info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2019/az-aurora-borealis-titkai-norvegia-1.jpg

Az Aurora Borealis Titkai Norvégia last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a helyszínen busszal, elhelyezés 3-4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban reggelivel.

Miért ez az út?
1. Az Északi szélesség 6941 mentén elterülő Tromsø 350 km távolságra „van túl” Északi sarkkörön.
2. A Tromsøya-sziget 36.000 lakosú nagyvárosa és azonos nevű megyéje az égbeszökő Lyngen-Alpok jégmezőinek és porhóval fedett viking legendáinak északi határvidéke.
3. A XIX. században vált a Novaja Zemljától – Grönlandon át – Észak-Kanadáig tartó prémvadászatok, majd az Arktisz expedíciók és kutatás „alaptáborává” és központjává. Napjainkban 3.000 diák tanul egyetemein, s itt működik a titokzatos Aurora borealis (északi fény) kutatásának talán legismertebb intézménye.
4. Február hónap minden napján 18.00 – 24:00 óra között ez a vidék az „Aurora borealis epicentruma”.
5. Utazásunk célja a legfontosabb innen induló sarkkutatók és prémvadászok életének feltárása, a legfontosabb sarkvidéki alaptudományok, mint a hótalpazás-; kutyaszánozás alapjainak elsajátítása – s az Északi fény megfigyelése, a sarki éjszakában.

Kis létszámú csoport: max. 20 fő!

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Tromsø

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, várhatóan oslói átszállással Tromsø -be. Menet közben Tomsø történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától, Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át, az UiT Egyetem megalapításáig. Megérkezés után néhány perces transzfer a szálláshelyünkre.
Szállás Tromsø-ben (5 éj).

2. nap: Tromsø - Északi fény megfigyelés

Reggeli, látogatás a festői szépségű Tromsø- és Sandnessund hidaknál, majd séta Tromsø óvárosában. Látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum), ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók életével, munkásságával. Séta a Tromsø Museumba, Földünk egyetlen helyére, ahol mindennap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága, A sápmik (lappok)hagyományos kultúrája, Az Északi fény világa. Szabadprogram fakultatív ebéddel. Az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd délutáni visszaérkezés a hotelbe és rövid pihenő. 18:00 órától fakultatív Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával. (A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják több helyszínre, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információk alapján.) Visszaérkezés a hotelbe az éjszakai órákban.

3. nap: Sommarøy - kutyaszán kirándulás

Reggeli után kb. 90 perces utazás a Kvaløya- és Hillesøya szigetek legfestőibb pontjain át Sommarøy halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. A távolság kb. 60 km, mely utazás hossza az útviszonyoktól függ. A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. Délután visszautazás Tromsø-be, látogatás a Polaria intézetben. 18:00 órától 4 órás fakultatív kutyaszán kirándulás . A kutyaszán programhoz a megfelelő meleg öltözetet a szervezők biztosítják. A programot rövid felkészítő foglalkozás előzi meg. A kirándulást vacsora és élménybeszámoló követi. Visszaérkezés a hotelba a késő esti órákban.

4. nap: Hótalpas séta

Reggeli után fakultatív hótalpas séta. Rövid utazás a program kiindulópontjára. Felkészítés és magyarázat a hótalp használatáról, majd könnyű, de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó- és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra. Visszaérkezés a városba 15 óra körül. Szabadprogram vagy fakultatív látogatás az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdében. A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése, az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése.

5. nap: Ulls-fjord - Breivikeinet

Kései reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése, (jó látási viszonyok esetén) a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. A távolság kb. 60 km, mely utazás hossza az útviszonyoktól függ.Rövid séták Breivikeidet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Tromsø-be. Látogatás a Tromsø Domkirkében, Norvégia egyik legnagyobb fatemplomában, majd szabadprogram és búcsú Tromsø városától.

6. nap: Tromsø - Budapest

Transzfer a repülőtérre. Elrepülés várhatóan oslói átszállással Budapestre. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Programok

2021-es árak:

Aurora borealis túra busszal: kb. 56.500 Ft
Kutyaszános északi fény túra: kb. 82.000 Ft
Hótalpas túra: kb. 55.500 Ft

További új fakultatív program lehetőségek:

Aurora Cruise: 67.000 Ft
Kb. 4 órás hajókirándulás, angol nyelven az esti órákban gyönyörű kilátással Tromsø városára, a hegyekre, a fjordra és az északi fényre.
Tromsø Cable Car - egyénileg: 10.500 Ft
Retúr jegy a felvonóra - lehetőség az esti órákban https://fjellheisen.no/en/
Mack Brewery túra: 9.500 Ft - kb. 1 órás program, angol nyelven - sörkóstolóval https://www.mack.no/en/
Rénszarvas etetés - kb. 3-4 órás program, angol nyelven. 30 perces transzfer Tromsø belvárosból, kb. 200 rénszarvasból álló csordánál tett látogatás, ahol az állatok a kezünkből is ehetnek. Tradicionális számi kunyhóban a helyi kultúra megismerése, hagyományos számi étel (biddo) és forró italok kóstolása, mesemondás és számi népdalok színesítik a programot.

További információk

Oda út: Budapest - Oslo (Gardermoen) DY1551 13:45 - 16:15, Oslo (Gardermoen) - Tromsø DY382 19:30 - 21:30
Haza út: 
Tromsø - Oslo (Gardermoen)DY371 6:30 - 8:35, Oslo (Gardermoen) - Budapest DY1550 10:45 - 13:05

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Lerner Balázs.
Lerner Balázs 1978-ban született Budapesten. Biológiát, kulturális antropológiát, afrikanisztikát és őstörténetet tanult, Kelet-Afrika utolsó vadász-gyűjtögetői, a hadzák között végzett antropológiai terepmunkát. Gyerekkora óta barlangászik, számos hazai barlang feltárásában vett részt, nemzetközi barlangi búvár expedíciók tagjaként járt Bosznia-Hercegovinában és a Yucatán-félszigeten. A Spektrum TV szinkrondramaturgjaként, majd szerkesztőjeként több száz tudományos ismeretterjesztő film magyar változatának elkészítése fűződik a nevéhez. Az utóbbi időben maga is természetfilmek és expedíciós filmek készítésével foglalkozik, forgatott a Vörös-tenger szudáni zátonyain és a kaukázusi Krubera-Voronya barlangban is. Budapest Inferno: A Molnár János-barlang titka című filmje 2017-ben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydíját. Szabadidejében szívesen vezet téli túrákat és téli hegyi kirándulásokat.

Ismerje meg az Északi fényt!

Az alapár tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy díját illetékkel (melynek értéke: kb. 157.000 Ft)5 éjszakai szállást
- 3-4*-os szállodában
- kétágyas szobákbana reggelis ellátásta repülőtéri transzferta megadott programokata programban feltüntetett belépőketa helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

- BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napFakultatív programok díjaiEgyágyas felár182 000 Ft

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Norvégia, Norvég körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Norvégia, Norvég körutazások
2021.07.28 - 2021.08.03

Szerda

közepes eső

14°C

éjszaka: 14°C

kelet-délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 87%

Víz hőmérséklet

14°C

Csütörtök

közepes eső

15°C

éjszaka: 12°C

kelet-északkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 79%

Víz hőmérséklet

14°C

Péntek

heves intenzitású eső

18°C

éjszaka: 9°C

északi szél 1.2 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

14°C

Szombat

enyhe eső

7°C

éjszaka: 7°C

északi szél 1 km/h

páratartalom: 93%

Víz hőmérséklet

14°C

Vasárnap

enyhe eső

8°C

éjszaka: 6°C

északi szél 0.9 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

14°C

Hétfő

enyhe eső

10°C

éjszaka: 8°C

északkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

14°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.