info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/gasztro-elmenyek-sziciliaban-olasz-korutak-utazas-olaszorszag-1.jpg

Gasztro élmények Szicíliában Olaszország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás menetrendszerinti közvetlen repülővel, elhelyezés Hotel Albatros Beach 4*, kétágyas szobában, ellátás reggeli, 1 ebéd, kóstolók.

Miért ez az út?
1. Sétáljon Szicília legszebb helyein, amelyek az UNESCO Világörökség listáján szerepelnek: amerre lépünk, megelevenedik a történelem.
2. Az édesszájúak és a bort kedvelők is a paradicsomban érezhetik magukat: mandulás édességek, kézzel készült csokoládé, cannolo is szerepelnek az étlapon, de megismerjük az olasz sajtok előállításának minden titkát, majd frissen fogott tenger gyümölcseit és ízletes halakat kóstolunk a helyi halpiacon.
3. Kóstolja meg a vulkáni borokat közvetlenül az Etna lejtőin, szerezzen új gasztronómiai élményeket, hiszen mi másért jöttünk volna a szigetre?! Kiváló helyi termékeket kóstolunk: sajtot, bort, csokoládét, arancinit, cannolot, halpiacon járunk és elmerülünk a helyi finomságokban.

Max. 15 fő - Kicsi, jó hangulatú csoport, ahol mindenkire egyéni figyelem jut. Világörökségi helyszíneken járunk. Az aktuális beutazási feltételekről tájékozódjon.

Körutazás leírása

Ráhangolódásként: A „legszicíliaibb” film kétség nélkül a Keresztapa, melynek ugyan csak néhány jelenetét forgatták Szicíliában, de remek betekintést nyújt a század eleji dél-olasz életfelfogásba. A Keresztapa-trilógia olyan gengszterfilm, amiben nem is annyira a történet a lényeg, hanem az ehhez hasonló jelenetek, amelyeken keresztül a rendező a közeget ábrázolja: emberek, szavak, nézetek, zene, hangulat. Szicíliában az idő másként telik, és az a legjobb, ha hagyjuk, hogy velünk is lelassuljon. Bizonyára kevesen vannak, akik még nem látták Francis Ford Coppola klasszikusát, de ez a film van olyan jó, hogy bármikor újranézhető egy-két pohár nero dAvola társaságában.

Program

1. nap: Benvenuti a Sicilia! Budapest - Catania

Találkozás az esti órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Cataniaba a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés után transzfer a szállodába, késői vacsora (fakultatív). Szállás Letojanni környékén (4 éj). Szállás: Hotel Albatros Beach 4*

2. nap: Vulkáni borok, Etna és Taormina

Reggeli után vár ránk az Etna, vagy ahogy a helyiek hívják, a Mongibello. Az Etna Európa legnagyobb aktív vulkánja, a túra során 1700 méteres oldalsó krátereket láthatunk csodálatos kilátással és vulkáni tájjal. Az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj kiváló a szőlő- és gyümölcstermesztésre, így természetesen ellátogatunk egy helyi farmra, ahol helyi finomságokból álló könnyű ebédünket 4 féle borral kísérjük. Miután lelassítottuk az időt, tovább indulunk Taorminába. A varázslatos látvány és hangulat költőket és festőket is megragadott az évszázadok folyamán, köztük Goethét vagy a mi Csontvárynkat. A magasban a lenyűgöző ókori görög színház, a háttérben a tengerrel és az Etnával, a kis, középkori utcák, a közelben fekvő gyönyörű partszakaszok és az ellenállhatatlan ételek-italok élménye mindenkit megérint. Meglátogatjuk a görög színházat, a Corvaja palotát és a gyönyörű Travelyan kertet. A napot tipikus cannolo kóstolóval zárjuk, majd visszatérünk a szállodába. Fakultatív vacsora.

3. nap: Ínyencségek és világörökségek: Ragusa - Modica - Vittoria

A reggelit követően buszra szállunk, és Ragusába, a szicíliai barokk egyik központjába indulunk. Egészen a 20. század elejéig Ragusa valójában két városka volt, melyek két, egymással szemben álló dombra épültek és lakói rivalizáltak egymással. 1693-ban egy földrengés súlyos károkat okozott az épületekben, melyet a kor akkori divatja szerint, barokk stílusban építettek újjá. A város egységes építészeti képe 2002 óta a Világörökség része. (Látogatást teszünk a San Giorgio templomban és a S. Giovanni katedrálisban is.) A közelben található Modica városa, amely az egész világon híres különleges csokoládékészítési módjáról. Kevesen tudják, hogy Belgium és Svájc mellett Szicília is csokoládé nagyhatalom, ahol az ősi azték módszer szerint készítik az édességet, hiszen a kakaóbabon és nádcukron kívül semmit nem tesznek a csokiba. Se kakaóvajat, se tejet, legfeljebb egy kis fűszert. Majd mi is megtapasztalhatjuk, hogy egészen más íze van, mint az általunk megszokott „ipari” csokoládéknak. Hazafelé még megállunk Vittoriában, ahol házias borokat iszogatva élvezzük a „dolce vitát”, mindezt helyi sajttal, különleges felvágottakkal és frissen sült kenyérrel együtt. Visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora.

4. nap: Arany, ami fénylik… - Noto

Reggeli után ismét egy Világörökségi helyszín szerepel a programban. Noto is az 1693-as földrengésnek köszönheti hírnevét, hiszen amellett, hogy a romokat itt is szicíliai barokk stílusban építették újjá, a barokk rendezettség szabályai szerint az utcaszerkezetet is átalakították. Aranyvárosnak is nevezik, hiszen az utcaképet a sárgás színű, könnyen faragható homokkőből készült díszes homlokzatok teszik egyedivé. A délután folyamán élvezzük a szicíliai életérzést: helyi mandulás péksüteményeket és passito bort kóstolunk, majd ezt követően gondoljunk a családra és a barátokra is. Ajándéknak is kiválóak a Campisi konzervgyárban készült finomságok, például a tonhal és kardhal különlegességek, a szárított paradicsom, halszószok vagy éppen az olívapaszták. Visszautazás a szállodába, a vacsora fakultatív.

5. nap: Halpiac és az „Aci-k” - Catania - Budapest

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, a csomagjainkat bepakoljuk a buszba és Catania városközpontjába utazunk. Útba ejtjük a helyi halpiacot, ahol különleges formájú és színű tengeri teremtmények között nézelődhetünk és helyi street food finomságokat is kóstolhatunk. Ezután időt szakítunk a kultúrára is: megnézzük a Piazza del Duomo-t a város szívében és a SantAgata, az Elefánt-kút katedrálist. Catania környékén számos Aci- előtagú város található, ami a hagyomány szerint a pásztorfiú, Aci mítoszához vezet vissza, akit a küklopsz Polyphemus féltékenységből ölt meg. Nimfa szerelme, Galatea, bánatában ejtett könnyeiből az Aci folyó emelkedett ki, amely ma a város alatt folyik. Aci Trezza és Aci Castello két festői tengerparti hely, amelyek körülbelül 1 km-re épültek egymástól és annak ellenére, hogy kedvelt turisztikai célpontok, megőrizték bájos, kis halászfalvas jellegüket. Késő délután nehéz szívvel és sok finomsággal búcsúzunk Szicíliától és közvetlen WizzAir járattal Cataniából hazarepülünk Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Val di Noto barokk városai (Catania, Modica, Noto, Ragusa), Etna.

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora a szállodában (4 alkalom): 35 000 Ft

További információk

Tervezett menetrend (változhat): Wizz Air
Budapest - Catania 18:45-20:55
Catania - Budapest 21:30-23:40
Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20%.
Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett Utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.
Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max.149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.
Elsőbbségi beszállás: Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás: A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)
Tájékoztatjuk Utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
Felhívjuk Utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel
- mely tartalmaz 1 db 40x30x23 cm-es kis kézitáskát (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)a szállást 4 csillagos tengerparti szállodában4 alkalommal reggelit, 1 alkalommal ebédeta kóstolókata városnézéseket helyi idegenvezetővela magyar csoportkísérőt az út sorána belépőjegyeketa buszos közlekedést a programok során

Az alapár nem tartalmazza

- az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)15 EUR/főaz útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár75 500 FtFélpanziós vacsora felár (4 vacsora) 35 000 FtFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 28 000 Ft/dbElsőbbségi beszállás
- mely tartalmaz 1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg)24 000 F t/ főBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.