info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Budapest
    Módosítom
  2. 3 éjszaka
    Módosítom
  3. Reggeli
    Módosítom
  1. 2021.
2021. október hónap utazási ajánlatai:
október. 21. csütörtökTELJES ÁR: 221 500 Ft/fő
2021.
október
2021. október
2021. október
2021. október
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
27282930123
45678910
11121314151617
18192021 TELJES ÁR 221 500 Ft/fő2 főre teljes ár443 000 Ft222324
25262728293031
images/galeria/q/2020/baltikumi-impressziok-korutazas-baltikum-1.jpg

Baltikumi Impressziók Baltikum körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, az oda úton átszállással, a hazaúton közvetlen járattal; Tallinn-Helsinki között komppal, elhelyezés 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel.

Miért ez az út?
1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére.
2. Nem véletlen, hogy a két főváros (Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindkettő egy-egy kis ékszerdoboz.
3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.

A program sok kulturális látnivalót kínál, magyar nyelvű idegenvezetéssel. A körutazás 3 országot érint.

Utazás leírása

1. nap: Budapest - Riga

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Lettország fővárosába, Rigába 13:25-kor. Baltikum Párizsa, Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el, és a 14. századtól kezdődően a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. A várost gyakran nevezik Európa szecessziós fővárosának, hiszen nincs még egy olyan hely Európában, ahol ilyen tekintélyes számban és ilyen nagy arányban fordulnának elő Art Nouveau (Jugendstil) épületek. Az épületek felsőbb szintjeit gyakran virág- és állatmotívumok, esetenként groteszk emberalakok, meztelen testek, rémisztő szörnyek díszítik, és minden épületnek megvan a maga üzenete. Lettország fővárosa nem a hangulatos óváros, a világhírű templomi orgona vagy a fekete balzsam miatt került fel a Világörökség listájára, hanem éppen az egyedülálló szecessziós negyede miatt. Mind Rigára, mind pedig az egész Baltikumra jellemző, hogy az utcák és a vidéki táj is nagyon tiszta, jól karbantartott és rendezett. Gyalogos városnézésünk során olyan látnivalókat ejtünk útba, mint a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejűek háza és a Svéd kapu, miközben a gótikától a szecesszióig szinte minden építészeti stílussal találkozunk. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is.
Szállás Rigában (1 éj). Szálloda: Avalon Hotel & Conferences 4*

2. nap: Rundale - Sigulda - Tallinn

Reggeli után a kurlandi hercegek egykori nyári rezidenciáját, a Baltikum Versailles-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg, ezáltal nem véletlen, hogy némi hasonlóság fedezhető fel a két épület között. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még iskolaként és magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, aGauja Nemzeti Parkterületére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A helyiek Lettország Svájcának is nevezik, mivel ez a kedvelt kirándulóhely az ország legvadregényesebb tája. Látogatásunk alkalmával egy bájos, fából készült, vörösre festett lutheránus templomot és a Turaida várromokat tekintjük meg, melynek alapjait 1214-ben fektették le. Érdemes a vár 26 méter magas tornyába felkapaszkodni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a festői környékre. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk.
Szállás Tallinnban (2 éj). Szálloda: Metropol Hotel 3*.

3. nap: Tallinn

Tallinnóvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, és az észt őslakosok sokáig elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és azok kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt gyalogos városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, és ahol minden toronynak külön neve van, mint pl.: Hosszú Hermann, Öreg Tamás vagy Kövér Margó. A séta során útba ejtjük a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret Európa legrégebbi városházával, a Feketefejűek házát és a Három nővér kereskedőházakat. A jelenleg közel 2 km hosszúságban az óvárost körülölelő városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt. A megmaradt 21 toronyból néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. A városnézés alkalmával olyan kilátópontokat is felkeresünk, ahonnan csodálatos látványként tárul elénk az óváros. Észtországban a zenélés és éneklés nemzeti hagyomány, és erre Tallinn utcazenészei a legjobb példák. A kis utcák között sétálva gyakran találkozhatunk hegedűn vagy csemballón játszó zenészekkel, de ha szerencsénk van, akkor akár egy kórus énekébe is belehallgathatunk. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni.
Szállás Tallinnban.

4. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe (2,5 órás hajóút). A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a  Sibelius emlékmű és a város jelképének számító Szenátus térlátnivalóinak megtekintése szerepel. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben, ahol akár rénszarvas húsból készült hamburgert is ehetünk.Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti közvetlen járattal.

UNESCO Világörökségi helyszínek: Riga történelmi városközpontja, Tallinn történelmi óvárosa.

Programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság az oda úton: LOT, a haza úton: Finnair
Oda út: Budapest - Varsó 07:00 - 08:20, Varsó - Riga 11:00 - 13:25
Haza út: Helsinki - Budapest 17:05 - 18:30 (közvetlen járattal)
A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

További információk

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Ismerje meg a Baltikumot!

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal és max. 23 kg-os bőrönddel (melynek értéke: kb. 93.500 Ft)a szállásokata reggelis ellátásta megadott programokata kompjegyeta magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a belépőjegyeket (helyszínen fizetendő)kb. 15 Euro/fő az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

Egyéb költségek

Egyágyas felár38.500 Ft / 3 éjFélpanzió 26.000 Ft / 3 alkalomBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Baltikum, Riga, Tallin, Vilnius, Jürmala
2021.07.23 - 2021.07.29

Péntek

tiszta égbolt

23°C

éjszaka: 18°C

nyugat-északnyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

kevés felhő

23°C

éjszaka: 16°C

északnyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

kevés felhő

24°C

éjszaka: 20°C

dél-délkeleti szél 0.6 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

borús égbolt

26°C

éjszaka: 21°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

24°C

éjszaka: 19°C

dél-délkeleti szél 1.7 km/h

páratartalom: 62%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

közepes eső

25°C

éjszaka: 19°C

nyugati szél 1.4 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.