info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Budapest
  Módosítom
 2. 7 éjszaka
  Módosítom
 3. N/A
  Módosítom
 1. 2024.
2024. augusztus hónap utazási ajánlatai:
augusztus. 12. hétfőTELJES ÁR: 879 000 Ft/fő
2024.
augusztus
2024. augusztus
2024. augusztus
2024. augusztus
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
2930311234
567891011
12 TELJES ÁR 879 000 Ft/fő2 főre teljes ár1 758 000 Ft131415161718
19202122232425
262728293031
images/galeria/d/2023/inyenc-elmenytura-a-balti-allamokban-esztorszag-1.jpg

Ínyenc Élménytúra A Balti Államokban last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Szállás leírása

7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Tallinn – Sigulda – Riga – Jurmala – Rundale – Vilnius
A Balti-tenger keleti partján fekvő Észtország, Lettország és Litvánia a gazdag történelem, a vibráló kultúra, a lélegzetelállító tájak és a gasztronómiai sokszínűség elbűvölő keverékével hívogatja az utazókat. Fedezze fel Tallinn macskaköves utcáit, Észtország mesebeli fővárosát, ahol a középkori báj és a modern varázslat találkozik. Utazzon délre, a lettországi Rigába, és hagyja magát elbűvölni szecessziós építészettel, majd frissüljön fel a helyi sörkóstolón! Ezután lépjen át Litvániába, ahol Vilnius barokk szépsége és az elbűvölő tó partján fekvő Trakai szigetvár várja. Csatlakozzon hozzánk egy magával ragadó kalandozásra a balti államokon keresztül, mely egyben gasztronómia ízutazás is különleges marcipánfestéssel, csokoládé-, sör- és sajtkóstolóval!

1 nap • Budapest – Tallin
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Tallinba, Észtország fővárosába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása Tallinban.

2. nap • Tallin
Reggelit követően városnézés az észt fővárosban, mely UNESCO világörökségi helyszín. A város képét meghatározza a közel 2 km hosszan az óvárost körülölelő városfal és tornyai. Az utcákon járva szinte megelevenedik a középkor, sok épület a XIII-XVIII. század között épült. Gyalogos városnéző séta a legfontosabb látnivalók érintésével: a Városháza a Baltikum legszebb eredeti állapotában megmaradt késő gótikus építészeti emléke. Az Alexander Nyevszkij székesegyház 11 hatalmas harangjával az orosz ortodoxok időket idézi. A Toompea dombon álló Szűz Mária Székesegyházat domonkos rendi szerzetesek építették, melynek érdekességei a falain látható faragott nemesi címeres sírfeliratok. A dombon magasodik a XVIII. században épült várkastély, mely ma az Észt Parlament székhelye. A városnézést követően egy órás marcipánfestő workshop keretében kézműveskedhetnek. A legenda szerint Tallinn a marcipán szülőhelye, ahol már a középkorban árulták szerelmi bánat ellen. Több száz éve a Maiasmokk kávézóban a látogató szeme láttára, kézzel készítik el a figurákat, megőrizve ezt az egyedülálló hagyományt. A Maiasmokk kávézó erre kialakított termében egy profi marcipánfestő irányításával tanulhatnak marcipánfestést és formálhatnak marcipánfigurát. Napközben ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő, szállás Tallinnban.

3. nap • Tallin – Sigulda – Riga
Reggelit követően kijelentkezés, majd utazás az észt fővárosból Lettország egyik legfestőibb városába, Siguldaba, melyet gyakran lett Svájcnak is neveznek. A Rigától kb. 50 km-re található város a Gauja Nemzeti Parkban található, a Gauja folyó völgyében. Ez az ország egyik legvadregényesebb tája és kedvelt kirándulóhely. A Turaida várrom megtekintése, melynek építése a XIII. századra nyúlik vissza. Régészeti, történelmi és művészeti emlékeket őriz a XI. századtól kezdve. A turaidai várdombon található a középkori építészeti emléknek számító turaidai fallal körülvett vár. A templomdomb ősi templom és temető egyben. Itt található az egyik legrégebbi fatemplom, melyet helyi kézművesek építettek. Itt létesítettek temetőt az első megkeresztelt hívek számára. Egy öreg hársfa alatt található Roze legendás sírja, amely egy lánynak állít emléket, aki feláldozta magát a szerelem nevében. Napközben ebéd egy helyi étteremben. A szállás elfoglalása Rigában.

4. nap • Riga
Reggelit követően gyalogos városnézés a lett fővárosban: séta a macskaköves utcákkal tarkított óvárosban, mely az UNESCO Világörökség része. A város 2014-ben elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. Rigát a Daugava folyó és egy kisebb csatorna is átszeli, így a város partjait több híd is összeköti. Jelentős volt a Hanza-Szövetségben betöltött szerepe, melynek tagjaként a XIV. századtól kezdődően fontos volt a város kereskedelmi funkciója. A szecessziós negyedben Európában egyedülállóan épültek Art Nouveau épületek, melyek szépségüknek köszönhetően meghatározzák Riga arculatát. Az óvárosi gyalogos városnézés során kívülről tekinthetők meg a nevezetességek: a Városházával szemben látható Riga legismertebb épülete, a Feketefejűek háza, mely eredetileg a nőtlen kereskedők épülete volt. A 123 méter magas, gótikus stílusú Szt. Péter katedrális Lettország legmagasabb temploma. A XIII. században épült Dóm tetején található kakasmotívum Riga egyik szimbóluma. A XV. században épült Három Fivér háza Riga egyik legrégibb épületegyüttese, napjainkban a Lett Építészeti Múzeumnak ad otthont. Az óvárost körülvevő városfal néhány része ma is áll: az 1698-ban épült Svéd kapu az egyetlen korabeli formájában fennmaradt városkapu, mely nevét az ott szolgáló svéd katonákról kapta. Ebéd egy helyi étteremben, majd a „rigai fekete balzsam” kóstoló. A „Riga Black Magic” bár az egyetlen helyszín Rigában, ahol a legjobb receptekkel készült varázslatos ajándéktárgyakkal, csokoládétermékekkel és enteriőrrel ötvözve kínálják a látogatóknak a csokoládét. A bár modern története összefonódik a „Riga Black Balsam” és alkotója, Abraham Kunze, a XVIII. századi gyógyszerész történetével. Gyógynövény-kivonata volt az, amely a városlakók körében különös népszerűségre tett szert, és minden betegség csodaszerének tartották. Lehetséges, hogy itt, a modern „Riga Black Magic” bár alagsorában volt az az ősi patika, ahol Abraham Kunze kifejlesztette elixírjének titkát: a csokoládéval és kávéval, mázas szilvával és dióval töltött finomságokat. Az édes élmények után a rigai központi piacon tett látogatás során helyi termék kóstolója a következő program. A piac építészete a modern és a háború előtti neoklasszicista stílus ötvözetét mutatja, néhol art deco elemekkel ötvözve. Ez Európa egyik legnagyobb és legfrissebb piaca, mely 1998-ban felkerült az UNESCO Világörökség listájára. A Piaclátogatás alkalmával mindenki megkóstolhat különféle termékeket – halat, húst, kenyeret, különféle édességeket. Szállás Rigában.

5. nap • Riga
Reggeli a szállodában. A helyiek azt vallják, hogy a sör világa annyira gazdag, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a sört. A lényeg, hogy mindenki rátaláljon a saját ízvilágára. Délelőtt látogatás egy helyi sörfőzdébe, ahol egy sörkóstoló keretében néhány sörfajta bemutatása során megismerkedhetnek az alapanyagok eredetével, sajátosságaival, az ízek és az egymáshoz illő ételek rejtelmeivel. A kóstolók közötti szünetekben harapnivalók biztosítottak. A sörkóstoló után utazás Jurmalába, ahol a természet és a tenger közelsége biztosít felfrissülést. A 150 éves hagyománnyal rendelkező város a Balti-tenger legnagyobb üdülőövezetévé vált. Jurmala arculatát a XIX. század óta a fa építészet, a házikó stílusú épületek és az üdülőközpontok jellemzik. A romantikus utcák és a fenyőfákkal körülvett faházak manapság is megteremtik a régi idők hagyományát. Séta a Jomas utcán – a legnépszerűbb sétálóutcán, ahol számos kis étterem, kávézó található, de kikapcsolódást jelent a fehér homokos strandon tett séta is. Napközben ebéd egy helyi étteremben, majd visszautazás Rigába, ahol szállás.

6. nap • Riga – Rundale – Vilnius
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Rundale érintésével Vilniusba. Az első megálló Rigától 70 km-re, a litván határtól mindössze 15 km-re található Rundale kastély, mely Kurland hercegek nyári rezidenciájaként épült a XVIII. században. A kastély tervezője az olasz származású építész, Rastrelli volt, aki Szentpéterváron a Téli Palotát is tervezte. Az 1736 és 1767 között épült kastély barokk stílusban épült, belső terein a rokokó stílus jegyeit is magán viseli. Az évszázadok alatt a 168 szobás kastély volt iskola, múzeum és magtár is, ma a felújításoknak köszönhetően eredeti állapotában csodálható meg. A palota belső tereit XVIII. századi bútorok, festmények és porcelán díszítik. A legimpozánsabbak az Aranyterem, a Fehér Csarnok, valamint Johan Ernst Biron Kurland hercegének hálószobája. Francia stílusú kastélyparkjával együtt Lettország egyik legfontosabb látnivalója. Utazás Vilniusba, ebéd egy helyi étteremben, majd a szállás elfoglalása, szabadidő.

7. nap • Vilnius
Reggelit követően városnézés a litván fővárosban. Kelet-Európa egyik legnagyobb óvárosa 1994 óta az UNESCO Világörökség része, hangulatos utcáin sétálva gótikus, reneszánsz, barokk és klasszicista épületek egyaránt megtalálhatók. A délelőtti órákban gyalogos séta keretében először a régi városfal részét képező Hajnal-kapu megtekintése, melynek kápolnája egy csodatevőként tisztelt XVII. századi Szűz Mária-ikont is őriz, majd a Nagyhercegi Palota, a Székesegyház és a Katedrális tér, az Assisi Szent Ferenc templom és a vörös téglából épült, XVI. századi gótikus Szent Anna templom (kívülről), valamint a Szent Péter és Pál templom felkeresése. A városnézés után sajtkóstoló, ahol a legendás sajt, a DŽIUGAS ízvilága fedezhető fel. Krémesség és zamatosság, melyet könnyű gyümölcsös/virágos ízvilág hoz egyensúlyba. Ez minden DŽIUGAS sajt alapja, de az érlelés különböző fázisaiban meglepően eltérő ízvariációkat kínál. Délután a Trakai szigetvár megtekintése hajókirándulással. Trakai a Litván Nagyhercegség fővárosa volt a XIV. századig. Az ország jelképe az egyedülálló módon szigetre épült vár, mely egy gyönyörű, kristálytiszta vizű tó közepén található. Trakai vöröstéglából épült várát fahídon lehet megközelíteni. A kastélyban ma a Művészeti Múzeum található. Trakai városa az egyik legjelentősebb történelmi látnivaló az országban. Napközben ebéd egy helyi étteremben. Visszautazás Vilniusba, ahol szállás.

8. nap • Vilnius – Budapest
Reggeli, majd szabad program. Délben kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre repülőgéppel, átszállással.
Minimum létszám: 20 fő

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Tallin és Vilnius – Budapest útvonalon turista osztályon, egy feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • 6 alkalommal kétfogásos ebéd kávé vagy tea fogyasztással helyi éttermekben
 • a felsorolt programok belépőkkel
 • marcipánfestés, csokoládé-, sör- és sajtkóstoló, piaclátogatás kóstolóval
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata

Az ár nem tartalmazza

 • félpanzió (vacsora) felára
 • baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
Észtország, Tallinn utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Észtország, Tallinn utazás
2024.05.25 - 2024.05.31

Szombat

enyhe eső

19°C

éjszaka: 13°C

dél-délnyugati szél 1 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

4°C

Vasárnap

közepes eső

18°C

éjszaka: 13°C

északkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 72%

Víz hőmérséklet

4°C

Hétfő

tiszta égbolt

21°C

éjszaka: 15°C

dél-délkeleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

4°C

Kedd

erős felhőzet

21°C

éjszaka: 16°C

déli szél 1.1 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

4°C

Szerda

közepes eső

22°C

éjszaka: 15°C

keleti szél 1 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

4°C

Csütörtök

enyhe eső

20°C

éjszaka: 15°C

északi szél 0.9 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

4°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.