info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Dolomitok - Dél-alpesi Tóvidék Körút last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Az utazás során 6 híres alpesi tavat ismerünk meg közelebbről, valamint a Dolomitok fenséges hegyormait, hágóit és legszebb völgyeit!  A túra kulturális csúcspontjaként szeretnénk bemutatni Bergamo és Trento városok remek építészeti értékeit.
Részvételi díj
99.900,-Ft.
6 vacsora felár
29.900,-Ft (kötelező).
Elhelyezés
Középkategóriás, a táji környezetbe jól illeszkedő hotelek 2-3 ágyas, fürdő/WC-s szobáiban.
1 á szoba felár
29.800,-Ft.
Ellátás
- 6 reggeli (5 kontinentális, 1 bővített),
- 6 háromfogásos vacsora.
Utazás/Id.vez
Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC), magyar idegenvezető az út során végig!
Belépőjegyek
Kb. 45,- EUR.

Program

1. nap: Maria Wörth
Utazás Ausztrián át, pihenés a Wörthi tó partján festoi helyen fekvő búcsújáró templomnál Maria Wörth-ben. Szállás már Südtirol-ban, San Candido hegyi üdülőváros környékén (680 km).
2. nap: Tre Cime di Lavaredo - Cortina - Dolomitok hágói - Cavalese
Rövid séta az 1.750 m-en fekvő Misurina-tó partján. Panorámaúton érjük el a 2.350 m-en fekvő menedékházat, ahonnan egy rövid túra során közelről csodálhatjuk meg a Dolomitok lélegzetelállító hármas sziklacsúcsát, a Tre Cime di Lavaredo-t. Cortina dAmpezzo - a "Dolomitok királynője" hegyek lenyűgöző ölelésében. A Dolomitok szívében haladunk hatalmas vöröses sziklaormok mentén. Pihenés és fotószünet a két legmagasabb hágón: Passo Falzarego (2.180 m) és Pordoi (2.350 m). Utazás Val di Fassa völgyben régi városkák, templomok között. Szabadidő Val di Fiemme ódon hangulatú központjában, Cavalese-ben. Szállás Cavalese környékén (150 km). (Rossz idő esetén a Misurina - Tre Cime program helyett szabadido Maena-ban, Val di Fassa legszebb kisvárosában.)
3. nap: Trento - Garda tó - Riva
Leereszkedünk a Dolomitokból az Adige völgyébe. Trento - az olasz Alpok egyházi és kulturális központja, román stílusú dóm, velencei reneszánsz paloták Buonconsiglio várkastély; hegyeken át érünk le a Garda-tó vadregényes északi csücskébe: séta Riva del Garda hangulatos kis óvárosában és kikötőjében. Utazás meredek hegyek lábánál, Garda tó partján, fotó- és sétaszünet a festői tóparti kisvárosban Malcesine-ben. Szállás a Garda tó déli szakaszán (110 km).
4. nap: Iseo tó - Monte Isola - Bergamo
Lago di Iseo - egy elbuvölő szépségű alpesi tó magas hegyek által körülzártan, Sulzano – bájos kiköto, ahonnan áthajózunk Monte Isola-ra, amely Európa legmagasabb tóból kiemelkedő hegye (405 m a tó szintje felett). Alternatív programok: Monte Isola körülhajózása vagy gyalogtúra a sziget csúcsára, a Madonna delle Ceriola szentélyhez, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik az Iseo-tóra és a környező hegyvidékre. Megcsodáljuk Peschiere Maraglio jellegzetes balkonos házait. Rövid szabadidő Lovere kedves tóparti sétányán és óvárosában, a tó északi csücskében. Bergamo - a művészetek és műemlékek városa, falak által körülvett felsővárosa az egyik leglátványosabb egész Olaszországban (Piazza Vecchio, régi Városháza, Dóm, Sta Maria Maggiore a híres reneszánsz Colleoni kápolnával). Szállás a Como-i tó partján fekvő Lecco város környékén /2 éj/ (150 km).
5. nap: Como-i tó - Lugano tó
A festői Como-i tó délnyugati csápján haladva érjük el Tremezzo-nál a Villa Carlotta díszkertet és palotát: megcsodáljuk a dél-alpesi kertművészet eme remekművét (szoborpark, tavi kilátás, dísztermek). Séta a tópart egyik legszebb óvárosában, Menaggio-ban (fak. áthajózási lehetőség a szemközti kiszögellésre épült elbűvölő Bellagio-ba). Du. megtekintjük a svájci Lugano csodás fekvésű városát az azonos nevű tó partján: virágos díszsétány a Villa Ciani-val, főtér. Gandria - a Lugano-i tó fölé épült, meredek lépcsős óvárosban megérinti az utazót Ticino varázsa.
6. nap: Como-i tó - Varenna - St. Moritz
Ezúttal a Como-i tó keleti partján haladunk felfelé, Varenna - egy romantikus partmenti hely lugasokkal, palotákkal. A Maloja hágón át érjük el Svájc világhírű magaslati üdülővárosát St. Moritz-ot, szabadidő a tóparton illetve a központban. Végighaladunk a híres Engadin-völgyben, hamisítatlan svájci panoráma kíséri utunkat az Inn felső folyása mentén Tirol-ba. Szállás Innsbruck környékén (270 km).
7. nap: Hall in Tirol - Swarowski
Rövid városnézés Hall in Tirol-ban, Tirol vezető műemléki városában. A méltán világhírű Swarowski kristáyvilág megtekintése Wattens-ben. Utazás haza, érkezés Bp-re az esti órákban (740 km).
Olaszország, Olasz körutak

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.