Tiziano, Tintoretto művei a művészet hallhatatlanságát hirdetik. Átélhetjük az igazi velencei életérzést, ahogy vaporettóval jutunk majd el Tronchettotól a Szent Márk-térig. A Canale Grande- n, a város fő vízi közlekedési útvonalán haladva csodálattal adózhatunk a megkapó szépségű palotáknak, melyek Velence dicsőséges múltjával büszkélkednek. A Szent Márk –bazilika, a Dózse-palota, a Campanile, a Rialto-híd látványa életre szóló élményt ígér. Késő délután visszahajózunk Sottomarina-ba, ahol a busz vár ránk. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP: Szabadidő vagy fakultatív:
San Marino és Ravenna Szabadidő vagy FAKULTATÍV programként tartson velünk San Marino-ba és Ravennába! San Marino a világ egyik legkisebb országa, Olaszország szomszédságában. A kisvárosnyi lakosságú San Marino legmagasabb pontja a Monte Titano. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik az Adria partvonalára. A 12. századból származó Bazilika az egyik legfontosabb látnivaló ezen a csodaszép helyen. Az ebédszünet után Ravenna vár ránk, az egyik legrégebbi olasz város. A San Vitale-székesegyház az itáliai korai kereszténység, a bizánci építészet egyik jelentős emléke. A Galla Placidia mauzóleum építését Kr. u. 450-ben fejezték be. A Szent Apollinariusz bazilika az egyik legnagyobb templom Ravennában. Theodorik mauzóleuma, és Dante síremléke a múlt fontos őrzői. Visszatérés a hotelbe. Vegyen részt az itáliai esten (vacsoracsomag része)! Egy pincészetben a régióra jellemző specialitásokat és bort kóstolhatunk. A program fényét folklórműsor is emeli.

5. NAP: Rimini-Garda-tó
A reggeli után búcsút veszünk Riminitől, és észak felé tartunk. A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. Goethe nem véletlenül nevezte a természet csodájának: a kékeszöld, szinte áttetsző víztükör, a tavat körülölelő hegyek, az olíva, narancsfa-és citromfaligetek, a szirmukat bontó oleánderek láttán csordultig töltődünk szépséggel. Felkeressük Sirmionét, a Garda-tó déli részének ékszerdobozát. A félszigeten a tóba nyúló festői városkát a szívünkbe zárjuk majd. Meglátogatjuk a mesék világát idéző Scaligeri vár-erődöt és Catullus római villájának romjait (FAKULTATÍV: belépő). Transzfer a környéken található hotelbe, ahol a következő 2 éjszakát töltjük majd.

6. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program:
Verona Töltse kedvére az időt, vagy FAKULTATÍV kirándulás keretében felfedezzük a szerelmesek, és az operák városát, Veronát. Elsőként buszos városnézés során ismerkedünk a Shakespeare három színművének is helyszínéül szolgáló, UNESCO-Világörökség listát gazdagító Veronával. A Piazza Bra, a város gyönyörű, történelmi, éttermekkel, bárokkal övezett terének egyik büszkesége az aréna, az 1. századból származó, egykor 30.000 néző befogására alkalmas római amfiteátrum, ahol ma operafesztivált, koncerteket tartanak. A hét toronnyal büszkélkedő vár, a Castelvecchio, a Porta Borasari, a téglából és mészkőből épült ókori kapu, a Piazza della Erbe, az egykori fórum, ma a város egyik jelentős tere szökőkúttal, meseszép történelmi épületekkel, tornyokkal, és Piazza dei Signori, a tér közepén magasodó Dante-szoborral mind Verona sokszínűségét hirdetik. A gótikus Scaligeri-árkád, és a mellette található, 7. századi Santa Maria Antica-templom udvarán található sírok a Scaligeri-családnak állítanak emléket. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP: Szabadidő, Vicenza, hazautazás
A reggeli után szabadidő során elég idő kínálkozik egy kis pihenésre, majd elindulunk. A Garda-tó szépségét ismét megcsodálhatjuk buszunkból. Következő állomásunk Vicenza, mely reneszánsz épületeiről ismert, de híresek az itteni tervezők ékszerei, ruhakreációi is. Városnéző körutunkat a lenyűgöző, 16. századi Teatro Olimpico-nál kezdjük, mely a modern kor legrégebbi fedett színháza, és napjainkban is tekinthetőek meg benne előadások. Sétánkat az óváros utcáin folytatjuk, ahol belefeledkezhetünk a letűnt idők titkait őrző épületek látványába. A gótikus Santa Corona-templom, a Piazzetta Santo Stefano, és a Contra Porti a legfőbb látványosságok közé tartozik. A Piazza Signorin, a főtéren fejezzük be programunkat. Lehetőség adódik vacsorázni, mielőtt elindulunk hazafelé (vacsoracsomag).

8. NAP: Utazás és megérkezés Magyarországra
A buszút során kényelmesen utazunk haza, felejthetetlen élményekkel gazdagabban. Érkezés Budapestre.

Fontos Információk!
Magyar állampolgárok útlevéllel (mely a visszautazás dátumától még min. 3 hónapig érvényes), vagy új típusú személyi igazolvánnyal léphetnek be Olaszország területére. San Marino: útlevéllel vagy új típusú személyi igazolvánnyal utazhatunk be.
Fakultatív program vásárlása előzetesen, foglaláskor, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az ár tartalmazza

Utazást oda-vissza, Modern, kényelmes buszokkal 5 éjszakára szállás Minőségi, középkategóriájú hotelekben 6 reggeli Magyar nyelvű idegenvezetés 3 AJÁNDÉK kirándulása program leírás alapján: Rimini-városnézés Garda- tó/ Sirmione- kirándulás Vicenza-városnézés

Egyéb

Amiket ajánlunk Önnek: Fakultatív programcsomag (3 kirándulás): 53.990 Ft/fő Vacsoracsomag (5 vacsora+1 itáliai est): 31.990 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 41.900 Ft/fő/teljes utazás
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.