info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/izland-telen-reykjavik-utazas-izland-1.jpg

Izland télen Izland körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal, 3*-os hotelekben, kétágyas szobákban, reggeli.
„Jobb egyetlenszer látni a dolgokat – mind százszor hallani róluk” - izlandi szólás A Közép - Atlanti - hátság felszínre emelkedett, állandóan változó, arktikus földje. A néhai vikingek Jégországa, ahol kontinensünk legnagyobb jégmezői terpeszkednek, legnagyobb (télen félig fagyott ) vízesései dübörögnek a mélybe, s ahol mindennaposak a „rutinszerű” vulkánkitörések. A gejzír - és ezerszínű ásványmezők világa, forróvizes medencékkel - amik télen különöse nkellemesek és simogatóak. Március végén, a sarki tél és éjszaka búcsúzásakor már elég hosszúak a nappalok a hótól fehérlő mesebeli tájak felfedezésére, ugyanakkor jó eséllyel várhatjuk a „Valkűrök táncát” vagyis az Aurora borealis (Északi fény) csodáját is. 5 napos, rövid, de annál eseménydúsabb utazásunk alatt megtapasztalhatjuk Izland legjobb forró fürdőinek vizét; leghíresebb gejzíreinek és vízeséseinek robaját. Sétálhatunk a sziget legmagasztosabb jégmezőin (a felszínen és jégbarlangjai egyikében is) és eljuthatunk az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Jökul l sárlón jéglagúna vidékére is - egészen az Atlanti - óceán Gyémán t - partjáig.

Magyar idegenvezetéssel. Kislétszámú, max. 24 fős csoport. Beutazáshoz nem kérnek se tesztet, se oltást.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Reykjavík - Izland ősi históriája: A viking sagák igaz meséi, A Kék lagúna és a Bálna Múzeum

Találkozás a Liszt Ferenc repólőtéren. Elrepülés WizzAir járattal Reykjavíkba menetrend szerint. Akklimatizációs 2 órás fürdőzés a méltán világhírű Kék Lagúnában. (Zuhanyzási, átöltözési lehetőség megoldott.) Transzfer a szállodánkba, útközben látogatással az Izland Bálnái Múzeumban. Ráérő időnkben a viking sagákból merített történetek felelevenítése a sziget korai megtelepülőiről, illetve néhány szó az itt ránk váró egyedi természeti adottságokról. Éj Reykjavíkban. Szállás: Centerhotel Plaza

2. nap: Reykjavík téli melege

Reggeli után közös városnézés busszal és gyalogosan a Faxaflói-öböl mentén épült izlandi fővárosban: látogatás az Arnarhóll városnegyedben, a települést 874-ben megalapító Ingólfur Arnarson emlékművénél. Néhány viking história meghallgatása a Landnámabók és a Hauksbók saga kódexek oldalairól, közben az ultramodern Harpa Koncert és Konferencia Központ fotózása. Kiutazás az óceánparthoz a Sun Voyager Emlékműhöz, majd a Hallgrímskirkja-hoz, Izland legnagyobb, “bazalt orgonaszerű” templomához. Csoportkép készítése az Észak-Amerikát felfedező Leif Erikson (óészakiul: Leifr hinn Heppni) szobránál, megemlékezéssel Tyrkerről, Leif magyar nevelőapjáról. Közös látogatás a Perlan egyedülálló természeti kiállításán, téli tájképfotózással a panoráma teraszról. A Nemzeti Múzeum közös megtekintése, majd utazás a Sky Lagoon fürdőbe. 1,5 órás fürdőzés a helyi 7 lépéses rituálé szerint. Koraesti szabad program - vagy kérés szerint további fakultatív sétalehetőség az idegenvezető részvételével: Kikötő - Saga Múzeum - Althing (Parlament) és a Városháza környéke. Szerencsés esetben Aurora borealis megfigyelés - Odin akarata szerint... Éj Reykjavíkban. Szállás: Centerhotel Plaza

3. nap: Thingvellír Nemzeti Park - Gullfoss - Skógafoss - Északi fény

Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Thingvellír Nemzeti Parkba, az Eurázsiai- és Amerikai kontinentális lemezek drámai szépségű határvonalára. A terepviszonyoktól függően séta a törésvonal aljában, illetve a Lögberghez, az ősi viking parlament (Althing) Törvénysziklájához. Továbbutazás a Gejzírek völgyébe, ahol a Strokkur „munkájában” gyönyörködhetünk, a Langjökull jégmező alatt. Látogatás a Földünk egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfoss, az „Arany Vízesés”, felső peremein, ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a félig fagyott, lezúduló gleccserolvadékról, vagy jégdarabokról... Utunkat a Skógafoss vízesés irányába folytatjuk. Érkezés után a terepviszonyok felmérése, majd (ha lehetséges) feljutás a vízesés feletti platóra, rövid sétával. A lemenő napnál kijutás Atlanti-óceán partjára, sétával Reynisfjara kavicsos fövenyein. (Figyelem! A parti séta az időjárási viszonyok- és az óceáni hullámzás függvénye!) Néhány szó az Atlanti-óceán északi medencéjének “közeli” skandináv szigetéről (Jan Mayen; Feröer; Svalbard; Grönland). Koraesti megérkezés Európa legnagyobb jégmezője, a Vatnajökull közelébe. A szállodába jelentkezés után rövid pihenő - majd fakultatív éjszakai virrasztás Aurora borealis megfigyeléssel - Odin akarata szerint... Éj a Vatnajökull déli peremén. Szállás: Fosshote Núpar 3*

4. nap: A Vatnajökull jégmező: jégbarlang túra - Gyémánt part - Vík

Reggeli indulással látogatás kontinensünk legnagyobb jégmezője, a 8.000 km2 (!) területű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vatnajökull peremének különböző tájain: 3,5 órás jégbarlang, majd gleccser séta a Skaftafell Nemzeti Parkban. Továbbutazás a Fjallsárlón gigászi jégfalaihoz. (Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa, a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése.) Utunk folytatása az óceánparton a fagyott Jökullsarlón gleccserlagúna partjára. Séta és a jéghegyek fotózása, szerencsés esetben fókák társaságában. Rövid fényképszünet a Gyémánt-parton , majd búcsú az Atlanti-óceántól. Visszautazás Vík városáig. A szállodába jelentkezés után rövid pihenő – majd fakultatív éjszakai virrasztás Aurora borealis megfigyeléssel - Odin akarata szerint... Éj Vík városában. Szállás: Hotel Vík

5. nap: A Seljalandfoss vízesés től - Keflavíki - Budapest

Kora reggeli indulás a repülőtérre. Menet közben rövid fotószünet a Seljalandfoss félig fagyott vízfüggönyénél. Megérkezés a keflavíki nemzetközi reptérre. Elrepülés Budapestre a délutáni órákban, esti érkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre.

A változékony téli időjárás miatt a programok sorrendje változhat.

UNESCO világörökségi helyszínek

Vatnajökull jégmező (természeti), Thingvellír Nemzeti Park (természeti)

További információk

Tudnivalók
Ne felejtsék otthon fürdőruháikat. A nagyon drága éttermi és üzleti árak miatt javasoljuk egyes tartós ételek hozatalát.
Tervezett menetrend (változhat):
Wizz Air
Budapest - Reykjavík 12:20-16:20
Reykjavík- Budapest 17:00-22:25
Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal. Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett Utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.
Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max.149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.
Elsőbbségi beszállás: Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Üléshely foglalás: A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)
Tájékoztatjuk Utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

További információk 2

Az út idegenvezetője Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára. Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig. Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái. Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka. Három kislány boldog édesapja.

Ismerje meg Izlandot!

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel(melynek értéke: kb. 105.000 Ft - változhat)a szállást 3*-os szállodákkétágyas szobáibana reggelis ellátásta megadott programokatfürdőbelépőt a Kék lagúnába (törölköző használattal
- iszappakolással
- 1 itallal)fürdőbelépőt a Sky Lagoonba (törölköző használattal)Skaftafell jégbarlang és gleccsertúrát túravezetővela belépőjegyeket (Perlan
- Nemzeti Múzeum
- Bálna Múzeum, a program szerintiautóbuszos közlekedést (Wifi használattal)a magyar nyelvű idegenvezetéstcipőre tehető csúszásgátlót (hómacska)

Az alapár nem tartalmazza

- az útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár124.000 FtFeladható poggyász (max. 20 kg)kb. 45.000 Ft / dbElsőbbségi beszálláskb. 32.000 Ft / főBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Izland, Reykjavík utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Izland, Reykjavík utazás
2023.06.04 - 2023.06.10

Vasárnap

enyhe eső

10°C

éjszaka: 9°C

dél-délkeleti szél 1.7 km/h

páratartalom: 74%

Víz hőmérséklet

9°C

Hétfő

enyhe eső

8°C

éjszaka: 7°C

dél-délnyugati szél 1.5 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

9°C

Kedd

borús égbolt

7°C

éjszaka: 7°C

nyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

9°C

Szerda

borús égbolt

8°C

éjszaka: 9°C

dél-délnyugati szél 1 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

9°C

Csütörtök

enyhe eső

10°C

éjszaka: 10°C

dél-délkeleti szél 2.5 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

9°C

Péntek

heves intenzitású eső

9°C

éjszaka: 9°C

dél-délkeleti szél 2.8 km/h

páratartalom: 92%

Víz hőmérséklet

9°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.