info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/u/2019/portugal-korut-portugalia-felfedezese-punkosd-portugalia-1.jpg

Portugália Felfedezése Pünkösd Portugália Portugál körút utazás last minute utak olcsó akciós üdülés nyaralás.

Elhelyezés

*** hotelben
- 2 éj Porto
- 1 éj Fatima
- 1 éj Obidos/ Nazare
- 2 éj Lisszabon

Ellátás

- Büféreggeli
- Fakultatív háromfogásos vacsora:39.900 Ft

Idegenvezetés

Magyar nyelvű idegenvezető az út során végig. Sintraban helyi idegenvezető is csatlakozik a csoporthoz.

Program

1. nap

Repülés délután közvetlen járattal Portoba. Transzfer a hotelhez. Fakultatív vacsora a szállodában.

2. nap Porto – Guimares

Porto folyóparti óvárosi látképe a világörökség része: az Eiffel által tervezett kétszintes I. Lajos-híd, az óvárosi parton Ribeira bájos sikátor negyede, vele szemben Vila Nova de Gaia borkereskedései. Egyéb fő látnivalók: katedrális, papok tornya. Kora délután felkeressük az egyedülálló lépcsősoráról elhíresült barokk Bom Jesus búcsújáróhelyet. A közeli, szintén nagy múltú Guimaresben megtekintjük a XIV. századi Hercegi Palotát, a Mihály-várat (kívülről) és az árkádos Régi Városházát a hamisítatlan óvárosban.

3. nap Aveiro - Coimbra –Fatima

Aveiro – a csatornák, hidak és színes házak városa.
Coimbra - megtekintjük Európa egyik legrégebbi egyetemét és a XII. századi román kori katedrálisáról nevezetes várost.
Fatima - rövid látogatás Európa egyik leghíresebb katolikus zarándokhelyére, a kegytemplomot és környékét tekintjük meg. Szállás Fatimában.

4. nap Tomar – Batalha - Alcobaca – Nazare

Tomar – a templomos lovagok vára és kolostora a Világörökség egyik legjelentősebb építészeti és vallási műemléke (konvent, kerengő, vízvezeték). Batalha – a portugál gótika remekműve ez a világörökségi kolostor együttes. Alcobaca – ciszterci kolostor együttes. Nazare - a legkedvesebb óceánparti halásztelepülés, egy sziklaplatón épült óvárossal (pazar kilátással.) Szállás elfoglalása Obidos/ Nazare környéki szálláshelyen.

5. nap Obidos - Lisszabon

Reggeli után könnyed sétát tesz ünk Obidos középkori várfalakkal övezett városmagjának színes házsorokkal szegélyezett macskaköves utcácskáin, vár megtekintése. Transzfer Lisszabonba, majd városnézés. Belem negyed nevezetességei a Jeromosok kolostora, Tengerészek emlékműve, Belém- torony, amelyek a Mánuel-stílus legszebb példái Portugáliában. A városkaput Baixa (azaz alsóvárosi) részen: elegáns Comercio tér és rakpartja, Rossio tér; Szállás Lisszabonban.

6. nap Sintra - Cabo de Roca - Cascais

Kirándulás az Unesco világörökségi listáján is szereplő Sintra palota komplexumához. Megtekintjük a Pena Palotát , amely egy XIX. századi építészeti remekmű, majd a XV. századi manuel stílusú Sintra Nemzeti Palotát keressük fel. A hegyekből nyugat felé leereszkedve érjük el Európa legnyugatibb fokát: Cabo de Roca kiugró platójáról csodálhatjuk a magas sziklafalakat mardosó Atlanti-óceánt. Cascais – egykori halászfalu és mai kedves üdülőváros, séta az öbölben.

7. nap Lisszabon

Lisszaboni gyalogos városnézés az idegenvezetővel. Felmegyünk a domboldali felsővárosba, megtekintjük a Szent György várat, a régi katedrálist, az Alfama negyedet a sikátorokkal és az elmaradhatatlan lisszaboni öreg villamosokkal. Késő este transzfer a reptérre. Másnap hajnalban érkezés Budapestre.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje felcserélődhet, ill. módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint. A helyi szabályozások miatt, néhány látnivalónál nincs lehetőség a csoportot vezetni, ezért a hozzátartozó magyarázatokat előtte mondja el kísérő.

Külön fizetendő

- Reptéri és egyéb illeték: 39.900 Ft
- Egyágyas felár: 80.000 Ft
- Idegenforgalmi adó: kb. 2€ / fő / éj
Választható program:
- Sintra - Cabo de Roca - Cascais: 9.900 Ft

Utazás

- Wizzair menetrend szerinti járatával
- A körút során végig légkondicionált autóbusszal

Poggyászkapacitás

Utasonként 1db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1db maximum 10 kg-os feladott poggyász. (Ez minden utasunk részére benne van a befizetett út árában, külön már nem kell fizetni érte!
Lehetőség van a 10 kg-os feladott poggyász helyett nagyobb, 20 kg-os poggyász vásárlására (felár ellenében). Akik megvásárolják a 20 kg-os bőröndöt, azok a 10 kg-os poggyászt már nem vihetik magukkal.
Amennyiben a 10 kg-os poggyász mellé, pluszban szeretnének egy másik, 20 kg-os bőröndöt is magukkal vinni, abban az esetben meg kell vásárolni a Wizz Priority szolgáltatást is! (A 10 kg-os és a 20 kg-os poggyász együtt csak Wizz Priority szolgáltatás vásárlásával vihető!)
Wizz Priority azaz az Elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok vihetik fel az utastérbe az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) illetve egy fedélzeti, 10 kg-os kézipoggyászt, amelynek mérete ebben az esetben legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet (amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik) .
Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaró
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kis méretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó
MEGJEGYZÉS! Csoportos utazás estén azon utasoknak akik Elsőbbségi beszállást vásároltak ugyan úgy meg kell várniuk a többi utas társukat is, amíg az Ő poggyászuk megérkezik. A csoportot a Wizz Air által előre meghatározott helyekre az adott út szervezője ülteti be, gondosan ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az együtt utazók egymás mellett üljenek a gépen, így az elsők közötti felszállásnak sincs nagy jelentősége.
Mindezekből adódóan csoportos utazás esetén az Elsőbbségi beszállás előnyei nagy részt elvesznek!
Portugália, Portugál körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.