info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/szilveszter-madagaszkaron-madagaszkar-1.jpg

Szilveszter Madagaszkáron Madagaszkár last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 2. naptól félpanziós ellátással, 2 ebéddel és szilveszteri vacsorával (italok nélkül).

Töltse a Szilvesztert makik társaságában Madagaszkáron! Madagaszkár – a „nyolcadik kontinens”, az „Indiai-óceán Galapagos-a”, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Mindig mosolygó lakosok, csodás tengerpartok, pálmafák és őserdők. Különleges ünnepi körutazásunk során megismerjük Madagaszkár legzöldebb tájait, legszebb tengerpartjait, legdúsabb esőerdőit, legnagyobb lemúr faját, zamatos gyümölcseit és fűszereit. Testközelből ismerkedünk több makifajjal, illetve a sziget híres kaméleonjaival és hüllőivel, felfedezzük az őserdő egyedülálló növény- és állatvilágát, különleges orchidea-fajait, ismerkedünk a helyi tradicionális kézműves hagyományokkal és megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit is.

Az Indiai-óceán képeslapba illő tengerpartjain pihenünk a Nosy Be szigetcsoporton (többször a világ legszebb szigetei közé válogatták a különböző utazási portálok, pl. Tripadvisor) – természetesen a helyi rumok kíséretében! Mivel a Karácsony akkor szép, ha megajándékozhatunk másokat, így a szeretet ünnepének jegyében iskolaszer csomagot adunk át a helyi gyerekeknek, hogy könnyebben kezdhessék az újévet. Madagaszkáron az iskoláskorú gyerekek körülbelül negyede nem tud iskolába járni anyagi nehézségeik miatt. Egy komplett iskolaszer csomag adományozása óriási segítség egy családnak. Az iskolaszer-csomagot a túra ára tartalmazza.

Kis létszámú csoport, max. 15 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek, természeti látnivaló.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Antananarivo

Kora reggel elutazás Budapestről, átszállással. A késő esti órákban fogunk megérkezni Antananarivo-ba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.
Szállás Antananarivo-ban (1 éj). Szállás: Le Louvre Hotel & Spa****

2. nap: Antananarivo - Nosy Be

Reggel meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek szabadságban. A látogatók itt közelről ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több, a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre. Kora délután transzfer a repülőtérre, hogy belföldi járattal elrepüljünk a a világ egyik legszebb szigeteihez, a gyönyörű Nosy Be szigetcsoportra, amely Madagaszkár észak-nyugati csücskében található. Érkezéskor transzfer a szállodába. Elfoglaljuk szállásunkat tengerparti hotelünkben, ahol pihentető, felejthetetlen nyaralásunkat fogjuk eltölteni.
Szállás és vacsora Nosy Be tengerpartján (3 éj). Szállás: Nosy Be Hotel & Spa****

3. nap: Nosy Be - Nosy Iranja

Reggeli a szállodában. Ezután vízre szállunk és elhajózunk Nosy Iranja szigetére, mely garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk vagy látni fogunk. Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homokföveny választ el egymástól a tengerben. Leírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt, szinte természetfeletti béke és nyugalom vár minket. A szigetet körülvevő vizekben színesebbnél színesebb halfajok, illetve tengeri teknősök sokasága él. A túra piknik ebédünket is tartalmazza, melyet a helyszínen, szabad tűzön készítenek el nekünk a frissen fogott tenger gyümölcseiből.

4. nap: Nosy Be

Reggeli a szállodában, majd egész napos felfedező sziget-körútra indulunk, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t azIllatok szigetének. Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kíváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával. A túra végén a Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintjük meg.Este szilveszteri vacsora a szállodában.

5. nap: Nosy Be - Antananarivo

Reggeli a szállodában, majd szabad program a tengerparton. A belföldi járat indulásától függően transzfer Nosy Be fővárosába, Hell-Ville-be, hogy repülőre szálljunk és visszarepüljünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Transzfer a szállodába.
Szállás és vacsora Antananarivo-ban (1 éj). Szállás: Le Louvre Hotel & Spa****

6. nap: Antananarivo - Manambato - Akaninny Nofy

(280 km, kb. 7 óra + 1 óra hajóút)
Reggeli a szállodában. Ezután hosszú út vár ránk: elindulunk a fővárostól kelet felé egészen a tengerpartig. Először busszal Manambato-ba utazunk. Útközben Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók, valamint különleges lepkék láthatók itt. Ahogy a felföldekről haladunk a keleti partvidék felé, folyamatosan változik a táj és a rizsföldek átadják helyüket a buja trópusi növényzetnek. Egyre több utazók pálmáját (Ravenala vagy legyezőbanán) látunk mindenfele, mely endemikus fa Madagaszkár szimbóluma is, valamint banánfákat, pálmáfákat és “falafa” házakat (tradicionális, cölöpökre épített faházacskák).Brickaville városától körülbelül 20 kilométerre fekszik Manambato, mely egy kis eldugott paradicsom a Rasoabe-tó partján. A festői szépségű vidéket a keleti partvidék egyik legszebb tájának mondják. Manambato-ból hajón indulunk tovább, Akaninny Nofy csak hajóval megközelíthető félszigetére, amely egy elvarázsolt hely - a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése:Az álmok fészke. Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó- és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles.
Szállás és vacsora Akanin’ny Nofyban (2 éj). Szállás: Palmarium Hotel

7. nap: Akaninny Nofy

Reggeli után a mai napunkat a Palmarium rezervátum felfedezésével töltjük, amely 50 hektáron terül el és számtalan természeti csodát rejt. Nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is: több mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban. Sötétedés után ismét sétára indulunk a rezervátumban, amely az egyik legjobb hely Madagaszkáron, hogy megleshessük az éjszakai életet élő állatfajokat, többek között a híres véznaujjú makit, az “aye-aye”-t, amely szigorúan veszélyeztetett faj.

8. nap: Akanin’ny Nofy - Manambato - Andasibe

(145 km, kb. 4 óra + 1 óra hajóút) Miután megreggeliztünk, hajóval visszaindulunk Manambato-ba. A Karácsony akkor szép, ha másnak is tudunk adni - főleg ha segíthetünk is vele! Extra programunk a Karácsony jegyében: meglátogatunk egy általános iskolát, ahol átadjuk a magunkkal hozott iskolaszereket a tanulók részére . Madagaszkáron kiváltságnak számít, ha valaki iskolába járhat: még mindig nagy az analfabetizmus aránya, és bár az iskola ingyenes, de a tanszerek, tankönyvek megvételét sok család nem tudja megengedni magának, ezért hatalmas segítséget jelent egy alap iskolai papír-írószer csomag átadása! Az iskolai látogatást követően Manambato-ból busszal indulunk tovább Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Délután látogatást teszünk a Vakona Lodge Magán Rezervátumában: a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal!
Szállás és vacsora Andasibe-ben (1 éj). Szállás: Vakona Forest Lodge***

9. nap: Andasibe - Ambohimanga

(150 km, kb. 4 óra) Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemúrfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat- és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. Ezután visszaindulunk a főváros felé, az attól kb. 25 km-re fekvő történelmi helyszínre, az Ambohimanga (“Kék domb”) királyi lakhelyre. Hosszú ideig a madagaszkári királyok székhelye volt, ma UNESCO Világörökségi helyszín. Ezt követően egy reptérhez közeli szállodában szabadidő pihenésre és vacsora, majd késő este transzfer a repülőtérre.

10. nap: Antananarivo - Budapest

Kora hajnalban repülőre szállunk, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!
UNESCO Világörökségi helyszín: Antananarivo - Ambohimanga Királydombja.

Tervezett menetrend (változhat)

December 28. Budapest – Párizs 06:00-08:30 AF 1695 / kb. 2 óra 30 perc
December 28. Párizs – Antananarivo 10:40-23:25 AF 934 / kb. 10 óra 45 perc

Január 6. Antananarivo – Párizs 01:45-10:55 AF 935 / kb. 11 óra 10 perc
Január 6. Párizs – Budapest 13:20-15:30 AF 1294 / kb. 2 óra 10 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Zsurek Andrea.
"Számomra minden utazás egy jól szervezett, biztonságos kaland, melynek során az eddig csak filmekből, könyvekből és más forrásokból szerzett ismeretek valósággá válnak. Az idegen nyelvek, történelem, földrajz, művészet- és kultúrtörténet szeretete, valamint a magánemberként tett utazásaim, kisebb kitérők után az idegenvezetői pályára terelt. Nagy felelősség egy csoport vezetése idegen földön, mindamellett nagyszerű megtapasztalni azt is, hogyan válnak az induláskor még egymásnak idegen utasok az utazás végére akár baráti csoporttá. Idegenvezetőként bemutatni egy ország vagy tájegység lakóit, azok történetét, kultúráját, tájait, számomra nem csak egy munka, de szenvedélyes hivatás melyet, remélem még hosszú ideig folytathatok."

Ismerje meg Madagaszkárt!

Az alapár tartalmazza

- nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 460 000 Ft)8 éjszakai szállást
- helyi 3-4*-os szállodák
- lodge-ok kétágyas szobáiban2. naptól félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
- italok nélkül)2 alkalommal ebédet (italok nélkül) a program szerintszilveszteri vacsorát (italok nélkül)a szükséges transzfereket és a helyi közlekedésta belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhozegy komplett iskolaszer csomagot/fő az ajándékozáshozmagyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- vízum díját (helyszínen fizetendő)kb. 35 €borravalókatkb. 60 €/főútlemondási biztosítást1,5%

Egyéb költségek

- BBP biztosításprogramban nem szereplő étkezések és italok költségeesetleges fakultatív programok költségeiegyágyas felár 310 000 Ft

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Madagaszkár, Madagaszkár körutazás
2023.10.02 - 2023.10.08

Hétfő

közepes eső

21°C

éjszaka: 18°C

déli szél 1.9 km/h

páratartalom: 90%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

21°C

éjszaka: 19°C

északkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 21°C

kelet-északkeleti szél 2.3 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 2.6 km/h

páratartalom: 61%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 22°C

északkeleti szél 2.3 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

29°C

éjszaka: 22°C

északkeleti szél 2.8 km/h

páratartalom: 47%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.