info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/parizs-egy-meresz-es-vibralo-varos-parizs-utazas-franciaorszag-7.jpg

Párizs - Egy Vibráló Város Franciaország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, Air France közvetlen menetrend szerinti járattal 3*-os belvárosi szállodában reggeli.

1. Párizsban sosem alszanak ki a fények, egy élénk, mindig izgalmas város. Szállásunk a „Diadalív árnyékában”, vagyis a belvárosban található, hogy a pezsgő forgatag közepén valóban átérezhessünk ezt a vibrálást.

2. A programot maximum 20 fő részvételével indítjuk, ezáltal a csoport gyorsabban halad, illetve a város megismerése szinte családias hangulatúvá válik.

3. A Montmartre negyed, a Sacré-Cœur Bazilika, az Eiffel-torony, a Montparnasse torony, Versailles és Louvre megtekintése mellett időt szakítunk egy sajt- és borkóstolóra Párizs egyik híres sajtműhelyében, továbbá ellátogatunk a híres Fragonard Parfümmúzeumba is.

Kulturális látnivalók.
A program 2 világörökségi helyszínt is érint Max. 20 fős csoport!

Körutazás leírása

1. nap: Budapest – Párizs: Montmartre

Elutazás Budapestről az Air France kora reggeli járatával. Érkezés után transzfer, a belvárosi szállodához.Ezután a szállodai szobák elfoglalása, rövid szabadidő, ebédelési lehetőséggel. Délután Párizs felfedezésére indulunk metróval és gyalogosan. Első sétánk alatt a Montmartre negyedet és a Sacré-Cœur Bazilikát látogatjuk meg. A 130 m magas dombon fekvő festői falucskát 1860-ban csatolták Párizshoz. Hangulatos, kanyargó utcákon, lépcsőkön vagy siklóval juthatunk fel a Place de Tertre (Domb) térre, ahol annak idején a világ kulturális élete zajlott. Híres festők, írók, színészek törzshelye volt, így a kezdetektől fogva a kultúra és a művészetek központja lett. Ezt az egyediségét mind a mai napig őrzi.Párizs látképének egyik uralkodó műemléke a Sacré-Cœur Bazilika (Szent Szív Bazilika), mely a Montmartre negyed szívében található. A román-bizánci stílusú bazilika a 19. században épült, tiszta, fehér színe miatt szinte uralja a város legmagasabb pontját. Este szabadprogram, vacsora egyénileg. Szállás: Ibis Styles Cadet Lafayette 3* (áprilisban, májusban) vagy Hotel Gavarni 3* (szeptemberben, októberben)

2. nap: Párizs: Sajt- és borkóstolás, Eiffel-torony, Szajnai hajókázás.
Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk Párizs további felfedezésére. Dél körül az ízlelőbimbóinkat is megmozgatjuk. Ha Franciaország, akkor sajt és bor! Becslések szerint Franciaországban körülbelül 1200 sajt- és sajtkülönlegesség létezik. Nem kis feladat felsorolni az összes francia sajtot, mert minden évben új különlegességek jelennek meg. A sajtkészítő által vezetett műhelyben megismerjük a gyártás és érlelés folyamatát, meglátogatjuk a Sajt Múzeumot, ami egyedülálló Párizsban, majd egy hangulatos, boltíves helyiségben 3 féle sajtot és 2 féle bort kóstolunk meg. A városnézésünket tovább folytatva délutánra érünk a híres Vas Lady-hez: a 300 m magas Eiffel-toronyról csodáljuk meg Párizs panorámáját. (Figyelem, a jegyeket előre meg kell vennünk, melyek nagyon hamar elfogynak. Kérjük, hogy minél hamarabb adják le igényüket, ha szeretnének a toronyba menni. Amennyiben már nem elérhetőek az online jegyek, úgy a helyszínen tudnak jegyet venni, de ekkor sorba kell állni.) Estére fakultatív hajókázást ajánlunk a Szajnán, melynek során ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben, az óránként vibrálóan csillogó Eiffel-toronnyal. Vacsora egyénileg.

3. nap: Párizs – Versailles
Reggeli után az Opera épületét nézzük meg kívülről. Ezután a híres Fragonard Parfümmúzeumba látogatunk. Vezetett túra keretében felfedezzük a parfümkészítés titkait és rendkívüli történetét az ókortól napjainkig. Megismerhetjük az összes gyártási titkot: alapanyagokat, szedést, desztillációt, palackozást és természetesen az elkészítési folyamatot és az „orrmunkát”. Ezután a múzeum második részében egy kivételes régi palackgyűjtemény mutatja be a parfümök történetét az ókori Egyiptomtól a 20. századig. A program végén kedvezményes áron vásárolhatóak meg az egyedi illatok. Délután szabadprogram vagy fakultatív fél napos buszos kirándulás Versailles-ba. Miután a Louvre már nem felelt meg a francia uralkodók igényeinek, 1682-ben Versailles-be költözött át a király és népes udvartartása, ahol egészen a francia forradalomig, 1789-ig éltek.Az egykori királyi rezidencia, több száz helyiségén keresztül mutatja be az egykori uralkodók életet, valamint a szobroknak és festményeknek otthont adó múzeumot. A kastély a kertekkel együtt közel 8000 hektáron terül el, melynek parkja a kertépítészet gyöngyszeme. Kihagyhatatlan látnivalók: a csillárokkal teli Tükörgaléria, az operaház, a Márványudvar, a kápolna, és a szobrokkal és szökőkutakkal teli csodálatos kert. A palota látogatás során magyar nyelvű tárlatvezetést biztosítunk. Este szabadprogram, vacsora egyénileg.

4. nap: Párizs: Louvre - Budapest
Reggeli után a szállodában hagyjuk a bőröndjeinket, majd átsétálunk a híresTuileriák kertjén, a Louvre-hoz, ahol fakultatív múzeumlátogatáson vehetünk részt magyar tárlatvezetéssel. Aki nem szeretne bemenni, ellátogathat az Orsay Múzeumba, vagy felfedezheti a Rue de Rivoli híres üzleteit.Délután a világhírűChamps-Élysées-en sétálunk, ahol a világmárkák üzletei sorakoznak. Az egyik elegáns cukrászdában, a Ladurée-ben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a színes és finom macarone-t.A sugárút végén pedig elkészíthetjük fotóinkat a Diadalív „lábánál”. Aki azt is szeretné látni, hogyan futnak össze a mérnökien tervezett sugárutak a Diadalív körül, felülről is megnézheti a lenyűgöző látványt. A délután további részében szabadprogram. Kora este találkozó a szállodánál, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Air France esti járatával. Igény esetén hosszabbítási lehetőség az eredeti vagy egy választott szállodában. UNESCO Világörökségi helyszínek Párizs: Szajna-part Versailles-i kastélyés a kastélyt övező park

Programok

Versailles (min. 10 fő esetén busszal, belépővel, magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 56.000 Ft (10 fő alatt tömegközlekedéssel megyünk) .
Louvre múzeumlátogatás (belépővel és magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 25.000 Ft (min. 10 fő esetén) .
Esti 1 órás hajózás a Szajnán: 9.000 Ft .
Eiffel torony belépő (lifttel, 2. emelet): 9.000 Ft (korlátozott számban elérhető).
Eiffel torony belépő (lifttel, 3. emelet): 14.000 Ft(korlátozott számban elérhető)

További információk

Várható menetrend
Air France (változhat)
Áprilisban Budapest - Párizs 12:15-14:40 Párizs - Budapest 21:35-23:45.
Májusban, szeptemberben, októberben Budapest - Párizs 06:00-08:25 Párizs - Budapest 21:35-23:45.

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alapár tartalmazza

- a repülőjegyet illetékkel
- személyenként 1 kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke időponttól függően: 70 000-112 000 Ft)3 éjszakát Párizsban
- 3*-os belvárosi szállodában reggelivela bor és sajtkóstolóta reptéri transzfert busszala korlátlan tömegközlekedési bérletet (1-3. zónára)a magyar idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)12 EUR/fő a belépőket(igény szerint)kb. 40 EUR / fő az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Egyágyas felár81 000 Ft/fő (áprilisban)92 000 Ft/fő (májusban)105 000 Ft/fő (szeptemberben
- októberben)Fakultatív programokatBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Franciaország, Párizs utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Franciaország, Párizs utazás
2023.09.23 - 2023.09.29

Szombat

enyhe eső

16°C

éjszaka: 16°C

nyugat-északnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 69%

Víz hőmérséklet

19°C

Vasárnap

tiszta égbolt

19°C

éjszaka: 17°C

dél-délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

19°C

Hétfő

erős felhőzet

21°C

éjszaka: 19°C

dél-délkeleti szél 0.6 km/h

páratartalom: 36%

Víz hőmérséklet

19°C

Kedd

enyhe eső

24°C

éjszaka: 19°C

délnyugati szél 1 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

19°C

Szerda

borús égbolt

22°C

éjszaka: 22°C

délnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 52%

Víz hőmérséklet

19°C

Csütörtök

enyhe eső

17°C

éjszaka: 17°C

délnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 79%

Víz hőmérséklet

19°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.