info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/az-aurora-borealis-titkai-norvegia-norveg-korutazasok-utazas-1.jpg

Az Aurora Borealis Titkai Norvégia last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Az Aurora Borealis titkai utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. Az Északi szélesség 69 41' mentén elterülő Troms 350 km távolságra van túl az Északi sarkkörön. A Troms ya-sziget 36.000 lakosú nagyvárosa és azonos nevű megyéje az égbeszökő Lyngen-Alpok jégmezőinek és porhóval fedett viking legendáinak északi határvidéke.

2. A 19. században vált a Novaja Zemljától Grönlandon át Észak-Kanadáig tartó prémvadászatok, majd az Arktisz expedíciók és kutatás alaptáborává és központjává. Napjainkban 3.000 diák tanul egyetemein, s itt működik a titokzatos Aurora borealis (északi fény) kutatásának talán legismertebb intézménye.

3. Szeptember és április eleje közötti időszakban ez a vidék az Aurora borealis epicentruma . Csoportunkat az északi fény megfigyelésére szakosodott helyi szervezők olyan helyszínekre szállítják, ahol a legnagyobb az esély megfigyelni ezt a pompás színekben játszó, földöntúlinak ható, elképesztő légköri jelenséget.
A helyi szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a csoportunk megcsodálhassa az északi fényt, ám mivel ez egy változékony természeti jelenség, ezért nem tudják azt garantálni, hogy az mindig, minden alkalommal látható lesz (az eddigi csoportjaink esetében legalább egyszer, de az esetek többségében több alkalommal is láthatták az utasaink).

4. Utazásunk célja a legfontosabb innen induló sarkkutatók és prémvadászok életének feltárása, a legfontosabb sarkvidéki alaptudományok (a hótalpazás és kutyaszánozás) alapjainak elsajátítása, s az Északi fény megfigyelése a sarki éjszakában. Mindezeken felül olyan izgalmas élményekben lehet részünk, mint például rénszarvasszán túra a havas tundrán és hajózás a hegyekkel ölelt fjordokban.
Kis létszámú csoport: max. 20 fő! Természeti látnivaló.
Magyar csoportkísérő
2023. február 3., február 10., március 14. - GARANTÁLT INDULÁS!}

Az Aurora Borealis titkai az ár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást
(Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEK
Gyerekkedvezmény pótágyon 11,99 éves korig:
- 82.000 FtEgyágyas felár
322 000 FtFakultatív vacsora
(hidegcsomag, 1. este)
14 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás
(EUB Biztosító)
Top: 790 Ft/fő/nap
Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap}

Az Aurora Borealis titkai fakultatív programok

A fakultatív programok nem akadályozzák egymást, így több programra is tudnak egy napon belül jelentkezni, kivéve a 6. napon, ahol csak az egyik program választható. Gyerekkedvezményről érdeklődjön irodánknál. Aurora borealis túra busszal: 56.500 Ft
(transzferrel, harapnivalóval; kb. 5-7 óra)Kutyaszános északi fény túra: 83.000 Ft
(transzferrel, étkezéssel és ruhakölcsönzéssel; kb. 4 óra)
Hótalpas túra: 58.000 Ft
(transzferrel, hótalp és túrabot bérléssel; meleg itallal és harapnivalóval; kb. 5 óra)
Fontos: jelentkezéskor kérjük adják meg a lábméretüket és a testsúlyukat, hogy a megfelelő méretű hótalpat tudjuk lefoglalni.
Rénszarvas etetés és szánozás étkezéssel: 78.000 Ft
Kb. 3-4 órás program (angol nyelven). 30 perces transzfer Troms belvárosból, kb. 300 rénszarvasból álló csordánál tett látogatás, ahol az állatok a kezünkből is ehetnek. Tradicionális számi kunyhóban a helyi kultúra megismerése, hagyományos számi étel (biddo) és forró italok kóstolása, mesemondás és számi népdalok színesítik a programot. A program része egy kb. 30 perces szánozás.
Motorosszán túra étkezéssel: 99.000 Ft
Kb. 7 órás program, buszos transzferrel, komppal, ebéddel. Az ártalamazza a 2 személyes motorosszán bérlést 2 fő részére kb. 1-1,5 órára, a téli ovárált, bakancsot, kesztyűt és sisakbérlést. Tartalmas, meleg levesebédet és italokat. Vezetni érvényes jogosítvánnyal lehet. 18 év alattiak illetve a jogosítvánnyal nem rendelkezők utasként vehetnek részt a motoroszánozáson.
Fél napos hajókirándulás a sarki fjordok vidékén: 58.000 Ft
kb. 4-5 órás program, mely tartalmazza a hajójegyet és a helyi idegenvezetőt angol kommentárral. Étkezést nem tartalmaz.
Egyéb lehetőségek egyénileg:Troms Cable Car: 240 NOK
(egyénileg, helyszínen fizetendő)
Retúr jegy a felvonóra - lehetőség az esti órákban https://fjellheisen.no/en/Mack Brewery sörgyárlátogatás kóstolóval: 200 NOK
(egyénileg, helyszínen fizetendő)
Kb. 1 órás program (angol nyelven), sörkóstolóval https://www.mack.no/en/}

Az Aurora Borealis titkai idegenvezető, videó, térkép

Február 3-i csoport idegenvezetője:

Gőgös Norbert Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

Február 10-i és március 14-i csoport idegenvezetője:

Lerner BalázsLerner Balázs 1978-ban született Budapesten. Biológiát, kulturális antropológiát, afrikanisztikát és őstörténetet tanult, Kelet-Afrika utolsó vadász-gyűjtögetői, a hadzák között végzett antropológiai terepmunkát. Gyerekkora óta barlangászik, számos hazai barlang feltárásában vett részt, nemzetközi barlangi búvár expedíciók tagjaként járt Bosznia-Hercegovinában és a Yucatán-félszigeten.
A Spektrum TV szinkrondramaturgjaként, majd szerkesztőjeként több száz tudományos ismeretterjesztő film magyar változatának elkészítése fűződik a nevéhez.
Az utóbbi időben maga is természetfilmek és expedíciós filmek készítésével foglalkozik, forgatott a Vörös-tenger szudáni zátonyain és a kaukázusi Krubera-Voronya barlangban is. Budapest Inferno: A Molnár János-barlang titka című filmje 2017-ben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydíját. Szabadidejében szívesen vezet téli túrákat és téli hegyi kirándulásokat.

Ismerje meg az Északi fényt!

Az Aurora Borealis titkai programleírás

1. nap: Budapest - Troms Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, oslói átszállással Troms -be. Menet közben Toms történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától, Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át, az UiT Egyetem megalapításáig. Megérkezés után néhány perces transzfer a szálláshelyünkre. Fakultatív vacsoralehetőség a szálláson (a késői érkezés miatt hidegcsomag). Szállás Troms -ben (6 éj). Szállás: Scandic Ishavshotel 4*

2. nap: Troms - rénszarvas farmReggeli, látogatás a festői szépségű Troms - és Sandnessund hidaknál, majd séta Troms óvárosában. Látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum), ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók életével, munkásságával. Séta a Troms Múzeumba, Földünk egyetlen helyére, ahol mindennap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága, A sápmik (lappok) hagyományos kultúrája, Az Északi fény világa.

Kora délután fakultatív látogatás egy rénszarvas farmra, ahol több száz rénszarvast nevelnek. Lehetőségünk nyílik megetetni és megsimogatni az állatokat, betekinteni egy számi falu életébe, ahol szabadtűzön főtt ebéddel kínálnak és a tábortűz mellett számi énekeket hallgatunk. Végül rénszarvas szánon ülve gyönyörködhetünk a havas tájban (kb. 20-30 percig tart a szánozás). Aki inkább a városban marad, számára lehetőség nyílik ellátogatni az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdébe (fakultatív, angolul). A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése, az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése.

3. nap: Hótalpas séta - kutyaszánozás
Reggeli után fakultatív hótalpas séta. Rövid utazás a program kiindulópontjára. Felkészítés és magyarázat a hótalp használatáról, majd könnyű, de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó- és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra utazással (kb. 300 méter szintemelkedés, és kb. 5-6 km-es távolság). Körülbelül 15:00 óra tájt érünk vissza a szállásunkra, ahol lehetőség lesz pihenni, felfrissülni, átöltözni, majd ismét egy felejthetetlen program vár ránk. Kora este Norvégia egyik legnagyobb szánhúzókutya farmjára indulunk (fakultatív), ahol 2-300 barátságos husky-val találkozhatunk. Miután megsimogattuk a kölyökkutyusokat, megkapjuk a speciális overáljainkat és hajtónk segítségével kétszemélyes szánokon utazva belevetjük magunkat a havas tundrába. A program után egy hangulatos, kandallóval fűtött faházban melegedhetünk fel egy tea és némi rágcsálnivaló társaságában. Visszatérés a szállásra a késő éjjeli órákban.

4. nap: Sommar y - északi fény
Reggeli után kb. 90 perces utazás a Kval ya- és Hilles ya szigetek legfestőibb pontjain át Sommar y halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. A távolság kb. 60 km, mely utazás hossza az útviszonyoktól függ. A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. 18:00 órától fakultatív Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával. A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják több helyszínre Troms kb. 200 kilométeres körzetében, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információk alapján arra a pontra, ahol a legnagyobb esély van megfigyelni a légköri jelenséget és legkisebb a felhőtakaró. Visszaérkezés a hotelbe az éjszakai órákban.
5. nap: Ulls-fjord - Breivikeidet - Polaria Institute
Reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése, (jó látási viszonyok esetén) a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. A távolság kb. 60 km, mely utazás hossza az útviszonyoktól függ. Rövid séták Breivikeidet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Troms -be. Délután visszautazás Troms -be, az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd látogatás a Polaria Institute-ban, a világ legészakibb akváriumában, hogy megismerjük az északi vizek és a Jeges-tenger állatvilágát, illetve testközelből lássuk a szakállas fókákat. Este felmegyünk a Tromso melletti hegyre felvonóval (cable car), ahonnan páratlan kilátás nyílik a kivilágított városra, illetve tiszta idő esetén a sarki fényt is láthatjuk. Túrázási lehetőség a kijelölt útvonalakon (fejlámpa ajánlott), de be is tudnak ülni a hegy tetején található étterembe is.

6. nap: Motorosszán túra vagy Hajókirándulás
Reggeli után lehetőség van pihenni vagy részt venni valamelyik fakultatív programon.
Egész napos motorosszán túra: egész napos fakultatív hószános szafari. A Lyngen-Alpok területe Észak-Norvégia legszebb tájait kínálja, olyan mint egy nagy játszótér a vadonban. Egy rövid használati és biztonsági ismertetőt követően két személyes motorosszánokra pattanunk és kijelölt ösvényeken haladva gyönyörködhetünk a csodás erdőkkel és fjordokkal szegélyezett tájban és önfeledten élvezhetjük, ahogy elönt az adrenalin. Útközben többször megállunk, félúton érdemes eseleg cserélni, hogy mindkét utas vezesse a motorosszánt. A tényleges motorosszán túra 60-90 percig tart, majd visszatérünk a táborba, hogy felmelegedjünk egy jó forró leves mellett. A délutáni órákban visszatérés a szállásra.
Fél napos hajókirándulás a sarki fjordok vidékén: A panorámaablakokkal ellátott, fűtött hajóból fantasztikus kilátást nyílik Norvégia sarkvidéki tengerparti tájaira. A helyi idegenvezetőtől érdekességeket hallhatunk a helyi kultúráról, történelemről és természetről, miközben a vadon élő állatok is felbukkanhatnak. Előfordulhatnak fókák, delfinek, sasok vagy más tengeri madarak. A víz alá is benézhetünk a modern technikának köszönhetően: egy kamerával az óceán felszíne alatti rejtett világot is láthatjuk. Menet közben kiszállunk egy kis halászfaluban is.A fedélzeti kávézóban meleg italok, meleg ebédek, szendvicsek és péksütemények vásárolhatók.2023. február 3. és február 10. csoport

7. napja: Troms - Oslo
Kora hajnali kijelentkezés a szállásról és transzfer a repülőtérre. Osloba érkezésünket követően busszal és gyalogosan bejárjuk a várost. Ellátogatunk a Királyi palotához, a Parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, de eljutunk majd a különös szobrairól nevezetes Vigeland parkba is. Itt található a világ legnagyobb olyan köztéri szoborgyűjteménye, ahol egyetlen alkotó művei vannak kiállítva. A művész, Gustav Vigeland, nemcsak a mintegy 200 szobor alkotója, de 1939 és 1949 között magának a parknak a megtervezéséért és kialakításáért is felelős volt.
Szabadidejükben érdemes felkeresni a Viking hajómúzeumot és Amudsen hajóját, a Fram jégtörőt, melyet a déli sark meghódítása során használt.
Szállás Osloban: Thon Hotel Astoria 3*
2023. március 14. és március 22. csoport 7. napja: Troms - BudapestKora hajnali transzfer a repülőtérre.
Elrepülés oslói átszállással Budapestre. 2023. február 3. és február 10. csoport 8. napja: Oslo - BudapestReggeli után transzfer az oslói repülőtérre, majd közvetlen járattal hazautazás Budapestre. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

A programot februári és márciusi hónapokban szervezzük, amikor legjobb az Aurora Borealis élmény. Februárban rövidek a nappalok és hosszabb a sötét napszak, márciusban pedig új hold idején utazunk és ezáltal kevésebb "fényszennyezett" égbolt biztosítja az éjszakifény látványát. }

Az Aurora Borealis titkai az ár tartalmazza

A nemzetközi repülőjegy díját illetékkel, kézipoggyásszal és
1 db max. 23 kg-s feladott poggyásszal (melynek értéke:
kb. 105-170.000 Ft - dátumtól függően)Feb. 3. és feb. 10. csoport:
6 éjszakai szállást 4*-os szállodában,
1 éjszaka szállás 3*-os szállodában,
kétágyas szobákbanMárc 14. csoport:
6 éjszakai szállást 4*-os szállodában,
kétágyas szobákbana reggelis ellátásta repülőtéri transzferta megadott programokata programban feltüntetett belépőketa helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezeté}

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Norvégia, Norvég körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Norvégia, Norvég körutazások
2023.03.25 - 2023.03.31

Szombat

enyhe havazás

-7°C

éjszaka: -14°C

északi szél 1 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

6°C

Vasárnap

erős felhőzet

-7°C

éjszaka: -12°C

nyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

6°C

Hétfő

erős felhőzet

-7°C

éjszaka: -16°C

észak-északnyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

6°C

Kedd

kevés felhő

-7°C

éjszaka: -14°C

nyugat-északnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

6°C

Szerda

erős felhőzet

-8°C

éjszaka: -16°C

délnyugati szél 0.4 km/h

páratartalom: 76%

Víz hőmérséklet

6°C

Csütörtök

tiszta égbolt

-5°C

éjszaka: -16°C

nyugat-északnyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

6°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.