info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

UTAZÁS IDŐTARTAMA: 4 nap/3 éjszaka
INDULÁSI IDŐPONTOK: VIII.17/20., X.20/23.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés

3* szállodában Drezdában, 2 ? 3 ágyas összkomfortos szobákban

Ellátás

reggeli

1.NAP: Indulás Budapestről kora reggel Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár útvonal Prága érintésével Drezdába, Szászország Elba-parti fővárosába. Drezda az NDK-s időszakban Berlin és Lipcse után az ország harmadik legnagyobb városa volt. Mára a nagy nyugatnémet városok ebből a szempontból egy kissé hátrébb szorították, ez azonban nem változtat azon, hogy Drezda az ország egyik legszebb városa. Vonatkozik ez elsősorban az óvárosi részre, mert ott található a látnivalók legnagyobb része. A megérkezést követően panoráma városnézés. A város legnevezetesebb épületeinek egyike a 95 méter magas, barokk stílusú evangélikus templom, a Frauenkirche, amely hatalmas kupolájával kiemelkedik a környezetéből. A templom a Neumarkt téren található, a tér elnevezése arra az időszakra utal, amikor itt még piac volt. A templomnak érdekes módon hátat fordítva áll Luther Márton, a reformáció atyjának szobra. A tér szép épületei közül az egyik, egy szálloda előtt II. Frigyes Ágost szász király szobra néz szembe Luther Mártonéval. Az esti órákban bejelentkezés a belváros közeli szállásunkra.
2.NAP: Reggel gyalogos és buszos városnézés Drezdában idegenvezetőnk segítségével, majd szabadidő. Ekkor lehetőség lesz megtekinteni Drezda leghíresebb látnivalóját, a Zwingert. Elsősorban a XV -XVIII. századi mesterek műveinek kiállítása tette a múzeumot világhírűvé, de mindenképpen érdemes felkeresni a porcelángyűjteményt, és a matematikai-fizikai szalont, amely a világ egyik legrégibb műszaki-tudományos kiállítása. Délután szabadidő a városban.
3.NAP: A reggelit követően egész napos kirándulásra indulunk. Első állomásunk Lipcse városa, amiről mindenkinek más juthat elsőre eszébe. Napóleon és az ún. népek csatája, Goethe és a Faust, Tomaskirche, ahol Johann Sebastian Bach volt a kántor ellátogatunk. Lipcse Szászország második legismertebb városa, nagyobb, mint Drezda mégsem ez lett a tartomány székhelye, holott a város már évszázadok óta kereskedelmi és kulturális központ. Gyalogos városnézés, régi városháza, régi piactér, Thomaskirche, majd a népek csatája emlékmű. Szabadidőt követően továbbutazás Meissenbe. A névről szinte mindenkinek egy porcelán képe villan a szeme elé, de ez természetes is, hisz nemzetközi hírnevét az ott gyártott porcelánnak köszönheti. Látogatást teszünk a manufaktúrában, majd sétálunk egyet az Elba-parti kisváros óvárosában. Visszatérés szállásunkra az esti órákban.
4.NAP: A kora délelőtti órákban elbúcsúzunk Drezdától, és hazafelé indulunk. Utunkat megszakítjuk Brno városában, ahol egy rövid városnézést tartunk. Innen folyamatos utazás hazafelé, technikai megállókkal. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Németország, Németország körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.