info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/p/2023/csillagtura-a-napsutotte-maltan-malta-1.jpg

Csillagtúra a napsütötte Máltán last minute olcsó akciós utak

Leírás

1. NAP Repülés Máltára
Repülés Budapestről Máltára. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Soreda vagy hasonló.

2. NAP Valletta
Az egész napos kiránduláson megtekintjük a főváros, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Valletta-t. A rend irányította több, mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Felkeressük a MUZA Művészeti Múzeumot, mely otthont ad számos remekműnek. A Nemzeti Múzeum, vagy másnéven Archeológiai Múzeum Málta gazdag történelmét tárja fel, beleértve az őskori, és főniciai időket is. A Malta Experience egy 45 perces videó-és audióműsor, mely Málta történelmét mutatja be.

3. NAP Mdina
A mai napon egész napos kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdina-ban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. A 253 méteres magasságban található Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A Buskett-kertet a keresztes lovagok alapították, és a Verdala Palota közelében helyezkedik el, mely a Nagymesterek nyári palotájaként funkcionált, manapság pedig Málta elnökének nyári otthona. A San Anton botanikus kert az Elnöki Palotánál helyezkedik el, melyet kívülről tekintünk meg.

4. NAP Vittoriosa, Cospicua és Senglea a Három Város
A félnapos kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Vittoriosa-ban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Málta másik arca (félnapos)
Málta arisztokratikus arca alkot különleges keveréket a 400 éves bortermelő vidékkel. A Palazzo Parisio-t „Miniatűr Versailles”-nak nevezik. Freskói, márvány díszei, festményei elvarázsolják a látogatót. A kert is a választékos pompát tükrözi. Ezt követően Málta egyik vezető borászatát keressük fel, ahol a pincészetben beavatnak a bortermelés titkaiba, majd megkóstolhatjuk a helyi nedűket.

6. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)
A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Gozo (egész napos)
Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

8. NAP Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!

Málta 2022.07.25-től eltöröl minden, COVID-dal kapcsolatos beutazási szabályt, azaz sem teszt, sem oltás nem kell a belépéshez! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza, Ryanair vagy hasonló légitársasággal Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in. REPÜLŐTÉRI ILLETÉKET Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal. Kirándulóprogramokat: Valletta, Mdina, Három város-kirándulás a program szerint. Minőségi szállást: Középkategóriájú hotelben Reggelit Magyar nyelvű idegenvezetést: Kollégánk ott tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll rendelkezésükre.

Egyéb

Egyágyas szoba felár: 79.990 Ft / fő Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén Idegenforgalmi adó A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (0,5 euró/fő/éj)

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag (Menüs vacsorák a hotel éttermében): 52.990 Ft / fő
Biztosítási csomag: 17.900 Ft / fő BBP: 5600 Ft + útlemondási 12.300 Ft Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
Fakultatív programcsomag 64.990 Ft / fő Málta másik arca, Hagar Qim és mészkő örökség, Gozo

Fakultatív programok

Málta másik arca Hagar Qim és mészkő örökség Gozo Csomagár: 64.990 Ft

Hotel

Hotel Soreda

Járatok

Információk később!
Málta, Málta körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.