info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/p/2022/madeira-az-orok-tavasz-szigete-csillagtura-8-nap-7-ej-kozepkategoriaju-szallodaban-madeira-utazas-portugalia-1.jpg

Madeira, Az örök Tavasz Szigete - Csillagtúra 8 Nap 7 éj Középkategóriájú Szállodában

Leírás

1. nap
REPÜLÉS MADEIRÁRA
Repülés Budapestről Madeirára. Idegenvezetőnk fogadja
Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Dom Pedro Garaju *** vagy hasonló. (A hotel változhat!).


2. nap
KELET-MADEIRA (EGÉSZ NAPOS)
A napunknak látványos kezdést biztosít a sziget egyik legmagasabb pontja, a Pico Arieiro, mely 1818 méter magas. Innen álomszép kilátás nyílik a környező, zöldellő lankákra, és a sejtelmes felhőkre. Tiszta időben akár a Paul de Serra fennsíkon lévő szélturbinákat is megpillanthatjuk, Innen a Ribeiro Frio völgyben a laurissilva, azaz babérerdő vár ránk. Megállunk egy rövid levada sétára. A levada egy tipikus madeirai turistaútvonal, mely a növények ellátását biztosító vízicsatornák köré épültek. Körülbelül 25 perces ballagás után érjük el a Balcões kilátópontot. A buszunkhoz visszafelé egy újabb, kb. 20 perces gyaloglás vezet. Faial falucska felé tartunk, majd Santana varázsol el minket jellegzetes, háromszöget formázó kis faházaival. Majd elhaladunk Porto da Cruz, illetve a sziget jelképének számító Sasszikla, azaz Penha D’Águia mellett. Kihagyhatatlan élményt ígér a rumfőzde Engenhos do Norte-nál. A nap méltó zárását jelenti Ponta S. Lourenco, Madeira legkeletibb pontja, ahonnan elénk tárul az északi és a déli part is. Visszatérés a hotelbe.

3. nap
FUNCHAL ÉS PIAC (FÉLNAPOS) + SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: FUNCHAL KERTJEI (FÉLNAPOS)
Funchal Madeira legnagyobb városa, és egyben a fővárosa a Madeira Autonóm Régiónak. Az Atlanti-óceán szegélyezi. Sétánk során elhaladunk a Baltazar Dias színház mellett, melynek eredete a 19. századra nyúlik vissza. Ezt követően a Sé katedrálist csodálhatjuk meg, mely a mánuel stílus egyik jellegzetes épülete. Itt a frissen felújított mennyezet egy igazi műremek. A Municipal téren áll a barokk Városháza. A korábbi grófi palota a 18. századból származik. A csempeképekkel ékesített udvaron a szökőkútnál Léda és a hattyú márványszobrát találjuk. Elhaladunk a Rua Fernao de Orelas utcán, ahol cipőboltok, kávézók sorakoznak. Ezt követően a helyi piac, a Mercado Dos Lavradores ezernyi színe és illata bűvöl el minket. A piac földszintjén helyi zöldségektől és gyümölcsöktől roskadoznak a kosarak, és kis üzletek, kávézók csábítanak. Az 1940-ben megnyitott piacon halak is kaphatóak. 5 különböző trópusi gyümölcsöt kóstoltunk majd. Ezt követően töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programunkon (fak.programcsomag): fedezze fel velünk a virágok világát Funchalban! Első megállónk a Quinta Vigia, az elnöki rezidencia. Kápolna is található itt, illetve a kert végében, egy teraszról lehet élvezni a funchali kikötőre nyíló mesés kilátást. A második kert, amit felkeresünk, a Parque Santa Catarina. Itt színpompás virágok, egzotikus fafajták fogadnak minket. Itt lelhető fel Kolumbusz Kristóf szobra is. Ezt követően a Botanikus Kertbe térünk be Funchal felett. Itt őshonos és importált növényfajták is megtalálhatóak. Visszatérés a hotelbe.

4. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: DZSIPTÚRA (FÉLNAPOS)
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programunkon (fak.programcsomag): dzsiptúra. A program során megismerhertjük Cámara de Lobos halászfalucskát, Estreito de Cámara de Lobos szőlős lankáit, Jardim de Serra települést, és néhány gyönyörű kilátópontot, ahonnan fantasztikus kilátás vetül a környező hegyekre, vagy az Apácák Völgyére.

5. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: NYUGAT-MADEIRA (EGÉSZ NAPOS)
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programunkon (fak.programcsomag): Nyugat-Madeira. Először a festői halászvároskát, Câmara de Lobost ismerhetjük meg, mely Winston Churchill festményeit ihlette. Megcsodálhatjuk a street art különféle alkotásait. Lehetőségünk nyílik megkóstolni a híres poncha italt (rum, méz, és citromlé hozzáadásával készül). Ribeira Brava, a mintegy tizenháromezer főnyi lakosságú településen meglátogatjuk a helyi piacot, és a Szent Benedek-templomot. Az északi part impozáns partvidékét Hawaii-hoz is hasonlítják. Itt utazunk, míg el nem érjük Porto Monizt. A városka jellegzetes természeti kincsei a lávamedencék. A Paul de Serra – fennsík felé tartunk, 1500 méteres magasságban. Napunkra a koronát Ponta do Sol teszi fel, az elbűvölő tengerparti falu. Visszatérés a hotelbe.

6. nap
A LEGJOBB KILÁTÓK ÉS MONTE (FÉLNAPOS) + HELYSZÍNEN FOGL.FAK: BORTÚRA
Az első kilátó a mai napon a Pico dos Barcelos (350 méter). Innen álomszép látvány tárul elénk: Funchal, az öböl. Az Eira do Serrado (1094 méter) csodálatos kilátást biztosít a környező ormokra, és az Apácák Völgyére (Curral das Freiras), mely 600 méterrel fekszik a kilátó alatt. Megkóstolhatjuk a Ginja-t, mely a helyi cseresznyelikőr. Monte szépségeit ismerhetjük meg, mely Funchal elővárosa. Rövid sétát teszünk egy festői kertben, majd a Miasszonyunk templomot csodálhatjuk meg. Fakultatív (fak programcsomag) kipróbálhatjuk az itteni jellegzetes közlekedési eszközt, a tobogánt, a kosárszánt, melyet helyi segítők tolnak (vasárnap nem üzemel). Helyszínen foglalható fakultatív program: Bortúra és Cabo Girão -Madeira híres bortermeléséről. Bortermelő vidékként már évszázadok óta jegyzik. Első állomásunk Estreito de Cámara de Lobos, ahol a Vinhos Barbeito pincészet titkait fedezhetjük fel. A látogatás végén kétféle maderai bort ízlelhetünk meg. Az 580 méter magas Cabo Girão sziklafalról ámulatba ejtő a panoráma. Az üvegből készült padlózattal rendelkező kilátóterasz kihívást, de csodálatos élményt is garantál. Funchal legrégebbi borászata a Blandy's Wine Lodges, ahol a múzeum megtekintése után kétféle borral csillapítjuk szomjunkat. Visszatérés a hotelbe.

7. nap
HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAM: KATAMARÁN, MADEIRA EST (VACSORACSOMAG)
Pihenjen kedvére, vagy vegyen rész helyszínen foglalható fakultatív programon: Katamarán-túra: A déli part mentén hajózunk. Igazán különleges élményt jelent a vízről megcsodálni a sziget szépségét. Akinek szerencséje van, delfineket vagy bálnákat is megpillanthat. Este: Madeira-est (vacsoracsomag része):

8. nap
HAZAUTAZÁS
Transzfer a repülőtérre a repülőgép indulásának függvényében. A szeptemberi és októberi csoport a 8. napon kicsivel éjfél előtt érkezik haza, a novemberi csoport pedig éjfél után.


FONTOS INFORMÁCIÓK

Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Eltöröltek minden beutazási korlátozást.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza Repülőtéri illeték Feladott-és kézipoggyász, check-in Transzferek Minőségi szállás középkategóriájú hotelben Reggeli Magyar nyelvű idegenvezetés Kirándulóprogramok: Funchal, Kelet-Madeira, A legjobb kilátók és Monte

Egyéb

Egyágyas szoba felár (Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.): Március, október: 99.990 Ft/fő Szeptember: 119.990 Ft/fő

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Vacsoracsomag (Hotelvacsorák + 1 Madeira-est): 69.990 Ft / fő Biztosítási csomag (Baleset és poggyászbiztosítás 5.200 Ft és útlemondási biztosítás 15.000 Ft): 20.200 Ft / fő

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: 69.990 Ft / fő Nyugat-Madeira, Dzsiptúra, Funchal kertjei, Tobogán-szánkózás
HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK Bortúra, Katamarán-túra

Hotel

Hotel Pedro Garaju ***

Járatok

Portugália, Madeira utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Portugália, Madeira utazás
2023.12.06 - 2023.12.12

Szerda

erős felhőzet

20°C

éjszaka: 19°C

északi szél 1.5 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

17°C

Csütörtök

borús égbolt

20°C

éjszaka: 19°C

észak-északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 69%

Víz hőmérséklet

17°C

Péntek

borús égbolt

21°C

éjszaka: 19°C

kelet-északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

17°C

Szombat

erős felhőzet

20°C

éjszaka: 20°C

északkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

17°C

Vasárnap

borús égbolt

21°C

éjszaka: 20°C

kelet-délkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 80%

Víz hőmérséklet

17°C

Hétfő

borús égbolt

21°C

éjszaka: 20°C

keleti szél 0.7 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

17°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.