Baltikumi Impressziók körutazás

Utazás azonosító:29021

Legolcsóbb utazás ajánlat

  • Utazás napja: 2019.10.19
  • Hazaérkezés napja: 2019.10.22
  • Éjszakák: 3 éj
  • Utazás módja: Repülővel
  • Indulási hely: Budapest
  • Ellátás: Reggeli
  • Szoba: Kétágyas TWN szoba (2 felnőtt)
  • Részvételi díj: 119 000 Ft-tól
  • 2 utas teljes díj: 388 000
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
2019. október

Baltikumi Impressziók Baltikum körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban reggeli.
1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére.
2. Nem véletlen, hogy a két főváros (Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindkettő egy-egy kis ékszerdoboz.
3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.

A program sok kulturális látnivalót kínál Magyar nyelvű idegenvezetéssel.
A körutazás 3 országot érint.
2019. október 19. - GARANTÁLT INDULÁS

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Riga

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Lettország fővárosába, Rigába 13:15-kor. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. Talán a 19-20. században épült szecessziós épületek a legszebbek a városban. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el. Alapjait már a 2. században letették, a 14. századtól kezdődően pedig a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. Megkezdjük városnézésünket a Baltikum Párizsá”-ban, ahol sétánk során a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. A Rigai Dóm építését 1211-ben kezdték el, jelenleg a Lett Lutheránus egyház püspöki főszékesegyháza. Rendkívüli értéke az 1601-ben készített orgona, mely 7000 darab sípjával a világ egyik legnagyobb mechanikus templomi orgonája. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. Szállás Rigában (1 éj). Szálloda: Welton Riga

2. nap:Rundale - Sigulda - Tallinn

Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a Baltikum Versailles-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A festői erdős területen három várrom is található, melyeket a templomos lovagok és a német lovagrend alapított. A nemzeti parkban az istenek kertjét, a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban (2 éj). Szálloda: Metropol Hotel

3. nap:Tallinn

Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, a középkorban az észt őslakosok elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és annak kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olaf templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret a gótikus Városházával, a Feketefejűek házát és a „Három nővért”, mely utóbbiak kereskedőházak voltak. A városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt, jelenleg közel 2km hosszban öleli körbe az óvárost. Áll még 26 torony is, melyek közül néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban.

4. nap:Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Riga történelmi városközpontja Tallinn történelmi óvárosa

Programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Várható menetrend (változhat) Légitársaság: LOT Október 19.
Oda út: Budapest - Varsó 07:00 - 08:20,Varsó - Riga 11:00 - 13:25 Légitársaság: Norwegian Október 22.
Haza út: Helsinki - Budapest 18:30 - 19:45

További információk 2

Ismerje meg a Baltikumot

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Baltikum Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala

KeddMaközepes esőközepes eső12 °C
éjszaka: 9 °Cnyugati szél 1.7 km/hpáratartalom: 62 %légnyomás: 1000 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szerda2019.09.18közepes esőközepes eső13 °C
éjszaka: 10 °Cészak-északnyugati szél 1.7 km/hpáratartalom: 59 %légnyomás: 1003 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Csütörtök2019.09.19közepes esőközepes eső11 °C
éjszaka: 8 °Cdéli szél 0.7 km/hpáratartalom: 77 %légnyomás: 1014 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Péntek2019.09.20enyhe esőenyhe eső9 °C
éjszaka: 8 °Cészak-északkeleti szél 1.6 km/hpáratartalom: 71 %légnyomás: 1023 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szombat2019.09.21közepes esőközepes eső10 °C
éjszaka: 13 °Cnyugat-délnyugati szél 1.7 km/hpáratartalom: 92 %légnyomás: 1022 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Vasárnap2019.09.22tiszta égbolttiszta égbolt17 °C
éjszaka: 12 °Cnyugati szél 0.9 km/hpáratartalom: 76 %légnyomás: 1023 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.