info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Utazás leírása

Időpont
2016. júl. 31 - aug. 07.
Részvételi díj
99.900,-Ft.
6 vacsora felár
29.900,-Ft (kötelező).
Fakultatív programok (min. 12 fő)
Urbino - Frassasi barlang: 7.500,-Ft,
Gubbio - Assisi - Perugia: 7.900,-Ft.
Szobák
6 éj 3*-os partközeli szállodában Rimini üdülőövezetében. A többségében erkélyes szobákban fürdő/WC (Hotel Bolognese).
1 ágyas felár
29.800,-Ft.
Egyéb
Homokos strand és tengerparti sétány max. 500 m-re, hotelben étterem, bár, TV szoba.
Ellátás
- 6 büfé reggeli,
- 6 háromfogásos vacsora a hotel éttermében.
Utazás/Id.vez.
Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC), magyar idegenvezető az út során végig!
Belépők
Kb. 90,- EUR.

Olaszország Adria körutazás programja

1. nap: utazás Velence - Bologna érintésével Riminibe.
Szállás elfoglalása (940 km).
2. nap: Miniatur Itália - Ravenna
Kora délelőtti tengerparti fürdőzést követően egész Olaszország remek látnivalói között barangolunk a Dolomitoktól Szicíliáig: az élethű, jól elrendezett makettek, valamint a "velencei gondolázás" szép úti élményeket idéznek a szórakoztató és tudásfejlesztő séta során. Ravenna, mint a Nyugat-Római Birodalom utolsó fővárosa, majd, mint a bizánci császárok itáliai székhelye méltán világhírű műemlékeknek a gyűjtőhelye. A kora keresztény művészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum (150 km).
3. nap: Urbino - Frassasi cseppkőbarlang (fak. program)
Egy elbűvölően szép, hegyek közt fekvő hamisítatlan középkori várost, Urbinot keressük fel: a kanyargós utcák rózsaszín téglás összképéből kiemelkedik a Hercegi Palota hatalmas reneszánsz épülettömbje (régészeti és egyházi gyűjtemény). Utunk az Appeninek hegyes-völgyes vidékén át vezet a Frassasi karszt vidékére. Itt megtekintjük a XI. sz. San Vittore románkori templomot a korabeli híddal, majd szűk kanyonban jutunk fel a barlang bejáratáig: egy igazi mesevilág tárul elénk Itália legnagyobb cseppkőbarlang-rendszerének helyi vezetéssel történő bejárásakor (230 km).
4. nap: Gradara - San Marino
Gradara - tengerhez közeli hegyre épült, erődített középkori város, séta a bástyákon; egzotikus tárgyak, állatok gyűjteménye. Du. San Marino romantikus hegyi hercegségébe látogatunk, amely büszkén vállalja máig tartó független államiságát. A csodálatos várostornyok, paloták között sétálgatva olcsó, vámmentes vásárlási lehetősége nyílik Utasainknak (60 km).
5. nap: Assisi - Perugia - Gubbio (fak. program)
Az ősrégi egyházi központban Assisi-ben tovább él Szent Ferenc kultusza. Legfőbb látnivalói a róla elnevezett bazilika világhírű freskóival, a Portiumcola kápolna, amit Szt. Ferenc épített, lentről rálátás a Rocce Maggiore középkori várra, a S. Chiare kilátóterasszal. A napi program méltó zárásaként felkeressük Umbria ősi fővárosát: Perugia-ban megtekintjük a pompás Priori palotát, a díszkutat, a katedrálist, séta az igazi olaszos óvárosban. Gubbio egy érintetlenül megmaradt hegyoldalra települt, falakkal körülzárt középkori városka. Megtekintjük a régi, felső városrészben a dómot, Hercegi Palotát és sétát teszünk a Piazzo Grande-t övezo szuk és meredek utcákon (380 km).
6. nap: Rimini
Fürdés, szabadidő Rimini széles strandjain; bejutás egyénileg Rimini értékes óvárosába, ahol híres műemlékek között járhat a turista: Augustus diadalíve, Tiberius római császár hídja, Palazzo Communale, XIII. sz-i Tempio Malatestiano.
7. nap: Pomposa apátság
Hazafelé útban megállás a VI. sz-ban alapított, rendkívül értékes Pomposa bencés apátságnál, amely különösen festett freskóiról és érdekesen osztott, karcsú harangtornyáról nevezetes. A Pó deltavidékén áthaladva számos folyóágat keresztezünk.
Érkezés Bp.-re késő este (870 km).
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.