info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Franciaország Francia körutak Kalandozások Dél-Franciaországban last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

INDULÁSI IDŐPONTOK: V.19., IX.18.
UTAZÁS: Az AIR FRANCE menetrendszerinti járatával

Elhelyezés

2 ágyas 3*-os szállodai összkomfortos szobákban, a program szerint.

Ellátás

reggeli
MIMIMUM LÉTSZÁM: 20 fő
Bretagne Franciaország legnyugatibb csücskében helyezkedik el. Hagyományosan két részre osztják: az Armor-ra és az Argoat-ra. Az Armor jelentése a tenger országa, ami jellemző is rá, hiszen ez a terület foglalja magába Bretagne partjait, míg az Argoat, aminek jelentése az erdő országa, Bretagne belső részét. A partoknak külön neveik vannak, mint például a Smaragd- vagy a Jáde-part. A partok többsége főbb jellegzetességeiről kapja nevét, ilyen például a Rózsaszín Gránitpart. A partok közelében sok kisebb és nagyobb sziget is megtalálható szétszóródva.
Egy régió, mely ragaszkodik sajátosságaihoz. Bretagne egy külön kis világ Franciaország csücskében.
A tenger és a legendák vidéke, mely már az első találkozáskor rabul ejti a látogatót.
A Kelta hagyományokkal rendelkező régió sajátos arculattal rendelkezik: vadregényes, sziklás partok, öblök, apró halászfalvak és erőddel körülvett városok, ahol megkóstolhatjuk a palacsintát és a híres almabort.
A tengerészek hazája, akiknek véleménye szerint Bretagne Neptun lánya. A több ezer kilométer hosszú, Cancale-tól Saint-Nazaire-ig terjedő tengerpart hihetetlenül változatos, furcsa alakú sziklái a Gránit-parttól Morbihanig különös jelleget kölcsönöznek a tájnak. Nem beszélve a kisebb-nagyobb vagy egészen parányi szigetekről: Bréhat, Batz, Ouessant, Belle-Ile, melyek időtlenségbe röpítik az utast.
A nyugodtnak éppen nem mondható kikötők más vonzerővel bírnak. Saint-Malo erődítményén körbe lehet sétálni, csodálatos látvány nyílik az ősi város magas lakóházaira, amelyeket szinte egytől-egyig újjáépítettek a második világháború után. Concarneau 14. századi erődítményének egykori felvonó hídját állandó hidakra cserélték. A védőbástyák, a fallal körülvett város viszont megmaradt, amelynek eredeti halászfalu jellege ejt bámulatba.

Program :
1. nap: Indulás a reggeli órákban menetrendszerinti járattal Párizsba. Első utunk a legmagasabb normandiai sziklák lábánál fekvő Fecamp városába vezet. Az egykori kis halászfalu a benedek-rendi szerzetesek által gyógynövényekből készített italnak, a Benedictine-nek köszönheti hírnevét. Ismerkedés a gyógylikör történetével és előállításának folyamatával az eklektikus stílusban épült Benedictine Palotában. Természetesen a látogatás végén a kóstoló sem maradhat el a palota saját gyógylikőrfőző üzemében. Továbbhaladunk az Alabástrom part mentén, ahol meredeken a vízbe szakadó fehér sziklák láthatók mindenfelé. Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d?Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas ?Tű? elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig, majd rövid szabadidő Honfleur halászfaluban, melynek régi kikötőjét keskeny, magas házakkal teli utcák veszik körül. A nap utolsó eseménye a Camembert sajtkóstolás egy helyi farmon, mielőtt megérkeznénk első éjszakánk színhelyére, Caen városába.
2. nap: A reggelit követően rövid városnézés Calvados tartomány és Alsó-Normandia fővárosában, Caenben. A város a II.világháborúban sok sérülést szenvedett, de az újjáépítés során sikerült megőrizni két emblematikus épületét, a Férfiak és Nők Apátságát, melyek eredete a XI.századra nyúlik vissza. Folytatjuk utunkat a normandiai partraszállás helyszíneire, ahol a háborús filmekből jól ismert Utah ?Omaha -Gold és Juno -Beach partszakaszokon lépten-nyomon találkozhatunk a sorsfordító esemény emlékeivel, a mesterségesen kialakított kikötők maradványaival, emlékhelyekkel és múzeumokkal. Szabadidő a tengerparton, majd továbbutazás Bayeux-ba, ahol megtekintjük a híres Bayeux-i Faliszőnyeget. A XI. századból származó alkotás 58 képben örökítette meg az 1066-os hastings-i csata eseményeit, amikor Hódító Vilmos a normannok élén elfoglalta a mai Anglia területét. Az egyedülálló kordokumentumon a teljes fegyverzetben és ruházatban ábrázolt harcosok mellett több mint 200 ló, vadászkutyák és más állatok szerepelnek, mitikus teremtmények is színesítik a történéseket. A késő délután folyamán egy rövid megálló Calvados kóstolásra, majd megérkezünk szálláshelyünkre, a Normandia és Bretagne határán fekvő Mont-Saint- Michel térségébe.
3. nap: A reggeli követően Franciaország egyik legismertebb nevezetességét, a Mont-Saint-Michel szigetet keressük fel, melyen a Világörökség részét képező monumentális épületegyüttes, a Szent Mihály apátság nyújt lebilincselő élményt. Impozáns látvány amikor az ár-apály miatt havonta többször is víz veszi körül a sziklaszirtet, még akkor is, ha ma már egy kiépített átkelő is vezet a szigetre, mely dagály idején víz alá kerül. A 300 m átmérőjű szigeten egy keskeny, középkori házakkal szegélyezett út visz az apátsághoz, ahol behatóan ismerkedhetünk a szerzetesek életével. Következő állomásunk Cancale-ba, a jellegzetes Bretagne-i halászfaluba, ami az osztrigatenyésztés egyik fő központja, amennyiben időnk engedi megkóstoljuk ezt az ínyencséget. Délután továbbutazás Bretagne ?ékszerdobozába? St. Malo városába. Az egykori kalózfészekben séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A jól védhető városka a vallásháborúk során, az 1500-as évek végén függetlennek kiáltotta ki magát, lakosai azt mondták, ők nem franciák, nem bretonok, hanem ?maloiak?. Szállásunk is itt lesz.
Szállás.
4.nap:
A reggelit követően utazás Dinanba, a Rance folyó völgyében fekvő városkába, amely favázas házaival, macskaköves utcáival a középkorba repíti és ámulatba ejti a látogatót. Városnézés a festői óvárosban, a várfalak, ősi katedrális megtekintése. Továbbutazunk a Frehel fokhoz. Hatalmas rózsaszín sziklafal magasodik a tenger fölé. A sziklák tetején rendkívüli a növényzet, sétautak vannak kialakítva a pompás színekben virágzó bozótos között. Morlaix bájos városát idegenvezetőnkkel tekintjük meg, híressé a XVI.-XVII. századból származó gerendaházaival vált. A mai nap utolsó állomása Quimper városa, ahol éjszakánkat is töltjük.
5. nap:A reggelit követően városnézés Quimperben, amely püspöki székhely és a dél-bretagne-i terület Cornouaille központja. Az elnevezés, amely igencsak hasonlít az angliai Cornwall-ra, emlékeztet a területen élők kelta származására. Ezen a vidéken igen erősek a breton hagyományok, találkozhatunk a nyelvet mai napig beszélő lakosokkal is. A város a XIV. századból származó házairól és a XIII. századból származó gótikus katedrálisáról is nevezetes. Meg kell még említenünk kerámiaművészetét is, amely nagyon régi időkig nyúlik vissza, a HB Henriot márka világszerte ismert. Szabadidő és ebédelési lehetőség Concarneau-ban. A festői kis halásztelepülésen található Franciaország harmadik legnagyobb halpiaca, emellett legnagyobb vonzereje a középkori "zárt város" ami az őt körülvevő vízben talált erőt és menedéket. Ez az erőd 300 m hosszú és 100 m széles szigetre épült és felvonóhíd köti össze a mai napig a szárazfölddel. Következő állomásunk Pont Aven, a ?festők városa?, ahol többek közt Gauguin is több mint 8 évet töltött. Továbbutazunk Carnac térségébe, amelyet gyakran a ?francia? Stonehenge?-ként is emlegetnek. Bár magasságuk elmarad angliai társaiktól, tény, hogy a majd 1000 ével korábbi, i.e.3500 és i.e.5000 közötti időszakból származó kövek igen nagy koncentrációban találhatók a város 13 km-es körzetében. Eredetük, rendeltetésük és főleg az, hogy milyen úton jutottak el a hatalmas súlyú kövek a helyükre mindmáig homályos a tudósok előtt. Ezt az éjszakát a csoport Vannes-ban vagy környékén tölti.
6.nap: A reggelit követően szabadidő, rövid városnézés Vannes szűk ucácskákkal övezett óvárosában majd a Szt. Péter Katedrális megtekintése. A délután folyamán utazás Párizsba, ahol a szállásunk is lesz.
7.nap: A reggelit követően félnapos városnézés Párizsban helyi idegenvezetővel, (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony megtekintése ? kívülről, csak néhány fotó erejéig). Szabadidő, ebédelési lehetőség a belvárosban. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrendszerinti járattal Budapestre.
Franciaország, Francia körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.