Görög körút

Utazás azonosító:18805

Legolcsóbb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Görög körút last minute utazás
olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Az ókori és bizánci görögök nyomában, káprázatos tájakon. Megújított programban, már 2 nap Peloponesszosz!
Időpontok
2016. jún. 26 - júl. 4; aug. 28 - szept. 5.
Részvételi díj
125.900,-Ft.
6 vacsora felár
22.900,-Ft (kötelező).
Szobák
- 2 éj Kalambaka központi 4* hotelben
- 2 éj Athén kp.-i fekvésű hotelében,
- 1 + 1 éj Tolo és Paralia népszerű tengerparti városokban, 3* központi hotelekben,
- 1 éj Korinthoszi-öböl közvetlen partján, elegáns 4*-os úszómedencés, kertes, panorámás hotelben,
- 1 éj Skopje 3* hotel.
1 ágyas szoba felár
34.800,-Ft.
Ellátás
- 8 bővített hideg büféreggeli,
- 1 reggeli csomag,
- 6 extra vacsora (háromfogásos) a szállodában.
Utazás
Összkomfortos autóbusszal.
Idegenvezetés
Magyar idegenvezető az út során végig!

Körutazás programja

1. nap: Utazás Bp. - Belgrád - Skopje útvonalon pihenőkkel.
Szállás Macedónia fővárosában, Skopje-ban.
2. nap: Szaloniki - Vergina
Macedóniában utazunk délre a Vardar folyó festői völgyében. Városnézés Szaloniki-ben, a tengerparti nagyvárosban: 
- Panorámakilátó a Citadellán,
- Szent Demeter Bazilika (Agios Dimitrios),
- Fehér Torony (Lefkos Pirgos),
- séta a parti sétányon. 
Görögország belső hegyes vidéke felé haladunk az Olymposz lábánál: Vergina - az ókori Makedón központ volt, megtekintjük a makedón királyok síremlékeit. Szállás Kalambaka központjában (2 éj), a Meteorák sziklaormainak lábánál.
3. nap: Meteorák - a bizánci művészet fénypontjai
A kora bizánci, ortodox kolostorépítészet csúcspontjainak tartják a meredek sziklák tetejére épült vallási épületcsoportokat, teljes joggal. A turisták által látogatható 6 kolostorból - az idő függvényében - 4 vagy 5-ben teszünk látogatást (Ag. Stefanos, Ag. Triada, Russzanu, Varleam, Nagy Meteorák) miközben sétákra és fotószünetekre nyílik lehetőség a sziklameredélyek mentén húzódó panorámaútról. Sokkal alaposabban és kényelmesebben fedezhetik fel utasaink a páratlan kincseket és ikonokat bemutató kiállításokat valamint a különleges Meteora-panorámákat, mint a tengerpartról néhány órára átruccanó turisták.
Fak. ebéd egy jellegzetes görög tavernában a sziklaormok lábánál.
4. nap: Amfissa - Delfi - Nafpaktos
Irány Dél-Görögország: hegyi utakon haladunk el Amfissa ókori falakra épült középkori városa (olajfa erdők és vad sziklás ormok közt) mellett, majd irány Delfi - a híres Parnassos-hegy oldalában, festői környezetben találjuk az ókori Görögország egyik csodáját. Megtekintjük: Apolló-templom, jósda, római agóra, görög színház, régészeti múzeum. Nafpaktosz - a görög szárazföld egyik legszebb tengerparti városának tartják: sétánk a kikötőben vezet, ahonnan a fellegvár erődítményei jól láthatóak (a híres lepantói ütközet színhelye volt a városka). A látványos Rio hídon vezet át utunk a Korinthoszi öböl felett a Peloponnészosz félszigetre. Szállás festői helyen, közvetlenül a Korinthoszi-öböl partján.
5. nap: Olympia - Langadia- Nefplio (Peloponészosz I. túra)
A Jón-tenger partján haladunk az ókori olimpiák színhelyére: Zeusz templom és a régészeti terület, ókori stadion; Olympia csodás szoborgyűjteménye. Vadregényes hegyi úton haladunk a Peloponnészosz szívében, utcácskáin. Nefplio - utunk egyik csúcspontja ez a velencei stílusú öbölparti város, amely 2 hegyi és 1 tengeri erőddel is büszkélkedhet; lenyűgöző kilátás a Palamidi-erődből és óvárosi séta. Szállás a közeli Tolo üdülővárosban.
6. nap: Epidaurosz - Mükéné - Korintosz (Peloponnészosz II.)
A festői hegyek közt megbúvó Epidauroszban megcsodáljuk az ókori világ legnagyobb amfiteátrumát és az Aszklepion-szentély romjait. Mükene - a nevezetes történelmi korszak névadó romvárosában: Atreus halomsírja, oroszlános kapu, fellegvár és gazdagon kibővített Mükene-i múzeum tekinthetők meg. Korinthos-ban két kiemelt látnivalót is felkeresünk: ókori Korintosz jó állapotban fennmaradt szentélyei, útjai, agórája úgymint értékes antik gyűjteménye elbűvöli a látogatót. Panoráma élmény a Korinthosz-i Csatorna feletti hídról (magyar vonatkozású emlékparkkal). Szállás Athén közelében, az Evio-öböl partján.
7. nap: Athén
Egésznapos városnézés keretében: ókori Athén csúcspontjai: Akropolis, Agora, Zeusz-templom, Hadrianusz könyvtár a középkori Athén látnivalói: Kapnikarea X. sz. bizánci templom, Plaka hangulatos utcácskái, Parlament (kívülről), régi olimpiai stadion.Szabadidő és vásárlási lehetőség a Plaka negyedben.
8. nap: Tembi -szurdok - Dion - Paralia
Az ókori Théba és az Evia tengerszoros mentén észak felé haladunk: pihenés az ókori történelemből híres Thermopülai szorosnál, az emlékmű megtekintése. Rövid séta a félelmetes sziklakaréj által övezett Tembi-szurdokban; fotószünet Platamonasz váránál. Dion - az Olymposz-hegy lábánál elterülő klasszikus ókori város megtekintése, sétálhatunk az i.e. V. sz-i mozaikok, fürdőmaradványok között; Dion Múzeum-értékes gyűjteménnyel. Elfoglaljuk szállásunkat és jut idő a pihenésre is az Olymposzi Riviéra No.1. üdülővárosában Paralián, szabadidő a tengerparton.
9. nap: Korai indulás, utazás haza pihenőkkel, érkezés Bp.-re késő este.

Vidéki csatlakozási lehetőség + Belépőjegyek!

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.