info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Utazás leírása

Belgium - felkeressük a brüsszeli csipke és az Európai Unió hazájának legszebb városait, Flandria száztornyú hírességeit. Tengerparti homokdűnék, hajózó csatornák, tulipánmezők és karcsú templomtornyok, szélmalmok tövében legelésző tarka tehenek - ez már mind Hollandia varázsa! A kifelé és haza utat csodás bajor és osztrák kisvárosok megismerésével színesítjük.
Időpontok
Júl. 15-22; szept. 9-16.
Részvételi díj
145.900,-Ft.
4 vacsora felár
22.900,-Ft.
Szobák
- 3 éjszaka Antwerpen / Berchem negyedében 3* hotelben,
- 2 éj Amszterdam környékén, középkategóriás hotelben,
- 2 éj bajor panzióban.
1 ágyas felár
24.900,-Ft.
Ellátás
- 7 büfé reggeli,
- 4 fakultatív vacsora (az 1., 3., 4., 7. napokon).
Utazás/Id.vez
Összkomfortos autóbusszal ( légkondi, videó, büfé, WC), magyar idegenvezető az út során végig! Vidéki csatlakozási lehetőség.

Utazás programja

1. nap: Passau - Straubing
Passau - nagy múltú kereskedőváros a Duna, Inn és Ilz összefolyásánál: barokk dóm, séta a folyók közé ékelt pazar óvárosban; Straubing - hangulatos bajor város középkori arculattal, tornyokkal. Szállás Regensburgtól 20 km-re egy jellegzetes bajor stílusú fogadóban (660 km).
2. nap: Regensburg - Luxemburg
Városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburg-ban: gótikus katedrális, városháza, óvárosi séta. Luxemburg - ismerkedés a gazdag nagyhercegség különlegesen szép fekvésű fővárosával: hercegi palota, dóm, viadukt. Továbbutazás az Ardennek lankáin át Belgium szívében; szállás Antwerpenben (830 km) /3 éj/.
3. nap: Antwerpen - Mechelen - Brüsszel
Antwerpen - ismerkedés a gyémántkereskedelemből meggazdagodott város díszes központjával, Schelde-part, városháza a piactérrel, Európa egyik legszebb és legnagyobb katedrálisa, Húskereskedők Háza (kívülről).Mechelen - tipikus flamand városkép fogadja a turistát: hatalmas piactér városházával és karcsú gótikus katedrálissal; Leuven - világhírű egyetemi város és egyházi központ. Megcsodáljuk a flamand reneszánsz remekművét, Európa egyik legszebb városházáját, dóm, Begina-házak; délután Brüsszel, Európa politikai központjának nevezetességeivel ismerkedünk, buszból megtekintjük a Királyi Palotát és az Igazságügyi Palotát, majd séta: Grande Palace (a világ egyik legdíszesebb tere körös-körül művészien kidolgozott, aranyozott palotákkal), St. Michael templom, Manneken Pis híres szobor. Fényképszünet az Atomiumnál (140 km).
4. nap: Gent - Bruges
Ismerkedés Flandria két kiemelkedő ékességével: Gent - a tornyok és csipkés flandriai házak városa; St. Bavo katedrális és környéke egységes muemléki együttest alkot, középkori vízi vár; Bruges - a korai  polgárosodás egyik mintavárosa, Európa jelentős kulturális öröksége: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: piactér, egyedülálló város- és megyeháza, a turista egyik ámulatból a másikba esik: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: piactér, rendkívüli városháza és várostorony (Belfort).
Fakultatív sétahajózás a csatornákon.
5. nap:  Rotterdam - Delft - Madurodam
Hága Rotterdam - fak. felmenet az Euromast kilátótoronyba, ahonnan remek kilátás nyílik Európa legnagyobb tengeri kikötőjére és a városra. Utazás Delft - be: a híres fajansz városát átszövik a csatornák és a műemlékek (égbetörő új templom, ótemplom és pompás városháza); Madurodam - a "miniatűr Hollandia", megtekintése, több mint 100 makett kompozíció mutatja be játékos formában Hollandia nevezetességeit és földrajzát egy csodás parkban. Scheveningen - tengerparti séta Hollandia Nr. 1 üdülőhelyén (móló, díszsétány); Megtekintjük (kívülről) Hága nevezetes épületeit: tóparti parlament és kormányzati épületek, Börtönkapu, Nagytemplom, Nemzetközi Bíróság épülete. Szállás Amszterdam környékén (2 éj).
6.  nap: Volendam - Zaanse Schans - Amsterdam
Volendam - zöld faházaival, élő folklórjával, csatornáival méltán az egyik legnépszerűbb holland turistaközpont; Felkeressük a csatornák melletti  látványos és első folklórt bemutató skanzenfalut: szélmalmok, sajtüzem, fapapucs készítő műhely, stb. A délutánt és a kora estét Amsterdamban, "észak Velencéjében" töltjük: látogatás a "Coster Diamonds" gyémántcsiszoló üzemben bemutatóval, hajókázással egybekötött városnézés a csatornákról, fak. lehetőségként: a világhírű Rijks/van Gogh Múzeum; Dam tér és temploma; esti szabadidő a belváros és a szórakozó negyed felfedezésére.
7. nap: Aachen
Reggeli után indulás, utunk Aachen felé tart - megtekintjük a német-római császárok IX. századi koronázó-templomát; a gótikus városháza és az azt övező terek, utcák Németország egyik legértékesebb városképét nyújtják; szabadidő és vásárlási lehetőség; utazás Köln - Frankfurt útvonalon délre, esti érkezés a szálláshelyre Bajorországba (680 km).
8. nap: Enns - Melk
Utazás haza Ausztrián át megállásokkal; Enns - séta az idillikus felső-ausztriai városkában; Melk - az apátsági dóm megtekintése. Érkezés Budapestre az esti órákban (640 km).
Hollandia, Benelux körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.