info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Toszkána ízei Olaszország last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel A Wizz Air menetrendszerinti járattal 2 éjszaka San Giimignano környékén, 1 éjszaka Bolognaban 3* szállodában reggeli, kettő ebéd Gasztronómiai élmények, bor kóstolóval kis létszámú csoport UNESCO világörökségi helyszínek

Körutazás leírása

1 nap: Budapest – Bologna – San Gimignano (150 km)

Elutazás Budapestről 14:10 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bolognaba 15:35 h-kor, majd utazás San Gimignano felé. Útközben megállunk a Tenuta Guicciardini Strozzi birtokon. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi látogatást követően borkóstoló a birtok 3 féle borából. Ezt követően utazás a szállásunkra. 2 éj San Gimignano környékén. Vacsora a szállodában. Szállás:

2. nap: Volterra – Siena – San Gimignano (160 km)

Reggeli után Volterraba utazunk. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették. A város központja Itália egyik legszebb középkori terének tartott Piazza del Priori, melyet a középkor építészetére jellemző sűrűn épült házsorok vesznek körül. Itt található Toszkána legrégebben épült városháza a 1208-as évekből. A közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai Dóm. A városnézés után meglátogatunk egy közeli bio farmot (Fattoria Lischetto), ahol a régi hagyományokat követve készítik a Pecorino, Ricotta …sajtot, az alábbi hitvallással: „Az ökológiai gazdálkodás már 1990 óta szerelemünk. Termékeink ma is a föld és a természet szeretetének eredménye, hiteles és egészséges termékek készítésével”. Betekintést kapunk a sajtkészítés tudományába, amit természetesen egy kóstolós könnyű ebéd követ, kiegészítve a farm egyéb termékeivel. A finom ízekkel kisérve érünk Sienaba, Olaszország egyik legszebb városába. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Vacsora egy hangulatos Trattoriaban.

3. nap: Chianti vidéke – Bologna (200 km)

Reggeli után a „Tornyok városával” ismerkedünk. San Gimignanoban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Megtekintjük a Szent Agostino templomot és a Palazzo del Popolot is (városháza). A rövid szabadidő alatt megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját is, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk. Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk Castellina in Chiantiba, a Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosába. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre. Ezt követően látogatunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg. Ebéd után Bolognaba utazunk. Este látogatás az Eartaly Worlbe. A 25 hektáros parkban a „tanyától a villáig” követhetjük nyomon az ételek készítést, és azt is, hogy honnan érkeznek a hozzávalók a különböző fogásokhoz. Az Eataly World bemutatja az ország minden régiójának gasztronómiáját. A vendégek 45 étteremben és bisztróban kóstolhatják meg a legfinomabb fogásokat, megnézhetik, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az édességek illetve, hogy hogyan dolgozzák fel a különböző halakat, húsokat. Ez az élmény egy igazi „gasztrobomba” lesz. A vacsora fakultatív. Szállás Bolognaban. Szállás: Hotel Cosmopolitan 4*

4. nap. Bologna – Budapest

Délelőtt felfedezzük a „vörös” várost, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A város sajátossága a rengeteg árkádos épület – állítólag 38 km-t is kitesznek – így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. Főbb látnivalói: Piazza Maggiore, Bazilika, középkori tornyok (az egyik ferdetorony), és a középkori óváros. A város konyhaművészete is igen tekintélyes. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból 16:05 h-kor a Wizzair járatával, érkezés Budapestre 17:30 h-kor.

Az UNESCO Világörökségi helyszínek:

San Gimignano: Történelmi központja Siena: Történelmi központja

További információk

A Wizz Air várható menetrendje: Oda: Budapest - Bologna: 14:10 - 15:35 óra Vissza: 16:05 - 17:30 óra

További információk 2

Az út idegenvezetője Bajza Zsófia Toszkána tartományába hívom ezúttal Önöket, ahova 16 éves koromban jutottam el először és azóta mindig visszahúzott ide a szívem, talán ősi családi kötődésünk miatt is… Egyetemista éveim alatt sienai ösztöndíjam felejthetetlen emlékekkel ajándékozott meg, majd tanulmányaim végeztével mint idegenvezető lelkesen kísérem errefelé is magyar útitársainkat. Az olasz csizma szívében élő toszkánok és etruszkok földjén izgalmas történelmi és gasztronómiai kalandozásokban lehet részünk. Kóstoljuk meg együtt méltán híres borait & ínyencségeit.

Helyi besorolása 2*
Utazási iroda hazai besorolása 2*

Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.