Baltikumi Impressziók körutazás

Utazás azonosító:29021
Utazás fotó

Az egyik legolcsóbb utazás illetékkel

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák (utazással együtt)
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Baltikumi Impressziók Baltikum körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel.
Miért ez az út?
1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére.
2. Nem véletlen, hogy a két főváros (Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindkettő egy-egy kis ékszerdoboz.
3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.
A program sok kulturális látnivalót kínál, magyar nyelvű idegenvezetéssel. A körutazás 3 országot érint.
2019. október 19. - GARANTÁLT INDULÁS

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Riga

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Lettország fővárosába, Rigába 13:15-kor. Baltikum Párizsa, Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el, és a 14. századtól kezdődően a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. A várost gyakran nevezik Európa szecessziós fővárosának, hiszen nincs még egy olyan hely Európában, ahol ilyen tekintélyes számban és ilyen nagy arányban fordulnának elő Art Nouveau (Jugendstil) épületek. Az épületek felsőbb szintjeit gyakran virág- és állatmotívumok, esetenként groteszk emberalakok, meztelen testek, rémisztő szörnyek díszítik, és minden épületnek megvan a maga üzenete. Lettország fővárosa nem a hangulatos óváros, a világhírű templomi orgona vagy a fekete balzsam miatt került fel a Világörökség listájára, hanem éppen az egyedülálló szecessziós negyede miatt. Mind Rigára, mind pedig az egész Baltikumra jellemző, hogy az utcák és a vidéki táj is nagyon tiszta, jól karbantartott és rendezett. Gyalogos városnézésünk során olyan látnivalókat ejtünk útba, mint a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejűek háza és a Svéd kapu, miközben a gótikától a szecesszióig szinte minden építészeti stílussal találkozunk. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is.
Szállás Rigában (1 éj). Szálloda: Welton Riga.

2. nap: Rundale - Sigulda - Tallinn

Reggeli után a kurlandi hercegek egykori nyári rezidenciáját, a Baltikum Versailles-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg, ezáltal nem véletlen, hogy némi hasonlóság fedezhető fel a két épület között. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még iskolaként és magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, aGauja Nemzeti Parkterületére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A helyiek Lettország Svájcának is nevezik, mivel ez a kedvelt kirándulóhely az ország legvadregényesebb tája. Látogatásunk alkalmával egy bájos, fából készült, vörösre festett lutheránus templomot és a Turaida várromokat tekintjük meg, melynek alapjait 1214-ben fektették le. Érdemes a vár 26 méter magas tornyába felkapaszkodni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a festői környékre. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk.
Szállás Tallinnban (2 éj). Szálloda: Metropol Hotel.

3. nap:Tallinn

Tallinnóvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, és az észt őslakosok sokáig elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és azok kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt gyalogos városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, és ahol minden toronynak külön neve van, mint pl.: Hosszú Hermann, Öreg Tamás vagy Kövér Margó. A séta során útba ejtjük a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret Európa legrégebbi városházával, a Feketefejűek házát és a Három nővér kereskedőházakat. A jelenleg közel 2 km hosszúságban az óvárost körülölelő városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt. A megmaradt 21 toronyból néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. A városnézés alkalmával olyan kilátópontokat is felkeresünk, ahonnan csodálatos látványként tárul elénk az óváros. Észtországban a zenélés és éneklés nemzeti hagyomány, és erre Tallinn utcazenészei a legjobb példák. A kis utcák között sétálva gyakran találkozhatunk hegedűn vagy csemballón játszó zenészekkel, de ha szerencsénk van, akkor akár egy kórus énekébe is belehallgathatunk. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni.
Szállás Tallinnban.

4. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe (2,5 órás hajóút). A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékműés aváros jelképének számító Szenátus térlátnivalóinak megtekintése szerepel. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben, ahol akár rénszarvas húsból készült hamburgert is ehetünk.Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

UNESCO Világörökségi helyszínek: Riga történelmi városközpontja, Tallinn történelmi óvárosa.

Programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: LOT
Október 19.
Oda út:
Budapest - Varsó 07:00 - 08:20,
Varsó - Riga 11:00 - 13:25
Légitársaság: Norwegian
Október 22.
Haza út:
Helsinki - Budapest 18:30 - 19:45

Ismerje meg a Baltikumot!

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Baltikum Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala

VasárnapMaenyhe esőenyhe eső4 °C
éjszaka: 5 °Cnyugat-délnyugati szél 1.7 km/hpáratartalom: 88 %légnyomás: 1012 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hétfő2020.01.27enyhe esőenyhe eső4 °C
éjszaka: 3 °Cdélnyugati szél 0.8 km/hpáratartalom: 89 %légnyomás: 1012 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Kedd2020.01.28enyhe esőenyhe eső4 °C
éjszaka: 4 °Cdél-délkeleti szél 1.4 km/hpáratartalom: 88 %légnyomás: 1002 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Szerda2020.01.29közepes esőközepes eső4 °C
éjszaka: 3 °Cdél-délkeleti szél 1.1 km/hpáratartalom: 93 %légnyomás: 994 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Csütörtök2020.01.30enyhe havazásenyhe havazás3 °C
éjszaka: 2 °Cészaknyugati szél 0.8 km/hpáratartalom: 97 %légnyomás: 997 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Péntek2020.01.31enyhe havazásenyhe havazás2 °C
éjszaka: 1 °Cészak-északnyugati szél 1.3 km/hpáratartalom: 82 %légnyomás: 1007 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet0 °C
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.