Jordánia - Izrael Körutazás

Azonosító:1558
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

  • Utazás napja:
  • Indulási hely:
  • Ellátás:
  • Szoba:
  • Részvételi díj: 0 -tól
Sajnos 2 főre nincs szoba!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Jordán - Izrael körút, körutazás

Utazás leírása

Időtartam
8 nap/7 éjszaka (mentrendtől függetlenül).
Útvonal
Sharm El-Sheikh - Taba - Wadi Rum - Petra - Madaba - Nebo-hegy - Jerash - Amman - Jeruzsálem - Betlehem - Masada - Holt-tenger - Taba - Sharm El-Sheikh.
Sharmból Tabáig és vissza busztranszfer biztosított, ami kb. 3-3,5 óra.
Tabából utazás autóbusszal az izraeli határig. Határátkelés gyalogosan Izraelbe, onnan tovább izraeli autóbusszal a jordán hatáig ott gyalogos átkelés, a jordán program jordán autóbusszal, majd a program végén gyalogos határátlépés Izrelbe. Izraelben izraeli autóbusszal történik az utazás, az izraeli program végeztével gyalogos határátkelés Egyiptomba. Minden országban az utazás az ország saját autóbuszával történik, tehát Izraelben izraeli busszal, Jordániában jordán busszal, Egyiptomban egyiptomi busszal. A határátkelések minden esetben gyalogosan történnek, ezért javasoljuk, hogy kerekes bőröndöket vigyenek magukkal az utazásra.
Minimum létszám
15 fő.

Program

1. nap
Indulás Budapestről közvetlen charterjárattal Sharm El-Sheikh-be, majd onnan buszos transzferrel Tabára. Megérkezés, a vízum ügyintézése, majd transzfer a szállodába, bejelentkezés és vacsora.
2. nap
Szabadprogram a tengerparton (egy kis pihenés, akklimatizálódás).
3. nap
Kora reggel indulás Izraelbe (a határokon gyalog megyünk át, majd minden oldalon busz vár ránk), utána Jordániába. Az egyiptomi határt Taba - Eilat-nál lépjük át. Az Izrael - Jordán határ átlépése (gyalogosoan) után indulás Wadi Rum-ba, amely egyike a világ legszebb sivatagjainak. Jordánia a bizarr, magasba nyúló sziklaformációiról híres, melyet arab nyelven "dzsebel"-nek neveznek. Wadi Rumban (Hold Völgye) még mindig szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom  (az I. világháború alatt itt harcolt Thomas Edward Lawrence ezredes, az ő sorsát követi végig az Arábiai Lawrence című film). A Wadi Rumot egy kb. 1 órás sivatagi jeep túra követi, majd egész napos városnézés Petrában. Petra városát nehéz leírni, mivel sem Jordániában, sem az egész Közel-Keleten nem találni ehhez hasonlót. A rózsaszín sziklákba vésett város egykor a nabateusok fővárosa volt, akik főképp a karavánokkal való kereskedelemből (vámszedésből) gazdagodtak meg. Ezer éven át elfeledett város volt, és csak 1812 fedezték fel újra. A várost a Siq-nek nevezett sziklahasadékok között lehet megközelíteni, majd mikor már úgy tűnik, hogy az útnak nincs vége, egyszerre feltárul előttünk a Kincsesház és Aretase király sírja. Megtekinthető a hatezer férőhelyes ókori színház, a nagy római templom, El Deir kolostora vagy a mozaikkal kirakott bizánci templom a 6. századból. A városnézéshez, kényelmes lábbeli ajánlott. Este a szállás elfoglalása, majd vacsora és szabad program.
4. nap
Reggeli után indulás Madabába. Ez az erős keresztény befolyással rendelkező város, a mozaikjairól híres, melyek a régi bizánci templomokban találhatóak. A leghíresebb mozaik, a 6. századból származó Szentföld és a zarándokhelyek térképe. A térkép 2 millió kis kődarabkából lett összerakva. Közelről megnézve a Nílus és a Jordán folyó is látható rajta, ezen kívül Jeruzsálemet, Jerikót, a Sínai-félszigetet és sok más közel- keleti várost is megtalálhatunk. Az út a Nebó-hegyen folytatódik, a legenda szerint itt halt meg Mózes, miután meglátta a Kánaánt. Innen indulás Jerash-ba, amely a III. században élte fénykorát, mikor az úgynevezett "Dekapolis kereskedelmi egyesület" tagja volt. Befolyása, az ismétlődő keresztény és muszlim ellenétek miatt egyre csökkent, majd 747-ben egy földrengés következtében megsemmisült. Az ásatások 1920-ban megkezdődtek, de még mindig csak a város kb. 10%-át sikerült felfedni. A város legnagyobb építményének Artemisz istennő temploma számít 11 hatalmas oszlopával. Az egyik leghíresebb hely a nagyon jó állapotban fennmaradt amfiteátrum az I. századból, amely 5000 ember befogadására volt alkalmas. A városnézés után Ammanba, Jordánia fővárosába vezet az út, ott a szállás elfoglalása, majd vacsora.
5. nap
A hajnali órákban a Jordánia - Izrael határ átkelése (gyalogosan) után izraeli autóbusszal utazás Jeruzsálembe, amely három nagy világvallás szent városa. A történelmi városrész mindössze kb. 1 km2 -en terül el, de ezzel ellentétben a történelmi, kulturális és vallási jelentősége felbecsülhetetlen. A városban az arany kupolájú Sziklamecset dominál a VII. századból. Meglátogatjuk a zsidók szent helyét a Siratófalat. A Jeruzsálemi városnézés közben, megálló az Olajfák hegyén, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. Ezután Jeruzsálem történelmi központjába vezet az út, ahol végigsétálhatunk azon az úton, amelyen Jézus vitte a keresztjét a Golgota felé (Via Dolorosa). Az utolsó stáció a Szent Sír templomának látogatása, amely azon a helyen fekszik ahol Jézust keresztre feszítették, felkenték és ezt követően sírjába helyezték. Ezek után a Sion-hegyre látogatunk, ahol Jézus és tanítványai megtartották az utolsó vacsorát, valamint itt találhatjuk az első zsidó király Dávid sírját is, továbbá a Mária Elszenderülésének Templomát. Ezután Betlehem felé vesszük az irányt, itt a Születés templomát látogatjuk meg, ahol lépcső vezet le a barlangba, Jézus szülőhelyére. Ezüst csillag jelzi a helyet, ahol Mária világra hozta gyermekét. Este visszautazás Jeruzsálembe, szállás elfoglalása, vacsora.
6. nap
Reggeli után Jeruzsálem nyugati részének megtekintése, a Dávid torony meglátogatása. Ezután a múzeumot is megtekinthetjük, ahol Jeruzsálem egyes történelmi szakaszaival ismerkedhetünk meg. Ebéd után fakultatív programlehetőségek a városban. A program később az örmény és a zsidó negyeden keresztül, a Siratófal mellett folytatódik. Visszatérés a szállodába, vacsora.
7. nap
Reggeli után a program a Moriah (Templom)-heggyel folytatódik, ahol először Salamon temploma állt, amelyet i.e. 586-ben a babilónok leromboltak. A templomot később Heródes újra felépíttette. A Templom-hegy az iszlám vallás 3. legszentebb helyének számít Mekka és Medina után. Itt található a Szikla Mecset, mely arany kupolájának köszönhetően Jeruzsálem szimbóluma lett. Ezután indulás a Holt-tenger mentén lévő Masadába, mely város egy 400 m magas hegyen fekszik. Heródes itt építette fel az erődjét, ahova a római fennhatóság elöl több ezer zsidó menekült. 73-ban, mikor a római hadsereg megtámadta az erődöt, a zsidók úgy döntöttek, hogy inkább meghalnak, mintsem római rabszolgák legyenek, ezért tömeges öngyilkosságot követtek el. Masada a zsidók büszkeségének és merészségének a jelképe, de soha többé nem szeretnék ha megismétlődne. Innen ered a mondás: "Soha többé Masada!" Ezután a Holt-tenger mellett fekvő Ein Bokek üdülőhelyen pihenhetjük ki a fáradalmainkat. A fürdés alatt saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a sós víz jótékony hatását. Este indulás Eilat felé. Az Izrael-Egyiptom határ gyalogos átlépése után vár minket az egyiptomi autóbusz, ami elszállít a tabai szállodában.
8. nap
Transzfer a sharm el-sheikhi repülőtérre, hazautazás Budapestre charterjárattal.

A fenti programok néha módosulhatnak annak függvényében, hogy adott időpontban éppen milyen ünnep van az adott országban.

1 hét hosszabbítás Tabán

Lehetőség van a körút fáradalmait kipihenni bármely tabai szállodában! Válassza ki a Taba -i útjainknál felsorolt szállodák közül az Önnek legmegfelelőbbet és töltsön el még egy hetet a Vörös-tenger partján!
Az egy hét hosszabbításról külön árat küldünk Önnek a kiválasztott szállodára.
Kérjük a szálloda nevét a megrendelés rovatban tüntesse fel vagy érdeklődjön irodánkban!

Áraink tartalmazzák

- A repülőjegy ára oda-vissza Budapest - Sharm El-Sheikh - Budapest útvonalon, közvetlen charterjárattal,
- buszos transzferek a körút folyamán program szerint, (Egyiptomban egyiptomi busszal, Izraelben izraeli busszal, Jordániában jordán busszal, határátkelések gyalogosan történnek!)
- 3 éjszaka Tabán 4*-os szállodában, all inclusive ellátással,
- 4 éjszaka a körút során 3*-os szállodában, félpaziós ellátással,
- a helyi magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatások (a transzferek során helyi, angolul beszélô képviselő kíséri az utasokat, magyar nyelvű idegenvezető nem minden esetben biztosított).

Külön fizetendő

- Illetékek: 39.900,-Ft/fő (az árváltoztatás jogát fenntartjuk!),
- kilépési és határátlépési illetékek - kb. 115,- USD/fő - a helyszínen fizetendő (összege változhat!),
- belépők - kb. 130,- USD/fő - a helyszínen fizetendő (összege változhat!),
- stornobiztosítás - a részvételi díj 1,2%-a,
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás,
- fakultatív programok árai, amelyek a helyi képviselőnél fizethetők be a helyszínen,
- szervízdíj: 5.000,-Ft (a Közel-Keleten szokás, az idegenforgalom alapfeltétele a borravaló, amit helyi képviselőnk használ fel a könnyebb ügyintézés érdekében - ún. belső személyzet, határőrök, vámtisztek, szállodai management - 15 éves kor alatti Utasainknál ezzel az összeggel nem kell számolni).

Fontos

A jordán-izraeli körút során magyar idegenvezető kíséri a csoportot!
A körút során az esetleges fakultatív programok lehetőségéről és azok részvételi díjáról a telepített idegenvezető nyújt felvilágosítást.
Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a körút foglalása esetén nem tudjuk az utas számára pontosan megadni, hogy mely szállodákban lesznek elhelyezve a résztvevők, csak a szállás helyi besorolás szerinti minősítését tudjuk a szerződésbe foglalni és garantálni.

Éves átlaghőmérséklet

Kérdezze szakértőnket!
  Utazást foglalna? Kérdezzen minket, hogy megtaláljuk Önnek a legjobb ajánlatot!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.