info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2020/roma-a-tol-z-ig-roma-a-tol-z-ig-roma-utazas-1.jpg

Olaszország Róma utazás Róma A-tól Z-ig last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

RÓMA A-TÓL Z-IG

Utazás időtartama

8 nap/7 éjszaka

Indulási időpontok

IV.24., VII.10., X.9.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Róma A-tól Z-ig elhelyezés

3*-os és 4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban

Róma A-tól Z-ig ellátás

Reggeli, vacsora felár ellenében kérhető

Minimum létszám

35 fő

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben egyórás megállás a Trieszti- öbölben, ahol már messziről tündököl az isztriai fehér márványból épített Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta építtetett. Érkezés a szálláshelyre, Velence környékére.

2. nap

Reggeli után áthajózunk Velencébe. Közös sétánk során ellátogatunk a főbb nevezetességekhez: Szent Márk tér, Dozse-palota, Szent Márk Katedrális, Harangtorony, Sóhajok hídja, a Canale Grandét átívelő Rialto híd. Rövid szabadprogram után továbbutazás Rómába, szállás elfoglalása a körgyűrűn kívül.

3. nap

Reggeli után tömegközlekedéssel beutazunk Rómába. Mai nap a barokk és antik Rómát fedezzük fel. Elsőként a Piazza del Popolo-ra érkezünk, ahol a hatalmas egyiptomi obeliszk is található. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Majd a híres Trevi kúthoz sétálunk, ahol egy aprópénz bedobásával ,,biztosíthatjuk", hogy valamikor visszatérjünk Rómába. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, melyet a VI. századtól templomként használtak. A Capitolium dombjáról letekintünk a Forum Romanumra, mely az ókori Róma központja. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonultak végig a győztes csata után. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes egészében megőrizte eredeti állapotát (kívülről tekintjük meg). Visszatérés a szálláshelyre.

4. nap

Reggeli után tömegközlekedéssel beutazunk Rómába.

Fakultatív program

Keretében elsőként a Vatikánba, a kereszténység központjába látogatunk. Megtekintjük a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát Michelangelo freskóival. Ellátogatunk a keresztény világ legnagyobb templomába, a Szent Péter-bazilikába, ahol II. János Pál pápa hamvai is megtalálhatóak. Majd elsétálunk az Angyalvárhoz, melynek monumentális épülete Róma egyik jelképe. Szabadidő után visszatérés a szálláshelyre.

5. nap

Reggeli után tömegközlekedéssel beutazunk Rómába. Mai nap az Örök Város nagy bazilikáit keressük fel. Elsőként a Lateráni Szent János-bazilikát, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. Elsétálunk a Szent Lépcsőhöz, melyen a hagyomány szerint Jézust Pilátus elé vezették. Majd a Santa Maria Maggiore székesegyházhoz látogatunk, ahol többek között azon jászol egy darabját őrzik, melyben Jézus feküdt a születése után. A San Pietro in Vincoli Bazilikában, Szt. Péter láncait őrzik, és itt látható a híres Mózes szobor is. Délután fakultatív program a Rómához közeli Castelli Romani vulkanikus természetű területére. A XVI. századtól váltak kedveltté a Róma környéki dombok, ahová nyaralókat, villákat, palotákat építettek. Utunk első állomása Frascatti bortermő vidéke. Majd a „Tavak útján” gesztenyefák, és tölgyfák árnyékában jutunk Aricciaba, ahol borkostolón és porchettán veszünk részt. Továbbutazunk Genzanoba, ahol gyönyörű panoráma tárul elénk. Utunk következő állomása Castel Gandolfo, a pápák nyári rezidenciája, az Albanoi-tó felett, gyönyörű kilátással. Visszatérés szálláshelyünkre.

6. nap

Reggeli után a falakon kívüli Szent Pál-székesegyházba látogatunk, ahol az összes pápa arcképét ábrázoló freskók is láthatók. Majd felkeressük a Katakombákat, az őskeresztények temetkezési helyét. Ezt követően fakultatív program keretében a Rómától 40 km-re található Tivoliba látogatunk. Leghíresebb palotája a Versailles-i mintára épült Villa d’Este, Este bíboros nyári rezidenciája, mely kertjei mellett páratlan freskóiról is nevezetes. A késő-reneszánsz stílusú kertben árnyas fák, lugasok, lila akáccal futtatott loggiák, 500 különféle szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, valamint szobrok, grották találhatóak. A Villa d’Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Visszatérés szálláshelyünkre.

7. nap

Reggeli után elbúcsúzunk Rómától, utazás Orvietoba. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. A várhoz siklóval lehet feljutni. Itt található a Dóm, melynek homlokzata az olasz gótika, színpompás csodája. Séta a középkori óváros, hangulatos kis utcáiban. Továbbutazás Padova környékére, szálláshely elfoglalása.

8. nap

Reggeli után a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába látogatunk. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát. Mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Majd hazautazás Szlovénián keresztül, rövid technikai pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban. Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó 1,00-3,00 EUR/éj Díjon felül fizethető szolgáltatások: Vacsora felár 80.000 Ft/fő Vatikán kirándulás (min. 11 fő), részvételi szándékot megrendeléskor kérjük jelezni! 29.900 Ft/fő Castelli Romani kirándulás, helyszínen fizetendő (min. 30 fő) 30 EUR/fő Tivoli kirándulás belépővel, helyszínen fizetendő (min. 20 fő) 25 EUR/fő Helyi közlekedés Rómában, helyszínen fizetendő 18 EUR/fő Helyszínen fizetendő belépőjegyek 70 EUR/fő
Olaszország, Róma utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Róma utazás
2024.03.03 - 2024.03.09

Vasárnap

erős felhőzet

19°C

éjszaka: 16°C

keleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 72%

Víz hőmérséklet

14°C

Hétfő

kevés felhő

22°C

éjszaka: 17°C

délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

14°C

Kedd

közepes eső

20°C

éjszaka: 16°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

14°C

Szerda

heves intenzitású eső

16°C

éjszaka: 14°C

nyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

14°C

Csütörtök

borús égbolt

19°C

éjszaka: 13°C

észak-északkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

14°C

Péntek

heves intenzitású eső

11°C

éjszaka: 12°C

kelet-délkeleti szél 2.6 km/h

páratartalom: 93%

Víz hőmérséklet

14°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.