info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Ciprus - Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén, körutazás olcsó akciós utazás

Program

1. nap: Utazás Ciprusra

Repülés Budapestről Ciprusra. A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába. Szállás: Hotel Maricas Boutique Hotel vagy hasonló.

2. nap: Tradícionális Paphos - félnapos

Idegenvezetőnk információs megbeszélést tart. Majd félnapos Paphos kirándulás vár ránk. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Itt képet kaphatunk arról, hogy készülnek a híres fazekas remekművek, melyről a régió híres, illetve az ínycsiklandó ciprusi édesség, a lokum. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit, mely a 9. századból származik. A séta közben lehetőség lesz megcsodálni a városközpontot, és a város régi iskoláit.

3. nap: Nicosia - egész napos - Kultúra- és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: Nicosia-kirándulás. Nicosia a világ utolsó, jelenleg is kettéosztott fővárosa: egyik része görög, másik török fennhatóság alá tartozik. A város két részét az ún. Zöld Vonal választja el. Nicosia kozmopolita, nyüzsgő, pezsgő vonásaival, gazdag történelmi, kulturális hátterével bűvöli el a látogatókat. Az óvárost impozáns velencei falak ölelik körbe, és számos múzeum, vallási és történelmi nevezetesség volt itt szemtanúja a mediterrán sziget évszázadainak. Felkeressük az Agios Ioannis katedrálist, és a Leventis Múzeumot, mely Nicosia fejlődését mutatja be a rézkorszaktól napjainkig. Meglátogatjuk az óvárost (Laiki Geitonia), melynek falait a velenceiek építették a 16. században. Sétálunk a híres Ledra utcán, odáig, ahol az átkelőhely található. A nap folyamán szabadidő keretében lesz alkalmunk szuvenírek vásárlására, kávézásra.

4. nap: A Tródosz-hegység varázsa - egész napos - Kultúra- és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: A Tródosz-hegység varázsa. Ezen a kiránduláson Ciprus zöld szíve felé indulunk. Minél magasabbra visz fel utunk, annál frissebbé válik a fenyőillatú levegő. A Tródosz-hegység felé megállunk egy kávészünet erejéig Panayia falucskánál. Itt született Makarios érsek, Ciprus első elnöke. Következő állomásunk a 11. században alapított Kykkos kolostor, mely 1318 méter magasan található, egy hegycsúcson, és Ciprus egyik legjelentősebb kolostoraként tartják számon. Lukács apostol ikonja, és a bámulatos freskók díszítik falait. A Marathassa-völgy egyik kis falucskájában ebédszünetet tartunk. Itt megtekinthetjük az UNESCO-Világörökség részét képező egyik jellegzetes templomot, melynek teteje pajtára hasonlít, és elképesztő freskókkal büszkélkedhet. Délután Omodos felé tartunk, mely Ciprus egyik legszebb borfaluja. Igazi felüdülést jelent ráfeledkezni a békés, festői vidéki tájra, és bóklászni a szűk utcácskákon. A Timios Stavros templom a környék egyik kiemelkedő nevezetessége. Alkalmunk nyílik egy borkóstolás keretében megismerkedni a régió nedűivel.

5. nap: Szabadidő vagy helyszínen foglalható fakultatív programok

Élvezze a szabadidőt, pihenjen kedvére, vagy válassza helyszínen foglalható fakultatív programjainkat, hogy még jobban megismerhesse Ciprust!

6. nap: Hazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

Beutazási tudnivalók és fontos információk

A teljeskörűen beoltottak korlátozás nélkül utazhatnak be (minden oltást elfogadnak). A kétadagos oltóanyaggal beoltottak oltási igazolását a második oltás napjától, míg az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után fogadják el. A kétoldalú megállapodás értelmében az oltottságot igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal is be lehet utazni (FIGYELEM - betegségen átesés miatti védettségi igazolással nem lehet beutazni!). Az EU-s igazolást vigyük magunkkal. Aki nincs teljesen beoltva, annak 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell indulás előtt + a helyszínen, érkezéskor még egy PCR tesztet végeznek (az utas költségére), ennek eredménye kb. 2 óra múlva megvan, sms-ben küldik.
Mindenkinek kötelező az online regisztráció 48 órával indulás előtt, egyénileg: CyprusFlightPass oldalon. (Ehhez küldünk majd segédletet).
Bővebb információ: kattintson ide!
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Min csoportlétszám: 20 fő.
A kirándulások sorrendje változhat!
Fakultatív program vásárlása a helyszínen.
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Repülőtéri illeték
Feladott-és kézipoggyász
Transzferek
Minőségi szállás, középkategóriájú hotelben
Reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetés
Tradícionális Paphos kirándulás

Amit az ár nem tartalmaz 

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 29.990 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek
Kultúra-és vacsoracsomag: Nicosia - kirándulás, A Tródosz-hegység varázsa-kirándulás, 5 vacsora: 69.990 Ft
Baleset- és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Kiegészítő fakultatív programok a helyszínen foglalhatóak
Ciprus, Ciprusi körút utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ciprus, Ciprusi körút utazás
2022.10.02 - 2022.10.08

Vasárnap

tiszta égbolt

33°C

éjszaka: 24°C

északnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 18%

Víz hőmérséklet

27°C

Hétfő

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 19°C

nyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

27°C

Kedd

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 19°C

észak-északnyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 44%

Víz hőmérséklet

27°C

Szerda

enyhe eső

27°C

éjszaka: 19°C

észak-északnyugati szél 0.7 km/h

páratartalom: 43%

Víz hőmérséklet

27°C

Csütörtök

enyhe eső

25°C

éjszaka: 17°C

észak-északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

27°C

Péntek

tiszta égbolt

23°C

éjszaka: 16°C

északi szél 0.8 km/h

páratartalom: 41%

Víz hőmérséklet

27°C

4.7 94%-os elégedettség
3 vélemény alapján!
*Az Utasok által írt véleményekért, értékelésekért az utazási irodánk nem vállal felelősséget.
Körutazás értékelése
4.7
Szállások minősége
4
Ellátások minősége
4.7
Szervezettség
4.8
Idegenvezetés
4.8
Körutazás hossza
5
Programok minősége
4.8
Antal90%-os elégedettség
2017.11.13 - 2017.11.20
4.5
"Az első szálloda Crystal Rock nagyon szép környezetben, elég jó szinvonaló szálloda. Amit egy kicsit kifogásolok a TV müködtetésére nem volt leírás, továbbá nem volt telefonjegyzék sem PL. nem lehetett tudni a recepció számát.A második szálló(Kyreniában) Jasmin Court Hotel az előzötöl eltéröen tipikus városi előkelő szálloda (látszólag), de sok apró és bosszantó hibával: a TV rosszulbeállitott, nézhetetlen, a "kulcs" egy mágneses lapocska nem müködött, háromszor kellett kicseréltetni, a folyosón nem müködött a világítás, hab a tortán az utolsó éjjel a felsö szobából beáztam, nekem kellett törölközökkel felitatni a vizet, a szemetet nem vitték el stb. Az első szállodát ajánlanám, a másodikat nem."
Részletes értékelés megtekintése
Körutazás értékelése:
9.0
Szállások minősége:
7.0
Ellátások minősége:
10.0
Szervezettség:
10.0
Idegenvezetés:
10.0
Körutazás hossza:
10.0
Programok minősége:
10.0
PJ84%-os elégedettség
2017.10.10 - 2017.10.17
4.2
"Két szálloda volt, az egyik az ADA BEACH HOTEL ez közel sem hasonlítható össze a második szállodával amiben voltunk (mint ellátásban, mint szolgáltatásban elmarad a másiktól), ez pedig a KAYA ARTEMIS HOTEL ÉS CASINO. Az értékelésem a második szállodára vonatkozik."
Részletes értékelés megtekintése
Körutazás értékelése:
9.0
Szállások minősége:
7.0
Ellátások minősége:
8.0
Szervezettség:
9.0
Idegenvezetés:
9.0
Körutazás hossza:
10.0
Programok minősége:
9.0
Éva96%-os elégedettség
2017.10.03 - 2017.10.10
4.8
"Igazából nem mérvadó az értékelésem, hiszen körutazásról volt szó, így a szállodáról nem volt túl sok előzetes információ, de teljesen meg voltunk elégedve az ekkor elvárhatóhot képest! Köszönjük!"
Részletes értékelés megtekintése
Körutazás értékelése:
10.0
Szállások minősége:
10.0
Ellátások minősége:
10.0
Szervezettség:
10.0
Idegenvezetés:
10.0
Körutazás hossza:
10.0
Programok minősége:
10.0
  • 1
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.