info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/p/2021/meses-izlandi-korutazas-reykjavik-utazas-izland-17.jpg

Mesés Izland-i körutazás leírása

1. NAP Repülés Izlandra

Utazás Budapestről átszállással a keflavíki nemzetközi repülőtérre (mely kb. egy órányira van Reykjavíktól, és itt korábban amerikai katonai támaszpont működött). Izlandon, az alig 102.000 négyzetkilométernyi területű, és 370.000 főnyi népességű országban friss, tiszta levegő fogadja az utazót. A repülőtérről kilépve már elképeszt minket a csodálatos természeti környezet. Transzfer a hotelbe. Útközben elhaladunk a Fragradalsfjall vulkán mellett (a láthatóságot az időjárás befolyásolhatja). Információs megbeszélés az idegenvezetővel.
Szállás 3 éjszakára: Hotel Selfoss.

2. NAP Az izlandi lovak-élmény, fakultatív: Aranykör

Délelőttünk a lenyűgöző izlandi lovak körül forog, mely híres, kisebb termetű, szívós, ugyanakkor barátságos fajta. Arányaiban több található belőlük az országban, mint ahány lakos, és az izlandi kultúra, és történelem fontos részét képezik. Megtekintünk egy lovasbemutatót, és benézünk az istállókhoz is.
FAKULTATÍV kirándulás: az Aranykör. Ez egy körülbelül 300 km-es útvonal, mely érinti Izland legfontosabb nevezetességeit. A Thingvellir Nemzeti Park az UNESCO-Világörökség része, mely fontos szerepet tölt be az izlandi örökségben is, itt alakult annak idején az első parlament, Kr. u. 930- ban. Ezen a helyen vulkanikus lávasziklákban és vadregényes hegyekben gyönyörködhetünk. Itt találkozik az amerikai és ázsiai tektonikus lemez – lebilincselő élmény Amerika és Európa között sétálni! A Gulfoss-vízesés neve magyarra fordítva Arany-vízesés, mely Izland délnyugati részén található, a Hvítá folyónál. A zuhatag legmagasabb pontjáról 21 méternyit zúdul alá a víztömeg. Nem véletlen, hogy a világ 10 legszebb vízesése közé is beválasztották. A hely szépségét még jobban kiemeli, hogy sokszor figyelhető meg itt szivárvány, ha előbújik a nap. Gejzír Geotermikus Terület egy magas hőmérsékletű geotermális vidék, ahol a nyers szépségű tájon magasba törő víz, a földből felszálló gőz, és végtelen mezők dominálnak. Az egyik legfontosabb nevezetessége a Nagy Gejzír, melyről a gejzírek a nevüket kapták (ez volt az első ilyen természeti jelenség, melyet valaha nyomtatásban megemlítettek). Kitörések idején (minden 3-5 percben) a forró víz akár 70 méter magasra is fellövellhet itt.

3. NAP Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, fakultatív: Skyr-manufaktúra

Első állomásunk a Skogafoss-vízesés, Izland déli részén, a Skógá folyónál, a korábbi partvonalat jelző sziklánál. A fenséges vízesés 60 méter magasból zúdul alá. A sorozatok rajongóinak szóló érdekesség, hogy a Trónok Harcában is szerepel ez a nevezetesség. A Reynisfjara parton, a meseszép, világhírű partszakaszon fekete homokban, bazaltgúlákban és sziklákban
gyönyörködhetünk. A legenda szerint a bazaltformációk valaha óriások voltak, akik a hajókat partra akarták húzni az óceánról. Vík falucska lakossága mindössze 300 fő. Ez Izland szárazföldi részének legdélibb faluja. Fekvése mesés, az óceánparton található, sziklás hegyek által övezve. Ódon fatemploma letűnt időket idéz. Szabadidő. Majd a Seljalandsfoss vízesés vár ránk, Izland egyik legfotogénebb látványossága, mely az útról is jól látszik, ahogy közeledünk felé. A 60 méter magas a Eyjafjallajökull gleccserből ered.
FAKULTATÍV program: Skyr-manufaktúra. A Skyr egy tradicionális, neves izlandi tejtermék. Ez a jellegzetes joghurt sokban hasonlít a krémsajtra, íze különleges. A festői Hveragerði falucskának szerves része a Skyr manufaktúra, ahol fontos a hagyományok ápolása, és a közösségi életben is szerepet vállalnak. Itt gyártottak először Izlandon joghurtot.

4. NAP Reykjavík, és Északi-fény program

Kijelentkezés a hotelből, utazás Reykjavíkba. Az ország délnyugati részén fekvő, mintegy 130.000 főnyi lakossággal rendelkező Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Neve „Füstölgő öblöt” jelent, ami a környék hőforrásaira vezethető vissza. Itt kb. háromórás városnézés vár ránk: óváros, parlament. Hallgrímskirkja-templom. Este: Északi-fény program, mely egyik leglátványosabb, legmisztikusabb, leginkább szemet gyönyörködtető kaland. A sötét természet felé indulunk, a hegyek felé, ahol nem zavaró a városi fényözön, mivel az Északi fény leginkább a sötét égbolton, az Északi-sarkkörtől északra figyelhető meg. Ez a különleges fényjelenség télen tűnik fel, így téli időpontunk tökéletes választás ennek átéléséhez. Az aurora borealis elképesztő színekben ragyog, ennek oka pedig a töltött részecskék, melyek energiát adnak át a légkörnek, melynek alkotóelemei fényt sugároznak ki. A színskála változatos, lehet lila, zöld, sárga és vörös is. (A program időjárásfüggő!)
Szállás 2 éjszakára: Hotel Cabin info-circle.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program

Szabadidő vagy félnapos FAKULTATÍV program: Kék-lagúna (belépővel). Az Izlandra utazóknak semmiképp sem szabad kihagynia ezt a csodálatos alkalmat arra, hogy átadjuk magunkat az igazi feltöltődésnek, relaxációnak! Ez Izland egyik legikonikusabb nevezetessége. A geotermikus gyógyfürdő egy lávamezőn helyezkedik el. Megkapó látvány a selymesen kék víz ellentéte azt körülvevő fekete sziklákkal, a háttérben magasodó dombokkal, a sejtelmesen gomolygó gőzzel. Gazdag az ásványi anyagokban, algákban, kovasavban, melyek testünket-lelkünket felüdítik. A víz átlagos hőmérséklete 39 fok. Délután szabadidő, vagy a helyszínen további fakultatív programok foglalhatóak.

6. NAP Hazautazás

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre a gép indulási idejétől függően. Életre szóló élményekkel gazdagodva utazunk haza Budapestre (átszállással).

Fontos információk

Az utazáshoz útlevél vagy új típusú személyi igazolvány kell, mely min. utazás utolsó napjáig érvényes.
Izlandra oltással lehet beutazni (mindkét dózis, és a 2. után min. 14 nappal). Az elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinovac és Sinopharm BIBP. Ezen kívül kell 72 óránál nem régebbi PCR, vagy antigén teszt. Beutazáskor végeznek még egy tesztet.
Az utazást megelőzően ki kell tölteni az alábbi előregiszrációt: www.visit.covid.is
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
Min. csoportlétszám: 20 fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Reptéri illeték
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások: feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in
Transzfereket modern, légkondicionált buszokkal
Kirándulóprogramokat: Izlandi lovak-élmény, Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, Reykjavík, Északi-fény program
Reggelit
Minőségi szállásokat (Vendégeink középkategóriájú hotelekben, kétágyas szobákban kapnak elhelyezést a körutazás alatt
Magyar nyelvű idegenvezetés (Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll Utasaink rendelkezésre.)

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 99.990Ft/fő/teljes utazás

Amiket ajánlunk Önnek

Baleset- és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vacsoracsomag (vacsorák az 1, 2 és 3. napon): 44.990 Ft/fő

Fakultatív programok

Skyr-manukfaktúra, Kék-lagúna belépővel, Aranykör-kirándulás.
Izland, Reykjavík utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Izland, Reykjavík utazás
2024.04.25 - 2024.05.01

Csütörtök

kevés felhő

8°C

éjszaka: 6°C

észak-északnyugati szél 1.2 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

6°C

Péntek

szórványos felhőzet

8°C

éjszaka: 5°C

északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

6°C

Szombat

tiszta égbolt

7°C

éjszaka: 5°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

6°C

Vasárnap

enyhe eső

7°C

éjszaka: 7°C

keleti szél 2.1 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

6°C

Hétfő

enyhe eső

8°C

éjszaka: 6°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

6°C

Kedd

borús égbolt

5°C

éjszaka: 5°C

északnyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 65%

Víz hőmérséklet

6°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.