info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/0/2023/baltikum-korutazas-latogatassal-helsinkiben-litvania-1.jpg

Baltikum körutazás, látogatással Helsinkiben last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

Baltikum körutazás, látogatással Helsinkiben program leírása

Csoportos körutazás
Apró, ámde izgalmas országok hangulatos történelmi városokkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerparttal, megtoldva egy tartalmas finnországi nappal! Körutazásunkon a Baltikum Versailles-ának is nevezett Rundale kastély, Helsinki sós párába burkolódzó, nyüzsgő kikötői piactere, hajdani Hanza-városok macskaköves utcái és ódon épületei várnak felfedezésre!

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 18 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 12 000 Ft/fő  

Dátum 2023. szeptember 2 – 7.
Időtartam6 nap/5 éj
Utazás
Menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő Kb. 2 óra
Elhelyezés3 és 3+ csillagos szállodákban
Ellátás: Reggeli
Idegenvezetés
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

Baltikum körutazás, látogatással Helsinkiben ajánlatunk programleírása

1. nap: Vilnius Elutazás
Budapestről helsinki átszállással a litván fővárosba, érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába, majd szabad program. Szállás Vilniusban (1 éj).

2. nap: Vilnius és Trakai
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk Vilniusban, felfedezzük az óváros fő látnivalóit: a Katedrális tér a Szent Stanislaus-katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna-templom, a Báthory István által alapított egyetem épülete és a Hajnal-kapu. Kora délután a közeli Trakai várához látogatunk, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége. A várban tett látogatás után továbbutazás Kaunasba, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

3. nap: Kaunas, Rundale és a Keresztek hegye.
Délelőtt felfedezzük Kaunas városát, megtekintjük a vár, a régi városháza, a gótikus katedrális és a Perkunas ház épületeit. Délután a Siauliai városának közelében fekvő Keresztek hegyéhez utazunk, a zarándokhely ma több mint 100 000 keresztnek ad otthont. Továbbutazunk Riga felé, útba ejtve a híres Rundale kastélyt. A Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is.
Szállás Rigában (1 éj). 

4. nap: Riga és Jurmala
Reggeli a szállodában, majd buszos városnézés Riga Art Nouveau negyedében, ezt követően pedig gyalogos városnézés az óvárosban, ismerkedés a 800 éves Hanza-város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. A délutánt a közeli Jurmala városában töltjük, a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat, itt élvezhetjük a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között, majd továbbutazás Siguldába. Szállás Siguldában (1 éj).

5. nap: Sigulda, Gauja Nemzeti Park és Tallinn
Délelőtt rövid városnézés Siguldában és látogatás a Gauja Nemzeti Parkban: a Gauja-folyó völgyét gyönyörű táj veszi körül, ismerkedés a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál, majd látogatás a középkori Turaida várában. Következő állomásunk Tallinn lesz, ahová kora délután érkezünk.. Megismerkedünk a hangulatos óváros és a belváros látnivalóival: sétánk során érintjük a régi piacteret, a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nyevszkij-katedrálist és a Toompea kastélyt. Szállás Tallinnban (1 éj).

6. nap: Helsinki
Hajnali reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe és utazás komppal a finn fővárosba. Délelőtt városnézés Helsinki történelmi központjában, láthatjuk az elnöki palotát, a városházát, a Parlament épületét, a Szenátus teret, a Finlandia palotát, az operaházat, Esplanadi parkot, Uszpenszkij-katedrálist és a különleges Sziklatemplomot. Rövid szabadidő, majd transzfer Helsinki repülőterére, hazautazás Budapestre.

A programok sorrendje változhat.  

Fontos

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek, repülőtéri illeték 24 000 Ft/fő, személyenként egy darab, max. 8 kg súlyú kézipoggyász és egy darab max. 23 kg súlyú feladott poggyász, szállás 5 éjszakára reggelivel, komphajó díja, programok a leírás szerint, belépőjegy Trakai és Turaida várába, valamint a Rundale kastélyba, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza:
szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 15 euró /fő), utasbiztosítás.  

További árak:
egyágyas felár: 60 000 Ft/fő. Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 18 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 12 000 Ft/fő kedvezmény.  

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.  

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)
A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót. Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.  

Ellátás

Reggeli.

Jellemzők

-Hegyvidék
-Magyar idegenvezetővel
Litvánia, Litvánia körutazás

Baltikum körutazás, látogatással Helsinkiben térképe

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.