info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Portugália Körutazás Dél Portugália last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Leírás

1. NAP | Repülés Portugáliába
Repülés a budapesti reptérről Lisszabonba párizsi átszállással. Idegenvezetőnk várja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Altis Park Lisszabon****

2. NAP | Lisszabon, majd fakultatív program vagy szabadidő
Estoril, Cascais és Sintra
A reggelit követően félnapos Lisszabon városnézés vár ránk. Az Atlanti-óceán partján, a Tejo-folyó torkolatánál fekvő legnagyobb portugál város, Lisszabon a második legrégibb európai főváros Athén után. Olyan nagy felfedezők otthonát jelentette egykor, mint Magellán, és Tengerész Henrik herceg. Semmihez sem fogható látvány a naplemente ott, ahol Európa véget ér, és az óceán hullámai egy új világ felé futnak. A Castelo São Jorge, azaz Szent György vár a város feletti dombról vigyázza a tájat, és elképesztő kilátással kedveskedik az ide látogatóknak. Ezt követően az Alfama felfedezésére indulunk: Lisszabon legrégebbi negyedének középkori utcái, fehérre festett házai, kis terei ódivatú bájt kölcsönöznek. Busszal a Belém-negyed felé indulunk. A Szent Jeromos kolostor a jellegzetes mánuel sílusjegyeket viseli magán, mely a portugál gótika sajátos változata. A Belém-torony történelmi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra a világ meghódítására készülő nagy felfedezők, mint Magellán és Vasco de Gama. Megállunk a Felfedezések emlékművénél, mely az ismeretlen tájak meghódításának dicsőséges korszaka előtt tiszteleg. A Lisszabon szívében található Rossio-téren izgalmas események zajlottak: kivégzések, ünnepségek, bikaviadalok vonzották ide a tömegeket. Ma népszerű találkozóhelyként jegyzik. Délután szabadidő (egyéni visszatéréssel a hotelbe) vagy FAKULTATÍV program: Estoril, Cascais és Sinatra-kirándulás.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Obidos, Batalha és Fátima
Szabadidő keretében használja ki a hotel, és a környék nyújtotta lehetőségeket, vagy egész napos FAKULTATÍV programként Obidos, Batalha és Fátima szépségei bűvölnek el minket. Obidos már a kelta, és a római időkben is lakott volt, majd vizigót, és mór uralom alá került. I. Alfonz foglalta vissza a várost, majd II. Alfonz feleségének adta ajándékként. Később a királynők városaként is ismerték. Fatima a katolikus hívők egyik legjelentősebb európai zarándokhelye. A legenda szerint Szűz Mária több alkalommal jelent meg itt három pásztorgyereknek. Az utolsó alkalommal egy napcsodának is szemtanúi lehettek. A bazilika Fatima központjában fogadja a híveket. A városnézést követően Batalha felé visz utunk, mely az UNESCO-Világörökségi kincsek listáját gazdagítja. A Győzelmes Szűz Mária kolostor- és templom emelkedett hangulatával érinti meg lelkünket. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Lisszabon – Sesimbra – Setúbal – Algarve
A reggeli után kijelentkezés a hotelből. Az első állomásunk Sesimbra, a gyönyörű óceánparti város, melynek hosszan nyújtózó, homokos strandjai pihenésre csábítanak. Sesimbra és Setúbal között áthaladunk az Arrabida természetvédelmi területen. Itt az óceán kék ragyogása és a parti sziklák fehérsége szemet gyönyörködtető kontrasztot alkot, a növényzet pedig burjánzóan zöld a különleges mikroklímának köszönhetően. Setúbalt 1343-tól kezdve védte fal, mely túlélte az 1755-ben bekövetkező földrengést is. Maradványai ma is megtekinthetőek. Setúbal kikötője napjainkban is megőrizte fontosságát. Jelentős vallási központtá a Convento de Jesus de Setúbal, a ferences- rendi kolostor 15. századi létrehozása után vált. A Castelo de Sao Filipe-erőd a 16. század óta vigyázza egy dombról a vidéket. Kora délután Portugália egyik legdélibb, történelmi tartományának egyike, Algarve az úti célunk. Szállás: Hotel Alfamar Beach****, Albuferia, Algarve régió.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Algarve, Lagos és Sagres
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk egész napos FAKULTATÍV kirándulásunkra, melyet Algarve régióba teszünk! Lagos álomszép partvidéke a kékeszöld csillogású víztükörrel, impozáns városfalai, és az egykori rabszolgapiac mind-mind fokozzák a városka egyediségét. Sagresben alapított tengerészeti iskolát Tengerész Henrik. A település 16. századi, sziklákra épült vára a magasból tekint le a szédítő mélységbe, és az óceán hullámaira, igazi romantikus érzetet keltve az utazóban. A 43 méteres szélrózsa a nagy felfedezések korszakát idézi fel. A közelben találjuk Cabo de Sao Vicentét, azaz a Szent Vince-fokot, Európa legdélnyugatibb pontját. A 75 méteres szikláról szemkápráztató kilátás nyílik Sagres-ra és a végtelen Atlanti-óceánra. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Silves és Monchique
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program keretében egész napos kirándulást teszünk Silves-be és Monchique-be. Silves városán az Arade folyó kanyarog át, középkori híd köti össze két partját. Gyakran narancs- és citromfák illatát viszi a szél. Az egyik fő látványosságként a mór kastély vörös homokkő falaival, I. Sancho király szobrával letűnt időkbe engednek bepillantást. A katedrálist egy eredetileg oszmán mecsetből alakították át 1189-ben, majd 1755-ös földrengés során elszenvedett károk után gótikus stílusban építették újjá. Ezt követően Monchique óvárosát tekintjük meg, ahol a domboldalra kis utcácskák tekergőznek felfelé. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Algarve – Evora – Lisszabon
Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Evora felé tartunk, melynek történelmi központját 1986-ban nyilvánították az UNESCO-Világörökség részévé. Körülbelül 2000 éves múltra tekint vissza, és az építészeti stílusok gazdag tárháza színesíti a városképet. A Diana-szentély maradványai a római időkről mesélnek. A főbb nevezetességek közé tartozik a Sé-katedrális, Portugália egyik legfontosabb gótikus műemléke, a római vízvezeték, az egyetem, a Palácio dos Condes de Basto, a mór vár, majd később királyok rezidenciája. Praça do Giraldo, a központi tér nyüzsgő, népszerű találkozóhely. Bizarr élményt ígér a Capela dos Ossos, azaz Csontkápolna, ahol csaknem 5000 ember csontja figyeli némán a betérőket. A délután folyamán érkezünk Lisszabonba. Szállás Lisszabonban egy éjszakára.

8. NAP | Hazautazás
A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, majd repülés párizsi átszállással Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!
A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

Amit az ár tartalmaz: REPÜLŐJEGYET ODA-VISSZA, ISMERT LÉGITÁRSASÁGGAL illetve REPÜLÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKAT: Feladott poggyász Kisméretű kézipoggyász Repülőtéri check-in TRANSZFEREKET: A repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre. KIRÁNDULÓPROGRAMOKAT LÉGKONDICIONÁLT, MODERN PANORÁMABUSZOKKAL: Lisszabon Sesimbra Setúbal Evora MINŐSÉGI SZÁLLODÁKAT: Vendégeink négycsillagos, stílusos hotelekben kapnak elhelyezést. REGGELIT: Az utazás minden napján svédasztalos reggeli. MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉST: Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre. INGYENES PARKOLÁST BUDAPESTEN: A repülőtér közelében VIP parkolóban.

Egyéb

Amit az ár nem tartalmaz: Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Repülőtéri illeték: 48.000 Ft/fő Amiket ajánlunk Önnek: Vacsora: 41.990 Ft/fő/hét Fakultatív kirándulási csomag (Estoril, Cascais és Sintra-kirándulás, Obidos, Batalha és Fátima-kirándulás, Algarve, Lagos és Sagres-kirándulás, Silves és Monchique-kirándulás): 49.990 Ft/fő Útlemondási biztosítás: 4.050 Ft/fő Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 63.990 Ft/fő
Portugália, Portugál körutazás

Körutazás Dél Portugália térképe

Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.