info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/jordania-izrael-jordan-korutazas-utazas-jordania-1.jpg

Körutazás információk

Utazás repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora, italok nélkül).

UNESCO Világörökségi helyszínek, kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Körutazás leírása

1-2. nap: Budapest - Amman - Madaba - Nebo-hegy - Aqaba

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Ammanban. Másnap Madaba-ba, a „mozaikok városába” utazunk. Következő állomásunk a Bibliából ismert Nebo-hegy, ahol Mózest eltemették. II. János Pál pápa a szentföldi útja során, 2000-ben meglátogatta a hegyet és egy olajfát ültetett a béke jelképeként a bizánci kápolna mellé. Ezután Aqaba felé indulunk, érkezés után szabadidő.
Vacsora és szállás Aqabában.

3. nap: Aqaba - Wadi Rum - Petra

Reggeli után folytatjuk utunkat Wadi Rumba, a jordániai sivatag egyik legszebb részére, amelyet a helyiek a „Hold völgyének” is neveznek. Dzsip szafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb szikláival és homokdűnéivel, ahol több híres film űrbéli jeleneteit is forgatták.
Továbbutazás Petrába, vacsora és szállás.

4. nap: Petra - Amman

Reggeli után a csodálatos Petra felfedezésére indulunk. Az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban vezet utunk egészen a „Kincsesház”-ig, mely sokak számára Jordánia jelképe. Ez a romváros mindenki által ismert látnivalója, a rejtélyes, sziklába vésett sírtemplom, de emellett még számtalan kisebb-nagyobb sziklasírt, templomot, egy amfiteátrumot és egy kolostort is láthatunk a régészeti területen, ahová egy 800 lépcsőből álló, meredek ösvény vezet. Programunk végeztével visszautazunk a fővárosba.
Vacsora és szállás Ammanban (2 éj).

5. nap: Amman - Jerash - Ajloun

Reggel városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, új városrész. Majd kirándulás Jerashba, ahol a római idők emlékeit keressük fel. Legfontosabb látnivalók: Hadrianus diadalíve, hippodrome, déli kapu, Zeusz temploma, déli színház, ovális fórum, Cardo Maximus, déli Tetrapülon, az egykori katedrális, a Nymphaneum, Propülaia, Artemisz temploma és az északi színház. Utunkat folytatva a keresztes háborúk egyik kiemelkedő erődítményét, az Ajloun-i Ayyubid várat keressük fel, mely ékes példája az iszlám építészetnek. A vár fő funkciója a kereskedelmi útvonalak védelmezése volt, de jelentős szerepet játszott a keresztesek legyőzésében is.
Vacsora Ammanban.

6. nap: Amman - Allenby - Jerikó - Holt-tenger

Reggeli után az Allenby hídhoz utazunk, majd a határon átlépve a Qumran barlangokhoz indulunk, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési, mártózási lehetőség,majd továbbutazunk Jerikóba. Ellátogatunk a város fölé magasodó Jabal al-Qarantal hegyre, ahol a hagyomány szerint 40 napig tartó böjtje után megkísértette Jézust a sátán. A hegy oldalában számos barlang található, a sziklafalra pedig ortodox szerzetesek építettek kolostort.
Vacsora és szállás Betlehemben.

7. nap: Betlehem - Jeruzsálem

Délelőtt a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték.Ezután Nyugat-Jeruzsálembe utazunk, ahol megnézzük a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét. Kirándulásunkat Ein Karemben folytatjuk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot. Ezután visszautazunk Betlehembe, vacsora a szállodában.

8. nap: Jeruzsálem

Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megnézzük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat és a Sziklamecsetet. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

9. nap: Tel-Aviv - Budapest

Reggeli után transzfer Tel-Avivba a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek: Wadi Rum sivatag, Petra, Tel-Aviv.

További információk

*A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a WizzAir honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.
Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Ismerje meg Jordániát és Izraelt!

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal (melynek érteke: kb. 60 000 Ft*)az elhelyezést helyi 3-4* szállodákban
- kétágyas szobákbana félpanziót (reggeli és vacsora
- italok nélkül)a helyszíni közlekedésta megadott programokat belépőkkela magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a feladható max. 20 kg-os poggyászt (az ár változhat)kb. 25 000 Ft-tól/dbWizz Priority szolgáltatást (+1 fedélzeti poggyász 55 40 23 cm
- max. 10 kg
- kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult
- elsőbbségi beszállás)kb. 17 000 Ft-tól/főborravalókatkb. 65 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

Egyéb költségek

- BBP biztosításegyágyas felár165 000 Ftülőhely foglalás kérhetőkb. 3.000-8.000 Ft között/fő irányonként(ablak
- folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható
- külön egyeztetéssel kérhető)
Jordánia, Jordánia Izrael körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Jordánia, Jordánia Izrael körutazás
2024.07.14 - 2024.07.20

Vasárnap

tiszta égbolt

33°C

éjszaka: 25°C

észak-északkeleti szél 2 km/h

páratartalom: 23%

Víz hőmérséklet

28°C

Hétfő

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 24°C

kelet-északkeleti szél 2.5 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

28°C

Kedd

enyhe eső

28°C

éjszaka: 23°C

kelet-délkeleti szél 1.8 km/h

páratartalom: 31%

Víz hőmérséklet

28°C

Szerda

tiszta égbolt

29°C

éjszaka: 27°C

délkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

28°C

Csütörtök

erős felhőzet

33°C

éjszaka: 29°C

kelet-délkeleti szél 2.1 km/h

páratartalom: 27%

Víz hőmérséklet

28°C

Péntek

erős felhőzet

35°C

éjszaka: 32°C

északi szél 1.4 km/h

páratartalom: 22%

Víz hőmérséklet

28°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.