info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Szicília csúcspontjai Kassiopea körutazás Olaszország Szicília Giardini Naxos utazás last minute üdülés akciós körutak

Utazás leírása

Utazás
Wizz Air menetrendszerinti járatával, Szicíliában légkondicionált busszal.
Feladható bőrönd felárat indulás előtt 30-40 nappal publikálunk, érdeklődni lehet irodánkban.
Szobák
7 éj 3*-os tengerparti vagy partközeli szállodában Giardini Naxos üdülővárosban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
​1 á felár
43.800,-Ft
Ellátás
7 bővített reggeli
5 fak. vacsora felár
21 900,-Ft/fő.
Az alábbi fakultatív programokra a helyszínen lehet jelentkezni
Vulcano - Lipari, egész napos hajókirándulás: 68,- EUR.

Körutazás programja

1. nap
Érkezést követően transzfer a Taormina üdülőövezetében található, választott szálláshelyre. Szabad program, pihenés a tenger parton.
2. nap: Etna - Alcantara (egész napos program)
Délelőtt Európa legnagyobb, legaktívabb tűzhányójára megyünk. Autóbuszunkkal közel 2.000 m-ig jutunk föl, a Silvesri kráterekig. Aki szeretne továbbmenni,annak lehetősége van kabinos felvonóval 2.400-ig fölmenni, majd onnan a központi kráterek aljáig terepjáró buszokkal. Ez a felejthetetlen élmény kb. 60,- EUR-ba kerül, amit az idegenvezető szed össze és egyben váltja meg a jegyeket a fölmenni szándékozóknak. Az Etnán alkalmunk nyíilik megkóstolni a helyi készítésű italokat, mézeket, alkalom van ajándékvásárlásra, van lehetőség étkezésre is. Meleg ruha ajánlott! Programunk az Alcantara-szurdok fölkeresésével folytatódik, ahova a lifthasználat 7,- EUR/fő, de aki vállalkozó szellemű, az lemehet lépcsőn is, amiből szám szerint 234 db van és ez a szám fölfelé sem változik!
3. nap: Taormina (fakultatív egyéni program)
Szabad program, javasolt: barangolás egyénileg Taormina városában vagy pihenés a tengerparton.
4. nap: Siracusa - Catania (egész napos program)
Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban mai is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16.000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva igy létre. Ők nevezték el Latomia del Paradiso-nak. Itt található a kötélverők barlangja, és a Caravaggio által kreált legenda által híressé vált Dionüszosz füle. Az i.e. III. sz.ban építtette II. Hieron türannos a stadion hosszúságú áldozati oltárt, melynek méretei a mai napig ámulatba ejtik az idelátogatókat. A hatalmas, hajdan márványborítású oltáron egyszerre 100 ökröt áldozhattak a legfőbb isteneik számára. A látogatás folytatásaként a csoport megtekinti a rómaiak által épített színházat. A program Orteggia szigetén folytatódik. Itt született és élt Archimedes. Ez a sziget volt az egykori görögök által létrehozott legnagyobb, leggazdagabb, legerősebb kereskedelmi kolónia. A hajdani pompából mára az Apollo tiszteletére emelt -sok kultúrát kiszolgáló templom maradványait tekinthetjük meg. Az egykori pompás oszlopcsarnok utoljára a spanyol dragonyosok kaszárnyája volt. Az 1693-as földrengés sorozatnak esett áldozatul. A város híres szülöttéről elnevezett téren Diana szobra áll a szökőkút közepén. A Dóm téren barokk paloták sorakoznak. Itt áll Vermexio építész által emelt városháza, melynek udvarán egyaz 1700-as években készült hintót csodálhatunk meg. Magát az épületet, mint alkotást , az építész sajátos módon irta alá. Ennek az "aláírásnak megtalálása mindig alkalmat ad egy kis szórakoztató keresgélésre. A Dómot Pallas Athene tiszteletére emelték a görögök, és ma is eredeti funkcióját tölti be, mint ahogy azt tette minden ideérkező népcsoport idején, akik nem mulasztották el soha, hogy igy vagy úgy át ne építsék. Nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik csodája. Ebben az épületben 2.500 év történetét követhetjük nyomon. Catania belvárosában a Via Etna barokk palotát, valamint a híres, elefántos díszkutat csodálhatjuk meg.
5. nap: Lipari és Vulcano szigetek (fakultatív kirándulás, 68,- EUR)
Kora reggel indulunk Milazzoba, ahonnan 9 órakor indul a Taranto Navigazione hajótársaság elegáns hajóinak egyike a vulkanikus szigetcsoport felé. A hajókon bár és mosdók is vannak. kb. 1 órás hajózás után érkezünk meg 7 vulkanikus sziget legnagyobbikára, Liparira. Itt közös séta keretében fedezzük fel ennek gyönyörű szigetnek apró zugait, virágos sikátorait. Sétánk során megkóstolhatjuk a sziget egyik fontos termékét, a kapribogyót, vagy a kapri savanyított vagy sóban pácolt termését, a kukuncsát. Az "asszonyok lépcsőjén" jutunk föl a görögök hajdani akropoliszához, ahol a barokk stílusban épült, St. Bartalomeo tiszteletére emelt templomot tekinthetik meg szabadidőben,. Közös séta a szabadtéri arheológiai múzeumban. Kb. másfél óra szabadidő után indulunk tovább Vulcano szigetére. Fél óra múlva köt ki hajónk a Porto Levantéban. Itt a fekete-homokos strand, ill. egy természetes medence várja a turistákat. Utóbbiban dagonyázhatnak az elszántak.
Belépő: 2,- EUR + 1 EUR a zseton, amivel az édesvizű zuhany használható. A mai napig aktiv vulkáni szigeten ajándéktárgy üzletek és éttermek találhatók. 16 órakor indul vissza hajónk Milazzóba, ahova kb 17 órára érkezünk.
6. nap: Agrigento - Piazza Armerina (egész napos program)
Letoanniból 7 órakor indul az autóbuszunk, és kb 9.15-re érkezünk a késő római korban épült hatalmas villához. a kb. 3 000 m2 padlómozaik helyreállítása és konzerválása 18 millió EUR-ba került. Teljes pompájában 2013. január 1-óta látható. Mind a hajdani arab mozaik készítők, mind a mai restaurátorok és régészek csodálatosat alkottak! Rövid szabadidő után ismét buszba szállunk és másfél órás utazás után érünk a Templomok Völgyébe, ahol a Krisztus utáni V. sz.-ban épült görög dór templomokat (Concordia, Zeusz, Héra, Herkules, Castor és Pollux) keressük fel helyi idegenvezetőnk kíséretében. Rövid szabadidő után indulás vissza a szálláshelyünkre.
Belépők: 10-10,- EUR, 65 év felettieknek, 18 év alattiaknak ingyenes.
7. nap
Szabad program
8. nap
Reggeli után transzfer a reptérre, hazautazás.

A programok sorrendje, összetétele felcserélődhet!
Olaszország, Szicília utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Szicília utazás
2023.09.25 - 2023.10.01

Hétfő

közepes eső

18°C

éjszaka: 14°C

északi szél 0.9 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

25°C

Kedd

enyhe eső

18°C

éjszaka: 13°C

északi szél 1.5 km/h

páratartalom: 57%

Víz hőmérséklet

25°C

Szerda

enyhe eső

21°C

éjszaka: 16°C

északi szél 1.4 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

25°C

Csütörtök

enyhe eső

21°C

éjszaka: 17°C

északi szél 0.9 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

25°C

Péntek

közepes eső

20°C

éjszaka: 15°C

kelet-délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

25°C

Szombat

enyhe eső

20°C

éjszaka: 15°C

északi szél 1 km/h

páratartalom: 47%

Víz hőmérséklet

25°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.