info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/hedonista-isztambul-torokorszag-1.jpg

Hedonista Isztambul Törökország last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás repülővel a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával, elhelyezés 4*-os belvárosi szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban félpanziós ellátással (reggeli, vacsora) ital nélkül.
Isztambul nem csak látványosságokban és vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé. Kitűnő ízek, könnyű fogások és egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatjuk bármelyik megkívánt ételt, mert biztosan nem fogunk csalódni. Miközben elmerülünk a különlegességek kóstolásában, a szemünknek és a lelkünknek is bőven adunk élményt, hiszen nem jöhetünk el a nélkül Isztambulból, hogy ne fedezzünk fel újabb érdekességeket és látnivalókat a már ismert ikonikus műemlékeken felül.
Gasztronómiai élmények, kulturális látnivalók, UNESCO világörökségi helyszínek.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest – Isztambul

Utazás a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Érkezés délben, transzfer a belvárosba, ahol egy városnézősétát teszünk, kívülről megtekintve a híres műemlékeket. Elsőként meglátogatjuk a legismertebb street food ételeket kínáló helyeket, és megismerkedünk a választékkal. Megkóstoljuk a töltött fekete kagylót, az ájult imámról is kiderül, miért kapta ezt a nevét. Ezt követően kicsit vadabb vizekre evezünk, megkóstoljuk a kokorecet is, a török streetfood legegyedibb ételét, amely ott készül a szemünk előtt, és a helyiek szerint ennél finomabb utcai étel talán nincs is. Az ételek után, megnézzük az óriási méretű UNESCO világörökségi helyszínt, az Hagia Sophia (isteni bölcsesség) bazilikát, amely a keresztény építészet egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Felidézzük az 1453-ig fennálló Bizánci Birodalomjeles időszakait, hatását és alakjait. Megemlékezünk Szent László királyunk leányáról, Piroskáról, a későbbi Irénéről, aki II. Koménosz János, bizánci császár feleségeként élt Bizáncban, valamint Enrico Dandolo dózséról is, akinek a sírja szintén a bazilikában található. Befejezve a mai programunkat, elfoglaljuk a szálláshelyünket. Vacsora egy helyi grill étteremben és éjszaka a szállodában.
Szállás Isztambulban (4 éj). Szállás: Hotel Venera 4* (vagy hasonló)

2. nap: Szulejmán mecset – Füszerbazár

Reggeli után újra útnak indulunk, és a város megismerése mellett kísérletet teszünk további gasztronómia kínálat megismerésére és felfedezésére. Mai programunkat a Szulejmán mecsetnél kezdjük, elidőzünk Szulejmán és felesége, Hürrem szultána sírjánál, szót ejtünk az életükről és tetteikről, majd felkeressük a Galata-híd környéki halsütőket, ahol az árusok reggeltől estig csónakból kínálják a frissen sütött finomságaikat. Megismerkedünk a helyi kis éttermek választékával, kóstolunk, ezt követően benézünk a Fűszerbazárba, és természetesen megnézzük, miként készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magában foglaló hatalmas Fedett Bazárba. Itt szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora és éjszaka a szállodában.

3. nap: Topkapi Palota a háremmel és fakultatív látogatás a Dolmabache Palotában

Reggeli után megtekintjük a II. Mehmed által építtetett Topkapi Palotát a háremmel, amely több mint 400 éven át a mindenkori török szultánrezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben a mai napig nagyon szép állapotban megmaradtak a szobák, kertek, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk.Elidőzünk az egykori konyhában, felelevenítve az akkori étkezési szokásokat, ételkészítési lehetőségeket, módokat és ételféleségeket. Megtudjuk, a szultánok miért tartották nagyra a kínai porcelánból készült edényeket, hogyan készültek az akkori ételek, mivel fűszereztek, milyen alapanyagok álltak rendelkezésre, mit ettek és ittak az udvarban, illetve a hadjáratok során. A látogatás után szabad program, mindenki egyénileg tér vissza a szállodába. Délután fakultatív program lehetőség (előre fizetendő): Isztambul legfényűzőbb palotája, a Dolmabahce Palota megtekintése, melyet I.Abdülmecid szultán építtetett a 19. század első felében. A városnézés befejezése után halvacsora, majd visszamegyünk a szállodába.

4. nap: Hoppodrom - Bazilia Ciszterna - Kék Mecset - Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszo

Reggeli után a Hippodrom-hoz érkezünk, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának, hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló elsüllyedt palota, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Jusztínianus császár által épített ciszternát 336db márványoszlop tartja, falai még 1500 év után is jó állapotúak, megismerkedünk a korabeli város vízellátásának módjáról, és szót ejtünk a Medúza fejek legendájáról is. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló Kék Mecsettel folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt.Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Ez után fakultatív program következik (előre fizetendő): búcsúzzunk el a varázslatos várostól egy hajókirándulással a gyönyörű Boszporuszon! Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti járattal, érkezés Budapestre 19:10 órakor.

UNESCO Világörökségi helyszín: Isztambul történelmi emlékei, Topkapi Palota, Hagia Sophia.

Programok

Fakultatív látogatás a Dolmabache Palotában 10 500 Ft/fő
Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon 12 500 Ft/fő

Endrei Judit ajánlása

"Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város, a mecsetek és a minaretek jellegzetes látványa hamar magával ragadott. Különleges fekvése és építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében, a szökőkútnál üldögélve balra pillantok, ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Ha jobbra nézek, az impozáns Kék mecsetet látom. Felejthetetlen élmény megvárni itt az alkonyatot. Nem messze innen található az ókor másik különleges építménye, az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem."

Ismerje meg Isztambult!

Az alapár tartalmazza

- Turkish Airlines repülőjegyet illetékkel a teljes viszonylatra (8 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg-os feladható bőrönddel.
- melynek értéke kb.: 85 000 Ft/fő3 éjszaka szállást 4*-os szállodában
- kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
- italok nélkül)a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosana program szerinti kóstolók költségeitbelépőket a program szerinta magyar nyelvű csoportkísérést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- a borravalót: 20 EUR/főaz útlemondási biztosítást: 1,5%

Egyéb költségek

a BBP biztosítástEgyágyas felár50 000 Ft/főFakultatív látogatás a Dolmabache Palotában10 500 Ft/főFakultatív hajókirándulás a Boszporuszon12 500 Ft/fő

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Törökország, Isztambul utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Törökország, Isztambul utazás
2020.09.24 - 2020.09.30

Csütörtök

szórványos felhőzet

24°C

éjszaka: 24°C

déli szél 0.5 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

27°C

Péntek

tiszta égbolt

25°C

éjszaka: 24°C

déli szél 0.5 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

27°C

Szombat

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 27°C

déli szél 1.1 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

27°C

Vasárnap

enyhe eső

24°C

éjszaka: 23°C

nyugat-délnyugati szél 2.4 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

27°C

Hétfő

tiszta égbolt

24°C

éjszaka: 24°C

délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

27°C

Kedd

enyhe eső

24°C

éjszaka: 21°C

délnyugati szél 2.2 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

27°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.