info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/tundoklo-toszkana-es-provence-olaszorszag-2.jpg

Tündöklő Toszkána és Provence Olaszország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel, a Wizzair és RyanAir közvetlen menetrend szerinti járataival, 3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában, reggeli, 1 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora

Miért ez az út?
1. A program során bejárjuk Olaszország és Franciaország legszebb vidékeit, híres és kevésbé ismert városait.
2. Megismerjük a két ország gasztronómiáját és zamatos borait.
3. 11 nap, 26 város, számtalan élmény.

Gasztronómiai élmények. A program 9 világörökségi helyszínt is érint. Kis létszámú csoport.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Bologna - Firenze (105 km)

Elutazás 14:40-kor a WizzAir közvetlen járatával Bolognaba. Érkezés 16:05-kor, majd utazás Firenzébe. Érkezés után a szállás elfoglalása (1 éj).

2. nap: Firenze - San Gimignano (60 km)

Reggeli után felfedezzük a csodálatos várost, Firenzét. Városnézés helyi idegenvezetővel a reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Sokáig a Medici család uralta, 1865-1870 között pedig az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot és a Santa Croce templomot Michelangelo és Galilei sírhelyeivel. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba. Ismerkedés a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, melyek a város jelképeivé váltak. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját. A kora esti órákban érkezünk szállásunkra, Poggibonsi környékére (2 éj). Vacsora a szállodában.

3. nap: Siena - Chianti vidék - San Gimignano (130 km)

Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től már miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk. Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd 3 féle bort kóstolunk meg. (fakultatív) Délután Castellina di Chiantiban sétálunk. A város az örökös, Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosa volt. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre. Az ősi falak mentén egy reneszánsz passage található, a Via della Volte, ahol üzletek, kézműves boltok portékáiból válogathatunk. Majd a közelben megtekintünk egy 6. századi etruszk sírt is. Este vacsora a szállodában.

4. nap: Poggibonsi - Volterra - Pisa - La Spezia (180 km)

Reggeli után Volterraba utazunk. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették. A város központja Itália egyik legszebb középkori terének tartott Piazza del Priori, melyet a középkor építészetére jellemző sűrűn épült házsorok vesznek körül. Itt található Toszkána legrégebben épült városháza a 1208-as évekből. A közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai Dóm. A városnézés után meglátogatunk egy közeli biofarmot, ahol a régi hagyományokat követve készítik a pecorino és ricotta sajtot, az alábbi hitvallással: „Az ökológiai gazdálkodás már 1990 óta szerelemünk. Termékeink ma is a föld és a természet szeretetének eredménye, hiteles és egészséges termékek készítésével”. Betekintést kapunk a sajtkészítés tudományába, amit természetesen egy kóstolós könnyű ebéd követ, kiegészítve a farm egyéb termékeivel. Ebéd után elhagyjuk Toszkána szívét, és Pisaba látogatunk, hogy felfedezzük a város leghíresebb nevezetességeit. A Piazza dei Miracolin, azaz a Csodák terén lélegzetelállító látvány tárul elénk. A Piazza del Duomo (Dóm tér) 1987. óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. Séta közben megtekintjük a 11. századi dómot, és Toszkána egyik legszebb román stílusú épületét, a Battisterot, valamint Olaszország jelképét, a Ferde tornyot (a toronybelépőt előre le kell foglalni). Pisaból La Spezia környékére, következő szállásunkra utazunk (1 éj). A vacsora fakultatív.

5. nap: La Spezia - Cinque Terre - San Remo (250 km)

Reggeli után egy csodálatos világ felfedezésére indulunk. Az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Cinque Terre Olaszország legszebb 5 faluját rejti: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso. A terület La Spezia és Levanto között 18 km hosszan húzódik a Ligur-tenger mentén. A meredek, sziklás partszakasz tetején egyensúlyozó, színes házak képeslapra illő látványt nyújtanak a tenger felől, míg a hangulatos falvakból kivételes panoráma nyílik a tengerre. A falvakat jó idő esetén hajóval közelítjük meg, ha az időjárás nem kedvező, akkor vonattal utazunk. Első állomásunk Riomaggiore, ahol rövid sétát teszünk a hangulatos szűk utcák között, majd Manarola következik, mely egyike a világ legszínesebbnek tartott településeinek. A festői táj szépsége és a mediterrán hangulat mindenkit elvarázsol. Innen Vernazzába, Cinque Terre gyöngyszeméhez látogatunk. Vernazzában megtekintjük a Santa Margarita templomot és a Belforte tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Utolsó állomásunk Monterosso. A települést szőlővel és olívával beültetett dombok és kristálytiszta öblök jellemzik. Óvárosa a tenger felett kiemelkedő vár romjairól vált híressé. Megtekintjük az Aurora tornyot. Cinque Terre falvaitól búcsúzva, Levanzonál buszra szállunk, és San Remoba utazunk. A különleges éghajlatú egykori halászfalu felkapott nyaralóhellyé fejlődött. A hangulatos városban különleges színfolt a hagymakupolás ortodox templom, mely a népes orosz közösség hagyatéka. A városban a szerencsejátékoknak is hódolhatunk. Szállás San Remo környékén (1 éj). A vacsora fakultatív.

6. nap: Monaco - Saint-Jean Cap Ferrat - Nizza - Saint-Paul de Vence - Antibes (110 km)

San Remot elhagyva, rövid utazást követően már Franciaországban folytatjuk programunkat. Első állomásunk Monaco, a világ második legkisebb, független állama (2 négyzetkilométer). A hercegséget a Grimaldi dinasztia története határozza meg. Már az első pillanatokban érezhető a gazdagság és az elegancia, a luxushoteleinek és a Casinonak köszönhetően. A híres, sziklán álló Hercegi Palota impozáns épülete ellensúlyozza a toronyházak sokaságát, melyek a méregdrága telekárak miatt épültek, ezzel egy kicsit rontva a tenger és a hegyek között fekvő város idilli összképét. Ezután a közeli Saint-Jean Cap Ferraba utazunk. Itt található a Villa Ephrussi, melyet Rotschild bárónő építtetett a Belle Epoque korszakban, egy magaslaton, ahonnankülönleges kilátás tárul a Villefranche öbölre. A villa bútor-, festmény- és porcelángyűjteménye lenyűgöző. A kert is kihagyhatatlan élmény. A szökőkutak, a különböző stílusú kertrészek (spanyol, toszkán, mexikói és japánkert) csodálatos növényekkel várják a látogatókat, melyhez a tenger csodálatos kék árnyalatai szolgálnak háttérként. Következő állomásunk Nizza, a Francia Riviéra fővárosa, mely egyszerre mediterrán és francia nagyváros. A sokszínű város számos látnivalót, programot kínál. Először a vár dombjára sétálunk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Angyalok öblére, az óvárosra és az Alpok csúcsaira. Ezután a hangulatos óváros szűk utcáin sétálunk, ahol történelmi emlékek és barokk templomok találhatók, itt is látható egy hagymakupolás ortodox templom, a Saint-Nicolas katedrális. Végül rövid szabadidő a Promnade des Anglais sétányon, mely 7 km hosszan fut a tenger mentén, örökké nyüzsgő, korzó hangulattal. Nizza kétségtelenül legszínesebb pontja a virág- és zöldség-gyümölcs piac, ahol szinte elveszünk a változatos kínálatban. Nizzából a közeli Saint Paul de Vence-ba utazunk, mely a Francia Riviéra egyik legrégebbi középkori települése. A különleges hangulatú városka legősibb építménye egy 12-14. századi őrtorony. A 16. században körülbástyázták a falvat. Az Eglise Collégiale templomot többször átépítették, de a templom megőrizte román stílusú kórusát és későbbi barokk díszítésű oldalsó kápolnáit. A festői, romantikus település sok múzeumnak és művészeti központnak ad helyet, mivel több híres művész is megfordult itt, többek között Chagall is a falu lakója volt. A falu szívében egy hatalmas szökőkút ad felfrissülést a nagy melegben. A környező keskeny utcákban, kis tereken hangulatos képek készíthetők. Érdekesség, hogy ebben a gyönyörű faluban találkozott és házasodott össze Simone Signoret és Yves Montand. Ezt a tartalmas napot Antibes-ban fejezzük be, és a környéken lesz a következő szállásunk (1 éj). A vacsora fakultatív.

7. nap: Verdon-szoros - Roussillon - Gordes (280 km)

Reggel elhagyjuk a tengerpartot és a hátországba utazunk. A Francia Riviéra ismert és csillogó városai mögött egy csodálatos természetvédelmi park található a Verdon kanyonnal, amit Európa „Grand Canyonjaként” is emlegetnek. A smaragd, türkiz zöld vagy épp azúr kék színekben pompázó Verdon formálta, 25 km hosszú szurdok legszebb része Castellane és Moustiers-Sainte-Marie városok közötti szakasza, ahol a mészkő hegységbe 700 méter mély szakadékot vájt a zöld folyó. A szurdokot elhagyva Provence felé vesszük az irányt. Vaucluse területét, Provence talán legszínesebb régióját fedezzük fel. Első állomásunk Roussillon, mely Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vörösesbarna színárnyalatba borítja az egész falut, így még borús időben is olyan, mintha sütne a nap. Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát. Következő állomásunk a kivételes fekvésű Gordes, melynek házai és kertjei a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak meg. A falu fekvése és a szűk macskaköves utcák számos híres művészt ihlettek meg. A város jelképe az 1540-ben épült reneszánsz kastély és a templom. Szállás Gordesban vagy környékén (1 éj). A vacsora fakultatív.

8. nap: Sénanque - Orange - Chateauneuf-du-Pape - Avignon (120 km)

Reggeli után a közeli Sénanque-i apátságba látogatunk. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érződik Franciaország egyik legszebb románkori, 1148-ban alapított kolostorában. Az egyszerűségében szép kolostor kedvenc helye volt Vasarelynek és Chagallnak is, melyet a környező levendulamező tesz még varázslatosabbá. Ezután Orangeba utazunk. A város leghíresebb látnivalója a római kori amfiteátrum, ami Európán belül a legépebb állapotban fennmaradt. Ezután átsétálunk a szintén római korban emelt Diadalív alatt. Következő állomásunk Chateauneuf-du-Pape. Itt találhatóak Franciaország legnevesebb szőlőskertjei. A híres borvidéken a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. A családi birtokon 7 generáció óta őrzik a hagyományokat, a régi bölcsességet szem előtt tartva: „A jó bor készítéséhez jó szőlőre van szükség!”. A bemutató után 3 féle bort kóstolunk meg. (fakultatív) Délután érkezünk Avignonba. Este fakultatív programként sétahajózást ajánlunk. A Rhone folyón úszó hajó a kivilágított város mentén halad, miközben 4 fogásos gasztronómiai vacsora kényezteti a vendégeket. Szállás Avignon környékén (1 éj). A vacsora fakultatív.

9. nap: Pont du Gard - Arles - Marseille (170 km)

Reggeli után gyalogos városnézés Avignonban. A történelmi negyedben megtekintjük a város legnevezetesebb épületét, a Pápai palotát. A világörökség részévé nyilvánított gótikus palota a 14. században a pápák lakhelyéül szolgált. A város híres csonka hídja (Pont Saint-Bénezet) szintén a város jelképévé vált. Avignonból a szintén a világörökség részeként számon tartott Pont du Gard-hoz utazunk. A több mint 49 m magas, háromszintes, 2000 éves római völgyhidat feltehetően i.sz. 19 környékén építették. Végigsétálunk a hídon, ahonnan a látvány lenyűgöző. Innen Arlesba, Franciaország „legrómaibb” városába utazunk, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. A városnézés során többek között megtekintjük a 136 méter átmérőjű 2000 éves arénát, a 12-14. században épült románkori St. Trophime templomot és kolostort, valamint az őskeresztény temetőt. Az esti órákban érkezünk a híres kikötővárosba, Marseille-be. Szállás Marseille környékén (2 éj). Szabadprogram, a vacsora fakultatív.

10. nap: Marseille

Ezt a napot a híres városnak szenteljük, mely számos felejthetetlen élményt kínál látogatóinak: 26 századon átívelő történelmet és gazdag hagyományokat. Délelőtt séta a hangulatos régi kikötőben, majd áthajózunk If várához, ahol a híres regény főhőse, Monte Christo raboskodott. Visszaérkezés után megtekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a híres kikötőre és If várára. Délután látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg, és ahol elkészíthetjük saját szappanunkat is. Este fakultatív búcsúvacsora egy hangulatos étteremben, borkóstolóval.

11. nap: Marseille - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás 09:40-kor a Ryanair közvetlen járatával. Érkezés Budapestre 11:40-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Firenze óvárosa, San Gimignano óvárosa Siena óvárosa, Pisa - Piazza del Duomo Cinque Terre falvai, Pont du Gard Orange amfiteátrum, Avignon történelmi központja a Pápai palotával, Arles római és román kori műemlékei.

Programok

Sétahajózás vacsorával (8.nap): 32.000,-Ft/fő
Hajózás If várához (10.nap): 8.000,-Ft/fő
Borkóstoló csomag, mely tartalmaz 2 pincelátogatást, 3-3 bor kóstolójával és a búcsúvacsorát borsorral az utolsó napon: 40.000,-Ft/fő

További információk

Várható menetrend
Budapest - Bologna: 13:35 - 15:00 Wizzair járat
Marseille - Budapest: 09:40 - 11:40 Ryaniar járat
A repülőjegy díja a prospektus a Wizzair / Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek.
Az árak és a menetrend változhat! A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

További információk 2

Az alapár tartalmazza

- a WizzAir / Ryanair repülőjegyet illetékkel
- fix ülőhellyel
- 40x20x20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)a megadott szállást reggelis ellátással1 alkalommal ebédet (4. nap)2 alkalommal vacsorát (2. és 3. nap)a program szerinti borkóstolásokata helyszíni buszos közlekedést a magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) kb. 22 EUR/főa belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 120 EUR/fő

Egyéb költségek

Feladható poggyász kérhető max. 20 kg kb. 24 000 Ft / db Elsőbbségi beszállás kérhető2 kézipoggyász a fedélzeten (40x20x25 cm és 55x40x20 cm
- max. 10 kg)kb. 12 000 Ft / főEgyágyas felár188 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.