info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2020/izelmenyek-eszak-cipruson-gorog-korutak-utazas-gorogorszag-3.jpg

Ízélmények Észak-Cipruson Görögország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel WizzAir közvetlen menetrend szerinti járattal, elhelyezés 3 éjszaka 5*-os szállodában, 1 éjszaka 4*-os szállodában reggelivel, 3 alkalommal ebéddel, és 3 alkalommal vacsorával.

Gasztronómiai élmények, kis létszámú csoport.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Lárnaka - Nicosia - Kyrenia

Találkozás hajnalban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Ciprusra a Wizz Air közvetlen járatával. Érkezés reggel Lárnaca-ba, ahonnan a csomagok felvétele után Észak-Ciprus felé vesszük az irányt. Útközben megállunk Nicosiában, itt városnézés következik. A hely érdekessége, hogy a világ utolsó megosztott fővárosa. Egyik része görög, másik része a török kézen van. Bebarangoljuk a középkori fallal körülvett óvárost. Megnézzük az Elnöki Palotát, átkelünk a „zöld” határvonalon az Észak-Ciprusi Török Köztársaságba (magyar állampolgároknak kártyás személyigazolvány elegendő), miközben szemügyre vesszük a háborúban megrongálódott házakat. Megcsodáljuk a mintegy 150 évig épült, gyönyörű kőfaragásokkal díszített Szent Bölcsesség templomát, melyet átalakítottak a mai Szelim szultán dzsámivá. Felfedezzük az épület mellett álló fedett bazárt, a Bedestent, ahol egyedülálló kézműves termékekre lelhetünk. Elnézünk a hangulatos török fogadóba, a Büyük Han-ba, ahol apró kis üzletek sorakoznak. Közös ebédünk során megismerkedünk a török ciprióta konyha jellegzetes ételeivel. Elterjedt szokás itt a „meze” fogyasztása, mely azt jelenti, hogy a főétel helyett sokféle hideg előételt szolgálnak fel, így többek között például salátákat, kebabot, töltött szőlőlevelet, köftét, vagy a népszerű, helyi ciprusi sajtból, a halloumi-ból készített finomságokat. És az itt felsorolt ételek a mezének csak a töredékei!
Késő délután elfoglaljuk az 5 *-os, tengerparti szállodánkat Kyreniában, ahol vacsorázunk is! (3 éj).

2. nap:Kyrenia - Bellapais kolostor - Gillham Borászat

Kyreniát sokan Ciprus legszebb városának tartják.Először ellátogatunk a Kyrenia peremén álló, lenyűgöző Bellapais kolostorhoz, amely a gótika jegyeit viseli. Az apátságot még a 13. században alapították a ciprusi római katolikus királyok, de az 1570-ben érkező törökök sajnos az épületegyüttes jelentős részét lerombolták. A megmaradt részek viszont szépen karbantartottak: az impozáns kerengő, a kincstár, az altemplom, a gyűlésterem. Mindezt gyönyörű, rózsákkal teli kert veszi körül. Ezt követően megnézzük a bizánciak által épített erődrendszert, majd az elragadó, patkó alakú öblöt a kikötővel, ahol hangulatos kávézók, éttermek, és bárok várják az idelátogatókat. Programunkat egy közös ebéddel folytatjuk egy a kivételes elhelyezkedésű Gillham Borászatban, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményekben lesz részünk: exkluzív környezetben fogyasztjuk el a több Michelin csillagos éttermekben tapasztalatot szerző, díjnyertes izraeli chef, Eyal Lavy 3 fogásos menüjét. A chef kreatív módon gondolja újra a mediterrán ételkülönlegességeit. Az ebédet követően egy vezetett túra keretén belül ismerkedünk a borászattal, és 6 féle bort kóstolunk meg. Sokan nem tudják, de nem is olyan rég, az olasz régészek alátámasztották, hogy a ciprusi bortermelés több, mint 5000 évre datálódik vissza! A sziget ősrégi borait már Homérosz is megénekelte! Programunk végén visszatérünk szállodánkba, és vacsorázunk.

3. nap: Kyrenia és fakultatív program: Morphou

Ezen a napon szabadidő eltöltési lehetőségünk lesz. Pihenés a szálloda privát, homokos strandján, vagy fakultatív programlehetőség ebéddel: megtekintjük az ősi Soli és Vouni Paloták romjait. A hegy tetejére épült, 137 szobás Vuni Palotát azért építette a szomszédos Marion város perzsa királya, hogy Soli városát folyamatosan figyelni tudja. Végül Morphou-ban megtekintjük az adófizetők védőszentjéről, a Szent Mamaszról elnevezett kolostort, melyben régészeti múzeum is működik.
Este vacsora a szállodában.

4. nap:Kyrenia - Famagusta (Salamis romjaival) - Lárnaca

Reggeli után kicsekkolunk, és egy fontos történelmi jelentőségű városba indulunk: felfedezzük Famagustát. Először a Szent Barnabás kolostort nézzük meg a 18. századi, gazdag ikon gyűjteményével, aztán megcsodáljuk a lenyűgöző látványt nyújtó, ősi Salamis romjait. A legkorábbi régészeti leletei már a Krisztus előtti 11. századra vezethetők vissza. A látványos, hatalmas rom komplexumban megcsodálhatjuk az oszlopokkal szegélyezett udvarokat, a mozaikokkal kirakott fürdőket, a latrinákat, és a 15 ezer nézőt befogadni képes amfiteátrumot, mely a nyári szezonban szabadtéri előadások helyszíne. Felkeressük még a fehér márványból épült nagy bazilikát is, az Ayios Epifaniost, ahol fontos egyházi főméltóságok nyugszanak. Az egykori virágzó várost végül az arabok igázták le a 7. században. 4 fogásos, közös ebédünket egy stílusos étteremben fogyasztjuk el, melynek keretében tovább ismerkedünk a helyi ciprióta konyha ételjellegzetességeivel. Délután a város kikötőjének védelmére épített fellegvárat nézzük meg, majd programunkat a gyönyörű, gótikus stílusú, Szent Miklós középkori székesegyházzal folytatjuk, melyet azóta muzulmán imahellyé alakítottak át, így a mai neve a Lala Musztafa Pasa mecset. Késő délután érkezünk Lárnacába, ahol elfoglaljuk központi szállodánkat. Este séta a városban egyénileg, vagy fakultatív vacsorát ajánlunk a lárnacai erőd mögött lévő, kiváló halétteremben, ahol egy kb 20 fogásból álló hal meze étkezés vár ránk, helyi borokkal kísérve. Bátran próbáljuk ki!
Éjszaka Lárnacában.

5. nap: Lárnaca - Budapest

Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból, utána irány a repülőtér, indulás Budapestre 10:35 h-kor a Wizz Air közvetlen járatával, érkezés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 12:40 h-kor.

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: WizzAir
Odafelé: Budapest - Larnaca 06:10 - 10:10
Visszafelé: Larnaca - Budapest 10:35 - 12:40
A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Topozidu Mária.
"Egy kalandos időutazásra hívom Önöket gazdag kulturális programmal, ahol felejthetetlen ízélmények is várnak ránk.Kypros, ahogy kiejtem a sziget nevét elárasztanak az emlékek, illatok, ízek és érzelmek. Életre szóló barátságok születtek ott, melyek mai napig hatással vannak életemre. Cipruson a 20-as éveim elején jártam először, majd közel két évtizedet éltem és dolgoztam idegenvezetőként a szigeten megszakításokkal. Mondhatnám, hogy második hazám, de inkább a harmadik. Könnyű volt nekem mivel görög szülők gyermekeként adott volt a nyelv és a kultúra. Hazaérkeztem. Azóta nagyot változott a sziget, akkor még nem lehetett Észak- Ciprusra látogatni, szögesdrótok választották ketté a szigetet a zöld vonal mentén. Ma már több ponton átjárható és új világ épült a megszállt területeken is.Bevallom sosem felejtem el mennyire idegennek éreztem az akkor még számomra ismeretlen ízeket, a salátában a friss koriander és a kapribogyó intenzív íze eleinte heves ellenérzést váltott ki belőlem. A húsok, amiket fahéjjal és vörösborral ízesítettek furcsák voltak. A sütemények tocsogtak a szirupban, amit még rózsavízzel is meghintettek, hát mit mondjak... Eleinte csak halloumi sajtot ettem loundza sonkával pita kenyérben. Aztán rászoktam a mezére,annak nincs párja, és idővel beleszerettem a ciprusi konyhába is. A meze jobb éttermekben 18-22 fogásból áll és mindenki talál benne kedvére valót, mi szem szájnak ingere.Mivel sokat utazom alkalmam van kipróbálni a világ számos konyháját, de a mediterrán konyha az, ami az én ízlésvilágomat legjobban tükrözi. Már hiányoznak a ciprusi ízek, lakomázzunk együtt. Indulhatunk? Kali orexi és gia mas- Jó étvágyat és egészségünkre."

Az alapár tartalmazza

- a WizzAir repülőjegyet Budapest - Larnaca - Budapest útvonalon illetékkel
- fix ülőhellyel
- kisméretű max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 85.000 Ft/fő)3 éjszakát Kyreniában 5*-os szállodában reggelivel1 éjszakát Larnacában 4*-os szállodában reggelivel3 alkalommal ebédet (1.
- 2.
- és 4. napon)3 alkalommal vacsorát (1.
- 2.,3. napon)a program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókata helyszíni közlekedésta helyi idegenvezetőta magyar nyelvű idegenvezetőta belépőket

Az alapár nem tartalmazza

- az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)10 EUR/fő Egyéb költségek:BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napFeladható poggyász(max. 20 kg)kb. 28.000 Ft/db Elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal (1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)17.000 Ft/főEgyágyas felár55.000 Ft/fő
Ciprus, Ciprusi körút utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ciprus, Ciprusi körút utazás
2023.12.08 - 2023.12.14

Péntek

közepes eső

15°C

éjszaka: 11°C

dél-délnyugati szél 0.9 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

20°C

Szombat

enyhe eső

12°C

éjszaka: 10°C

nyugat-délnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

20°C

Vasárnap

borús égbolt

13°C

éjszaka: 9°C

délnyugati szél 0.9 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

20°C

Hétfő

közepes eső

12°C

éjszaka: 9°C

déli szél 0.6 km/h

páratartalom: 62%

Víz hőmérséklet

20°C

Kedd

enyhe eső

13°C

éjszaka: 8°C

észak-északnyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

20°C

Szerda

tiszta égbolt

13°C

éjszaka: 8°C

észak-északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

20°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.