info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/feroer-szigetek-elfeledett-vikingek-oceani-birodalma-feroer-szigetek-torshavn-utazas-utazas-1.jpg

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma Tórshavn utazás Feröer-szigetek utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. A magyar utazók által még felfedezetlen terület, igazi újdonság, rendkívül távol minden tömegturizmustól, az északi tájak kedvelőinek. A tizennyolc sziget mindegyike egyedi látvánnyal bír, az egyiken a sziklaszirtek gyönyörűek, a másik a vízesésével nyűgöz le, a harmadik a többezres madár populációjával ejt ámulatba minket. Bármerre nézünk, gyönyörű, dús réteket, sziklás hegyoldalakat, ipar-mentes tájakat látunk, amelyet találomra elszórt bárányok díszítenek.

2. Skandinávia "északnyugatra szakadt, úszó" szárazföldje az Atlanti-óceánban. Festőien zord tájak, haragos kék hullámokkal, méregzöld színű hegyekkel, s felhőkbe vesző sziklákkal.

3. A néhai vikingek utolsó leszármazottainak lakhelye, akiknek a nyelvét is csak Izlandon értik. A végtelen fjordok, öblök és bálnák világa, ahol a szomszéd faluból is hajón érkezik a pék és a friss barna kenyere.

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma programleírás

1. nap: Budapest - Tórshavn
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren, majd elrepülés a Feröer-szigetekre átszállással. Megérkezés után transzfer Tórshavn váfosába a szállásra. Lehetőség szerint séta a belvárosban és a kikötőben. Szállás Tórshavnban vendégházban (5 éj).

2. nap: Mykines-sziget - Gásadalur
Reggel utazás S rvágur kikötőjébe. 1 órás hajóút a Feröer-szigetek legnyugatibb pontjára, Mykines-szigetére (időjárás függően!). Szerencsés esetben útközben bálna és tengeri madár fényképezés. A kikötőbe érkezés után séta a lélegzetelállító óceáni sziklák és madárszigetek peremére, közös fotózással az 1909-ben átadott világítótoronynál. Átkelés a 40 m hosszú égi gyaloghídon Mykineshólmur madársziklájára, a milliónyi lunda, szula és alka fészkelőhelyére. (Figyelem! Esernyő hozatala nem csak az eső lehetősége miatt javasolt ) Fotózás az óceánba nyúló drámai szépségű sziklákon, pihenővel és sétákkal. A rendkívüli bazaltorgonák fényképezése. A megannyi madár meghatározási kísérlete itt az Atlanti-óceán talán leggazdagabb madárszigetén. Késő délutáni visszaindulás a fővárosba, hazaúton látogatással Gásadalur városában és vízesésénél. Gásadalur a szigetek talán legismertebb, képeslapba illő helyszíne - ahol egyszerre élvezhető a Heinan va 600 m magas, óceánból kinövő hegycsúcsa, illetve a falu alatt az óceánba zúgó vízesés látványa. Este szabadprogram. Éj Tórshavn-ban.

3. nap: Tórshavn - Kirkjob ur - Vágar-sziget
Reggeli séta a festői szépségű Tinganes negyedben. Igaz mesék Grimúr Karban viking vezér 825. évi partra szállásáról, Haraldúr Hárfagri norvég király koráról és a XI. sz-ig itt tartott viking parlamentekről (Tings). Vázlatos bepillantás a szigetek múltját bemutató viking őskrónikák Faereyinga saga; Flateyjarbók saga; Saga of Óláfr Tryggvason - történeteibe, illetve a viking istenek (a város névadója Tór, Odin, Freyr és a valkürök) világába. Látogatás a Feröeri Nemzeti Múzeumban: ismerkedés a 650 km hosszan elterülő, 18 nagyobb tagból álló szub-poláris szigetvilág természetföldrajzával és múltjának legfontosabb eseményeivel. Séta az 1580-ban épített Skansin erődhöz, majd a belvárosban. Rövid utazás Kirkjub ur óceánpartjára, Feröer középkori központjába. Séta a soha be nem fejezett Magnus Katedrálisnál, a kirkjub ur rúnakő legelőjén, majd látogatás a XI. században épült Szt. Olaf templomnál, illetve Földünk legrégebbi lakott rönkháza, az 1.000 éve lakott Kirkjub ardagur-nál. Az itt felnőtt Svere Sigurdson (1184-1202) norvég király életének igaz meséje. Délutáni átutazás az Atlanti-óceán alatt 105 m mélységben (!) fúrt Vágatunnilinen alagúton át Vágar-szigetére. Túra és fényképszünetek a világon egyedülálló fekvésű, közvetlen óceánparti de afölött 40 m magasságban elterülő Leitisvatn-tó partján, az óceánba zubogó Bosdalafossur vízesésnél. Pihenő és fotószünetek az óceánparti sziklákon. Esti visszautazás a szállásra. Éj Tórshavn-ban.

4. nap: Hvalvík - Tj rnuvík - Eysturoy-sziget - Eidi
Reggeli utazás Hvalvík városába, az 1905-től 1984-ig működött Áir bálnavadász támaszpontra. (A szigetek utolsó megmaradt bálnavadász üzeme.) Ismerkedés a bálnavadászat történetével. Séta Hvalvík (óészaki nyelven: Bálna-öböl) központjában majd utazás az ország legmagasabb zuhatagához, a 2 lépcsőben, 140 m magasról lezúduló Fossá-vízeséshez. Rövid séta Tj rnuvík városkájában, majd visszautazás Hvalvíkig. Utazás a festői szépségű Saksunardalur skót-felföldi tájain , Saksun lagúna városába. Átkelés Eysturoy-szigetére az óceánra épített Nordskáli hídon. Vezetés északra, Gjógv festői kikötővárosába, majd a Slaettaratindur szerpentinjein a sziget teteje, a 882 m magas, azonos nevű plató közelébe. Időjárástól függően 3 órás séta a Slaettaratindur tetejére ahonnan szép időben a teljes szigetvilág belátható. Késő délutáni látogatás Eidi kikötőjében, rövid túrával a Risin og Kellingin óceáni sziklák megtekintéséig. Ismerkedés a két különleges szikla izlandi mondakörével. Esti visszautazás Tórshavn városába. Éj Tórshavn-ban.

5. nap: Eysturoy-sziget - Kalsoy-sziget
Reggeli átutazás Eysturoy-szigetére, rövid fotószünettel Leirvík városkájában. Átkelés az Atlanti-óceán alatt 150 m (!) mélységben, a 6.300 m hosszúságú Nordoyatunnilin alagúton. (Vázlatos ismertető az egyedülálló építészeti remekről.) Közös városnézés a szigetek második legnagyobb városa, Klaksvík kikötői negyedében. Klaksvík a feröeri halászflotta központja, s itt gyártják a legendás Föroya Bjórt, a szigetek legjobb sörét. Látogatás Christianskirkjan óészaki stílusú templomában, a mennyezetről lógó 8 evezős csónak fényképezésével. Bordoy-sziget elhagyása kompon, Kunoy-sziget panorámáinak fényképezésével. Megérkezés a járhatatlan , lándzsa alakú Kalsoy-sziget keleti kikötőjébe Sydradalurba. A 20 km hosszúságú sziget egyetlen, az óceán fölé tornyosuló, éles főgerinc. Nyugati, szakadékos partjai járhatatlanok, keleti, a Kalsoyarfj rdur-fjordra néző oldala csak hajmeresztően meredek, de vezet rajta berobbantott út. (3-4 km hosszan ez az út is csak a hegyek gyomrában haladhat.) A sziget 4 települését (Sydradalur; Húsar; Mikladaúr és Trollanes) ma kb. 150 fő lakja, mindannyian a régi fóka és bálnavadászok leszármazottjai. Észak felé haladva az ember elér A Világ határára a mondabeli manók (trollok) földjére, Trollanes-be. Trollanesből séta az 537 m magas Borgarin-szikla oldalában, a Kallur világítótorony és a szédítő óceáni panorámák fényképezése. Hazaúton pihenő Selkie, a legendás mikladalúri fóka-szirén szobránál. Esti visszaérkezés. Éj Tórshavn-ban.

6. nap: Tórshavn - Budapest
Reggeli transzfer a reptérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

A programok sorrendje az időjárási viszonyok függvényében változhat.

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma az ár tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladandó bőrönddel
(melynek értéke: kb. 250.000 Ft)a megadott szállást, a reggelis ellátást, a helyszíni közlekedést
9 fős kisbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma az ár nem tartalmazza

A belépőket
(helyszínen fizetendő) kb. 770 DKK,
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%.
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma fakultatív programok

Belépők és kompjegyek (helyszínen fizetendő):- Feröeri Nemzeti Múzeum: kb. 80DKK/fő
- Áir bálnavadász támaszpont: kb. 60DKK/fő
- Mykines kompjegyek 2 irányban: kb. 140DKK/fő; sziget belépőjegy (sétajegy) kb. 120DKK/fő
- Kalsoy kompjegyek 2 irányban: kb. 120DKK/fő
- Roykstovan kb. 50DKK/fő
- Bodalafossur/Letisvatn tó kb. 200 DKK/fő

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Feröer-szigetek, Tórshavn utazás
2024.07.23 - 2024.07.29

Kedd

borús égbolt

12°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 2.2 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

erős felhőzet

11°C

éjszaka: 11°C

dél-délnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 90%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

enyhe eső

11°C

éjszaka: 11°C

déli szél 2 km/h

páratartalom: 99%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

enyhe eső

11°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 2.8 km/h

páratartalom: 92%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

enyhe eső

11°C

éjszaka: 11°C

délnyugati szél 2.7 km/h

páratartalom: 94%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

borús égbolt

12°C

éjszaka: 11°C

nyugat-délnyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.