info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2022/afrodite-varazslatos-szigete-csillagtura-cipruson-del-ciprus-utazas-ciprus-1.jpg

Afrodité Varázslatos Szigete - Csillagtúra Cipruson Ciprus körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülővel, Wizz Air közvetlen járatokkal (fedélzeti ellátás nélkül), Napa Mermaid Hotel&Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákban, reggeli.

1. Ciprus, a három kontinens metszéspontjában fekvő sziget olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum, ahol a történelem letűnt korszakainak nagy hódítói és uralkodói nyomot hagytak az utókor számára.
2. Legyen szó arról, milyen volt az élet egykor, a civilizáció hajnalán, a római kori villák csodálatos padlómozaikjai, vagy akár a lenyűgöző földalatti királysírok sok mindent elárulnak. Megtalálhatók itt a bizánci művészet festett templomai, melyek közül tízet az UNESCO is felvett a Világörökségek listájára, és páratlan régészeti gyűjtemények, melyek a sziget történelméről mesélnek.
3. Természetesen a számtalan látnivaló mellett a sziget a pihenni vágyók igényeit is kielégíti, akár csöndes magányos kis öblöt, akár élettel teli üdülőhelyet, homokos strandot vagy sziklás partot keresnek.
4. Csoportos programunk során megismerkedünk a sziget legszebb látnivalóival, Afrodité legendájával, a Troodos-hegység kis hegyi falvaival és kolostoraival, hajókázunk a türkizkék tengeren és nem utolsó sorban élvezzük a napsütést és a tenger hűsítő vizét Ayia Napa csodálatos tengerpartján.

Helyi, magyar idegenvezetővel garantált indulás.
Minimum 15 fő esetén magyar csoportkísérő idegenvezető utazik a csoporttal Budapestről.
UNESCO Világörökségi helyszínek.
Igény esetén felár ellenében másik 4*-os vagy 5*-os hotel is kérhető!
Június 1-től a beutazásra vonatkozó koronavírus járvánnyal összefüggő korlátozásokat feloldották, teszt és oltás nélkül utazható.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Larnaka - Ayia Napa

Elutazás Budapestről a menetrend szerint Larnakába. Érkezés után transzfer a szállodába Ayia Napába, délután szabadidő. Szállás: Napa Mermaid Hotel&Suites 4*

2 -3. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában.Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (helyi idegenvezetővel egyeztetve),

4. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában.A mai nap a pihenésről szól. Délelőtt egy kellemes hajókirándulás során láthatjuk a sziget partvonala mentén található különleges sziklaformációkat, barlangokat és Famagusta szellemvárosát, majd egy könnyű ebéd után visszatérünk szállodánkba. (A hajókirándulás időjárásfüggő!) Délután szabadidő a tengerparton.

5. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában. Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (helyi idegenvezetővel egyeztetve),

6. nap: Kourion - Páfosz

Reggeli a szállodában, majd először az ókori Curium (Kourion) városállamból fennmaradt görög–római színház és fürdő romjainak megtekintésére indulunk, mely Ciprus egyik legnagyobb kiterjedésű régészeti emléke. A helyreállított színházban a mai napig rendszeresen tartanak előadásokat és koncerteket is. Ezután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Páfoszba látogatunk, ahol a római padlómozaikjairól híres Dionyssos-házat és Theseus-házat nézzük meg, majd látogatás a sziklába vájt, különleges történelmi jelentőséggel bíró királysírokhoz, melyek az elnevezés ellenére nem királyok, hanem a környék elöljáróinak sírhelyei voltak. Rövid fotószünet Szent Pál oszlopánál, ahol a legenda szerint megkorbácsolták, mielőtt a római kormányzót, Sergius Paulust keresztény hitre térítette volna. Szabadidő a kikötő környékén, ahol ebédelési lehetőség nyílik a számos kis étterem és taverna egyikében, de akár barangolhatunk az erődben is. Kirándulásunk utolsó állomása Petra tou Romiou, azaz Afrodité sziklája, ahol a mítosz szerint a szépség és szerelem ókori görög istennője kilépett a habokból. Kb. 1 óra szabadidő a tengerparton strandolásra, majd visszautazás Ayia Napába, a szállodába.

7. nap: Ayia Napa - Famagusta - Salamis

Reggeli a szállodában. Famagusta Ciprus legnagyobb kikötővárosa, ami még többnyire török hódoltság alatt áll. Ezen a részen találhatjuk a sziget legszebb strandjait és különféle történelmi értékű helyszíneket. Utunk során ellátogatunk Salamis ókori város romjaihoz, megnézzük a Szent Barnabás templomot és a gótikus Szent Miklós templomot is. Szabadidőben ellátogathatunk egy török bazárba, fürdőzhetünk a strandon (kb. 2 óra) ahol számos lehetőséget találhatunk ebédünk elfogyasztásra, megismerve a török konyhát. Hazaútún megnézzük a lezárt várost,amely a 60-70 években tömegturizmus nyomán vált jelentős várossá emellett számos hírességnek is kedvenc helye közé tartozott.

8. nap: Ayia Napa - Larnaka - Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

A programok változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek: Páfosz.

Programok

Észak-Ciprus túra: kb. 75 EUR/fő (jelentkezés és fizetés itthon is lehetséges) A program Nicosiából indul. Innen először a Szent Hilarion kastélyhoz utazunk, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Kyrenia-ra és az északi tengerpartra. Ezt követően ellátogatunk a hajótöröttek múzeumába, amely a Kyrenia várban található. Itt többek között egy Nagy Sándor korabeli kereskedőhajó roncsát őrzik, összes rakományával. A hajó arról is nevezets, hogy ez a világ legnagyobb és legrégebbi egyben maradt hajóroncsa. A programot a festői Kyrenia felfedezésével folytatjuk, útközben ebédelési lehetőség, majd séta a kikötőnél és a bazárnál. Ezután továbbutazunk Famagustába, Ciprus legnagyobb kikötővárosába. Az óvárost magas falak határolják, ezek mentén haladva meglátjuk az Othello tornyot, amely Shakespeare Othello című drámája után kapta nevét. A XIV. században ez az erődítmény volt Famagusta főkapuja. Megtekintjük a Lala Mustafa mecsetet, amely először Szent Miklós katedrális néven vált ismertté és ez a város legfontosabb emlékműve. Végezetül pedig elhaladunk a „szellemváros” elnevezésre hallgató település mellett. A program végeztével visszautazás a szállodába.
A programon való részvétel feltétele: útlevél/személyi igazolvány, illendő öltözet a vallásos helyeken. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket.
A további aktuálisan elérhető fakultatív programokról és árairól a helyi magyar idegenvezető ad tájékoztatást.Jelentkezés és fizetés a helyszínen.

További információk

Tervezett menetrend (változhat):
Budapest - Larnaka 06:15 10:05 W6 2451 / kb. 2 óra 50 perc
Larnaka - Budapest 10:40 12:45 W6 2452 / kb. 3 óra 5 perc
Október 27 - november 3. dátumú program esetén:
Budapest - Larnaka 06:15 10:05 W6 2451 / kb. 2 óra 50 perc
Larnaka - Budapest 16:05 18:10 W6 2452 / kb. 3 óra 5 perc
Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál. Aktuális beutazási információk: Oltással szabadon utazható, de nem előfeltétel! Már 1 db 72 órás negatív PCR teszttel vagy 24 órás negatív antigén teszttel is utazhatunk.
Aktuális hazaérkezési információk:
2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni.
Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:
http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek
A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Biztosítások
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

További információk 2

Az alapár tartalmazza

- a Wizz Air repülőjegyet illetékkel
- személyenként 1 db max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 160.000 Ft között
- időponttól függően
- változhat*)7 éjszakai szállást
- a Napa Mermaid Hotel & Suites 4*-os szállodában
- kétágyas szobákbana reggelita transzfereket légkondicionált autóbusszala szükséges belépőkethelyi programok: Famagusta/Salamis
- Páfosz
- hajókirándulása helyi magyar idegenvezetőtminimum 15 fő esetén csoporttal utazó magyar csoportkísérő idegenvezetőt

Az alapár nem tartalmazza

- a borravalókatkb. 25 EUR / főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

Egyéb költségek

Elsőbbségi beszállás kérhető (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat. Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55 40 23 cm
- max. 10 kg
- kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult
- elsőbbségi beszállás): kb. 35.000 Ft - 45.000 Ft / fő20 kg feladható poggyász (változhat)kb. 45.000 - 60.000 Ft /poggyászÜlőhelyfoglalás kérhető felár ellenébenkb. 4.000 - 10.000 Ft között / fő irányonként(ablak
- folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható
- külön egyeztetéssel kérhető)Egyágyas felár79.000 FtFélpanzió 96.500 Ft/főTengerre néző szoba illetve junior suite vagy medencekapcsolatos bungalow felára BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Ciprus, Ciprusi körút utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ciprus, Ciprusi körút utazás
2023.12.05 - 2023.12.11

Kedd

tiszta égbolt

19°C

éjszaka: 12°C

kelet-délkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

20°C

Szerda

enyhe eső

17°C

éjszaka: 11°C

dél-délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

20°C

Csütörtök

borús égbolt

16°C

éjszaka: 12°C

dél-délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

20°C

Péntek

enyhe eső

15°C

éjszaka: 11°C

dél-délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 65%

Víz hőmérséklet

20°C

Szombat

enyhe eső

14°C

éjszaka: 10°C

nyugat-délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

20°C

Vasárnap

enyhe eső

15°C

éjszaka: 12°C

északkeleti szél 0.6 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

20°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.