info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Elhelyezés

7 éj 3*-os tengerpart közeli szállodában Giardini Naxos üdülővárosba, kétágyas fürdőszobás, légkondis szobákban.
Hotel Alexander - a 7 fakultatív vacsora csak ebben a hotelben igénylehető Aparthotel Kassiopea - reggelis ellátás Egyágyas felár: 67 900 Ft

Ellátás

Hideg büfé reggeli, felár ellenében igényelhető háromfogásos vacsora is

Program

1. nap

Repülés az esti órákban Catania-ba. Transzfer Giardini Naxos-ba, a Taormina alatti üdülővárosba, szállás elfoglalása.

2. nap

Taormina (javasolt program, egyénileg) Taormina 120 méter magas sziklateraszon emelkedik, gyönyörű fekvéssel. Egy kinyúló 124 méter magas földnyelven található a híres görög színház, aminek megtekintését nem érdemes kihagyni. (belépődíjas) Taormina csodás városának felfedezése egyénileg, fürdőzési lehetőség a tengerparton. (Giardini Naxos-ból a buszjáratok sűrűn közlekednek Taorminába)

3. nap

Lipari és Vulcano szigetek (fakultatív egésznapos angol nyelven, kb. 70-75 euro/fő)
Milazzo kikötővárostól gyorshajóval utazunk a Tirrén-tengeren a vulkanikus szigetcsoporthoz: Lipari: a tenger fölé magasodó várerőd megtekintése, katedrális, óvárosi séta. A sziget vadregényes tengeri sziklavilágának megtekintése hajóról. Vulcano szigetén a még aktív Nagy Kráter lábánál fürdési és séta lehetőségek: kénes sárfürdőzés, strandolás a fekete homokstrandon. Körbehajózás a szigetek és a Faraglioni sziklák körül, visszautazás Milazzoba, majd busszal a szállodába.

4. nap

Siracusa (egésznapos, árban) Elsőként látogatás a szigetre épült óvárosba (Arethusa-forrás, székesegyház stb.), majd a régészeti parkban tanulmányozzuk az ókori görög és római korok dicső emlékeit: görög színház, Hierón-oltár, Dionysos füle. (a régészeti park belépődíjas kb. 10 euro/fő, székesegyház kb. 3 euro/fő)

5. nap

Mini Sicilia és Savoca (félnapos, árban) A Savoca-völgyben kialakított Mini Sicilia felkeresésével kezdjük a programot. A 15 év munkájával, igényesen elkészült parkban a sziget legjelentősebb kulturális értékeit képviselő épületek, műemlékek kicsinyített másai láthatók. A szigeten megfordult hosszabb-rövidebb ideig itt uralkodó népek kultúrájából kaphatunk itt ízelítőt. (a belépőjegy árát a részvételi díj tartalmazza) Ezután autóbuszunkkal felmegyünk Savoca városkába, ahol a F.F. Coppola által rendezett „A keresztapa” című több Oscar-díjat is nyert film legfontosabb jeleneteit forgatták. Megtekinthetjük a savocai templomot (belépődíj kb. 3 euro/fő), illetve a Capucinusok templomát (belépődíj nincs).

6. nap

Szabadnap.

7. nap

Etna-Alcantara (egésznapos, árban, Alcantara belépővel)
Európa legnagyobb máig működő vulkánjának oldalában utazunk lávafolyamokon keresztül. Megtekintjük, és körbejárjuk a Silvestri krátereket. Fakultatív lehetőség: libegővel és dzsippel felmenni 3000 méter magasságig, a csúcskráterek közvetlen közelébe (kb. 65 euro/fő). Különböző helyi termékek kóstolására, illetve vásárlására van lehetőség. Délután az Alcantara szurdokvölgybe látogatunk. Alcantara a sziget egyik legérdekesebb természeti látványossága, egy vulkanikus kitörés eredményeként a folyó kettéhasította a megkövesült láva útvonalát. A kb. 50 méter mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű látványt nyújtanak.

8. nap

Szabadprogram délutánig, majd korai vacsora után utazás haza az esti órákban.
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.