info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

UTAZÁS IDŐTARTAMA: 4 nap/3 éjszaka
INDULÁSI IDŐPONTOK: VIII.17/20., X.20/23.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés

3* szállodában Drezdában, 2 ? 3 ágyas összkomfortos szobákban

Ellátás

reggeli

1.NAP: Indulás Budapestről kora reggel Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár útvonal Prága érintésével Drezdába, Szászország Elba-parti fővárosába. Drezda az NDK-s időszakban Berlin és Lipcse után az ország harmadik legnagyobb városa volt. Mára a nagy nyugatnémet városok ebből a szempontból egy kissé hátrébb szorították, ez azonban nem változtat azon, hogy Drezda az ország egyik legszebb városa. Vonatkozik ez elsősorban az óvárosi részre, mert ott található a látnivalók legnagyobb része. A megérkezést követően panoráma városnézés. A város legnevezetesebb épületeinek egyike a 95 méter magas, barokk stílusú evangélikus templom, a Frauenkirche, amely hatalmas kupolájával kiemelkedik a környezetéből. A templom a Neumarkt téren található, a tér elnevezése arra az időszakra utal, amikor itt még piac volt. A templomnak érdekes módon hátat fordítva áll Luther Márton, a reformáció atyjának szobra. A tér szép épületei közül az egyik, egy szálloda előtt II. Frigyes Ágost szász király szobra néz szembe Luther Mártonéval. Az esti órákban bejelentkezés a belváros közeli szállásunkra.
2.NAP: Reggel gyalogos és buszos városnézés Drezdában idegenvezetőnk segítségével, majd szabadidő. Ekkor lehetőség lesz megtekinteni Drezda leghíresebb látnivalóját, a Zwingert. Elsősorban a XV -XVIII. századi mesterek műveinek kiállítása tette a múzeumot világhírűvé, de mindenképpen érdemes felkeresni a porcelángyűjteményt, és a matematikai-fizikai szalont, amely a világ egyik legrégibb műszaki-tudományos kiállítása. Délután szabadidő a városban.
3.NAP: A reggelit követően egész napos kirándulásra indulunk. Első állomásunk Lipcse városa, amiről mindenkinek más juthat elsőre eszébe. Napóleon és az ún. népek csatája, Goethe és a Faust, Tomaskirche, ahol Johann Sebastian Bach volt a kántor ellátogatunk. Lipcse Szászország második legismertebb városa, nagyobb, mint Drezda mégsem ez lett a tartomány székhelye, holott a város már évszázadok óta kereskedelmi és kulturális központ. Gyalogos városnézés, régi városháza, régi piactér, Thomaskirche, majd a népek csatája emlékmű. Szabadidőt követően továbbutazás Meissenbe. A névről szinte mindenkinek egy porcelán képe villan a szeme elé, de ez természetes is, hisz nemzetközi hírnevét az ott gyártott porcelánnak köszönheti. Látogatást teszünk a manufaktúrában, majd sétálunk egyet az Elba-parti kisváros óvárosában. Visszatérés szállásunkra az esti órákban.
4.NAP: A kora délelőtti órákban elbúcsúzunk Drezdától, és hazafelé indulunk. Utunkat megszakítjuk Brno városában, ahol egy rövid városnézést tartunk. Innen folyamatos utazás hazafelé, technikai megállókkal. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Németország, Németország körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.