info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Utazás leírása

Az ókori és bizánci görögök nyomában, káprázatos tájakon. Megújított programban, már 2 nap Peloponesszosz!
Időpontok
2016. jún. 26 - júl. 4; aug. 28 - szept. 5.
Részvételi díj
125.900,-Ft.
6 vacsora felár
22.900,-Ft (kötelező).
Szobák
- 2 éj Kalambaka központi 4* hotelben
- 2 éj Athén kp.-i fekvésű hotelében,
- 1 + 1 éj Tolo és Paralia népszerű tengerparti városokban, 3* központi hotelekben,
- 1 éj Korinthoszi-öböl közvetlen partján, elegáns 4*-os úszómedencés, kertes, panorámás hotelben,
- 1 éj Skopje 3* hotel.
1 ágyas szoba felár
34.800,-Ft.
Ellátás
- 8 bővített hideg büféreggeli,
- 1 reggeli csomag,
- 6 extra vacsora (háromfogásos) a szállodában.
Utazás
Összkomfortos autóbusszal.
Idegenvezetés
Magyar idegenvezető az út során végig!

Körutazás programja

1. nap: Utazás Bp. - Belgrád - Skopje útvonalon pihenőkkel.
Szállás Macedónia fővárosában, Skopje-ban.
2. nap: Szaloniki - Vergina
Macedóniában utazunk délre a Vardar folyó festői völgyében. Városnézés Szaloniki-ben, a tengerparti nagyvárosban: 
- Panorámakilátó a Citadellán,
- Szent Demeter Bazilika (Agios Dimitrios),
- Fehér Torony (Lefkos Pirgos),
- séta a parti sétányon. 
Görögország belső hegyes vidéke felé haladunk az Olymposz lábánál: Vergina - az ókori Makedón központ volt, megtekintjük a makedón királyok síremlékeit. Szállás Kalambaka központjában (2 éj), a Meteorák sziklaormainak lábánál.
3. nap: Meteorák - a bizánci művészet fénypontjai
A kora bizánci, ortodox kolostorépítészet csúcspontjainak tartják a meredek sziklák tetejére épült vallási épületcsoportokat, teljes joggal. A turisták által látogatható 6 kolostorból - az idő függvényében - 4 vagy 5-ben teszünk látogatást (Ag. Stefanos, Ag. Triada, Russzanu, Varleam, Nagy Meteorák) miközben sétákra és fotószünetekre nyílik lehetőség a sziklameredélyek mentén húzódó panorámaútról. Sokkal alaposabban és kényelmesebben fedezhetik fel utasaink a páratlan kincseket és ikonokat bemutató kiállításokat valamint a különleges Meteora-panorámákat, mint a tengerpartról néhány órára átruccanó turisták.
Fak. ebéd egy jellegzetes görög tavernában a sziklaormok lábánál.
4. nap: Amfissa - Delfi - Nafpaktos
Irány Dél-Görögország: hegyi utakon haladunk el Amfissa ókori falakra épült középkori városa (olajfa erdők és vad sziklás ormok közt) mellett, majd irány Delfi - a híres Parnassos-hegy oldalában, festői környezetben találjuk az ókori Görögország egyik csodáját. Megtekintjük: Apolló-templom, jósda, római agóra, görög színház, régészeti múzeum. Nafpaktosz - a görög szárazföld egyik legszebb tengerparti városának tartják: sétánk a kikötőben vezet, ahonnan a fellegvár erődítményei jól láthatóak (a híres lepantói ütközet színhelye volt a városka). A látványos Rio hídon vezet át utunk a Korinthoszi öböl felett a Peloponnészosz félszigetre. Szállás festői helyen, közvetlenül a Korinthoszi-öböl partján.
5. nap: Olympia - Langadia- Nefplio (Peloponészosz I. túra)
A Jón-tenger partján haladunk az ókori olimpiák színhelyére: Zeusz templom és a régészeti terület, ókori stadion; Olympia csodás szoborgyűjteménye. Vadregényes hegyi úton haladunk a Peloponnészosz szívében, utcácskáin. Nefplio - utunk egyik csúcspontja ez a velencei stílusú öbölparti város, amely 2 hegyi és 1 tengeri erőddel is büszkélkedhet; lenyűgöző kilátás a Palamidi-erődből és óvárosi séta. Szállás a közeli Tolo üdülővárosban.
6. nap: Epidaurosz - Mükéné - Korintosz (Peloponnészosz II.)
A festői hegyek közt megbúvó Epidauroszban megcsodáljuk az ókori világ legnagyobb amfiteátrumát és az Aszklepion-szentély romjait. Mükene - a nevezetes történelmi korszak névadó romvárosában: Atreus halomsírja, oroszlános kapu, fellegvár és gazdagon kibővített Mükene-i múzeum tekinthetők meg. Korinthos-ban két kiemelt látnivalót is felkeresünk: ókori Korintosz jó állapotban fennmaradt szentélyei, útjai, agórája úgymint értékes antik gyűjteménye elbűvöli a látogatót. Panoráma élmény a Korinthosz-i Csatorna feletti hídról (magyar vonatkozású emlékparkkal). Szállás Athén közelében, az Evio-öböl partján.
7. nap: Athén
Egésznapos városnézés keretében: ókori Athén csúcspontjai: Akropolis, Agora, Zeusz-templom, Hadrianusz könyvtár a középkori Athén látnivalói: Kapnikarea X. sz. bizánci templom, Plaka hangulatos utcácskái, Parlament (kívülről), régi olimpiai stadion.Szabadidő és vásárlási lehetőség a Plaka negyedben.
8. nap: Tembi -szurdok - Dion - Paralia
Az ókori Théba és az Evia tengerszoros mentén észak felé haladunk: pihenés az ókori történelemből híres Thermopülai szorosnál, az emlékmű megtekintése. Rövid séta a félelmetes sziklakaréj által övezett Tembi-szurdokban; fotószünet Platamonasz váránál. Dion - az Olymposz-hegy lábánál elterülő klasszikus ókori város megtekintése, sétálhatunk az i.e. V. sz-i mozaikok, fürdőmaradványok között; Dion Múzeum-értékes gyűjteménnyel. Elfoglaljuk szállásunkat és jut idő a pihenésre is az Olymposzi Riviéra No.1. üdülővárosában Paralián, szabadidő a tengerparton.
9. nap: Korai indulás, utazás haza pihenőkkel, érkezés Bp.-re késő este.

Vidéki csatlakozási lehetőség + Belépőjegyek!
Görögország, Görög körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.